Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Benim annem öldü maalesef bakamaz ve ben şu an hem çocuğuma hem babama hem özür lü amcama bakıyorum daha ne kadar çalışabilir im sizce kader bu npıcam
Onlar kaç yaşındaydı küçük çocuklar ı varmıydı o sırada yada bakmaları gerek en özürlü bi hasta bence büyük konuşanlar var burda

Siz calisiyorken kim bakıyordu baba ve amcaya?
Babanız da mi bakıma muhtaç?
Bunca zaman çalışmış, ailenize yardim etmişsiniz,
Şimdi emeğinizle yine ailenize yardim ediyorsunuz,
Size de maddi olarak destek verenin onlar olması çok normal değil mi?
Ben gelinim diyorsunuz, madem öyle klasik gelin anlayışına geçin, bırakın kendi ailenizi ortada, gidin kayinvalidenizin evini temizleyin, yemeğini alışverişini yapın, hizmetini görün, her akşam çayına corbasina varana kadar servis yapın, maddi desteği de onlar versin.
Madem erkek aikesi ve gelin anlayisiniz bu sekilde, yasantinizi da ona gore şekillendirin.
Sizin şartlarınızda bu imkansızsa, maddi desteği de her şeyinizi adadığınız ailenizden beklemelisiniz.

Kayınpederim para vermiyor diye kocamı boşamazdım.
Ama siz bunu düşündüğünüze göre, kocanızı kendinize bağ, yük görüyor ve sevmiyorsunuz.

Aynen öyle ailesi de karşılıksız vermiyormuş ki yardımı. Aslında hanımefendi çalışıyor totalde.

Siz gül gibi mesleğinizle tek başımıza yaşadığinızda babanıza amcanıza ve bebeginize kim bakacak?

Kimse bakmak zorunda degıl, bakıp bakıp sızı rahata alıstırmazlar umarım.

Benim annem öldü maalesef bakamaz ve ben şu an hem çocuğuma hem babama hem özür lü amcama bakıyorum daha ne kadar çalışabilir im sizce kader bu npıcam

Ne kadar tezatsınız hani çalışıyordunuz 1 aydır çocuk olduğundan beri çalışmıyordunuz öyle dediniz peki çalıştığınız sürede kim baktı babana ve özürlü amcana anlamadım hani bakmak için evde olmak lazım siz çalışırken kim baktı..

halaa dahaa ev üzerimize değil demişsiniz niye yapsınlar yaa kira vermiyorsunuz ya 2 aydır işsizseniz hiç mi birikiminiz yok kenarda para yok kira vermeyen iki insan son 2 aya kadar çalışıyorsa illa birikimi olmalı neye dayanarak çocuk yaptınız?

Yok ben gelinim bakmak zorundalar ne? Siz eşinizin karısısınız size bakmak zorunda olan eşiniz onlar zaten kira vermeyin diye ev vermiş tapu üstünüze olsa ne olacak? Satacaksınız evi herhalde

O zaman sizde baştan niye tam aciklamiyorsunuz kii sonradan söylüyorsunuz babama bakıyorum özürlü amcama bakıyorum diye.. tabi ilk yazdığınız mesajla linç yersiniz burda. Niye ailesinin size verdiği şimdi esinziin aldığını söylüyorsunuz ve niye o evde oturmuyorsunuz boş duruyor kiraya verin zaten kira ile gecinebilirsiniz su pandemi bitene kadar... Gerçekten tuhafsinzi yada yalan söylüyorsunuz cevir kazı yanmasın hesabı

Evin sizin üzerinize olup olmaması neyi değiştirecek kira derdiniz yok sonuçta, ev üzerimize değil diyip duruyorsunuz kira mi istiyorlar sizden, ev verip oturtmuşlar. İki yetişkin evlenmiş bir de çocuk yapmışsınız iki tarafın ailesi de bakmak zorunda değil. Evi geçindirmek zorunda olan eşiniz ve sizsiniz. Siz bebeği annenize ya da bakıcıya emanet edeceksiniz çalışacaksınız, eşiniz de elinden ne iş geliyorsa yapacak. Daha kendi göbek bağınızı kesememişsiniz ailelerinizden bir de bebek yapmışsınız. Allah rızkını vermiyormuş değil mi bundan sonra on düşünüp bir hareket edin

Iki aya kadar onlara maddi destek mi veriyordunuz iki aileyede para veriyordunuz öyle mi

Bence ilk konuyu açtığınız msjiniza dönün ve yazdıklarınızı tekrar okuyun esim disarda para harcamayıp maaşı eve getirdiği halde para yetmiyordu ve o zamanda ailesi yardim etmezdi yine benim babam yardim ederdi diye yazmışsın

Siz esiniz calisirkende yardim etmek şöyle dursun o zamanda onlardan para beklemissiniz

Ailesi size bakmak zorunda değil ki yine de oturmanız için ev vermiş. Bir zahmet aidatı da ödeyin. Bir de tapusunu vermedi diyorsunuz. Tapu vermek zorunda değil. Oturmanız için ev vermek zorunda da değil ama vermiş ve sizi kiradan kurtarmışlar Sizin aileniz de size bakmak zorunda değil. Artık eşinizle bir aile oldunuz kayınvalide ve kayınpedere bilenmek yerine eşinize bilenin. Niye çalışmıyor evinin sorumluluklarını yerine getirmiyor diye sorun. Eşinizin ve sizin yerine getirmeniz gereken sorumlulukları başkalarından beklemeyin. Bir de nasıl tavır yapıyorsunuz eş ailesine anlamadım. Pişmişliğin bu kadarına pes diyorum.

İki yetişkin insan evlenmiş hayatını kurmuş neden yaşlı insanlar size baksın Onu anlamadım ayrıca sağlık sorunları dışında çalışmayan evine bakmayan karısını annesi babasına muhtaç eden erkeğe tahammülüm yok koca da demem

Çocuk değilsiniz artık insanlar niye yardım ediyor bı onu sorgulayın hem evleyenim hemde anne babalar baksın resmen saçmalık

2 yıllık evli olsanız en kötü ihtimalle 24.000 tl vermişler gelin hanım huuuu.

Bal gibi insanların sırtından geçiniyorsunuz kayın valide kayın pederin evinde oturup kendi babanızın maaşını yiyorsunuz. Sizin zihniyette insanlara çok şaşırıyorum cidden. Takmışsınız ev bizim üstümüze değil diye. Kiraya çıksanız en az 1000 TL ödeyeceksiniz biliyorsunuz değil mi? Herkes evleniyor. İnsanlar düğününü kendi yapıyor geçimini kendi sağlıyor. Sizin diğer insanlardan farkınız nedir?

Ev sizin ustunuze niye olsun ki. Kp nin baska evladi yok mu? Ev vermis kira odemiyorsunuz daha ne yapsin. Bu forumda cogu kadinin es ailesi cop bile vermemistir belki. Bence esinizin ailesi gerekeni yapmis. Esin asgari vs demeden ne is bulsa yspacak baska caresi yok. Keske ulkenin durumu daha iyi olsa ama surec zor.

İki yetişkin insanın hala ailelerden beklentisinin olmasını anlamıyorum. Siz çocuk musunuz size bakmak zorunda olsunlar k ev de vermişler . İş arayın kendi geçiminizi kendiniz sağlayın koca insanlarsınız

Çocuğa anne baba bakmak zorundadır. Çocuk yaparken de bakabilecek imkanlara sahip miyiz bakabilir miyiz diye düşünürler. Öyle çocuk yaparlar. Sizin doğurduğunuz çocuğa ölüm kalım dışında bakmak gibi bir zorunlulukları yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…