Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Işe bak adamlar ev verdi tapuyu devretmediler diye suçlu oldu

Arkadaşım benim eşim yurt dışında çalışıp o evi aldı ve yurt dışında çalışınca kendi üstüne yapamıyor ve ailes ine yardımda etti annesi ni emekli yaptı nasıl sizinkiyle kıyas yaptın ki ztn eşim şimdi ye kdr hep çalıştı, şu virüs hem işinden çıkarıldı hem bebeğimiz yeni doğdu hem ben annem öldüğü için çalışamıyorum yani zor durumda hep benim babam destek çıktı baktı değil her gün babamdan geçinmedik böle bi düşüncede yok ztn Allah muhtaç etmesin ben zor günü kastettim, yani anlamadan insan lar çok kötü şeyler yazmış, eşimin ailesi bu zmnda hiç yardım etmedi ve siz kıyas yaptığınız kişi tamamen tembel bir i bakın benim eşim hep çalıştı hemde ağır işlerde yani nsdıl böle yorum oluyo anlamıyo rum

Eşimin ailesi bana oturmam için ev verse dünyanın en mutlu insanı olurum, yapmayın lütfen. Benim eşimde iş bulamıyor. Beni de virüs dönemi izne çıkardılar. Kira yükü nasıl ağır bir bilseniz eşinizin ailesine minnettar olursunuz. En azından ya evden atılıp sokakta kalırsam gibi bir dediniz yok.
Ben geceleri uyku uyuamıyorum evden atılırız korkusuyla, nankör olmayin lütfen.

Ben de asciyim. Aslinda sektör gayet devam ediyor fine diningci degilse.

10 sene çalışıp 3 kuruş para koyamadınızmı kenara. Kira yok bişey yok n’aptınız o kadar paraları merak ettim.

Reşit değilsiniz sanırım. Ailelere muhtaç olduğunuza göre.

Konu sahibinin önceki konularına bakın. Kendi babasının evinde oturuyorlar. Virüs zamanı işsiz kalan komşusu olsa yardım eder insan. Öz çocuğuna yardım etmemek de normal değil.
Ama konu sahibi babasına baktığı için eşinin ailesi bilenmiş gibi. O yüzden yardım etmiyor olabilirler.

Ben okudukça seni anlamaya başladım.

İlk yazım biraz sert dille oldu,kusura bakma.

10 yıl çalıştım demişsin,işten kaçmıyorsun ama bebeğine bakacak biri yok anladığım. Anlayabilirim.

Ama şu ev konusunu unut . Anlıyorum eşin yurtdışında çalışarak kendi parasıyla almış,ama ailesi zamanında eşin uzakta olduğundan tapuyu kendi üzerlerine yapmışlar.Sen de diosun ki eşimin emeği,o yüzd3n bizim olmalı.Haklısın ama yapacak bir şey yok.Vermezlerse zorla alamazsınız.Kendini yıprattığınla kalıosun.Nasılsa kira ödemiosunuz,birikim yapıp yeni bir eve girersiniz.Eşin hakkını istese bile eğer vermezlerse mahkeme falan tapu işlerinde zor,eşin de uğraşmaz ailesine karşı. O yüzden eşinin aldığını unut,onların say.Hesabını bu dünyada olmasa ötekinde verirler artık.

Ayrıca sen de çalışmışsın ,eşin de çalışıomuş ama hiç birikim yapamamışsınız demek ki 2 ay bile yardım istemeden yetememişsiniz.Keşke biraz birikim yapıp öyle çocuk yapsaymışsınız.Ekonomik olarak toplamadan ikinciyi yapmayın bari.İnşallah eşiniz en kısa zamanda iş bulur da biraz rahatlarsınız.Bol şans.

Tatlım birikim var ama onunla ev almak istiyorum o da benim birikim eşim çalıştığını hep bana verdi ve tüp bebek oldu çok masraf oldu bilirsin dediğim gibi adam nasıl birikim yapsın ailesi bence iyi değil zmnında kayınpederim kaynana yı aldatmış gitmiş sonra kayınvalidem kurtarmış evliliği bi şekilde eşimde çalıştığını vwrmiş araba alcaz demişler ev alcaz demişler emekli olcam demiş kaynana eşimde vermiş hep adam nasıl birikim yapsınki ama ben eşimde kızıyorum şu an kimsenin bizimde iş yok ve onun ailesi bi ev ve yeni araba daha aldılar beni m ailemin ev dışında bişi yok ki bsbam sıkışınca hep bize harcadı ne zoru varki, eşimde ailes inden istemiyo kızdığım Nokta bu

Neden sizin aileniz yardım etmemeli? Evlenmişsiniz, kayınpeder sizi evlatlık almamış. Hala kendi anne babanızın evladısınız yani.

Durumları varsa ve eşiniz korona yüzünden işsiz kalmışsa yardım etmeleri iyi olurdu ama zaten babanızın yanındaymışsınız. Yardım etmemeleri çok normal.
"Toruna, geline bakmak zorundalar" deyip durmuşsunuz ama böyle bir zorunlulukları da yok. Başkasına güvenip çocuk yapmadınız herhalde.
Yardım etmiyorlarsa kendi evlatlarına yardım etmiyorlar. Bu da eşinizin problemi. Üzülecekse o üzülebilir, sizlik bir şey yok.

Madem birikiminiz var neden ağlıyorsunuz burada?
Sizin paracıklar kenarda dursun, insanlar size yardım etsin, ne güzel dünya.
Kendi biriminizi kullanıp babanızı yemeyi bırakırsanız o da kendine bir araba alabilir belki.
Şaka gibisiniz gerçekten.

Bu konu çok ban kaldıracak konu sahibi..
Eşinizin çalışması lazım.
Hadi sizin yeni kızınız olmuş. 1 sene çalışmasanız da sonrasında sizinde çalışmanız lazım.
Mimarsınız galiba, güzel bir mesleğiniz var.
Asgari ücret üstüne de maaş alsanız, eşiniz de o kadar alsa; 2 kişi 1 yenidoğan; kira yok 5 bin civarı ilk etapta fena değil.

Eşinizle konuşun, çalışsın siz de kızınız biraz ele avuca geldikten sonra başlayın. Anneniz çocuğunuza bakamaz mı??

Sizin eşinizin yada ailenizin size verecek evleri yok demekki yoksa niye vermesin ki ben çocuğumla küs bile olssm evim varsa kiracı alcama çocuğumu oturturum evlat bu evlat ne kadar kötü olsada evlat ben yeni anneyim ve asla böle şeyler yapmayı düşünüyorum, evladım kirada sürüncek ben sefa sürcem ve mecbur değilim ki diye düşüncem unutmayın her insan bi gün düşer bunu unutmayın o yuzden aile olmak önemli ne demek bişi beklemeyin beklerim arkadaş benim ailem dende onlardanda onlarda bizden beklesin hasta olunca nere gitcek ler

Hangi yüzle isteyecek??Ikiniz de babana bakmak için işinizi evinizi bırakıp babanızın yanına taşınmışsınız.Bu devir de iş bırakıyorsan bir güvencen olmalı ama siz güvenceyi aileler olarak görmüşsünüz yazık adama gerçekten.Bir de bana karşı soğudular diyorsunuz tabii soğurlar.Buyuk ihtimalde iş birakmaniza tepki olarak yardim etmiyorlar.

Esi yurtdisi deneyimli asciymis. 10 binden az almaz ki gercekse bu soyledikleri.
zaten konu sahibinin birikimi de varmis. Ama hala istiyor ki es ailesi baksin. Sorun maddi zorluk degil. Sorun parazitlikte nasil boyut atlariz.

Iste nikah ve üremek malesef ki aile kavramini anlamaya, sorumluluk almaya yeterli gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…