• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Bu yüzden evlenme konusunda eminim ama çocuk konusunda emin değilim ikimizinde eğitimi var yargılamıyorum ama okulu çok iplemeyen biri bense okul hayatımın neredeyse tamamını başarılarla buralara kadar gelmiş 2 üniversiteyi kazanmış 2 ayrı bölümde 4+1 yıllık kaydı olan biriyim ama ailemin utanacağı kadar kötü biri değilim hala diyorum yaptım bi cahillik ama burdaki insanlardan en azından fikir istiyorum aşağılanmak değil
Ben seni asagilamyrm ama buna emin ol eşim dediğin kişi senle kavga edecek uyuşturucu ya gidecek bi kez kullanan kişi her acizliginde ona yönelecek bunu emin ol sana tecrübeyle soyluyrm ...

Böyle birine bi de çocuk mu veriyorsun biraz ağır olacak belki ama her bunaldigin da o maddeye gidecek her biktiginda biraz daha fazlasını isteyecek ve çocuğun ilerde ayaş bi babanın cocugu olacak ve zamanla oda öğrenecek daha yirmi yaşındasın ailenin yerinde olmak istemezdim böyle birşey duyulduğunda ne olacak hiç düşündun mu bi kızın en büyük serveti gelinligiyle tertemiz evinden çıkmaktır. . Sen bunu ilerde anlayacaksın şimdi esim dediğin kişiye bi kac ay sonra neden böyle bi hata yaptım diye düşüneceksin
Peki sence bu çocuğun doğması bizim için hayırlı mı olur yoksa herşey daha da mı mahfolur en azından fikir istiyorum senden?

Bak söylediklerinde haklı olabilirsin ama sadece eleştirme amaçlı yazmamalısın. Kimse yazmamalı. Parayı düşündüğümden değil hayır asla da olmadı. Ben sadece derdimi söyledik o para öyle de böyle de eşime gelecek. Bunda bi problem yok. Sadece dertleşmek için açtım bu yani. Hafta hesabına gelince ben gerçekten hafta hesabı yapamamıştım kimseye yalan söyleyip acındırma gibi bi derdim yok zaten. Evladım öyle olacağına kıyarım daha az günah işlemiş olurum. Nikah konusuna gelince. Ben nikah başvurumu 5 kasımda yaptım 30 nisana. Bizim için özel bi gün olduğu için. Yani beni bırakacak ay ortada kalıcam korkum yok ki çünkü senelerdir süren bi ilişkimiz var adam bıraksaydı bunca zamana kadar çoktan bırakırdı biz bu zamanlardan daha kötü zamanlar atlattık. Çocuk konusunda da tereddütüm şu şekilde. Ailemin korkusu da aynı yönde. Eşim takılmayı gezmeyi çok seven biri. Ve zamanında uyuşturucu kullanıp cezaevinde yatmış biri. Ve şuanda da stresten yine gezmeye dolaşmaya başladı. Benim ailemin kızıp tek tepki gösterdiği konu bu kaldı ki zaten evliliğini de yarım ağız onayladılar ama ben seviyorum işte. Çocuk konusunda da tek tereddütüm bu yani.
Eleştirmek amaçlı yazmıyorum.
Bak konuştukça neler çıkıyor ortaya.

30 nisandaydı dimi Nikâh?
En geç 30 mayısta eşinle ilgili dövdü sövdü icki icti, uyusturucu kullaniyor, eve gelmiyor, beni ve bebegi istemiyor minvalinde konular acmaya baslayacaksin. Ondan yazdim.

Yoksa ne bebeğinde ne de kocanda(!) Gözümüz var.
Hadi rastgele..

Ben seni asagilamyrm ama buna emin ol eşim dediğin kişi senle kavga edecek uyuşturucu ya gidecek bi kez kullanan kişi her acizliginde ona yönelecek bunu emin ol sana tecrübeyle soyluyrm ...
Evet haklısın aşağılamıyosun tecrüben var ki belli konuşuyosun,peki sence ne yapmalıyım bana doğmaması daha hayırlı gibi geliyor evet bi cahillik yaptım korktuğum başıma geldi korunmadım ama o çocuğun günahsızın böyle bi felaket içine doğmasına da içim elvermiyor ailem bana bu yüzden kızıyor. Desteğini bu yüzden çekiyor. Benim düşüncem ben o çocuğa bu dünyada sefillik rezalet berbat bi hayat verince allah bana daha büyük günah yazacak herşey daha kötü olacak

Eleştirmek amaçlı yazmıyorum.
Bak konuştukça neler çıkıyor ortaya.

30 nisandaydı dimi Nikâh?
En geç 30 mayısta eşinle ilgili dövdü sövdü icki icti, uyusturucu kullaniyor, eve gelmiyor, beni ve bebegi istemiyor minvalinde konular acmaya baslayacaksin. Ondan yazdim.

Yoksa ne bebeğinde ne de kocanda(!) Gözümüz var.
Hadi rastgele..
Peki sence ne yapmalıyım gerçekten çıkmazdayım sadece düşünüyorum ben o çocuğa bu dünyada çektirmek istemiyorum ileride durumum iyi olur gidişat çok güzel olur bi tane değil 2-3 tane olsun ama şuan çok çok çok erken ben o çocuğun bu cehenneme ortak olmasını istemiyorum yokda hangi insan keyfinden çocuğuna evladına kıymayı düşünür ki

Evet haklısın aşağılamıyosun tecrüben var ki belli konuşuyosun,peki sence ne yapmalıyım bana doğmaması daha hayırlı gibi geliyor evet bi cahillik yaptım korktuğum başıma geldi korunmadım ama o çocuğun günahsızın böyle bi felaket içine doğmasına da içim elvermiyor ailem bana bu yüzden kızıyor. Desteğini bu yüzden çekiyor. Benim düşüncem ben o çocuğa bu dünyada sefillik rezalet berbat bi hayat verince allah bana daha büyük günah yazacak herşey daha kötü olacak
Bebeği aldirda diyemem oda günah iki dakika icin onun yaşama hakkını elden alma şansın yok ailen ilerde boşansan sana ve çocuğuna sahip çıkarlar mı ailenle asla aranı bozma onlara kendini affetirmeye çalış çünkü böyle bi aileyle uyuşturucu yüzünden cezaevinde yatmış biriyle sonun olacağını dusunmyrm

Bebeği aldirda diyemem oda günah iki dakika icin onun yaşama hakkını elden alma şansın yok ailen ilerde boşansan sana ve çocuğuna sahip çıkarlar mı ailenle asla aranı bozma onlara kendini affetirmeye çalış çünkü böyle bi aileyle uyuşturucu yüzünden cezaevinde yatmış biriyle sonun olacağını dusunmyrm
Çıkmaz bu yüzden bile benimle şuan konuşmuyorlar evlenmek istediğimde bile defalarca söylediğimde ancak izin verdiler o da yarım ağız. Doktorla bugün konuştuğumda bana 7. Hafta ruh üflenir 8. Hafta canlanır kalbi atmaya başlar dedi ben şuan 5. Haftadayım ve ne yapacağımı bilmiyorum allah daha büyük günah yazıcak biliyorum o çocuk eziyet çekerken kötü bi hayat yaşarken herşey daha kötü olacak

arkadaşım iyi güzel sevişin tamam kimse bir şey demiyor ama nasıl korunurken hamile kalınıyor aklım almıyor gerçekten sadece senin içinde demiyorum düzgün hayatları olan maddiyatı iyi olanlar gayet güzel korunurlarken zorda kötü durumda olanlar neden hep korunurken hamile kalıyorlar geri çekilmeyi korunmaktan saymıyorsunuz herhalde ona istinaden yorumum

Amin,sende bebeğine geç kavuşmuşsun sanırım bu arada tebrik ederim allah analı babalı büyütsün,inşallah sağsağlim kucağına alırsın,Rabbim yokluğunu göstermesin.
Şimdi anladın tahminde etmiştim ama hiçbir Allahın kulu bunu düşünmez demistim
Benim konulara bakıp geç hamile kaldığımı görmüşsün 7 yıl sonra oldu ondan mi dedin altta başka şey var diye. Kız hemen hamile kalmış diye sinirlenip kiskandigimi düşündüysen yazık diyorum
Yine de sagolasin. Sonuçta hamilesin vitaminlerini al bebeğine iyi bak

arkadaşım iyi güzel sevişin tamam kimse bir şey demiyor ama nasıl korunurken hamile kalınıyor aklım almıyor gerçekten sadece senin içinde demiyorum düzgün hayatları olan maddiyatı iyi olanlar gayet güzel korunurlarken zorda kötü durumda olanlar neden hep korunurken hamile kalıyorlar geri çekilmeyi korunmaktan saymıyorsunuz herhalde ona istinaden yorumum
İşte cahillik ne diyebilirim ki

Şimdi anladın tahminde etmiştim ama hiçbir Allahın kulu bunu düşünmez demistim
Benim konulara bakıp geç hamile kaldığımı görmüşsün 7 yıl sonra oldu ondan mi dedin altta başka şey var diye. Kız hemen hamile kalmış diye sinirlenip kiskandigimi düşündüysen yazık diyorum
Yine de sagolasin. Sonuçta hamilesin vitaminlerini al bebeğine iyi bak
Ha yok ondan demedim şöyle düşünüyorum genelde burdaki insanların çoğu insanları aşağılamayı sever,kocaları mükemmeldir çocukları en güzeldir en akıllıdır 4x4lük hayatları varmış gibi onları eleştirirler sırf ego kasmak için seni de onlardan sandım kusura bakma kesinlikle geç anne olmuş olmamış ondan demedim,kaldı ki çok iyi bir anne olursun sonuçta çok beklemişsin üstüne titrersin. Ben senin hakkında kötü düşünmedim de sadece sert çıkıştın bende biraz sert cevap verdim stresten dolayı. Teşekkür ederim umarım ilerde anne olduğumda senin gibi biri evladımın değerini bilirim ama inan bana şuan bu çocuk bu hayatı haketmiyor rabbim affetsin yine de fikrin için teşekkür ederim ablacım.

Benim merak ettiğim bişey var aslında, ilk konunu hatırlıyorum da şimdi yine göz attım, 14 nisanda açmışsın 2 gün önce 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim bebeğin kalp atışını duyduk vazgeçemeyiz vb şeyleri ayrı mesajlarda yazmıştın. Buna göre 12 nisanda öğrendin yani. Şimdi gebeliğin 5 haftalıksa bundan 10 gün önce 3.5 haftalık bebeğin kalp atışını nasıl duydunuz. Ben 5 haftalık öğrendim sadece kese vardı ortada, kalp atışını sonraki kontrolde duyduk 6.5 haftalık falandı. Bir gariplik var sanki o kadar küçük bebeğin kalp atışını duymuş olmanız mucize olabilir sadece..
.

Ha yok ondan demedim şöyle düşünüyorum genelde burdaki insanların çoğu insanları aşağılamayı sever,kocaları mükemmeldir çocukları en güzeldir en akıllıdır 4x4lük hayatları varmış gibi onları eleştirirler sırf ego kasmak için seni de onlardan sandım kusura bakma kesinlikle geç anne olmuş olmamış ondan demedim,kaldı ki çok iyi bir anne olursun sonuçta çok beklemişsin üstüne titrersin. Ben senin hakkında kötü düşünmedim de sadece sert çıkıştın bende biraz sert cevap verdim stresten dolayı. Teşekkür ederim umarım ilerde anne olduğumda senin gibi biri evladımın değerini bilirim ama inan bana şuan bu çocuk bu hayatı haketmiyor rabbim affetsin yine de fikrin için teşekkür ederim ablacım.
Burda kimse insanları aşağılamiyor
Bak benim senin yaşında gencecik öğrencilerim var. Onların yaşadığı hayati sende yaşayabilirsin neden bunlarla uğraşıyorsun şaşırdım
Sali gunu konu açmışsın 6 haftalik çarşamba açmışsın 5 haftalik şimdi diyorsun 5+3
Sen olanı doğru şekilde yaz insanların aklında şüphe bırakma ki insanlar seni yadırgamadan cevap yazsin
Bak kalp atışını duydum demissin ki o haftada zor biraz hadi duydun erken döllenme diyelim şimdi de bu hayatı haketmiyor diyorsun
Gerçekten hamilesin değil mi? Yalan demiyorum ama annelik farklı bisey bak ben bi defa kaybettim o anı yaşamak bile istemezsin

Benim merak ettiğim bişey var aslında, ilk konunu hatırlıyorum da şimdi yine göz attım, 14 nisanda açmışsın 2 gün önce 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim bebeğin kalp atışını duyduk vazgeçemeyiz vb şeyleri ayrı mesajlarda yazmıştın. Buna göre 12 nisanda öğrendin yani. Şimdi gebeliğin 5 haftalıksa bundan 10 gün önce 3.5 haftalık bebeğin kalp atışını nasıl duydunuz. Ben 5 haftalık öğrendim sadece kese vardı ortada, kalp atışını sonraki kontrolde duyduk 6.5 haftalık falandı. Bir gariplik var sanki o kadar küçük bebeğin kalp atışını duymuş olmanız mucize olabilir sadece..
.
O konuda bayağı saçmaladım kusura bakmayın biraz kafam dağınıktı aldırmak istemedim için öyle söyledim biraz yanıltıcı konuştum şuan 5 haftalık kalp atışı 2 h
Burda kimse insanları aşağılamiyor
Bak benim senin yaşında gencecik öğrencilerim var. Onların yaşadığı hayati sende yaşayabilirsin neden bunlarla uğraşıyorsun şaşırdım
Sali gunu konu açmışsın 6 haftalik çarşamba açmışsın 5 haftalik şimdi diyorsun 5+3
Sen olanı doğru şekilde yaz insanların aklında şüphe bırakma ki insanlar seni yadırgamadan cevap yazsin
Bak kalp atışını duydum demissin ki o haftada zor biraz hadi duydun erken döllenme diyelim şimdi de bu hayatı haketmiyor diyorsun
Gerçekten hamilesin değil mi? Yalan demiyorum ama annelik farklı bisey bak ben bi defa kaybettim o anı yaşamak bile istemezsin
Tabiki hamileyim özelden arkadaşlarla konuşuyoruz kan tahlillerini attığım ultrason görüntülerini attığım 2 arkadaş var burda yorum yaparlar. İnsanları yanıltmak gibi bi amacım yok benim yanlış bildiğim şeyler vardı mesela kalbinin ne zaman atmaya başladığı gibi. Evet en başında aldırmak vermek istemedim kıyamadım bende bi anne adayıyım şuan fakat zaman geçtikçe hiçbirşey yerine oturmadı hiçbirşeyi oturtamıyoruz benim burda anlatmadığım eşimle ilgili bir kça problem vardı mesela madde kullanması gibi. Ya düşünsene sen benim yerimde olsan evladına bu hayatı mı layık görürdün o bebek içimde büyüdükçe ben kıvranıyorum ben ona hakettiği yaşamı sunamamaktan çok korkuyorum o çocuğun eziklik sefalet içinde büyümesini istemiyorum. Öğretmensin sanırım bende 1 ay öncesine kadar çok güzel bi öğrenciydim hayatım başarılarla dolu okul hayatım mükemmel derslerim çok iyiydi ama 1 ay sonra bu duruma nasıl düştüm bende anlamıyorum inan çıkmazdayım böyle şeyleri de normalde buraya yazmazdım ama kimseyle konuşamıyorum kendimi yiyorum

O konuda bayağı saçmaladım kusura bakmayın biraz kafam dağınıktı aldırmak istemedim için öyle söyledim biraz yanıltıcı konuştum şuan 5 haftalık kalp atışı 2 h

Tabiki hamileyim özelden arkadaşlarla konuşuyoruz kan tahlillerini attığım ultrason görüntülerini attığım 2 arkadaş var burda yorum yaparlar. İnsanları yanıltmak gibi bi amacım yok benim yanlış bildiğim şeyler vardı mesela kalbinin ne zaman atmaya başladığı gibi. Evet en başında aldırmak vermek istemedim kıyamadım bende bi anne adayıyım şuan fakat zaman geçtikçe hiçbirşey yerine oturmadı hiçbirşeyi oturtamıyoruz benim burda anlatmadığım eşimle ilgili bir kça problem vardı mesela madde kullanması gibi. Ya düşünsene sen benim yerimde olsan evladına bu hayatı mı layık görürdün o bebek içimde büyüdükçe ben kıvranıyorum ben ona hakettiği yaşamı sunamamaktan çok korkuyorum o çocuğun eziklik sefalet içinde büyümesini istemiyorum. Öğretmensin sanırım bende 1 ay öncesine kadar çok güzel bi öğrenciydim hayatım başarılarla dolu okul hayatım mükemmel derslerim çok iyiydi ama 1 ay sonra bu duruma nasıl düştüm bende anlamıyorum inan çıkmazdayım böyle şeyleri de normalde buraya yazmazdım ama kimseyle konuşamıyorum kendimi yiyorum
Korkarak soruyorum
Seninle isteğin dışı birlikte olmadi dimi bu adam?

Korkarak soruyorum
Seninle isteğin dışı birlikte olmadi dimi bu adam?
Hayır ayrı şehirlerdeyiz ben sakaryada okuyorum o istanbulda normalde geceleri yanıma gelmez ama o gün geleceği tuttu bizim köyde evimiz var cumartesi pazarları o evde kalırım eşyalıdır falan. Oraya geldi öyle gelişti herşey ama ilk kez ileri gitmek istedi normalde kıyamazdı

Benimde anlamadığım nokta o, kimse sana o konuda aldır vs demedi. Hatta yapma etme evlatlık bile veremezsin kıyamazsın dediler. Yani öyle bi üstüne gelindide yanıltıcı konuşma içine girmene sebep oldu o yüzden kalp atışını duydum kıyamam artık dedin gibi bi durum yoktu. Neyse hayırlısı olsun tercih senin..

Peki sence ne yapmalıyım gerçekten çıkmazdayım sadece düşünüyorum ben o çocuğa bu dünyada çektirmek istemiyorum ileride durumum iyi olur gidişat çok güzel olur bi tane değil 2-3 tane olsun ama şuan çok çok çok erken ben o çocuğun bu cehenneme ortak olmasını istemiyorum yokda hangi insan keyfinden çocuğuna evladına kıymayı düşünür ki
Sen şimdi bu çocuğa çektirmek istemiyorum diyorsun Ya, neden diyorsun biliyor musun?
Çünkü sen de adamın ne mal olduğunu biliyorsun.
Eninde sonunda yine uyuşturucuya gidecek, ne sana ne de o bebeğe sahip çıkacak bunu biliyorsun.

Bunu aldırsan yarın evlenince tekrar çocuk yapacaksan ne anlamı var, bunu neden aldıracaksın?

Peki bu hayata neden devam ediyorsun?

Kızım daha 19 yaşındasın. Benim kızım kardeşim olsan dovsem, evde bağlasam bile o adamla evlenmeme izin vermem.

Ailen ne kadar haklı bi bilsen.

Evet aldırmak çok günah.
Ama uyuşturucu bağımlısı bi adama çocuk vermek de çok günah.

Çocuğunu ne yapacağın sana kalmış.
Ama yerinde olsam asla ama asla o insanla evlenmem.
Dünyaya rezil olsam, yine evlenmem.
Aileme kendimi affettirir, okulumu okur ayaklarımın üstünde dururum.

Çünkü şuan evlensen de yarın öbür gün geri geleceksin. Bu çok net.

Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
Afedersin ama, nişanlının ailesi gebelik olduğu için eşek gibi evlenecek gözüyle bakıyor sanırım. Selamı sabahı kes gücünüz yettiğince yapın herşeyi.

Back
X