• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ile ne yapıcam

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
820
266
103
34
merhaba arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim bir konu var,eşimle severek ve flört etme sonucunda evlendik 5 aylık evliyiz fakat ailesinden yana sıkıntım var,özellikle babası beni ne arar ne sorar yani eşimin annesi ile konuştuğumda bu durumu söyledim kayınvalidem ise "kızım babanın huyu bu yanlış anlama,art niyetli aramamazlık yapmaz kadınlarla konuşurken çok utangaçtır " dedi ama zorlu bir nişanlılık dönemi geçirdik ailem pek eşimin ailesinden haz etmiyor,açıkcası ben de bir çok konuda eşimin ailesini sevmiyorum,mesela düşüncesizler,aradığım zaman sürekli saçma sapan konulardan bahsederler yani gereksiz,bir kere bile yeni evliyiz ihtiyacınız var mı demezler ve bize 2 saat uzaklıkta oturuyorlar daha evimize gelmediler inşallah gelcezler vs ya ben gelip gitmelerine takılmıyorum ama arkadaşlar özellikle hani yeni evliyiz annem bizi düşünür sürekli bizim için bişeyler yapar ama eşimin ailesi öyle değil gelip gittikçe verirler ama telefonda hiç bir ihtiyacınız var mı demezler ve kayınbabam ben aramadıkça aramıyor yani beni sevmediklerini düşünüyorum evlilik konusunda tecrübeli bayanlardan fikir ve öneri istiyorum ileride bunu sorun yapmamak ve artık böyle şeyleri kafama takmamak için ne yapmalıyım?

B -BaSkaN- yok sadece ben gereken değeri veriyorum ama özellikle eşimin babasından çok sıkıntıılım ve ailecek hiç ihityacınız var mı demezler biraz hassasım diyelim
Anlıyorum ama benim kayınbabam da öyle çok nadir görüşürüz. Ne o ne ben aynıyız yani :D Ama bak eşimde annemle az görüşür mesela ;) Bence takılacak bir şey yok. Benim eşimin ailesi fazla üstümüze titrer yani ihtiyaç var mı diye sormadan hemen her şeyi hallederler, başta şanslı olduğumu düşündüm ama sonradan bazı şeyleri kendimiz halledebileceğimizi gördüm. Bence sormayarak iyi yapıyorlar sonuçta siz başkaları tarafından ihtiyaçları karşılanacak seviyede insanlar olsaydınız zaten evlenmezdiniz.

B -BaSkaN- tabiki haklısınız ama zorlu bi nişan evresi geçirdik aileler alıncaklar konusunda epey birbirlerine zıt düştüler bunlardan ötürü hani eşimin babasının bana karşı biraz tavırlı olduğunu düşünüyorum ve eşimin halası da aysnısını dedi" hani üzülme art niyetli aramamak yapmaz baban onun işi gücü bitmez " dedi ama daha yeni evliyiz durumumuz olsa bile açıp bir ihtiyacınız varsa yapalım ya da işte şunu şunu yaptık gelin otururuz alır gidersiniz gibi insanı mutlu edici cümleler duyamıyorum ve maalesef annesi de öyle hani saçma sapan gereksiz konualardan konuşur eşimle yana hiçbir sıkıntım yok benim eşim de annemi çok sever annem de ona düşkündür mesela ama şuan mesela çalışmıyorum çalışsam bile insnaız hani maddi filan ihtiyaçları olur diye aramamazlık yapmaları açıkası bana yobaz geliyor

merhaba arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim bir konu var,eşimle severek ve flört etme sonucunda evlendik 5 aylık evliyiz fakat ailesinden yana sıkıntım var,özellikle babası beni ne arar ne sorar yani eşimin annesi ile konuştuğumda bu durumu söyledim kayınvalidem ise "kızım babanın huyu bu yanlış anlama,art niyetli aramamazlık yapmaz kadınlarla konuşurken çok utangaçtır " dedi ama zorlu bir nişanlılık dönemi geçirdik ailem pek eşimin ailesinden haz etmiyor,açıkcası ben de bir çok konuda eşimin ailesini sevmiyorum,mesela düşüncesizler,aradığım zaman sürekli saçma sapan konulardan bahsederler yani gereksiz,bir kere bile yeni evliyiz ihtiyacınız var mı demezler ve bize 2 saat uzaklıkta oturuyorlar daha evimize gelmediler inşallah gelcezler vs ya ben gelip gitmelerine takılmıyorum ama arkadaşlar özellikle hani yeni evliyiz annem bizi düşünür sürekli bizim için bişeyler yapar ama eşimin ailesi öyle değil gelip gittikçe verirler ama telefonda hiç bir ihtiyacınız var mı demezler ve kayınbabam ben aramadıkça aramıyor yani beni sevmediklerini düşünüyorum evlilik konusunda tecrübeli bayanlardan fikir ve öneri istiyorum ileride bunu sorun yapmamak ve artık böyle şeyleri kafama takmamak için ne yapmalıyım?
bu ne beklenti yahuuu

arnir arnir yok beklenti değil sadece hani daha yeni evliylken böyle durumdan ötürü sevilmediğimi düşünüyorum babası tarafından hani ileride de böyle olur ama ben böyle olmasın istemiştim kendi tercihi babasının

Gereksiz samimiyet beklentiniz olmasın.
Ne güzel uzak duruyorlar işte, bırakın öyle olsunlar.
Fazla mıc-mıc olmakta iyi değil zaten.

Niye sizin ihtiyaçlarınızı sorsunlar ki?
Sonuçta evlendiniz, yuva kurdunuz, artık ailenizin sorumluluğu senin ve eşinin üzerinde.
Sormaya gerek yok bence. Böyle gereksiz beklentilere girmeyin.
Sizin beklentileriniz olduğu sürece, karşı tarafa da beklentide olma olanağı sunarsınız.
Hiç gerek yok...

B -BaSkaN- tabiki haklısınız ama zorlu bi nişan evresi geçirdik aileler alıncaklar konusunda epey birbirlerine zıt düştüler bunlardan ötürü hani eşimin babasının bana karşı biraz tavırlı olduğunu düşünüyorum ve eşimin halası da aysnısını dedi" hani üzülme art niyetli aramamak yapmaz baban onun işi gücü bitmez " dedi ama daha yeni evliyiz durumumuz olsa bile açıp bir ihtiyacınız varsa yapalım ya da işte şunu şunu yaptık gelin otururuz alır gidersiniz gibi insanı mutlu edici cümleler duyamıyorum ve maalesef annesi de öyle hani saçma sapan gereksiz konualardan konuşur eşimle yana hiçbir sıkıntım yok benim eşim de annemi çok sever annem de ona düşkündür mesela ama şuan mesela çalışmıyorum çalışsam bile insnaız hani maddi filan ihtiyaçları olur diye aramamazlık yapmaları açıkası bana yobaz geliyor

4 senelik evliyim.
Bir kere bile kayınpederim beni "naber nasılsın" diye aramamıştır.
Hadi onu geçtim bir defa bile "bir ihtiyacınız var mı" dememiştir.
Bir tane oğlum var, ikinciye de hamileyim.
Ona göre harcamalarımız, doktor masraflarımız vs. oluyor, olacakta.
Fakat kimseden "maddi bir ihtiyacın var mı" diye düşünce olmasına dair beklentim olmadı açıkçası.
Niye olsun ki?
Ben onlara güvenip mi evlendim?
Ne kendi aileme ne eşimin ailesine bel bükerim.
İsteyen tabii ki (gönlünden kopan) yardımını yapar, amenna, ama kimseye de "niye sormadın, dar günümde aramadın" demem.
Abes!

Gelseler "daha iki aylık evliyiz, gelinir mi bu ne düşüncesizlik" denir, gelmeseler gelmiyor olur.
Ayrıca neden bir ihtiyacınız var mı diye sorsunlar? Evlenecek olgunluğa ulaşmışsa kişiler, evlenmişlerse kendilerini, ekonomilerini vs idare etmeleri beklenir doğal olarak.

Hem adam neden arasın? Telefon konuşması yaparken müsaitse o da alır telefonu, bir konuşur.
Anlatım şekliniz mi itici bilmiyorum ama yazdıklarınızdan fazla beklenti içinde olduğunuz sonucu çıkıyor. Bir kendinizi tartın.

SouvveniR SouvveniR , _ZIPzIPpeRisi_ _ZIPzIPpeRisi_ hmm yani arkadaşlar benim düşüncem yanlış mı acaba yeni evlenen çifltere hani madi manevi olarak katkıda bulunmak için yine de bir ihtiyacınız var mı diye sorulmaz mı?
Yanlis degil. Cok haklisin. Ama asla dert edilecek bir konu degil. Birakin bunu esiniz dert yapsin. Aksine boylesi daha iyi. Emin olun daha iyi. Belki suan baska skntiniz yok oyuzden buna takildiniz. Oh ne guzel kendi hayatiniza bakin.

SouvveniR SouvveniR yani sorulmaması abes değil ama yine de hani ben mesela şuan çalışmıyorum acaba oğlumun ihtiyacı var mı diye bir kere olsun sormak usulden değil midir? hani ben yanlış düşünüyor da olabilirm :/ işte yanlış düşünüyorsam ileride bunlara maal vermemek için neler yapayım sizce? daha evimize bile gelmediler

_ZIPzIPpeRisi_ _ZIPzIPpeRisi_ evet ama hani daha evimizi görmeye gelmediler ve eşimin bir kız kardeşi de bu tarafta oturuyor onlar bile gelmediler hani bu konuda ileride bunları sıkıntı yapmamak için sizlerden fikir öneri istedim acemiiyim daha çünkü henüz 4 aylık evliyim

ince bilek ince bilek haklısınız sadece eşimin adına üzülüyorum çünkü annem mesela bizlere alır satar ve eşimi çok sever eşime sürekli hediyeler alır ve eşimi rahatsız etmemek şartı ile arar tabi ben ailesinden böyle bir şey görmeyince ister istemez hırçınlaşıyorum ve annemle evimizin arası daha yakın eşimin ailesine 2,5 saat uzaklıkta yani çok sık gelip gidemiyoruz

SouvveniR SouvveniR , _ZIPzIPpeRisi_ _ZIPzIPpeRisi_ hmm yani arkadaşlar benim düşüncem yanlış mı acaba yeni evlenen çifltere hani madi manevi olarak katkıda bulunmak için yine de bir ihtiyacınız var mı diye sorulmaz mı?
niye sorulsun ? sebep ne ? borcunuz mu var? ben soracak olsam oğluma sorarım.sordular diyelim ne diyeceksin şu eksik bu eksik alın mı diyeceksin?

Back
X