Esimin ablasini getirdi.

Onu egleme olarak cani sıkılmasın diye gezdircem falan , hastalıklarınla ilgilenecem. Sozde psikolojik hastaymış. Bana gelcek ben onla sohbet etcem surekli. Kafa dengim olsa tmm fakat kadin cok tuhaf şeyler anlatıyor bana. Doktorların kocasını zehirlemeye kalktığını filan. Ole birsey yok diyorum anlamıyor.ben master yapmak istiyorum burda o kendi nasil yapiyor. Bana ablasının bakıcısı olma gorevi veriyor resmen bunu da Allah rızası için yapcakmisim. Evde keyif catmiyacak misim. Oysa ben evde keyif catmiyorum ekmeğimi,peynirimi bile kendim yaparım vesaire.

Bakın korkak kedi yavruları vardır, elinizi yaklaştırınca yay gibi gerilip tüylerini diker kendini çaresizce büyük göstermeye çalışır ya, eşiniz tam da böyle.

Bakma zorunluluğunuz yok, dinen zaten yok, aç değil açıkta değil ve bunu o da çok iyi biliyor. Büyük büyük laflar etmesi bundan, güya kocaman kocaman konuşup imkansıza ikna edecek(?). 🙄

Şu soruları sormak lazım:
1) Madem ki bu kadın bu kadar kıymetli, neden Türkiyede bile ilgilenmediler? Bir kapısını çalıp dolaştırmadılar? Bırakın dil öğretmeyi, daha baştan ailecek kendileri dışlamış zaten. 🤦‍♀️
2) Eşinizin akrabaları nerede? Niye bir yardımcı kadın tutalım, yardım edelim diyen yok? Oturup size mi düşer? Eşiniz dışında umursayan var mı?

Laflar büyük, eylem sıfır. Siz eyleme bakın.

Muhtemelen eşiniz saçma sözler verdi, kahramanlık edip sizi gönüllü yaptı. Şimdi sizi ömür boyu hizmetçi yapma planı tutmayınca çıldırıyor, bırakın kendi haline.

Mutlaka ama mutlaka çalışın, ekmeğinizi aslanın midesinden sökün alın. Belli ki eşiniz size saygısını kaybetmiş, ona kıymetinizi hatırlatın. Bağlantınızı bu kadınla kesin, parmağınızı uzatsanız kolunuzu isterler.

Yardım da etseniz kıymeti bilinmeyecek, daha ülkede sahip çıkmadıkları akrabalarını başınıza atacaklar, üstüne iki gün sonra bir de sizi suçlu gösterirler. Bir teşekkür veya minnet beklemeyin.

Zaten kötü olacaksınız, buradaki soru hizmetçi olarak mı yoksa iş kadını olarak mı olacağınız.

Ablanin oğlu zaten bu yasa kadar esim bakmış ona . Hakettiginden fazla maaş veriyor. Annesi gibi tembel. Oda ya hırsıza kaptırıyor. Ya da kumar oynuyor. 15 senedir esimle ama 1 dikili ağacı yok olunca bile kaptiriyor. Esim yeni bir araba aldı 1 ay önce yine.

Oğlu 15 senedir orada eşinin yanında ise ablaya kim bakıyordu

Bence yalnız olduğu için o ülkede destek ol demiş 5 günde isyan etmişsiniz

Kadın asri tuvalet dediğiniz klozeti kullanmayı bilmiyor ama soruyor yani öğrenmeyen hevesli ama siz bunu bile sorun ediyorsunuz

Muhtemelen yaşınız genç ve eşiniz de yaşça sizden büyük gibi

Ablaya temel yerleri gösterin Türk
Market vs öğretin yani kaybolursa Türkçe konuşan nerede bulunursa oraları da öğretin olur biter

Merhabalar herkese, degerli fikirlerinize ihtiyacım var. Esim yurt dışına ablasini getirdi. Bir oğlu var bekar 35 yasinda. Oda esimin yanında calisiyor. Ikisi kalacaklar annesiyle. Dil bilmiyor. Sabahları evde tek kalacak, ve bana surekli gelecek .Kadin sorunlu bir kadin ,kafa dengim değil. Tuvalet kullanmasını bile bilmiyor. Is yapmiyor. Daha 50 yasinda. Kendini hicbir konuda geliştirmemis. Surekli boş boş konuşuyor kirmak istemiyorum. Fakat benim tanımadığım insanlar hakkında konuşuyor. Tuhaf biri.Esimde Allah rızası için ona bakmam gerektiğini, ve ben ilgilenemeyecegimi oğlu ve kendinin ilgilenmesi gerektiğini söylediğimde beni kendimi ilah edilmekle, egolu olmakla suçluyor. Sizce kim haklı?
Annemin bir lafi var Allah herketen razi olsum ama herkes kendi delisine kendi baksin der.

Hicbisey yapma evinede alma nasil getirdiyse ilgilensin hicbisey yapmak zorunda degilsin. Bu adamlar eslerini enayi saniyor heralde

Hangi ülkedesiniz? Almanya, avusturya gibi türklerin çok yoğun olduğu bir bölgedeyseniz dil bilmemesi de sorun olmaz. Türk marketlerinden yapar alışverişini, otobüsü metroyu öğretirsiniz olur biter.

Benim Ablasına bakma zorunluluğu var mi ? Allah korkusu yokmus ben de
Bakma zorunluluğunuz yok. Bir gelinin eşinin ailesine de bakma zorunluluğu yok. Bakarsanız sevap alırsınız bakmazsanız vebali yok. Zulüm veya kırarsanız o zaman size vebal olur. Eşinizin ailesi olduğu için o bakmak zorunda bakmazsa ona vebal oluyor.

Evt kaçarak evlenmiş küçük yaşta. Isi yok. Oğlu çalışacak esimin yanında. Sabahtan akşama kadar işte olduğu için benim kadınla ilgilenmemi istiyorlar
Oğlu çalışsın ayrı ev tutsun Annesini de alsın yanına birlikte yaşasınlar işte sizin başınıza niye kalıyorlar anlamıyorum.
Ayrıca 50 yaşındaki kadının neresi ile ilgileneceksiniz? Ay ne saçma şeyler bunlar
Eşinize tavrınızı koyun yoksa mecbur bıralacaltır sizin onlara bakmanıza ve hizmet etmenize.
"Herkesin kendi kurulu düzeni var benim düzenimede kimseyi kabul etmiyorum kusura bakma bu nedenle egosit olucaksam egoistim bencilim bukadar" diyi verin.

Merhabalar herkese, degerli fikirlerinize ihtiyacım var. Esim yurt dışına ablasini getirdi. Bir oğlu var bekar 35 yasinda. Oda esimin yanında calisiyor. Ikisi kalacaklar annesiyle. Dil bilmiyor. Sabahları evde tek kalacak, ve bana surekli gelecek .Kadin sorunlu bir kadin ,kafa dengim değil. Tuvalet kullanmasını bile bilmiyor. Is yapmiyor. Daha 50 yasinda. Kendini hicbir konuda geliştirmemis. Surekli boş boş konuşuyor kirmak istemiyorum. Fakat benim tanımadığım insanlar hakkında konuşuyor. Tuhaf biri.Esimde Allah rızası için ona bakmam gerektiğini, ve ben ilgilenemeyecegimi oğlu ve kendinin ilgilenmesi gerektiğini söylediğimde beni kendimi ilah edilmekle, egolu olmakla suçluyor. Sizce kim haklı?

Bakmak zorunda değilsiniz ki.
Kadın size güvenip mi yurtdısında yaşamaya karar verdi.
Bence nasıl başlarsa öyle gider.tavrınızı ilk başta belli edin.
Kimsenin bakıcısı ya da nöbetçisi değilsiniz sonuçta.eşinizin bu durumu egoyla ilişkilendirmesi çok saçma.Tavrınızı net şekilde koyun.Arada bir misafir olarak arada bir gelmesinde sorun yok ama her gün gelmesi saçma olur

O konuyu araştırıyorum. Evlilik sozlesmesi yok fakat evi mal paylasimi disinda yaptırmış diyor avukat. Biz Türkiye kanunlarina gore evliyiz yazdırmış.

Cevabımı direkt değiştiriyorum, boşanın gidin yahu, ne uğraşıyorsunuz bu aile ile?
Koşullarınız şu anda elbette uygun değildir, yalnız sonucun boşanma olacağını bilerek adım atarsanız güzel günlere kavuşursunuz.

Adam dolandırıcı, bir yastıkta ömür boyu evli kalmayacaksınız zaten.

Eskiden kocasıyla birlikte yaşıyorlardı. Kimse onlarla ilgilenmiyordu. Sorunları ne bilmiyorum. Hastalar mi tembeller mi. ?Evlerinde yemek yiyemezsin. Evlerinde oturamazsın. Ne konusuyorlar anlamazsın. Ole birsey öğrenecek kapasite de bir insan değil. Ogrenebilse öğretecem. Ama bazı konularda özellikle para konusunda çok akıllı. Esime doktora götüreyim diyorum ilgilen diyor. Öğret diyor. Sanki çocuk. Esim para aldıkları halde, para gönderiyordu. Oğlu da kazandığını kendi yiyor. Kocasi vefat edince hiçbir abisi hiçbir akrabasi ilgilenmedi. Benim annemde 5 senedir dul ve hiç ilgiliye ihtiyaci yok 54 yasinda. O da kendi yasiyor. Butun ihtiyaçlarını kendi goruyor.

Ilk basta ya burda çalışıp para biriktirmem lazim ya da Türkiye de kpss sınavına tekrar girmem lazım. Bu arada Evlilik tescil konusunu da ona sordum. Diyor ki o kayit ettirmek istemiş henuz cevap gelmeyince tapu otomatikman Türk kanunlarina gore evli geçince ole geçmiş. Burda evlilik geçmediği için ortak mal disinda yazılmış. Sorun değil tescil ederiz diyor. Bir yandan da araştırıyorum kendim avukatla.

Eskiden kocasıyla birlikte yaşıyorlardı. Kimse onlarla ilgilenmiyordu. Sorunları ne bilmiyorum. Hastalar mi tembeller mi. ?Evlerinde yemek yiyemezsin. Evlerinde oturamazsın. Ne konusuyorlar anlamazsın. Ole birsey öğrenecek kapasite de bir insan değil. Ogrenebilse öğretecem. Ama bazı konularda özellikle para konusunda çok akıllı. Esime doktora götüreyim diyorum ilgilen diyor. Öğret diyor. Sanki çocuk. Esim para aldıkları halde, para gönderiyordu. Oğlu da kazandığını kendi yiyor. Kocasi vefat edince hiçbir abisi hiçbir akrabasi ilgilenmedi. Benim annemde 5 senedir dul ve hiç ilgiliye ihtiyaci yok 54 yasinda. O da kendi yasiyor. Butun ihtiyaçlarını kendi goruyor.
İyi de kadın zeka olarak normal değil büyük ihtimalle
Normal insanlar gibi muamele görmemeli yani
Bunu anlamanın nesi bu kadar zor?
Niyetiniz ne bilmiyorum tabi ama okuduklarımdan aşağılama küçümseme enerjisi alıyorum çok

Arada tabiki birbirinize git gel yapıp görüşürsünüz ama hergün olmaz herkesin ayrı düzeni var artı 50 yas genc bir yaş düşkün bir kadın degil henüz bu zorunluluk neden?,Tabi eşinizin ablasıyla görüsceksniz ama misafrlige gidip gelme gibi sürekli birlikte olmaz aile düzeni bozulur

İyi de kadın zeka olarak normal değil büyük ihtimalle
Normal insanlar gibi muamele görmemeli yani
Bunu anlamanın nesi bu kadar zor?
Niyetiniz ne bilmiyorum tabi ama okuduklarımdan aşağılama küçümseme enerjisi alıyorum çok

Yani buna bende aslında üzüldüm.
Ama o kadar abisi, oğlu vs varken tutup zincirin en son halkası olan geline kalması insanın ağrına gidiyor.
Yaparsa sevap olur, ama kimse böyle bir şey yapmak zorunda da değil.
Üstelik eşi adam gibi eş olsaydı kadın zaten yapardı.
Pat diye ablayı getirip hadi sen bak demek ayıp her şeyden önce.
Eğer böyle bir iş yapacaksa konu sahibi bunun mesleğini edinsin çalışsın hasta bakıcı veya yaşlı bakımı gibi bir işte. En azından enayi yerine konmaz.

Yani buna bende aslında üzüldüm.
Ama o kadar abisi, oğlu vs varken tutup zincirin en son halkası olan geline kalması insanın ağrına gidiyor.
Yaparsa sevap olur, ama kimse böyle bir şey yapmak zorunda da değil.
Üstelik eşi adam gibi eş olsaydı kadın zaten yapardı.
Pat diye ablayı getirip hadi sen bak demek ayıp her şeyden önce.
Eğer böyle bir iş yapacaksa konu sahibi bunun mesleğini edinsin çalışsın hasta bakıcı veya yaşlı bakımı gibi bir işte. En azından enayi yerine konmaz.
Konu sahibinin bakması şart değil
Kadının nesi olduğu anlaşıldıktan sonra bakıcı da tutulabilir evine
Ben kadını anlatma tarzından çok küçümseme enerjisi aldım gerçekten ve üzüldüm kadın adına
Belki benim önyargımdır gerçi bilemiyorum
Konu sahibinin asıl derdi eşi zaten
O dert ona yeter bence

Konu sahibinin bakması şart değil
Kadının nesi olduğu anlaşıldıktan sonra bakıcı da tutulabilir evine
Ben kadını anlatma tarzından çok küçümseme enerjisi aldım gerçekten ve üzüldüm kadın adına
Belki benim önyargımdır gerçi bilemiyorum
Konu sahibinin asıl derdi eşi zaten
O dert ona yeter bence
Kesinlikle zaten konu sahibi bakma gibi bir zorunluluğu yok olamazsa anca yardımcı olur. Lakin bende belli yorumlarda kadını aşağıladığı eziklediğini hissettim. Bazen işine gelince saf gelmeyince normal gibi yansıtıyor. Ama kadın zihinsel engelli bu ortada yani. Oğlunun en başta annesine yardımcı tutması gerek. Konu sahibinin eşide ablasına yardımcı olmak istiyorsa kendi elinden geleni yapar.

Ne yapacağımı bilmediğimden yazıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum diye. Kadin da zihinsel engel yok fakat sanki zeka seviyesi biraz düşük gibi. Cunku ogrenemiyor. Bunu küçümsemek için yazmıyorum. Ben de anlamadığım için bütün detayları söylüyorum. Bazen ole akilli laflar ediyor şaşıyorum. Mesela diyor nişanlısı oğlumu yiyecek vesaire.. Bu benim aklıma gelmez mesela

Ne yapacağımı bilmediğimden yazıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum diye. Kadin da zihinsel engel yok fakat sanki zeka seviyesi biraz düşük gibi. Cunku ogrenemiyor. Bunu küçümsemek için yazmıyorum. Ben de anlamadığım için bütün detayları söylüyorum. Bazen ole akilli laflar ediyor şaşıyorum. Mesela diyor nişanlısı oğlumu yiyecek vesaire.. Bu benim aklıma gelmez mesela
Zihinsel engel yok ama zeka seviyesi biraz düşük ne demek yahu?

Back
X