- 8 Ağustos 2020
- 150
- 44
- 13
- Konu Sahibi Ecolina1995
-
Çok aşırı baskı yapıyor gerçekten illa gidicez diyo üzerimde hakimiyet kurmaya çalışıyor aşırı sıkıntım varAmbargonun tanımını yanlış biliyormuşum.
Çünkü doğulu bir aile oldukları için bunlar onlara çok normal geliyor ben aynı gün içinde 2-3 ev geziyorum saat kaç olursa olsun bir kaç arkadaşıma daha sordum evet bizde böyle dediPeki bunların etnik kökenle ne alakası var?
Dogu kulturune biraz daha bagli ya onu demek istemistir.Peki bunların etnik kökenle ne alakası var?
Ama sorunum bu değil beni devamlı ezmeye çalışıyorlar ve çok farklı kültürlerimizzamanla herkes herkesin huyuna suyuna kulturune alisir.
Siz esinizle birbirinizi kirmayin,
diger insanlarla da cok gerilmeyin bence, he he bakariz deyin gecin cok israrci olduklarinda.
Bir de biraz aglanmak gerekiyor ailelere, cok iyiyiz falan deyince sorun oluyor.
Dertliyiz, maddi olarak yetmiyoruz falan deyince cok iyi geciniliyor
Gerçekten aynı gün içinde 2-3 aile ye gidelim diye baskı yapar mısın geç saatlerde?Ya artık benim kardeşim de evlensin ben de görümce olmak istiyorum
Merhabalar;
Ben bunu kendime çok dert edindim arkadaşlar aramızda büyük kültür farklılığı var ben Arnavut eşim Kürt kökenli bazı adetleri çok ağır geliyor bizimde aslında adetlerimiz ağır ama bu kadar değil mesela çok kardeşli bir aile eşim bir ablasına gidince diğer ablaları da hemen geliyor aynı mahallede ayrı apartmanlarda oturuyorlar ben o mahalleden ev tutmadım dşye çok tepkililer eşim çok saygılı aramızda hiç bir sorun yok ama 1 tane ablası bekar ve çok bizi yönetmek istiyor geçenler de diğer ablasına gittik illa annemede gideceksiniz diye ambargo uyguluyor saat 10 du yani bana tuhaf geliyo
Evlenmeden önce bu yüzlerini göstermediler evlendim daha samimi olduk bir gün içinde 2-3 aile dolaşıyoruz bizim kültürümüzde bu yok mesele bana tuhaf geliyoYani bu insanlar siz evlenmeden önce de böylelerdir, siz evlenince değişmiş olamazlar değil mi? Genelleme yapmayı sevmem ancak doğu kültüründe iç içe yaşama var, aile bağları çok daha kuvvetli. Ha karadenizlilerde de vardır bu özellik, çerkezlerde de ama doğulularda daha yaygındır. İş eşinizde bitiyor, ailesinin davranışlarına set çekecek olan o.
Ama sorunum bu değil beni devamlı ezmeye çalışıyorlar ve çok farklı kültürlerimiz
Bana eşim çok saygılı aslında iyi anlaşıyoruz iyi kalpli ama yinede o ablasını biraz dinliyor 2-3 aileye gidiyoruz bir gün de ve saatler çok geç oluyorEşiniz ablasının dediklerini yapmıyorsa sorun yok, ablası istediği kadar emir versin. Hee deyip geçersiniz. Eşiniz de ona uyuyorsa sakin sakin anlatıp öğreteceksiniz, uyum sağlamak için, onu ve ailesini üzmemek için elinizden geleni yaptığınızı ama artık sizin onlardan ayrı bir aileniz olduğunu her dediklerini yapamayacağınızı falan.
Doğululukla alakası olduğunu düşünmüyorum. Kültür meselesi. Bir arada yaşayan karadenizli bir ailede de aynısıyla karşılaşabilirdiniz.Çün
Çünkü doğulu bir aile oldukları için bunlar onlara çok normal geliyor ben aynı gün içinde 2-3 ev geziyorum saat kaç olursa olsun bir kaç arkadaşıma daha sordum evet bizde böyle dedi
Dediğim gibi, iş eşinizde bitiyor. Madem sizi sürekli ezip dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar, eşiniz arkanızda duracak, sizde gerekirse laf söyleyeceksiniz.Evlenmeden önce bu yüzlerini göstermediler evlendim daha samimi olduk bir gün içinde 2-3 aile dolaşıyoruz bizim kültürümüzde bu yok mesele bana tuhaf geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?