- Konu Sahibi ucanbalon12
-
Teklifsiz misafiri hiç sevmem, kimsenin evine de öyle gidemem. Anneme gidince bile arıyorum, evde misiniz, müsait misiniz diye.
Benim evim ne eşimin ailesinin evidi, ne de kendi ailemin. Sadece ben ve eşimin evi.
Senin durumunda da eşin arayı bulmada çok yetersiz. Oğulları çizgiyi koruyacak asıl ama maalesef eşin de o zihniyetle büyüyüp, yetişmiş. Anlamıyor sanırım durumunu.
Ben mesela evlenmeden önce söylerdim, gelen misafir başım üstüne ama ben çalışıyorum, en azından bir gece önce söylesin hazırlığımı yaparım, ağırlarım. Habersiz misafirlik sevmem. Ya da eşim 'Hadi bilmem kime gidelim' dese, müsait olmayabilirler, habersiz gitmek çok ayıp falan derim. Yani sende görüşünü alttan alttan belli et ama onun ailesi üzerinden değil de kendi hayatından.
Aklıma gelen ancak bunlar.
Merhaba..
Garip bir aileymiş.. Bulunduğunz ortamlarda onlara birşey sorma bence.. Eşine hitaben konuş. O cevap verecektir.. Yada direk isimleriyle hitap ederek söylediklerini tekrar söyle. Karşılık beklediğini belli et, soru sor yada.. Diğer eltilerine karşıdamı öyleler yoksa sanamı özel bu durum?
Merhaba hanimlar.
esimle evleneli 3 yili doldurduk. Ondan once de aileleri tanima bakimindan isteme vs. 4 yildir ailenin icindeyim ya da icinde olduğumu saniyorum. 3 gorumcem 2 eltim var. Kayinvalide kayinpeder farkli bir sehirde. Diger kardeslerde farkli sehirdeler. Bizde istanbulda yiz. Fakat farkli bahanelerle sık sık biraraya geliniyor. Sehirler de yakin. Benim durumuma gelince, yillar oncesinin hesabini yapmak istemiyorum fakat detaylı anlatmak amaciyla yazicam. Evlenme hazirligi dönemi nde birkez bile aranip sorulmadim. Kizim nasilsin bir ihtiyacin varmi hazirliklar nasıl gidiyor.eksik kalan birsey varmi? Hadi kendimi geciyorum ailem de aranip sorulmadi. diyeceksiniz ki siz aradiniz mi? Evet aradik. Daha once hep kendi iclerinden koylerinden evlenmisler. Dedik belki cekinirler belki aliskin degiller. Aranmasi gereken ortak alinmasi gereken her konuda aradik ama birkez bile dönülmedi. Tam anlamiyla yabancı kaldik. esimle konusmaya çalıştığımda alismamislar oyle gormusler dedi kapatti hep. Bunca yilda sirf bag kopmasin diye yine bizimkiler bayramda seyranda ararlar. Onun haricinde bir araya geldigimizde eltilerimle iyiyim fakat ne gorumcelerim ne kayinvaldem ne k.pederim agzindan nasilsin diye bir cümle duymadim. Anca ben birsey sorucam cevap vericekler. Bunlarin haricinde is buyurmaktan baska benimle iletisim kurulmaz. Ha cok sıkarsa cevaplarini veririm ama kusura bakma vs
Demek yok. Sadece bi sessizlik olur cevabim. Sanki etkisiz elemanim ben oyle hissediyorum. ben elimden geldigince uymaya calistim maddi hic bir beklentim olmadi cok sukur esim de bende calistik evimizi kurduk sıkıştigimiz yerde yine benim ailem yardimci oldu sağolsunlar. Ama buda iyi değil sanirim kendimi tamamen bosverilmis hic umursanmamis hissediyorum. Birde oglumuzun evi deyip deyip habersiz cikip gelmeleri gunlerce kalmalari var. Sadece bi haber versinler istiyorum cok mu bisey istiyorum.esimde kiziyor oglunun evinede mi haberli gelecek diye. Onla da aramiz bozuluyor. Okadar hizmet karsiliginda bir eline saglik demek cokmu zor. Sofrada kendi aralarinda konusuyorlar sohbet e katilmaya calısıyorum. Sanki benim dedigim duyulmuyor hic cevap yok. Esim de dahil oluyor buna. Cok doluyum sanirim. Biraz dertlesmek istedim yorumlarinizi bekliyorum.
Evet malesef esim de ayni zzihniyette.nolursa olsun onlar umursamaz takma diyor.evimi kendi evleri gibi kafalarina gore kullaniyorlar. Aksam eve gelince hic odamdan cikmasam bu kiza da noldu diye sormazlar. Birgun onlar bizdeyken ise gidemedim hasta yattim da. Bir corba yapip getiren olmadi. Kvalidem kendilerine yemek yapti da kizim sende al deyip bi tabak getirmedi. Getirmesin en azindan kalk kizim biseyler ye dese raziyim. Nasi olsun dese raziyim. Olsem haberleri olmayacak o derece
diğer gelinlere yada damatlara nasıllar peki gözlemin nasıl bu konuda
Onlarin hepsi kendi köylüleri veya uzaktan akrabalari. Cocuklari gibi degil tabi ama bana göre cok farkli. En azindan umursamaz degiller, duymazdan gelmiyorlar. Eşime çok sordum beni istemwdiler mi diye ama ona gore ben abartiyorum. Tarafsiz bakamiyor esim
Vallahi böyle insan duymadım. İnsan sevmese bile evinde kaldığı insanın hasta olduğunu görünce merhamet eder.
Bence insanlıklarında da bir problem var. Yorumsuz kaldım.
dışarılı olduğun biraz tepki vardır canım takma sen eşinle sorunun yoksa düşünme olumsuz şeyler. bizimkilerle aynı şehirdeniz ama soğuklar yanı bu insan yaratışılı çok takma bence.
mesela bizimkilerde aramadı sormadı o süreçte ama annem filan her fırsatta arardı ben arardım artık aramıyorum ama kb öyle değil 3 gün ses çıkmasın arar sorar ilgilenir demekki kv ve görümce de sorun var zaten belli pek sağlıklı kişilikleri yok bizimkilerin
Takmamaya calisiyorum ama kendimi enayi gibi goruyorum. Hala daha kayinvaldemde kayinpederimde telefon numaram yok. Ordan hesap edin durumu
Merhaba hanimlar.
esimle evleneli 3 yili doldurduk. Ondan once de aileleri tanima bakimindan isteme vs. 4 yildir ailenin icindeyim ya da icinde olduğumu saniyorum. 3 gorumcem 2 eltim var. Kayinvalide kayinpeder farkli bir sehirde. Diger kardeslerde farkli sehirdeler. Bizde istanbulda yiz. Fakat farkli bahanelerle sık sık biraraya geliniyor. Sehirler de yakin. Benim durumuma gelince, yillar oncesinin hesabini yapmak istemiyorum fakat detaylı anlatmak amaciyla yazicam. Evlenme hazirligi dönemi nde birkez bile aranip sorulmadim. Kizim nasilsin bir ihtiyacin varmi hazirliklar nasıl gidiyor.eksik kalan birsey varmi? Hadi kendimi geciyorum ailem de aranip sorulmadi. diyeceksiniz ki siz aradiniz mi? Evet aradik. Daha once hep kendi iclerinden koylerinden evlenmisler. Dedik belki cekinirler belki aliskin degiller. Aranmasi gereken ortak alinmasi gereken her konuda aradik ama birkez bile dönülmedi. Tam anlamiyla yabancı kaldik. esimle konusmaya çalıştığımda alismamislar oyle gormusler dedi kapatti hep. Bunca yilda sirf bag kopmasin diye yine bizimkiler bayramda seyranda ararlar. Onun haricinde bir araya geldigimizde eltilerimle iyiyim fakat ne gorumcelerim ne kayinvaldem ne k.pederim agzindan nasilsin diye bir cümle duymadim. Anca ben birsey sorucam cevap vericekler. Bunlarin haricinde is buyurmaktan baska benimle iletisim kurulmaz. Ha cok sıkarsa cevaplarini veririm ama kusura bakma vs
Demek yok. Sadece bi sessizlik olur cevabim. Sanki etkisiz elemanim ben oyle hissediyorum. ben elimden geldigince uymaya calistim maddi hic bir beklentim olmadi cok sukur esim de bende calistik evimizi kurduk sıkıştigimiz yerde yine benim ailem yardimci oldu sağolsunlar. Ama buda iyi değil sanirim kendimi tamamen bosverilmis hic umursanmamis hissediyorum. Birde oglumuzun evi deyip deyip habersiz cikip gelmeleri gunlerce kalmalari var. Sadece bi haber versinler istiyorum cok mu bisey istiyorum.esimde kiziyor oglunun evinede mi haberli gelecek diye. Onla da aramiz bozuluyor. Okadar hizmet karsiliginda bir eline saglik demek cokmu zor. Sofrada kendi aralarinda konusuyorlar sohbet e katilmaya calısıyorum. Sanki benim dedigim duyulmuyor hic cevap yok. Esim de dahil oluyor buna. Cok doluyum sanirim. Biraz dertlesmek istedim yorumlarinizi bekliyorum.
of of Allah yardımcınız olsun varsın olmasın ya evinde huzurlu rahatsan Allah görüyor kim iyi kim kötü.
zamanla eşinde anlar
canim bence sen durumun farkinda degilsin
bunlar sadece sana gore sorun onlarin umrunda bile degil sana boyle davrandiklarinin farkinda bile degiller
onlara gore hersey normal
e ozaman sen niye kendi kendini yiyip bitiriyorsun
sende adamina gore muamele yap
onlar seni gormuyormu sende gorme
cayinin bittigini gorme mesela
corbasinin bittigini gorme
hemen uza o ortamdan birak goren yapsin
ha bundan ders cikarirlar falan diyede dusunme
cunku su bir gercek onlar kalabalik sense teksin ve onlari degistiremezsin
en iyisi sen degisip onlari umursama hayatini yasa
bosver fistik hayat boylede guzel de gec
hastaymissin yemek vermemisler diye dusunup uzulecegine
yasasin mutfakta yemek var hemen bi tas corba iciiim de al ve gec iceriye eline saglik demene bile gerek yok
tabagini birak mutfada nasilsa seninkinide toplarlar
kenini uzdugunle kalirsin ve DEGMEZZZZZZ canimcim
Sagol canım . dediğin cokk dogru. Yok umurlarinda degilim ve bunun farkinda bile değiller. Ben de hic rahat yetismedim bu konuda hizmet hürmet aman kusurum olmasin dusuncesi. Ama dedigini yapmaya caliscam yavas yavas da olsa degismeye caliscam cunku baska yapcak bisey yok
Canım destegin icin cok teşekkür ederim. Esimin bisey anliyacagini sanmiyorum ama ben takmamaya alismaliyim
hah soyle afferin sana
dunyada senden bir baska daha yok hayat snein saglik senin hayatta senin sagligindan onemli olan hicbir sey yok
keyfini sur su guzel dunyanin herseye guzel yanindan bak beklenti icinde olma bak ozaman cok daha mutlu olucaksin
hem bu konuyu tekrar tekrar konusup -annenelerle falan- canini sikma moralini her daim pozitif tut
tammamis sevgili ucanbalon
evinin huzuru önemli ben artık öyle düşünüyorum en azından burnunun dibinde değiller oysa benimki öyle değil aynı şehirdeyiz 2 haftada bir çekiyorum en azından!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?