- 8 Ağustos 2020
- 150
- 44
- 13
- Konu Sahibi Ecolina1995
-
Ben laf söyleyince çok terbiyesizsin diyorlar varsın öyle bilsinler dicem o olacakDediğim gibi, iş eşinizde bitiyor. Madem sizi sürekli ezip dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar, eşiniz arkanızda duracak, sizde gerekirse laf söyleyeceksiniz.
Esiniz calismiyor mu? Gunde 2-3 aile gezmesini anca korona temizler. Hepinizi komple goturur yani dunyadan. Onu diyeyim de ona gore davranin.Bana eşim çok saygılı aslında iyi anlaşıyoruz iyi kalpli ama yinede o ablasını biraz dinliyor 2-3 aileye gidiyoruz bir gün de ve saatler çok geç oluyor
Yok canım ne münasebet. Ben evlensin ve bir an önce annemin babamın tepesinden insin diye dört gözle bekliyorumGerçekten aynı gün içinde 2-3 aile ye gidelim diye baskı yapar mısın geç saatlerde?
E yani varsın desinler. Sizin içinize dert olacağına söyleyin onların içine dert olsun.Ben laf söyleyince çok terbiyesizsin diyorlar varsın öyle bilsinler dicem o olacak
Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu varEsiniz calismiyor mu? Gunde 2-3 aile gezmesini anca korona temizler. Hepinizi komple goturur yani dunyadan. Onu diyeyim de ona gore davranin.
Ayrica doguda bu var diye bir sey yok. Ben de ailem de doguluyuz. Kimse kimseye karismaz,aile gezmesi de bu boyutta yapilmaz. Eline bir sise fanta alip gelen tum tanidiklarim batiliama ben batililar deli gibi geziyorlar seklinde genelleme yapmiyorum. Size de tavsiye ederim ,bunun memleketle alakasi yok.
Esinizin ailesini tanimadan keske evlenmeseydiniz. Bu kadar farkli kulturdensiniz madem anlamamis olmaniza imkan yok.
Peki latin olsa baskı yapmayacak mıydı?Çok aşırı baskı yapıyor gerçekten illa gidicez diyo üzerimde hakimiyet kurmaya çalışıyor aşırı sıkıntım var
Bilmiyorum kiPeki latin olsa baskı yapmayacak mıydı?
Yapmayın allah aşkına. Evlenme sürecinizde her türlü adet yapılırken sesiniz çıkmamış şimdi işinize gelmiyor o adetler gelenekler görenekler. Koskoca aile toptan size numara mı yaptı ellerinden kaçırmasınlar diye.Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var
Ben neden yalan konuşayım kiYapmayın allah aşkına. Evlenme sürecinizde her türlü adet yapılırken sesiniz çıkmamış şimdi işinize gelmiyor o adetler gelenekler görenekler. Koskoca aile toptan size numara mı yaptı ellerinden kaçırmasınlar diye.
Aynen ben de elti olmak istiyorum!Ya artık benim kardeşim de evlensin ben de görümce olmak istiyorum
Teşekkür ediyorum sen çok nazik bir cevap vermişsinDogululukla alakasi yok denmiş ama ben dogulu biriyleriyle evlenen tanidiklarimda gördüm arkadaslarimda var burda hemen bi ayrimcilik aranmasin. Kültürleri bu şekilde. Bende evlenince eşimle bagimsiz olmak isterim ama onlarda akrabaya çok düşülüyor. Mesela bi dugun bi cenaze haftalarca misafir bitmez ve erkekleride ailelerine cok düşkün oluyo. Gelindende hurmet bekleniyo hani gelsin biseyler yapsın falan bunun cok örneğini gördüm
Baskilara izin veren esiniz ama. Ailesini suclamayin. İlle Kürtler boyle yasiyor diye bir kural yok ki,esinizin cani oyle istedigi icin oyle yasiyor. Demek ki yeterince tanimamissiniz esinizi.Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var
Doğuluyum, eşim de doğulu. Yani muhtemelen sizden daha çok doğulu insan tanıyorumdur. Birkaç münferit örnek dışında hayır öyle iç içe yaşamıyoruz hiç birimiz. Düğünde cenazede birbirimizin yanında oluruz ama, çünkü destek falan filan...Dogululukla alakasi yok denmiş ama ben dogulu biriyleriyle evlenen tanidiklarimda gördüm arkadaslarimda var burda hemen bi ayrimcilik aranmasin. Kültürleri bu şekilde. Bende evlenince eşimle bagimsiz olmak isterim ama onlarda akrabaya çok düşülüyor. Mesela bi dugun bi cenaze haftalarca misafir bitmez ve erkekleride ailelerine cok düşkün oluyo. Gelindende hurmet bekleniyo hani gelsin biseyler yapsın falan bunun cok örneğini gördüm
Bu seni ilgilendirmez o benim kültürüm kültürüme laf etmeCanım 6 kıyafet derdine düşeceğine biraz tanımayı deneseydinya hayatını birleştireceğin adamı ve ailesini?
Ben zaten bunun kötü birşey olduğunu söylemiyorum ama daha kalabalık oluyo genelde git gel cok oluyo bunu herkes istemeyebilir sürekli akraba ziyareti falan filan konu sahibi nisanlilik vs doneminde bunu farketmemis sanirim..Doğuluyum, eşim de doğulu. Yani muhtemelen sizden daha çok doğulu insan tanıyorumdur. Birkaç münferit örnek dışında hayır öyle iç içe yaşamıyoruz hiç birimiz. Düğünde cenazede birbirimizin yanında oluruz ama, çünkü destek falan filan...
Siz eşinizi tanımadan mı evlendiniz. Daha yeni evlisiniz ama sürekli problemleriniz varMerhabalar;
Ben bunu kendime çok dert edindim arkadaşlar aramızda büyük kültür farklılığı var ben Arnavut eşim Kürt kökenli bazı adetleri çok ağır geliyor bizimde aslında adetlerimiz ağır ama bu kadar değil mesela çok kardeşli bir aile eşim bir ablasına gidince diğer ablaları da hemen geliyor aynı mahallede ayrı apartmanlarda oturuyorlar ben o mahalleden ev tutmadım dşye çok tepkililer eşim çok saygılı aramızda hiç bir sorun yok ama 1 tane ablası bekar ve çok bizi yönetmek istiyor geçenler de diğer ablasına gittik illa annemede gideceksiniz diye ambargo uyguluyor saat 10 du yani bana tuhaf geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?