Esimin ablasini getirdi.

Mesela bana diyorki ocak nasil çalışır öğret öğretiyorum anlamiyor. Engelli değil saglam. Mesela yemek yaptir tuhaf birsey cikiyor ortaya. Ne bilim salçası yagi fazla mesela ama absürt derecede. Turkiyede oleydi. Evi pisti Devlet acıdı yeni bir ev yapti ona. Devletin verdiği evi 1 ayda mahvetti. is yapmis heryeri. Fayanslar yağ bağlamış.. lavobalari tıkamis. Kanalizasyon patlamış.

Bu durum hic normal degil. Tembellik de degil bu, bir seyleri takipte kalamiyor, devam etmek, sürdürmek icin motivasyonu yok.
Siz ne yapabilirsiniz ki? Profesyonel destek lazim.
Bakmak zorunda asla degilsiniz.
Ama ben vicdanen komsum da olsa alir doktora gotururdum.
Aslen esinizin yukumlulugu. Ama esim calisiyor ben calismiyorsam ben onun hayat yukunu hafifletmek icin elimden geleni yapardim. Aile olmak bunu gerektirmez mi?

Kontrollerini, randevularini gelip gitmesini üstlenirdim ben olsam. Onun icin degilse bile esim icin.

Esim bana bu sekilde konussa sanirim büyük olay cikar. Madem getirmis kendi ilgilensin. Onun görevi. Siz en fazla destek verirsiniz. Ben kimse icin huzurumu bozmam. Esiniz illaha huzur bozacaksa hazir onlara da ev acilmis gidip oraya yerlessin oda..herkes sorunlu aile üyelerini birilerine kitlemeye calisir

Kusura bakmayın ama kocanız sizi kendine eş değil hizmetçi almış,gözünüz açılır boşanmaya kalkarsanız diye mal mülk kaptırmamak için dil bilmememenizden faydalanıp bir güzel mal ayrılığı sözleşmesi imzalatmış, şimdi ona hizmetçiliğiniz az gelmiş sizi ailesine tahsis etmiş, sizin yerinize olsam eşimin işinde de çalışmam, gider kendime adam gibi kazancını kendiniz alabileceğiniz başka iş bakar, kendi düzenimi kurmaya çalışırım. Kocanızın laflarınada inanmayın, siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz, kendinizi kurtarmaya bakın, zira sizin evliliğiniz çok uzun ömürlü durmuyor.

Bu adamla nasıl hala evli anlamadım, resmen kandırmış kadını.
Anlamadım ki 🤷🏼‍♀️ Hadi bak acaba para için mi evleniyor diye düşünüp ben evlilik sözleşmesi istiyorum direk dese yine anlarım açık açık söyler ama böyle oyuna getirip imza attırmakta karaktersizlik

Merhabalar herkese, degerli fikirlerinize ihtiyacım var. Esim yurt dışına ablasini getirdi. Bir oğlu var bekar 35 yasinda. Oda esimin yanında calisiyor. Ikisi kalacaklar annesiyle. Dil bilmiyor. Sabahları evde tek kalacak, ve bana surekli gelecek .Kadin sorunlu bir kadin ,kafa dengim değil. Tuvalet kullanmasını bile bilmiyor. Is yapmiyor. Daha 50 yasinda. Kendini hicbir konuda geliştirmemis. Surekli boş boş konuşuyor kirmak istemiyorum. Fakat benim tanımadığım insanlar hakkında konuşuyor. Tuhaf biri.Esimde Allah rızası için ona bakmam gerektiğini, ve ben ilgilenemeyecegimi oğlu ve kendinin ilgilenmesi gerektiğini söylediğimde beni kendimi ilah edilmekle, egolu olmakla suçluyor. Sizce kim haklı?
Bi dil kursuna yazılsın oraya gidip gelsin hem sıkılmaz hem oyalanır hem de dil öğrenince kimseye muhtaç kalmaz

Suan avukat buldum diyorki Turkiyede evlilik apostili alin ve evliliginizi burada ilk kayıt edelim sonra bakalım gidişata.

benim anlamadigim, hem ablasini hem oglunu nasil bu kadar kolay yurt disina getirip işe bile başlatabildi?

Kendi işi , yegeni yanında çalışıyordu. Is vizesiyle geldi oda anneme bakacam diye annesini getirdi.

Başkasının üstüne yapmamış da tapuda boşanmada paylaşılmaz gibi bi şey ekletmiş sanırım
Öyle bi konusu vardı konu sahibinin

Adam evi mal paylaşımı dışındadır diye avukatla ımza attırmış.

Arkadaşlar ben o konuyu da hatirliyorum avukatla yaptirmisti işte konu sahibi oturup bekliyor o konuda da yazilmisti avukata danis diye. Eee hic bir sey yapmadiysa beklesin dursun ne diyim :)

Bu yegeniyle 4 sene önce bıçaklar çekilerek kavga ettiler yegen başka subesindeki ise gidiyorum diyerek ise gitmemiş eşimden maaş almis . Ordaki işçilerde yegen ilgilenmiyor diye hırsızlık yapmışlar.
İş bul, gizliden kenara para atmaya başla. Kaç kurtul, yesinler birbirlerini. Boşanmayı bırak, yarın adama bişey olsa malında hakkın yok. Bulmuştur onu da faydasız yeğenine sıvamanın yolunu. Yaptığın resmen iki kaşık bulgur pilavına kölelik şu durumda. Yeğen ne yapsa eşinde sonsuz kredisi var, bak. Sen bi tarafını da yırtsan yaranamıyorsun. Bu durum değişmeyecek, gözünü aç ömründen yedirme.

O konuyu araştırıyorum. Evlilik sozlesmesi yok fakat evi mal paylasimi disinda yaptırmış diyor avukat. Biz Türkiye kanunlarina gore evliyiz yazdırmış.

Bence çözüm için değil sadece sinirimizi bozmak için açılmış bi konu. Konusahibi bu daha iyi günlerin o adam senin etinden sütünden herşeyinden faydalanır ne zaman ki posan çıktı beş kuruşsuz kapının önüne atar, sonra da bi çıtırla yoluna devam eder. Şuan içinden bu yorumu yazdığım için bana küfür ediyorsan emin ol eşin gibileri çookkk iyi tanıyorum, kk da biri yazmıştı dersin. Şuan halihazırda bile yapıyor olabilir.

Back
X