- Konu Sahibi melankoli88
-
Sikintimiz tamamen ayni en iyi sen anliyosundur beni iyi tarafi yemeklerde kayinvalidemde yardimeder ancak bu sikintimi hafifletmiyor.dusuncesizliklerine siniroluyorum..kotu haber torun olunca dahada cok kaliyolar haberin olsunÇok gıcık bir durum bende de bar aynıları geldiler mi 3 aydan assagi kalmazlar her şey bana bakıyor bir de misafir çok gelir onlar gelince evim ne temiz kalır ne düzenli çok zor.simdi hamileyim inşaallah gelmezler bu kis.Ayrıca çokta huysuz anlaşılmaz insanlar yemek seçerler onlara gore yemek mi yapacam eşime mi cocuguma gore.
Allah kolaylık versin inşaallah en kısa zamanda giderler yani anlamıyorum nasıl rahat ediyorlar.senini de rahatsız olduğunun fakindadirlar ama yine de kalırlar.Bu yüzden geleneklerden nefret ediyorum.Erkek tarafının baskın olması ne yani canım herkesin bir düzeni var.
Benim kayınvalide sadece yatar bir o koltuğa bir bu koltuğa.Senin kayınvalide yemeğe yardım etsede insan bir süre sonra bunalıyor özelin kalmıyor evinde sıkışıp kalıyorsun.Benim kızım var ikinci bebeğime hamileyim ve zor geçiyor hamileliğim evimin işini bile bazen yapamıyorum.Sikintimiz tamamen ayni en iyi sen anliyosundur beni iyi tarafi yemeklerde kayinvalidemde yardimeder ancak bu sikintimi hafifletmiyor.dusuncesizliklerine siniroluyorum..kotu haber torun olunca dahada cok kaliyolar haberin olsun
Evet her telefon konusmalarini dinliyorum acaba nezaman gitcekler diye.evim.duzenim kalmadi zaten.bide cok sesli insanlar oglumu zaten zorla uyutuyorum dakikabasi uyaniyolar.esinizin ailesi nereliBenim kayınvalide sadece yatar bir o koltuğa bir bu koltuğa.Senin kayınvalide yemeğe yardım etsede insan bir süre sonra bunalıyor özelin kalmıyor evinde sıkışıp kalıyorsun.Benim kızım var ikinci bebeğime hamileyim ve zor geçiyor hamileliğim evimin işini bile bazen yapamıyorum.
Allah kalplerine merhamet versin inşaallah.Yani insanı günaha da sokuyorlar maalesef gitcekler mi gitmeyecekler mi insan sinir hastası oluyor.Allah yardımcımız olsun
Canım ya aynı şeyleri yaşıyormuşuz.Ben de aynı gelen birisi olunca ne zaman gideceksiniz diye soruyor hemen kulağımı kabartıyorum aynı şekilde telde konuşurken biraz inadına yapıyorlar.Allah akıl merhamet versin.Trabzonlular eşimin ailesiEvet her telefon konusmalarini dinliyorum acaba nezaman gitcekler diye.evim.duzenim kalmadi zaten.bide cok sesli insanlar oglumu zaten zorla uyutuyorum dakikabasi uyaniyolar.esinizin ailesi nereli
Bunlarin orf adetleri insani cileden cikarir.erkek cocugun evi babanin evi oluyo.yani kayinbabam kendi evinde hissediyo kendini.esim babasindan cok cekiniyo zamaninda iyi tirstirmis heralde.ufff cok degisiklerSorun eşinizde. Yaza yaza yoruldum.
Benim ailem bana böyle bir şey yapmaya ya da teklif etmeye çekinir.
Eşinizden neden çekinmiyorlar?
Aileyle alakası yok konunun. Eşinizin pasifliği ile alakası var.
Aynen yanliz degilmisim...bunlar bide ben hamileyken gelmislerdi 3 ay okadar zor zamanlarim olduki bide misafir getiriyolar her aksam birileri geliyodu bikmistim.artik.. neyseki bunsene hic misafir gelmedi... esinin tavri nasil bu konuda.ona sikildigini hic soyledinmiCanım ya aynı şeyleri yaşıyormuşuz.Ben de aynı gelen birisi olunca ne zaman gideceksiniz diye soruyor hemen kulağımı kabartıyorum aynı şekilde telde konuşurken biraz inadına yapıyorlar.Allah akıl merhamet versin.Trabzonlular eşimin ailesi
Oda dogru.benim ailem burda yasiyo esim evdeyken dogru duzgun gelmezler isten geliyo rahat edemez kizim diyolar.onlarin aksine benim ailemde bi okadar anlayislidir.esim buailede nasil yetismis anlamadim oda cok ince dusunur bu tur seyleriörfe adete değilde aslında böyle şeyler karaktere bakar yani.
ama "nedense" örfe adete sığınırlar bazı şeyleri rahat rahat yapabilmek için.
Oda dogru.benim ailem burda yasiyo esim evdeyken dogru duzgun gelmezler isten geliyo rahat edemez kizim diyolar.onlarin aksine benim ailemde bi okadar anlayislidir.esim buailede nasil yetismis anlamadim oda cok ince dusunur bu tur seyleriörfe adete değilde aslında böyle şeyler karaktere bakar yani.
ama "nedense" örfe adete sığınırlar bazı şeyleri rahat rahat yapabilmek için.
Eşime söyledim canım yetişemiyorum birde çalışıyordum o zaman.Eşim ne yapabilirim gidin diyemem diyordu.Zaten git demesin annesine babasına istemem asla.Dediğim gibi Allah kalplerine merhamet versin elimize düşürmesin.Kendini üzme hasta olursun elbette geçecek bu günler ebediyyen seninle kalmayacaklar.Kalbini ferah tut.Aynen yanliz degilmisim...bunlar bide ben hamileyken gelmislerdi 3 ay okadar zor zamanlarim olduki bide misafir getiriyolar her aksam birileri geliyodu bikmistim.artik.. neyseki bunsene hic misafir gelmedi... esinin tavri nasil bu konuda.ona sikildigini hic soyledinmi
Oda dogru.benim ailem burda yasiyo esim evdeyken dogru duzgun gelmezler isten geliyo rahat edemez kizim diyolar.onlarin aksine benim ailemde bi okadar anlayislidir.esim buailede nasil yetismis anlamadim oda cok ince dusunur bu tur seyleri
Gecen sene daha bunalima girmistim bu sene biraz daha alismis gibiyim ama yinede cok sikiliyorum.aslinda eslerimizde belki sikiliyolar ama kendi aileleri oldugu icin bisey demiyolar heralde.allaha havaleettim zaten.. bu gunlerde gecerEşime söyledim canım yetişemiyorum birde çalışıyordum o zaman.Eşim ne yapabilirim gidin diyemem diyordu.Zaten git demesin annesine babasına istemem asla.Dediğim gibi Allah kalplerine merhamet versin elimize düşürmesin.Kendini üzme hasta olursun elbette geçecek bu günler ebediyyen seninle kalmayacaklar.Kalbini ferah tut.
Esim ailesine cok duskun.kirilmasinlar diye kirk takla atiyo bendende idareetmemi istiyo.. soyle bisey var yarin oburgun eger ailesi size gelirse kalmaya esiniz git diyemez onlara bide anlayissiz tiplerse cok sorun olur esiniz taviz vermiyosa kendi ailesiyle arasi bozulur tabi bu sizin icin iyi biseyşöyle bir örnek vereyim sevgilimle ciddi bir ilişkim var bu sene söz nişan olacak inşallah.gerçekten karakter olarak çok sağlam birisidir.huyu suyu tam benlik yani.ama ailesi çok tuhaf
ben tabi ailesinin içine girmediğim için tanımıyorum onları ama sevgilim anlatıyor laf arasında hatta o da yadırgıyor ailesinin bazı davranışlarını ama anne baba yani atsan atılmaz satsan satılmaz.
neyse...birgün bunlar ailecek otururken bir yerden konu açılmışta (biz sevgilimle muhtemelen ailelerimizin olmadığı şehirde çalışacağız tayin durumu yani) babası da " sen evlen biz annenle arada size kalmaya geliriz canımız sıkılır burda gezmeye geliriz" demiş.
halbuki 2 tane daha küçük çocukları var okuyan ama onları akrabalara bırakıp gelirlermiş
bunun üzerine sevgilim de" benim kendi hayatım olacak karımla, oturun oturduğunuz yerde canımız isteyince biz geliriz" demiş...yani daha şimdiden taviz vermemiş.
bu durum birazda eşinizle alakalı..eşiniz taviz vermezse bu kadar rahat davranamazlar.yani sevgi saygı da böyle ölçülmez böyle gösterilmez.
Esim ailesine cok duskun.kirilmasinlar diye kirk takla atiyo bendende idareetmemi istiyo.. soyle bisey var yarin oburgun eger ailesi size gelirse kalmaya esiniz git diyemez onlara bide anlayissiz tiplerse cok sorun olur esiniz taviz vermiyosa kendi ailesiyle arasi bozulur tabi bu sizin icin iyi biseyşöyle bir örnek vereyim sevgilimle ciddi bir ilişkim var bu sene söz nişan olacak inşallah.gerçekten karakter olarak çok sağlam birisidir.huyu suyu tam benlik yani.ama ailesi çok tuhaf
ben tabi ailesinin içine girmediğim için tanımıyorum onları ama sevgilim anlatıyor laf arasında hatta o da yadırgıyor ailesinin bazı davranışlarını ama anne baba yani atsan atılmaz satsan satılmaz.
neyse...birgün bunlar ailecek otururken bir yerden konu açılmışta (biz sevgilimle muhtemelen ailelerimizin olmadığı şehirde çalışacağız tayin durumu yani) babası da " sen evlen biz annenle arada size kalmaya geliriz canımız sıkılır burda gezmeye geliriz" demiş.
halbuki 2 tane daha küçük çocukları var okuyan ama onları akrabalara bırakıp gelirlermiş
bunun üzerine sevgilim de" benim kendi hayatım olacak karımla, oturun oturduğunuz yerde canımız isteyince biz geliriz" demiş...yani daha şimdiden taviz vermemiş.
bu durum birazda eşinizle alakalı..eşiniz taviz vermezse bu kadar rahat davranamazlar.yani sevgi saygı da böyle ölçülmez böyle gösterilmez.
Esim ailesine cok duskun.kirilmasinlar diye kirk takla atiyo bendende idareetmemi istiyo.. soyle bisey var yarin oburgun eger ailesi size gelirse kalmaya esiniz git diyemez onlara bide anlayissiz tiplerse cok sorun olur esiniz taviz vermiyosa kendi ailesiyle arasi bozulur tabi bu sizin icin iyi biseyumarim bunlari yasamazsiniz tabi
Eşlerimiz tabiki sıkılıyorlar ama ne yapsınlar annesi babası.İnşaallah son günleridir giderler evlerine Allah sağlık versin onlara düşürmesin elinize.Gecen sene daha bunalima girmistim bu sene biraz daha alismis gibiyim ama yinede cok sikiliyorum.aslinda eslerimizde belki sikiliyolar ama kendi aileleri oldugu icin bisey demiyolar heralde.allaha havaleettim zaten.. bu gunlerde gecer
Ana babaların başlarımız üzerinde yeri vardır, onlara ağırlamak, hizmet etmek gerekir ama ana baba da olsalar misafirliğinde bir zamanı olmalıdır, siz bir yere gitmeyin, evinizi bırakıp gitmeniz onların daha çok kalmasına sebep olabilir, aileniz size gelsin kalmaya, evi ilaçlatmışlar bizde kalacaklar deyin alıp getirin aileniziOda dogru.benim ailem burda yasiyo esim evdeyken dogru duzgun gelmezler isten geliyo rahat edemez kizim diyolar.onlarin aksine benim ailemde bi okadar anlayislidir.esim buailede nasil yetismis anlamadim oda cok ince dusunur bu tur seyleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?