eşimin ailesi ile ne yapıcam

uglyDucking hmm hani etrafımda evli arkadaşlarımla konuştuğumda kayınpedelerinin aradığını ve şen şakrak olduklarını söylüyor böyle olunca üzülüyorum ben de hani benim babam 6 yıl önce vefat ettiği için hani isterdim ki onu kayınbaba değil baba olarak görmeyi

Ilerde bunlari sknti yapmamak icin kendine baska baska mesgaleler bulacaksin. kabul edeceksin ki demek ki yapilari boyle. Bunlar da bu model. Modele gore alisip davranip devam edeceksin. Sen de onlara az gideceksin. Ne zaman sorun olur biliyor musun?? Seni aramaz sormaz ama esindr onlara gidelim de gidelm dye baski yaparsa ozaman sorun olur. Ya da kv zirt birt gelir se sorun olur. Suan da 4 aylik evlilignn tadini cikar. Kocana saril. Ay ben erkek olsam herseyi sorun yapan kadin istemem. Istesende istemesende yansitirsin cnku. Bana pozitif gelsin herseyi ile. Birak bosver.

arnir evet var borcumuz zaten bana sormasını istemem hani eşime bile sormaz bırakın eşimi bile zaten sık arayan birisi değil açıkcası hayalimdeki kayınpeder ve kaynanaya düşemedim :)

Fazla beklenti mutsuzluk getirir. Gelseler sürekli arasalar o zaman da bundan şikayet edersiniz. Mesafeli ve saygılı ilişkiler her zaman iyidir. Keyfinize bakın...

_ZIPzIPpeRisi_ haklısınız hani yeni gelin evi diye ne eşimin kız kardeşleri ne de eşimin ailesi daha götmeye gelmediler ister istemez takmayım diyorum ama bazen de acaba gelmek mi istemiyorlar diye düşünüyorum bir kaç kez davet ettim " gelcez,fırsatımız olmuyor,inşallah nasip kısmet " diyorlar yani böyle laflar da bana hani gönülsüz gelmek istedikleri fikrini veriyor yani ben onlara saygı da kusur etmezken böyle davranlamarı açıkcası canımı sıkıyor

arnir evet var borcumuz zaten bana sormasını istemem hani eşime bile sormaz bırakın eşimi bile zaten sık arayan birisi değil açıkcası hayalimdeki kayınpeder ve kaynanaya düşemedim :)
sen kötü görmemişsin de ondan.ayrıca oyle her sorulana cevap verme.evinde olan evinde kalsın.son noktaya kadar kimseden bir şey isteme, bekleme ne istersen Allahtan iste

Yeni evlisiniz, o yüzden çok takılmayın bu konulara.
Siz iyi niyet ile bunları düşünüyor olabilirsiniz, fakat boşverin.
Gereksiz yere karşılıklı beklentiler oluşturmayın.
İlerde de "ne gerek var herşeye karışıyorlar" durumu oluşmasın.

Diyorum ya, kaç senelik evliyim kimseden böyle bir beklenti içerisinde olmadım.
Beklentim olmadığı halde de kimseden böyle birşey görmedim.
Gerekte yok.

Yuvanızı kuran sizlersiniz, maddi-manevi kendi ihtiyaçlarınızı da kendiniz karşılayacaksınız.
Tabii ki ailelerden destek gelirse ne ala, zaten ona sözüm lafım yok.
Fakat beklentide olmanızda çok doğru birşey değil.

İlerde gereksiz şeylere maal vermek istemiyorsanız da mesafenizi ona göre koruyacaksınız.
Gelmedilerse ve illa gelsinler istiyorsanız bir akşam kendi ailenizi ve eşinizin ailesini yemeğe davet edin.
Belki sizden böyle bir jest bekliyorlarlar.
Kendi müsait olduğunuz bir zamana denk getirin ve iki aile de bir arada yemek yenilebilir.
Benim kayınvalidemlerde her daim çıkıp gelmezler, gelmesinler zaten (zamanında zırt pırt gelmelerini çok yaşadım) gerek yok. Gereksiz gerginliklere sebep olunuyor bu sefer.
Misal, evlendiğimin ilk haftası Pazar! günü elinde bir tencere çorba ile gelmişti.
Ne gerek var böyle gereksiz ziyaretlere, çalışan insanlar olduğumuz için zaten bir pazarımız var, onu da eşimle geçirmek en doğal hakkım diye düşünürüm.
Mesafeli olmak iyidir.

SouvveniR anladım haklsınız yani ben defelarca buyrun gelin kalın bekleriz dedim ama kendileri bilir..kardeşleri bile gelmedi...

Belki de huyları bu.
Uzak durmayı seviyorlar.
Fazla ısrar da doğru değil.
Siz üstünüze düşeni yaptıktan sonra, daha fazla yapmanız gereken birşey yok bence.
Siz kendi düzeninizi kurun ve eşiniz ile olan huzurunuza bakın derim.
Varsın gelmesinler, uğramasınlar, hele hele hiç kalmasınlar.
Sizin tadınız yerinde olsun, gerisi teferruat.

Birşey diyeyim mi, bir ara fırsat bulursanız BDV'nin kayınvalide konularına girip bakın.
İnsanlar fazla müdahale eden, gereksiz yere gelip giden, dedikodu yapan kayınvalide, kayınpeder, kayın, görümce, eltiden müzdarip... Bence siz bulunmaz bir nimeti yaşıyorsunuz şu an.
Fakat farkında değilsiniz

Arkadaşım yanlış anlama ama birkaç defa arasalar sordalar ve gelip gitseler. Eminim o zaman da rahatsız olursun bizim gibi yeni konu açarsın "kv ve kp" bizi hic rahat bırakmıyor diye.
Siz yeni evlisiniz belki de anlayışlı insanlar sizi rahatsız etmek istemiyorlar. Kendi anne babandan gördügün ilgiyi onlardan beklersen ooooo çok bunalima girersin sen daha. Herşey zamanla....

Bize soran olmadı. Zaten sorup etsinler diye düşünmedim. Artık siz ailesiniz. Karı koca geçinip gideceksiniz.

Psychopaths yani ailesinin özellikle de babasının aramamsında ve yeni evliyiz evimizi bir kere merak edip hala gelmemeleri ve hani bizimle yeterince ilginlenmemelerinden şikayetim eşim de bu konuda onlara kırgın ama bana çaktırmıyor

Benim kpederim düğüne bile gelmedi. Eşimde kırgın ama biz sorun yapmıyoruz. Daha doğrusu umrumuzda değil artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…