Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Siz gelinsiniz...niye kendi ailenize yardım edip bakıyorsunuz ki. Gelin dediğin kv.ye kp.e bakar. Bakın bayram geliyor bu fırsatı kaçırmadan kv.nize bir temizlik falan yapiverin

Kizlar büyük konusmak istemem ama iki cocuk annesiyim, simdiki kafamla düsününce param varsa issiz kalan cocuguma destek olurum
ha kimse kimseye bakmak zorunda degil hepimiz hemfikiriz ama param varsa neden evladima, torunuma destek olmayayim, el degil
ama su gelin olma kafasindan artik ülkece cikmamiz lazim
ben esimi bilirim, gerisini bilmem. Ya da asiri gururluyum, kuru ekmek yerim yine de esimin ailesinden birsey isteyemem
borc alirim en fazla, geri veririm
ama bu zor zamanda insan ailesine, komsusuna destek olmali diye düsünüyorum
zorunda degil yine altini ciziyorum, bu konuda cok ütopik yasiyorum kizlar
ameliyatli yerime vurmayin ne olur
aha icimden tam su an da bir seytan cikti diyor ki yaslaninca da sen onlara bakma
bakarim, destek olmasalar bile düsene yardim ederim
napalim beni de Allah böyle yaratmis
ince cizgi su, destek olsalardi ne düzel olurdu ama zorunluluklari yok
beklentiye girmemek en güzeli

Bu şekilde davranır ve beklentiye girerseniz yüzünüze bakmazlar. Bizde de böyle bir gelin var. Erkek kardeşim ev sorumluluğu alacak ve düzenli çalışan bir insan değildi. Biz gelin adayına evlenmeden söyledik oğlumuz böyle diye. İyi düşün dedik. Kız yine de evlendi. Kardeşim çoğunlukla çalışmıyor evde yatıyor kız da biz onlara bakmıyoruz diye bize bilendi kocasına bileneceğine. Ki kimse kendi çocuğunun ve kardeşinin kötü huyunu anlatmaz Tipler tavırlar yaptı. Biz de soğuğuz. Böyle insana nasıl sıcak olabilirsin ki.

Bu konuda da babanızın evine yerleşmissiniz. Maşallah iki taraftan da eviniz var ama tapu diye ağlıyorsunuz. Abiniz bekar adam, kendi evinde kalıyor. Siz evlenmişsiniz üstüne çocuk, hala aileye yapışık yaşayıp bir de abinize laf ediyorsunuz.

Okudum, yazmayayım kendimi tutayım dedim ama dayanamadım. Gerçekten dayanamadım artık. Neredeyse 2 yıllık evliyim ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden hiçbir şey beklemedim bugüne kadar. Her şeyi birlikte yaptık, yeri geldi işsiz kaldım 3 ay evin içinde 5 - 10 liralık küçük işler yaptım günlük harçlığımı çıkardım yeri geldi elimiz bollaştı. Hiçbir zaman ailelerimize bize yardım edeceksiniz kafasıyla yaklaşmadık. Cesaretlendik, karşımıza bir fırsat çıktı, borca girdik, elimizdeki her şeyi sattık evimizi aldık, kredisini de birlikte ödüyoruz aylardır. Bir yandan da 5 - 10 kuruş bile olsa kenara atmaya çalışıyoruz ki ileride ihtiyacımız olursa zorda kalmayalım. Hani hayat zor demişsiniz ya evet zor, elimde işim var, kendi işimi yürütüyorum ama bazı günler tek kuruş kazanmadığım oluyor. Yine de aza kanaat ediyorum ki çoğu bulayım. Ben de ben gelinim bana bakın kafasına girebilir, ellerinde olsa da olmasa da birçok şey talep edebilirdim. Etmedim. Siz de gelinsiniz diye dünya sırf sizin etrafınızda dönüyor sanmayın bence. Yeri gelsin aç kalın, yeri gelsin borç alın, yeri gelsin uykusuz kalın gecelerce ben nasıl geçinicem diye ama gelinim, bana bakacaklar kafasından da çıkın.

Olay anlaşıldı.Siz işinizi babanıza bakmak için bırakmışsınız yani eşinizden dolayı değil.Ee ordaki evi düzeni bırakıp babanızın yanına gelince kvkp tavır almış.Ee siz babanızın yanına işlerinizi bırakıp gittiyseniz tabii kide o bakacak kp niye baksın.Bosanma isteğinizde komsulariniz bile evlenmenize şaşırıyormuş siz de demekki vicdan yapıyorsunuz. O zaman bırakın adamı gitsin

Bacım sen derdini en bastan anlaşılır şekilde anlatamadın ki?

Ben hala burası neresi... ben kimin... aidatı nereye ödüyoz... anlamadım??

Ev verdiler dedin sonra oturmuyoz dedin??
Boş duran ev nasıl size verilmiş oluyor??
Cem Yılmaz'ın kulakları çınlasın..
Ev alıyosuuun.. oturmuyosun bile...

Valla şu mübarek günde bişey demeyim dedim ama kendimi zor tuttum. Eşiniz neden çalışmıyor? Eviniz de kira değil. Tuhaf yani seven insan her zorluğa katlanır para yok hadi ayrılalım o kadar saçma ki herşey emek ister bu hayatta. Eşimle biz evlenirken herşeyi kendimiz yaptık ailesi bir gram destek olmadı bende çalışıp kendi çeyizini yaptım. Zorlandık zorlanmadık değil ama suan çok mutluyuz Herşey çaba emek

Onlar kaç yaşındaydı küçük çocuklar ı varmıydı o sırada yada bakmaları gerek en özürlü bi hasta bence büyük konuşanlar var burda
Konu sahibi çok anlamamakla birlikte muhtemelen bu yorumu benim yorumuma karşılık yaptınız. 30 yaşına merdiven dayamış. 1 çocuğu aylık diğeri karnındayken bu işleri yapıyordu kadın. Ayrıca kirada oturup birde ailelerine maddi destek sağlamaya çalışıyorlardı.

Evi satacaklar anlamiyormusunuz

Eşim 2 aya kadar çalışıyordu niye sorumsuz insanın kötü zmnı olunca böylemi yapılır insan insana yardım eder böle niye söylüyorsunuz
İyi de yardim ediyorlar zaten, o evi vermeseler simdi neyle kira odeyeceksiniz?
Ayrica tapuyu uzerinize yapmamakla buyuk akillilik etmisler, adam bikac ay daha calismasa bosayip evi de ellerinden alirdiniz siz bu zihniyetle, en azindan bunu akil etmisler, simdi ev saglamda en azindan.
Bulacaginiz çözüm, iş yoksa valiliğe, belediyeye basvurun, iş bulamiyorlarsa da erzak yardimi yaparlar, şu sureci atlatana kadar aç açıkta kalmazsiniz. İkiniz iki koldan is arayin, kim bulursa o calisir digeri evde cocuga bakar, su ara marketler gecici eleman aliyor mesela servis için (migros gecen ay 600 ise alim yapmış) onlara basvurun. Evde oturup milletin elini beklemekle karin doymuyor.

Kendiniz çalışıp yapmışinizda kayin baban tapuyu size vermiyor gibi konuşuyorsunuz galiba sizin amacınız evin tapusu

Koca rahatı bulmuş neden çalışsın ki bizimkiler evde kaldıklarında kafayı yerler bunlar da böyle bol kese isterler te allammmm.

Evet hayat pahalı eşin şu süreçte işsiz kalmış doğrudur ama ne senin ailen ne de onun ailesi yardım etmek zorunda değil. Durumunuzu bilirler yardımcı olurlar o ayrı ama zorunluluk diye bir şey yok. Benim görümcem İstanbulda kirada çocuk var, sadece eşi çalışıyordu, corona ülkeye ilk geldiğinden beri ücretsiz izne çıkardılar, kredi borçları var. Biz yardım ettik ama zorunda değildik içimizden geldiği için anladın mı. Ha onlar ne yaptılar elden gelen öğün olmaz diye düşünüp 6 ay sonra ödemeli krediye başvurdular onları rahatlattı. Herkesin kendine göre ödemeleri var. Eşinin ailesinin de durumu kendine göre olabilir, yeni torunları oldu bakmak zorundalar ben gelinim diye birşey yok. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bunalmışsındır doğrudur ama kimseyi suçlama

1) Eşininiz pandemi sebebiyle işsiz kalmış.

2) Siz babanızın evinde yaşıyorsunuz. Çocuğunuz var ve aynı zamanda babanızla engelli amcanıza bakıyorsunuz.

3) Eşinizin ailesi size bir ev vermiş ama bu evi aslında eşiniz yurtdışında çalışarak para biriktirip almış. Ama tapusu sizin üzerinizde olmadığı için kiraya veremiyor ya da satamıyorsunuz. Eşinizin parasıyla alındığı için size iade etmeleri gerektiğini düşünüyorsunuz. Amcanıza ve babanıza bakmak zorunda olduğunuz için de geçip oturamıyorsunuz da.

4) Babanız siz ona baktığınız için harçlık yardımı yapıyor. Ama eşinizin ailesi hiçbir maddi yardımda bulunmuyor. “Gelin” olduğunuz için eşinizin ailesinin size maddi yardım yapmak zorunda olduğunu, haksızlığa uğradığınızı düşünerek eşinizden boşanmayı düşünüyorsunuz.

5) Siz de zamanında onlara çok yardım ettiğinizi söylüyorsunuz.

Buraya kadar doğru mudur?

Öncelikle, ilk mesajınızda konuyu bu şekilde tüm detaylarıyla belirtseydiniz bu derece linçleneceğinizi düşünmüyorum. Parça pinçik anlatmışsınız. Biraz yanlış anlaşılmış ilk etapta.

Diğer yandan, haksız olduğunuz noktalar var. Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi amcanıza ve babanıza baktığınız için babanızdan size maddi yardım gelmesi çok normal. Gelmemesi garip olurdu. Sırf bu yüzden eşinizin ailesinin de maddi destekte bulunmasını beklememelisiniz. Daha önce onlara yardım etmiş olmanız da onları bu konuda zorunlu kılmıyor. Evlerini size tahsis ederek karşılığını verdiklerini düşünüyorlar demek ki. Oturmamanız onların problemi değil.

Ev meselesinde ise, daha önce insiyatif eşinizdeymiş. Evi kendisi almış olabilir ama ailesine vermeyi uygun görmüş. Siz de bunu bilip ona göre evlenmişsiniz, çocuk yapmışsınız. Şu aşamada bunu sorgulayamazsınız. Bir şeyi hediye edip “aslında o benimdi.” diyemezsiniz maalesef. Aidatı ödemeye durumunuz olmadığını söyleyerek evi tamamen iade edebilirsiniz. Zaten kullanmıyormuşsunuz da.

içinde bulunduğunuz durum sıkıntılı. Haklısınız. Ama sorduğunuz sorular yanlış. Eşinize “neden ailesinden yardım alamıyor?” diye sinirleneceğinize “Neden bir yolunu bulamıyor, çabalamıyor da bizi başkalarından yardım almak zorunda bırakıyor?” diye sinirlenmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Çaba gösterip de bulamıyor ise, zor günleri sakin kalarak atlamaya çalışmalısınız. “Kayınpederim bize para vermiyor.“ şeklinde bir boşanmaz sebebi olamaz, olmamalı.

Cnm eşim aşçı, virüs yüzünden 2 aydır
Amcanızin bakımını ustlenin bakım maaşını alırsınız hem cocugunuzda gozunuzun önünde büyür kuzenim 2 leri ile halasının bakımını üstlendi kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyor sizde öyle yapın

ev vermişler daha be yapsınlar eşinin calışmama nedeni nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…