eşimin ailesi ailemi saymıyor...

kendileri bizimkileri hiç davet etmediği için bizimkiler onlara hiç gitmedi gidemedi yani... zaten ona da bozuklar..
neyse benim yapabileceğim bişi yok sanırım, kendi ailemi üstün görmüyorum bu arada öyle olsa yazıp size danışmazdım direkt bildiğimi yapardım.

Konu başlığı ile anlattıklarınız hiç birbirini tutmuyor :) ayrıca bu duruma neden bu kadar üzüldünüz onu da anlayamadım bana kalırsa ilk önce kendi aileniz hoşgeldine gelsinler sonra senin ailenin aklına gelmiyorsa annene yalnızken bahset konudan nezaketen çağırsınlar yemeğe yada çaya :KK45:

merhaba arkadaşlar,
eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve bize birkaç günlüğüne ziyarete geldiler, benim ailem de bizle aynı mahallede oturuyor ama hiç gidelim demediler, ben de durumu eşime söylediğimde davet beklediklerini öğrendim. cidden sizce bizimkilerin davet etmesi gerekir mi arkadaşlar? şahsen bence hiç gerekmez isteyen dünürüm diye gider en azından bir yarım saat uğrar. bu duruma çok üzülüyorum kızlar bir akıl verin lütfen :KK61:
Valla burdan bakınca sizin aileniz dünürlerini saymıyor gibi görünüyor. Sizinkilerin hosgeldine gelip bir akşam da bizde yemeğe bekleriz demeleri lazımdı ayıp etmişler

kendileri bizimkileri hiç davet etmediği için bizimkiler onlara hiç gitmedi gidemedi yani... zaten ona da bozuklar..
neyse benim yapabileceğim bişi yok sanırım, kendi ailemi üstün görmüyorum bu arada öyle olsa yazıp size danışmazdım direkt bildiğimi yapardım.
E bizimkiler davet almadığı için hiç gitmedi diyorsun, sizinkilere konu gelince davet almadan dünürüm diye gitmeleri lazımdı diyosun bence objektif yaklaşmıyorsun

Eşinin ailesi haklı hoşgeldiniz ziyaretinde bulunmaları gerekirdi... Şu gün bizede bekliyoruz diye teklif etmeleri gerekir ailenizin....

Valla kızlar haklı
Aralar limoni bu bir, uzaktan gelen eşinin ailesi bu iki, hoş geldin demeyen de senin ailen bu da üç.
Ben de olsam ben de gitmezdim. Hatta gitmeleri anormal olur, aram limoni uzaktan gelmişim hoş geldin demek yok bir de çat kapı gidicem yok artık. :KK20:

Aileniz iki kere hatalı.
Birincisi hoşgeldine gelmeleri gerekiyordu.
Gelmediyseler evlerine davet etmeleri gerekiyordu.
Ayrıca araları limoniyse böyle bir beklentiye girmeniz de ilginç.

merhaba arkadaşlar,
eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve bize birkaç günlüğüne ziyarete geldiler, benim ailem de bizle aynı mahallede oturuyor ama hiç gidelim demediler, ben de durumu eşime söylediğimde davet beklediklerini öğrendim. cidden sizce bizimkilerin davet etmesi gerekir mi arkadaşlar? şahsen bence hiç gerekmez isteyen dünürüm diye gider en azından bir yarım saat uğrar. bu duruma çok üzülüyorum kızlar bir akıl verin lütfen :KK61:

Bence çok tek taraflı bakıyorsun.
Bakış açını değiştir.
Yoksa çok üzülürsün.
Sizinkilerin "davet" etmesi değil, gelenlere "hoşgeldin" amaçlı size "icabet" etmeleri gerekirdi.

Eee senin ailen davetsiz gitmiyorda,eşinin ailesinin davetsiz gitmesini niye bekliyorsun.İnsaniyet,alçakgönüllülük hoşgörü,olaya objektif bakmak en büyük erdemdir.Düğün zamanı ne olmuşsa olmuş.Senin yapabileceğin şeylere gelelim.Eşine şikayet etmek yerine,aileni arar derdin ki,bi hoşgeldine gelin evinize de davet edin.Onlar bir adım atsın,gerisi eşinin ailesine kalmış.Yapıcı olmak budur.Yoksaaaa o gelmedi o gitmedi o davet etmedi,araları limoni........gereksiz sıkıntılar.

eşinizin ailesi başka bir şehirden sizin şehrinize misafir geldiyse, hem sizin hem ailenizin misafiridir,
sizin evde bulunduklarına göre, ailenizin önce sizin evinizde hoşgeldin demesi, sonra da kendi evlerine davet etmesi gerekirdi.

hayır bizimkiler hoşgeldin demediler zaten araları limoni düğünün ertesi günü gelip laf sokmuşlar annem baya kırgındı sanmıyorum arıcanı...

halbuki bu ziyaret kırgınlıkların bitmesi için vesile olabilirdi.
eşinizin ailesinin sizin şehrinize gelmesi bir adımdır. keşke ailenizde bir adım atsaydı.

merhaba arkadaşlar,
yok artık
senin ailen hoşgeldine geldi mi?
ondan sonra çağırmalılardı...

merhaba arkadaşlar,
Sizin ailenizin hoşgeldine gelip daha sonra da onları evlerine davet etmesi gerekir

başka şehirden size MİSAFİR gelmişler. siz, yani o şehirdekiler EV SAHİBİsiniz.

Ev sahibi, misafiri gelince ne der? "Hoşgeldiniz"

sizin aileniz saymamış, ayıp etmiş bir de çekinmeden üste çıkmaya çalışmışsınız.

limonilik filan hikaye. o zaman beklemeyin size gitmelerini. misafire limonilik mi olur?

eğer ilişkilerin düzelmesini ve ailenizin iyi bir izlenim bırakmasını istiyorsanız annenizle konuşup, bir çaya davet etmesini rica etmelisiniz? ya da hiç lafını etmeyin "gitmediler" diye komik oluyor çünkü.

Benim aile mi de onlar davet etmedi diyorsunda sizin aileniz onların yaşadığı şehire gitti mi de bende arkadaslara katılıyorum benim annem olsa önce hoşgeldine giderdi sonra davet ederdi üstüne bi de avmleri gezdirirdi

Tarafsız bakmıyorsunuz. Yakışık olan önce sizin ailenizin hoşgeldiniz diye arayıp, sonra yemeğe çağırması olurdu.
Zaten öz akraban olmayan insanlara çat kapı gitmek görgüsüzlük; bir de sizin aileniz çağırmayı bırak, onları görmezden gelmiş.

merhaba arkadaşlar,
herkese katılıyorum.
bu işin yakışanı ailenin kv lere hoşgeldine gelmesi.
araları limoniymiş yazmışssın.bu vesile ile adım atılmış olur karşılıklı.
niyet ilişkiyi düzeltmekse senin ailen de eşinin ailesi de bu konuda olumlu ve yapıcı yaklaşma büyüklüğünü gösterebilmeli.
ailen bir adım atsın bakalım ne tepki gelecek.
belki de herşey yoluna girer güzel bir diyolog ortamı yakalanır.

Haksizsiniz ben
merhaba arkadaşlar,
eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve bize birkaç günlüğüne ziyarete geldiler, benim ailem de bizle aynı mahallede oturuyor ama hiç gidelim demediler, ben de durumu eşime söylediğimde davet beklediklerini öğrendim. cidden sizce bizimkilerin davet etmesi gerekir mi arkadaşlar? şahsen bence hiç gerekmez isteyen dünürüm diye gider en azından bir yarım saat uğrar. bu duruma çok üzülüyorum kızlar bir akıl verin lütfen :KK61:haksizsiniz bu konuda bence ilk sizin ailenizin hosgeldiniz diye bi telefon konusmasi yapmalari lazimdi ve bizede buyrun bekleriz demeleri gerekirdi en azindan.tam tersi sizin aileniz saymamis

merhaba arkadaşlar,
Haksizsiniz bence bu konuda ilk sizin ailenizin en azindan telefonda hosgeldiniz demesi lazimdi bizede buyrun demeleri lazimdi saymayan sizin aileniz olmus.

Back
X