Eşimin ailesi düğünden sonra hiç birşey takmadı:(

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Daha önce eşimin ailesinin sürekli eşimden para istemesinden yakınmıştım. Halada yakınıyorum çünkü devam ediyor. Yakınmaya başaldığımda hamileydim şimdi doğum yaptım. Acyip bir masraf oldu. ona rağmen eşim annesinin açtırdığı hesaba para yatırmaya devam etti. Eşimin ailesi doğumdan sonra ne bana beni bırakın bebeğimize bir çeyrek altın bile takmadılar. Eşimin ailesinin tarafından kimse bir şey takmadı. ne amcası ne dayısı, ne kızkardeşi. sinir oldum. kayınvalidem 9 aydır kenara bir çeyrek parası biriktiremedimi acaba dedim. nasıl olsa eşim ona sürekli para veriyor. kayınpeder araba aldı yeni, 3 kere filan bindim arabasına 3ündede eşimi benzinciye soktu arabasına benzin doldurttu. Hemde depoyu full yapalım demişte eşim o kadar veremem demiş. onuda nasıl söyledi ben bile saşırdım ya!!!
Ne yapacağım ben? Eşimini ailesine para vermesinden bıktım usandım. Bana gelip ikide bir kredi kartımızın borcu bu ay şu kadar. ödeyemiyoruz diyip duruyo ama annesine gelince hala vermeye devam ediyor. Sizde olsanız benim gibi kafayı yermiydiniz acaba??

canım seni kısıtlamasa dert etme üzülen sen olursun dicem ama sanada dert yanıomus karsına al konus cnm

canım eşinin ailesinin durumu nasıl? yardıma muhtaçlarsa el uzatmak en güzeli sonucta onlar annelerimiz babalarımız... yok, durumları gayet ıyı dersen
eşinle açık açık konuşmalısın sonucta senin de bebeğin var ve masrafın coktur..
bunun gibi durumlar bende yaşadım inan iyi gününde kapından eksik olmayan insanlar zor duruma düştüğünde yapabilecegımız birseyler var mı dıye nezaketen bıle sorma zahmetınde bulunmuyorlar
eşine onlara destek olmadıgında onların tavırlarının değişecegınden bahset ben denemiştim işe yaradı ..

düşündüm de aynı şeyleri yaşasaydım ne olurdu diye...haklısın yani sinir olmakta..
kocanı alıp karşına ciddi ciddi konuş ve bu konuda tavizsiz bir şekilde bir karar alın bence ve bunu da eşin bir şekilde ailesine anlatsın...borcumuz var deyin ne bileyim ev alıcaz para biriktirmek istiyoruz deyin...

Valla arkadaşlar benim dilimde konuşmaktan tüy bitti. artık okadar yoruldumki. konuşmak bile istemiyorum. Kayınvalidemler para filan biriktiremiyoruz diye kaç kere konuştum hani anlasın biraz diye. Doğumda masraf oldu oğlum bana para iflan veme diyen de yok. ne kadar çok masraf olduğunu gözleri ile gördükleri halde...Off off...ne yapacağımı bilemiyorum. Eşim hiç benim tarafımda değil onada çok sinir oluyorum. ben konuşup duruyorum yine o bildiğini okuyor

Eğer eşinize muhtaç durumda iseler belirli miktarda sizide sıkıntıya sokmadan yardım etmesi normal karşılanabilir.

Eğer durumları kendilerini geçindirebilecek seviyede ise sizin fikrinizi ve rızanızı almadan hiç bir kuruşu kimseye vermemeli. Siz ayrı bir ailesiniz. Birde çocuğunuz varmış. Kredi borcuda diyorsunuz, önce kendi sorumluluğunu ve kendi ailesini düşünmeli.

Şunu anlayamadım pek neden para gönderiyor ki eşiniz çok mu kötü durumdalar?

Allah bebeğinizi analı babalı büyütsün.
Önemli olan sağlıcakla kucağınıza almanız.
Zaten siz yardım ediyormuşsunuz. Onlardan bir şey beklemek yanlış olur o zaman.
Size zarar vermesinler de takı meselesine takılmayın.
Eşiniz konuşup öncelikle evini ailesini düşünmek zorunda olduğunu anlatmalı onlara.:hulya:

yaavv muhtaç aile gidip kendine yeni araba mı alır allasen
bunların yaptıkları resmen oğullarını sömürmek ne koparsak kardır mantığı
anneler babalar bırakın artık şu çocuklarınızın yakasını yavvv
arkadaşım sen de faturaları maturaları hiç sallama bebeğine ve kendine harca paraları bütün herşey sorumsuz eşinin üstüne kalsın da görsün gününü

Vallaha güzelim ben hicte öyle oturup kafayi yemezdim!!

Öncelikle güzel bir dil ile esim ve esimin ailesi ile bu konuyu konusurdum, bu böyle olmaz, bizimde masraflarimiz arti, bebegimiz var, bu cesme ne zamana kadar böyle akacak? Allah rizasi icin anlayisli olun elinizi vicdaniniza koyun, diye rica ederdim.....:hulya:

Baktim gördüm, kimsede tin yok, beni adam yerine koymuyorlar, öyle bir acardimki bayramlik agzimi üstlerine yeminle o emirvaki yaparak duygu sömürüsü yaparak hesabina yatirtdigi parayi fitil fitil burnundan getirirdim kayinvalide denilecek sahisin....:mymeka:

Esimede resti cekerdim, ya bundan sonra bu para konusu benim istedigim gibi cözülecek, yada ben bu evlilikte yokum, sen bilirsin derdim.
Önceki konunu hatirliyorum, cok sinirlenmistim ordada, bazi insanlarin gercektende vicdani duygulari yok!

Insan hic evladini böyle zor bir durumuda birakirmi yahu? Ihtiyaci olsa bile, bosver oglum, sizin bebeginiz var, masrafiniz daha cok, biz babanla bir tas corbada yapsak karnimizi doyururuz, sen bizi merak etme demeleri lazim....
Bir Büyüge, bir Anneye, bir Babaya bu yakisir...

Ama nerde?? Artik bazi büyük dediklerimiz kresteki cocuklardan daha anlayissiz vesselam.

bencede ihtiyacı olan insanlar kendilerine yeni araba almaya kalkmazlar kullanıyolar eşini belli,benim eltim doğum yaptı kayınbabam eltime kalın bilezik, kaynanam tam altın, nişanlımla ben bebeğe künye,kendi eşide altın taşlı bi kolye taktı. Onlarında takması lazımdı, adettendir neticede.

Eşinin yaptığı hoş değil, hadi ailesi aç açık olsa neyse karnı doyurulur. Artık çoluğu çocuğu var , onun nasibini istememesi lazım ninesi ile dedesi olacak o hayırsızların. Eşinle önce sakin anlamazsa anlayana dek gerek bağırarak konuş.ohaoldumsmile O kadar borcunuz varken başkasına ne parası verecekmiş. Ne ana babalar ya pes sinirlendim valla gece gece

Valla arkadaşım bebeğinizin olması bile kocanı değiştirmediyse diyecek bişey bulamıyorum.sonuçta dünya hali çocuk hık dese dr a gidezeğiniz dönem bebeğinizin geleceği için birikim yapmaya yönlendir eşini ..bebeğinizin adına bir hesap açın bankada oraya yatırın parayada dokunmayın .bir arkadaşım var kumbara yaptı bayramlarda da çocuk herkesten para topluyo daha 2 yaşında doldukça bankaya yatırıyolar.Eşine ailesinin paraya ihtiyacı olmadığını ,bundan sonra çocuğunuza odaklanıp ona göre geleceğinizi düşünmeniz gerektiğini kafasına sokmaya çalış .

Diğer konunuza da baktım da o konu hakkında konuşmayalım demiş ya ben olsam kredi kartı borcumuz şu kadar dediğinde o konu hakkında konuşmak istemiyorum der çekilirdim.

Canım yaa aynı biz, birden kendimizi okudum sanki ve yine çookk üzüldüm.
Evlendik 1 hafta sonra bileziklerim hariç her şeyimi aldılar borç yaptık diye.Ogün bugündür de eşimle aramız hep sorun vardır.Evlendiğim günden beri aldıkları yetmezmiş gibi para istediler mecburen işten çıktım eşimde bir daha çalışmamı istemedi.
Araba aldılar senetin birini ödeyemedik bilezik verin dediler,gecenin bir yarısı yarı sinir krizi geçirdim ama eşim yinede ailesine hayır demedi neyse bin bir kavga ile verdim neredeyse 3 yıl oldu tık yok.
Doğum yaptım alacağımızı verin dedik doğum parası lazım vermediler.Bebeğim 10 gün hastanede yattı,annemler olmasa açtık aç.
Aylar sonra kayınvalidem 2 bilezik verdi borcunuzu ödeyin diye ama ne fayda ben onların zor zamanında yetişdim onlara da onlar üstelik sağlık gibi önemli birşey de yanımızda olmadılar.
Bu arada para yok para yok derler ama hiçbir şeyden geri kalmazlar.Kayınvalidem 2-3 güne birden girer ama hala para yok
Kayınpederin arabasını kullanmak zorunda kalırız bebekten dolayı araç muayene zamanı sizde kullanıyorsunuz şu kadar para vereceksiniz der eşimde mecbur verir.
Ha doğumda dediğim gibi bir iğne bile takmadılar neymiş dedesi şunu alırmış,bilmem kim bunu alırmış derken kızımın doğum günü geldi.Nasılsa kızıma künye ve küçük bir bilezik almışlar.Sıkıysa bir tane gelinimiz bize ilk torunu verdi deyip bana taksalardı.Arkadaşlarım nankörlük yapma bak aldılar diyorlar ama inanın gözümde yok.Benim zor günümde yanımda olmayan güzel günde neyime yarar.

Kusura bakmayın çok uzun oldu ama inanın artık hiç bir şey gözümde değil.Şu an kayınvalidem karşımda oturuyor ve ben ağlayamadığım için nefes alamıyorum.Tekrar o günleri yaşadım sanki

Iyi aksamlar arkadaslar bu mesele tam bir yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal hesabi.Ayni dertten muzdarip olanlardanim sunu soyleyebilirimki bu isin hicbir cozumu yok gibi ben yasadiklarimdan yola cikarak yazayim cunku;sen istedigin kadar borcum var yasim kac oldu hala hicbirseyim yok ustelik bu yasa gelmisim cocugumda yok yillardir ugrasiyorum(simdi cok sukur yedi aylik bir evladimiz oldu:))sagligim gitmis param gitmis canim yanmis v.s. v.s. yani ne derseniz diyin bu tur insanlar inanin nasil oluyorsa SIZI SUSTURUYORLAR hele birde sen ve esinde pasifseniz hakkinizida savunamiyorsaniz hem kayinpeder hemde diger kardesler bol bol semer vuruyorlar.Ister sinir krizi gecir ister hastanelerde surun ister basina gelen kotu seyler olsun ustelik hicbirinde kapini calmazlar arayip sormazlar ustelikte bisey soylemeye kalksan seni suclu cikartirlar yani herzaman onlar mutludurlar seninse evin huzursuzdur,sagligin zaten genc yasta gitmistir.Ne cok oldu dimi hani derler ya dert adami soyletir diye kisacasi bu isin cozumu yanlizca onlarin merhamete gelmesinde buda bende bugune kadar olmadi olan arkadaslar yada olacak olan arkadaslar varsa ne mutlu onlara...(tuhaf bir yazi oldu affola)

esini al karsina konus, senin cocugunun hakkini ailesine yediriyor, bunun öteki dünyasi da var, esine bunlari anlat sikilip bunaldigini anlat
allah sabir versin sana,

bende hamileyim ve esimin annesi bir corap bile yollamadi, tam tersi bana lafi suydu: ilk cocugun esyalarini kiz tarafi alir dedi, hemde oglunun yaninda..
az kalsin diyecekdim, siz adetlere uyarmiydiniz diye ama demedim, esim ve benim huzurumun bozulmasini istemedim...
biz kadinlar hep sineye cekiyoruz malesef...

Haddini bilmezlik ve terbiyesizlik o insanların yaptığı bende hamileyim bende birşey beklemiyorum.İnsanların olayı belli çünkü,Ama ben bir güzel bozuyorum hiç işim olmaz.Kızan varsa kendini rahatlatmanın yolları var.Sen de tepkini göstersen haksız olmazsın ama eşin vermeye devam ettikçe bir anlamı olmaz.Eşinle konuş önce o vazgeçsin.Ben ihtiyacı konusuna katılmıyorum,öyle araba alıcan torununa bir çeyrek takmayacan yok öyle.Herkles yaşadığınn yaptığının bedelini ödesin kimse kimseye bakmak zorunda değil hele ki hastaık ölüm gibi birşey olmamaışsa.Allah bebeğine uzun ömür versin.Analı babalı büyüsün.Allah ıslah etsin böyşle tipleri de.Hoşçakalın:teselli:

bu aileleri anlayamiyorum gercekten

insan evladini yolmaya hazir tavuk durumuna düsürür mü yha kaydirigubbakcemile

keske herkes kendi yuvasinin oldugunun farkina varabilse..

IS BUL CALISMAYA BASLA.paramız yetmısyor annelere daha cok yardım etmek ıstıyorum bu yuzden calısacagım de. allah allah ya benım bıldıgım 50 senedır hayatta olan ınsanlar cocuklarına yardım eder. dıle kolay 50 senedır hayattasın hıcmı gormedın hıcmı duymadın. dogumda bırsey takılmamasına gercekten cok sınırlendım cunku adetlerımızde bu cok onelıdır. kayınvalıdenı ve kayınpederıne tepkı yap. ama esınle tartısma esın verırse vermeye devam etsın bu durumdan rahatsız oldugunu acıkca soyle .

canım bir erkek ilk önce eşinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır
anne ve babası ikinci planda gelir
bu dinen de böyledir
al eşini karşına güzelce konuş
sonuçta bir bebğiniz oolmuş ve onun nafakasını annesi ve babası olsa bile başkasına veremez
ailesi her halukarda geçimini sağlar ki arabaları dahi varmış
bunların evleri de vardır
ağırlığını koy yoksa bunu ömrün boyunca çekmek zorunda kalırsın canım
bakmışsın çocuğun okul çağına gelmiş ama eşin hala para veriyor onlara
ha sizin geçiminizi sağlar, sizi kimseye muhtaç etmez, her türlü ihtiyacınızı karşılar tabi bunları yaptıktan sonra ailesine de yardım edebilir ama gelip de kredi kartı borcu için sana dert yanarken onlara para veriyorsa bunun savunulacak hiçbir tarafı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…