Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Hayatın pahalı olduğunu öğrenmek için geç kalmışsınız. Çocuk sahibi olmadan önce hayat pahalı ya ekstrem bir durum olursa diyerek birikim yapmalıydınız. Yok ev bir de sizin üzerinize olsun? İnsanlar yıllarca çalışmış çabalamış hop eve konun ne güzel dünya. Siz kendi çocuğunuza bakamıyorsunuz ama onlar torunlarına bakmak zorunda öyle mi? Çocuğu onlar için mi doğurdunuz? Eşiniz bir aydır çalışmıyorsa neyin maddi sıkıntısı bu? Kira ödemiyorsunuz. Kenarda birikmiş paranızın olmaması tamamen ikinizin sorumsuzluğu. Sonuçta gelinsiniz öyle mi? Kapatın evi gidin eş ailesinde yaşayın o zaman sonuçta gelinler eskiden böyle yapıyormuş vazife gibi bir şey. Tek evin içinde masrafınız da az olur. Rahatça yaşar gidersiniz. Kabul eder misiniz böyle bir durumu yoksa gelinlik mertebesinin sadece işinize gelen kısımlarını mı aldınız?

kira odemeden oturuyorsunuz daha bu insanlar napsin size

Adamin babasi ev vermis senin baban para, daha ne yapacaklar? Bi zahmet calisin da kendinize bakin.

Çözümü basit insanlardan para istemek yerine çalışmalısınız

Evinde oturuyor lira vermiyorsunuz daha ne yardımı ? Ya kirada olsaydınız ne yapacaktınız? Eşiniz de istememekte haklı tabii . Bir iş bulup çalışın karı koca evde oturup yaşlı insanlardan para beklemeyin

E tamam senin ailen yardim etmesin o zaman neden aliyorsun adamin emekli maasini?

Torunlarının anne babası var niye onlar bakmak zorunda olsun, hayat pahalıysa ona göre harcarsınız

Başkalara güvenerek plansız ve birikimsiz çocuk sahibi olursan o zaman kalırsın işte böyle ortada. Zaten destekleri var size ne kadar tapusuz kabul etmiyorsanizda. Insan biraz da olsa gözünü acarak hayatini yasamali. Siz biraz planlı hareket etseydiniz baştan o zaman iki ay işsizlik (hemde kira ödemezken) sizi hiç zorlamazdi. Ama doğru siz gelindiniz değil mi

evet zor bir süreç işsizlik falan Allah yardımcınız olsun ama düşünce yapınız yanliş.yani "babam destek oluyor kayınbabam destek olmuyor"diyorsunuzda sizde babanız ve amcanızın bakımını üstlenmişsiniz ki böyle bir destek görüyorsunuz kıyaslama yaparken bunları düşündünüz mü
ayrıca tapusu adımıza değil dediğiniz evden kira alıyorsunuzdur eminim yoksa kesin belirtirdiniz kirayı bize vermiyorlar diye.
valla kp kv destek vermiyor diye kızmaya hakkınız yok en azından köstek olmuyorlar sizden istemiyorlarsa sorun yoktur..
eşinizi neden boşamak istiyosunuz ki babanıza amcanıza bakmazsanız sizinde çalışma sorumluluğunuz var bebekli çalışan bir sürü kadın var fakat kendi rızanızla babanıza amcanıza bakmayı kabul edip bütün sorumluluğu eşin üzerine atmişsiniz ki salgın süreci olmadan önce adam çalışıp getiryormuş zor zamanında ilk aklınıza gelen işsiz kocanızı kapıya koymak mi

Ailesi sizden kira almıyormuş, daha ne yapsınlar??

Aslına bakarsanız ailelerden eşit yardım alıyorsunuz şu an.Kocanızın ailesi kira almıor, sizin aileniz de maddi destek sağlıyor.

Şunu da ekleyim o aile asla size evin tapusunu vermek zorunda değil.Şu an size destek olmaları bile çok güzel.5 yıl daha böyle gitse para biriktirip kredi çekip ev alabilirsiniz eşinizle. Ama siz de elinizi taşın altına koyacak ve karı koca beraber çalışacaksınız.

Siz ben gelinim,benim tarafımdan yardım olmamalı falan demişsiniz ama geçin bunları.Hangi devirde yaşıyoruz.Mini mini tatliş gelincikler her istediğine oturduğu yerden sahip olmuyor artık.Kadın da erkek de çalışıyor, hayat zor.Haaa hayalinizde öyle bir evlilik varsa baştan net olacak,ona göre eş seçecektiniz.

Sırf bu sebepten boşanmayı düşünmeniz de ne bileyim..Hani hastalıkta sağlıkta, zenginlikte fakirlikteydi?? Verdiğiniz sözü ne çabuk unutmuşsunuz.

Şu an yapılacak tek şey eşinizin iş ayrımı yapmadan her yere başvurması.İş beğenmeme asla olmamalı.Siz de çocuk varsa bırakın annenize ,işe girin.Her şey daha kolaylaşır.

3 mesajinizin 3ü ev bizim üzerimize değil . Ya olsun olmasın benim evimi de kpeder verdi ve onun üzerine . Ama kira ödüyor muyum hayır. Eğer o bu evi vermese aylık 1000 TL kira verecektim . Ha benim üzerime olmuş ha olmamış bu durumda . Napcak ev benim üzerime defolun evimden çıkın kiracı oturtcam mı diyecek ? Ayrıca eşiniz baska iş baksın ekmek aslanın ağzında belki çok zor bulur ama bir umut cabalasin sonra tevekkül ... ve de işsizlik için bu meselelerden dolayı devlete başvurun maaş verirler belki bebek de varmış yazık . Ama eşiniz iş kovalasin bakın rahata alisirsa nasıl olsa kpeder bakiyo derse ne kendi babasindan para ister ne iş kovalar . Ayrıca bu sebepten boşanmayı falan düşünmeyin iyi günde kötü günde eşiniz elinden geleni yapsın olmuyorsa da adam ne yapsın . Kpedere de yüklenmeyin bu durumda lütfen .

Açtığınız konuyla linç grafiğine göre verdiğiniz cevapların hiçbiri uyuşmuyor. Hem parazit, hem yalancı hem de pişkinsiniz. Üstüne bi de çocuk yapmışsınız. İnsanlar gayet iyi maaşları evleri arabaları olmalarına ragmen bile 1000 kere düsünüyor cocuk yaparken. Gram üzülmedim size.

Evin sizin uzerinize olmasina zaten hic gerek yok.
Benim oturduğum ev de kayinvalideme ait. Hic tapusunu istemek falan aklima gelmiyor.

Esiniz kisa odenekten faydalanamiyor mu?
Faydalanamayanlara 1000 tl civari baska bir para yatti o da mi olmuyor?
Siz dogum izninde misiniz?

Yani corona bir tek size degil tum dunyaya zarar verdi.
Tek doğum yapan da siz degilsiniz. Sgkdan para almayacak misiniz madem dogum sebebiyle calismiyorsunuz?

Bu bahanelere siginmayin.
Kimsenin size bakma zorunlulugu yok. Daha hesapli kitapli ve tedbirli gitmeliydiniz.

Üşenmedim sonuna kadar okudum yorumları. Açıklamalarınız çelişik ve birbirinden bağımsız tamamen. Ayrıca engelli amcanıza baktığınızı söylüyorsunuz. Onların hem engelli maaşı, hem de bakanların bakıcı maaşı oluyor bildiğim kadarıyla. Kira da ödemiyorsanız bu süreçte o para sizi idare eder diye düşünüyorum. anlatımınızdan herhalde siz de eşinizde evin tek çocukları. Yoksa ailenizle niye sadece siz ilgilenesiniz, ya da eşinizin ailesi niye evi sizin üzerinize yapsın. Ha eşim çalışmış ev babasının üstüne diyorsanız da bu eşinizin hatası. Aklını kullansaymış.

Tesekurler anlaykş için ben ztn zor zamanı kastettim ki herkes yanlış anlamış 10 senedir çalışıyorum ve kimseye muhtaç olmadım bugüne kadar sadece eşimin ailesi böle yapması zor geliyor, yani ben çocuğum evde aç kalacak ben en iyi arabalara bincenm olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…