• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum..Bana fikir verir misiniz ?

Çok haklısın aslında ama öte yandan eşini de kırmamaya çalış.Ben olsam,seni anlıyorum tabii kardeşini görmek hakkın ama ailene kırgınım bu seferlik gelmek istemiyorum derdim.Ama bence eşinin gitmesine engel olma ve ailesini tercih etti gibi bir psikolojiye girme.Aile elbette önemli,insan ailesinin hatalarını görmek istemeyebilir.Baştan beri eşinin biraz daha arabulucu davranması gerekirdi.Belki sen sonradan sinirle "onlar da zor günümde bana gelmediler" demek yerine zamanında sitemle "annenler aramadılar,çok kırıldım,aramalarını beklerdim" gibi birşeyler söyleseydin,eşin ailesini uyarırdı.Belki eşin ailesini korumak,onlara laf söyletmemek için sana tepki gösteriyordur ama içinden sana hak veriyordur.Gitmek zorunda değilsin elbette,hatta araya mesafe koyup sadece bayram ve özel günlerde aramak çözüm olabilir.Eşin bu sefer yalnız gitsin,hiç tavır yapma,hatta ailesine selam söyle,döndüğünde nasıllar,iyiler mi diye sor.Ailesiyle arasına girdiğini düşünmesin yoksa kötü olan sen olursun.

Çok teşekkür ederim yorumun için haklısınız. Eşim hep arabulucu olmaya çalıştı hakkını yiyemem
ama onları uyarmak yerine bana laf söylemeyi tercih etti. Mesela örnek vericem annesi bana laf
sokmayı pek sever. Ben eşime annen bana laf sokuyor dediğimde yanımda otur yanımdan
ayrılma diyor. Annesine anne biraz konuşmalarına dikkat et demiyor. Sonuçta biz bir şekilde yanyana kalıyoruz annesiyle sürekli yanımda olmuyor eşim ve annesi aynen devam ediyor.
Onlar ailesi evet ama ben neyiyim onlar için beni bu kadar kırması revamı artık kaldıramıyorum
yapılan haksızlıkları.

ayrıca ben olsam senin koşullarında,gitmem! o kadar söyleyeyim..

Yok arkadaş kesinlikle onu demiyor. Korkma diyor, olacaklardan korkma. Allahtan izinsiz yaprak kımıldamaz, sineğin kanadı oynamaz, sana tuzak kuruluyorsa, Allah da tuzak kuranlara tuzak kuruyor demek istiyor. Korkma. O inatsa sen de inatsın. Ama biz kadınların kadife eldivenli demir yumrukları olduğunu sakın unutma. . Hani meşhur bir dizide seni asaletimle döverim diyorlar ya, sen de hem psikolojik baskı yapacaksın.
Ha, eğer bir B planı lazımsa, o da şu kayınvalden illa yalnız kalacaktır. Sen de atağa geçip bir bir herşeyi yüzüne vuracaksın. Ama yalnız olmasına dikkat et. Sakın hakaret etme. Bir de mutlaka yalnız yakala. Söyleyeceğini söyle. O da oğluna şikayet edecektir seni. Hemen masum kız olup ben söylemedim, benim haddime mi düşmüş, ben demem. Ama gördüğünüz gibi bana yaptıklarını kendi ağzı ile itiraf ediyor, o da evlat sahibi, o da gelin oldu, o da evlilik sorunlarını biliyor, ben ana diyorum ona, o bana neler yapıyor, ben de evlat değilmiyim de.

Çok zor canım benim kayınvalidem bildigin taramalı tüfek gibidir ona asla laf yetişmez. Ben
ona bişey söylesem o bana kırk tane laf söyler beni söylediğime pişman eder. Kayınvalidemin
kayınvalidesi ile sorunları aşikar hiç geçinemezlermiş yaptıkları kavgaları şimdi bile anlatır
komşuları o kadar gevezedir. Nişanlıyken aramaya korkardım ben nasılsınız desem hayatını
anlatır. Çok terbiyesiz bir kadın. Ben haklı bile olsam o kadar iyi acındırırki kendini herkesi
inandırır gene ben kötü olurum.

Çok zor canım benim kayınvalidem bildigin taramalı tüfek gibidir ona asla laf yetişmez. Ben
ona bişey söylesem o bana kırk tane laf söyler beni söylediğime pişman eder. Kayınvalidemin
kayınvalidesi ile sorunları aşikar hiç geçinemezlermiş yaptıkları kavgaları şimdi bile anlatır
komşuları o kadar gevezedir. Nişanlıyken aramaya korkardım ben nasılsınız desem hayatını
anlatır. Çok terbiyesiz bir kadın. Ben haklı bile olsam o kadar iyi acındırırki kendini herkesi
inandırır gene ben kötü olurum.

çok tanıdık bir şahsiyet..

sakın susma!
tepene biner sustukça,bu kesin..çıtayı yükseltir devamlı!
terbiyeli davranayım dersen,susar cevap vermez,kendini savunmazsan,hayat boyu şişersin..
eşinle de aran açılır..
kendi işini kendin hallet! saygını korumaya çalışarak..
kimse kimseyi ezmeye çalışmasın yaşı daha büyük diye canım!!!
yok öyle!!
'anne olsun,evlat ol'..
yoksa.......................

Son düzenleme:
çok tanıdık bir şahsiyet..

sakın susma!
tepene biner sustukça,bu kesin..çıtayı yükseltir devamlı!
terbiyeli davranayım dersen,susar cevap vermez,kendini savunmazsan,hayat boyu şişersin..
eşinle de aran açılır..
kendi işini kendin hallet! saygını korumaya çalışarak..
kimse kimseyi ezmeye çalışmasın yaşı daha büyük diye canım!!!
yok öyle!!
'anne olsun,evlat ol'..
yoksa.......................

Biz onunla baştan beri anne evlat olmadık malesef. Oğlunu kıskanıp paylaşamadıgı için
hep rakip gördü beni kendine. Hep sustum hep içime attım. Stresten ürtiker oldum 2 sene
kurdeşen döktüm gitmediğim hastane kalmadı. Ben sesimi çıkarmayı beceremedim malesef
o yüzden yaşıyorum bunları.

Aynen söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Diyorum ya insan olarak bile yüzlerine bakılacak
insanlar değiller ama eşim taktımı takıyor. Zaten eşim için bir Allah bir ailesi. Bide gitme sebebimiz
çok saçma kardeşini görmek için. Ama işte sonuçlarının daha kötü olma ihtimali korkutuyor gözümü.

Aslında gitme sebebiniz saçma değil, kardeşini görmek haklı bir neden..
Yani eğer samimi, içten bir aile olsa karşısınızdakiler.. O zaman onlar sizin zor gününüzde gelir, siz kardeşini görmeye zaten isteyerek gidersiniz..
Ama taviz tavizi doğuruyor. Ben de benzer şeyler yaşadım. Kalkıp da "ameliyatıma gelmediniz, doğurdum gene gelmediniz" demedim. Üvey zaten benim eşimin ailesi. Evet, yüzlerine karşı birşey söylemedim. Ama araya da mesafe koydum. Gene de utanmadan "gelmiyorsunuz, gitmiyorsunuz" diye yalandan yakınmalar, laf söylemeler eksik olmuyor.. "Eee, bu kadar zaman bulabiliyoruz, çalıyoruz malum" diyorum.

Ha ama bugün bana 1 adım gelseler, ben de 1 adım giderim. Amacım sonsuza dek bu soğukluğu sürdürmek değil. Sadece kendimi ezdirmemek. Çünkü üzerine bir etiket yapışınca, onu asla sökemiyorsun. "Bu saf zaten, biz ne yapsak da gene geliyor, gidiyor. Bizim oğlumuz yönetiyor onu" etiketini bir yersen, tamam, işin bitti.. Daha artık kendini parçalasan, değiştiremezsin.

Biz onunla baştan beri anne evlat olmadık malesef. Oğlunu kıskanıp paylaşamadıgı için
hep rakip gördü beni kendine. Hep sustum hep içime attım. Stresten ürtiker oldum 2 sene
kurdeşen döktüm gitmediğim hastane kalmadı. Ben sesimi çıkarmayı beceremedim malesef
o yüzden yaşıyorum bunları.

anlıyorum ben seni..
ama geç değil düzeltmek,kendi lehine çevirmek için durumu..
yoksa hayat boyu bu böyle sürüp gidecek..
senin hakkını sana teslim etmeyen kocanın hatrını mı güdeceksin ömrü billah allah aşkına..
hakkını sen savunacaksın,görünen o..
önce zor gelecek kayınvalidene birşey söylemek kendini savunabilmek adına.. ama bir iki derken,alışıcaksın hakkını ona savunmaya..
o da sınırını bilecek bu şekilde..
yok öyle,herkes ana kuzusu.. sende insansın ve değerlisin....

Aslında gitme sebebiniz saçma değil, kardeşini görmek haklı bir neden..
Yani eğer samimi, içten bir aile olsa karşısınızdakiler.. O zaman onlar sizin zor gününüzde gelir, siz kardeşini görmeye zaten isteyerek gidersiniz..
Ama taviz tavizi doğuruyor. Ben de benzer şeyler yaşadım. Kalkıp da "ameliyatıma gelmediniz, doğurdum gene gelmediniz" demedim. Üvey zaten benim eşimin ailesi. Evet, yüzlerine karşı birşey söylemedim. Ama araya da mesafe koydum. Gene de utanmadan "gelmiyorsunuz, gitmiyorsunuz" diye yalandan yakınmalar, laf söylemeler eksik olmuyor.. "Eee, bu kadar zaman bulabiliyoruz, çalıyoruz malum" diyorum.

Ha ama bugün bana 1 adım gelseler, ben de 1 adım giderim. Amacım sonsuza dek bu soğukluğu sürdürmek değil. Sadece kendimi ezdirmemek. Çünkü üzerine bir etiket yapışınca, onu asla sökemiyorsun. "Bu saf zaten, biz ne yapsak da gene geliyor, gidiyor. Bizim oğlumuz yönetiyor onu" etiketini bir yersen, tamam, işin bitti.. Daha artık kendini parçalasan, değiştiremezsin.

Aynen söylediklerini yapıyorlar canım. Biz gitmesekte onlar nasıl olsa geliyor diyorlar.
Sebep saçma derken sunu demek istedim. Ben daha geçen hafta 10 gün önce bebeğimi
kaybettim daha onun acısını yaşarken kalkıp ziyarete gitmek saçma geliyor bana.

Aynen söylediklerini yapıyorlar canım. Biz gitmesekte onlar nasıl olsa geliyor diyorlar.
Sebep saçma derken sunu demek istedim. Ben daha geçen hafta 10 gün önce bebeğimi

başın sağolsun kuzucum:59:

dediğim gibi hiç sıkma kendini..,istemiyorsan da gitme..
bugüne kadar gittin de ne oldu? çok mu değerli oldun herkese!

Son düzenleme:
anlıyorum ben seni..
ama geç değil düzeltmek,kendi lehine çevirmek için durumu..
yoksa hayat boyu bu böyle sürüp gidecek..
senin hakkını sana teslim etmeyen kocanın hatrını mı güdeceksin ömrü billah allah aşkına..
hakkını sen savunacaksın,görünen o..
önce zor gelecek kayınvalidene birşey söylemek kendini savunabilmek adına.. ama bir iki derken,alışıcaksın hakkını ona savunmaya..
o da sınırını bilecek bu şekilde..
yok öyle,herkes ana kuzusu.. sende insansın ve değerlisin....

Ben bazen insan oldugumu bile unutuyorum aman eşim kırılmasın aman eşim üzülmesin
ama o bazı şeyleri yaparken eşim kırılmasın diye düşünemiyor. Daha yeni bebeğimi kaybettim
ben neler yaşadıgımı kendisi gördü hala bana bunları yaşatıyor çok kıymetli ailesi için.

Ben bazen insan oldugumu bile unutuyorum aman eşim kırılmasın aman eşim üzülmesin
ama o bazı şeyleri yaparken eşim kırılmasın diye düşünemiyor. Daha yeni bebeğimi kaybettim
ben neler yaşadıgımı kendisi gördü hala bana bunları yaşatıyor çok kıymetli ailesi için.

evlendikten sora değerli oluyo adamlar için aileleri.. benim gözlemim bu..
eşinin seni düşündüğü kadar düşünmekte özgürsün sende eşini..
isyan ediyorum bu bencilliğe inan..
sen kendin hallet başını bak.. yoksa sen gidip geliyosun,terbiyeli davranıp susuyosun diye,seni takdir etmez kimse.. hatta 'oh lafı soktum,sustu gene sal.k' diye bile düşünürler..kimseye de yaranamazsın maalesef..
ne münasebet susuyosun o ağır laflara ya.. konuşşşşşşş sende!

evlendikten sora değerli oluyo adamlar için aileleri.. benim gözlemim bu..
eşinin seni düşündüğü kadar düşünmekte özgürsün sende eşini..
isyan ediyorum bu bencilliğe inan..
sen kendin hallet başını bak.. yoksa sen gidip geliyosun,terbiyeli davranıp susuyosun diye,seni takdir etmez kimse.. hatta 'oh lafı soktum,sustu gene sal.k' diye bile düşünürler..kimseye de yaranamazsın maalesef..
ne münasebet susuyosun o ağır laflara ya.. konuşşşşşşş sende!

Eşim bekarken tek başına yaşıyordu burda çalışıyordu. Biz tanıştıgımızda tek kalıyordu. 2 sene
çıktık ailesi hiç gelmedi evine o süre zarfında her hafta birlikteydik toplam 3 kez aramalarına
şahit olmamışımdır. O kadar ilgisiz ama bir o kadarda ilgili oldugunu göstermeye çalışan bir aile.
Biz nişanlandık herhafta aramaya başladılar. Evlendik gün aşırı aramaya başladılar. Böyle saçma
sapan dengesiz bir aile.

Eşim bekarken tek başına yaşıyordu burda çalışıyordu. Biz tanıştıgımızda tek kalıyordu. 2 sene
çıktık ailesi hiç gelmedi evine o süre zarfında her hafta birlikteydik toplam 3 kez aramalarına
şahit olmamışımdır. O kadar ilgisiz ama bir o kadarda ilgili oldugunu göstermeye çalışan bir aile.
Biz nişanlandık herhafta aramaya başladılar. Evlendik gün aşırı aramaya başladılar. Böyle saçma
sapan dengesiz bir aile.

işte 'oğlan benim!' mesajı veriliyo yani..:47:

işte 'oğlan benim!' mesajı veriliyo yani..:47:

Onun zaten canım ben aksini idda etmedim hiç bir zaman. Eşime hep söylüyorum madem bu
kadar kıymetli vazgeçemiyorsun ailenden neden evlendin. Ya onu geçtim bekarken bile onlarla
oturmak istemediği için tek yaşıyordu burda.

Onun zaten canım ben aksini idda etmedim hiç bir zaman. Eşime hep söylüyorum madem bu
kadar kıymetli vazgeçemiyorsun ailenden neden evlendin. Ya onu geçtim bekarken bile onlarla

işte az önceki mesajlarımdan birinde de yazmıştım;
sen, 'git ailenle yaşa çok istekliysen'diyo olsan,gitmek istemez öyle temelli..
ama saydırtacaklar ya.. off ne biliim can sıkıcı durum işte..

Son düzenleme:

onun oğlu..
ama senin de kocan..
sen paylaşıyorsun,o da paylaşacak!

Son düzenleme:

Canım benim, daha 10 gün mü oldu..:2:
Öncelikle büyük geçmiş olsun, Allah sağlıkla bir bebek kucağına almayı nasip etsin dilerim, en kısa zamanda.

Ama olmaz..!!! Bu şartlarda asla gitmemelisin.. Eşin de anlayış göstermek durumunda ki, buna anlayış da denmez aslında. Hiç böyle bir beklentiye bile girmemeli. Kendine "geçmiş olsun" dedirtmeye mi gideceksin??

Öncelikle büyük geçmiş olsun, Allah sağlıkla bir bebek kucağına almayı nasip etsin dilerim, en kısa zamanda.

Ama olmaz..!!! Bu şartlarda asla gitmemelisin.. Eşin de anlayış göstermek durumunda ki, buna anlayış da denmez aslında. Hiç böyle bir beklentiye bile girmemeli. Kendine "geçmiş olsun" dedirtmeye mi gideceksin??

işte o kadar!
aynen katılıyorum..

Son düzenleme:

Aynen benim canımı acıtanda bu zaten haklı oldugum konuda bile haksız yerine konulmak.
Her halukarda acımı yaşarken bile onları mutlu etmeye çalışmak istemiyorum.

gitsende gitmedende sen bir gelinsin
el kızısın onlar zamanında yaptıklarınada
umurlarında olmadığını göstermişler...
gittiğinde yada gitmediğinde onlara bi artı kazandırmayacaksın
gitmezsen kocanla aran açılacak huzurun kaçacak...
erkeklere anaları babaları evlenince kıymete biniyor
bi laf etsen dağlar kadar büyütüyorlar
yoksen onları sevmiyorsun yok sen onlara sıcak davranmıyorsun vsv svs....
bazen bu orta yolu bulmak okadar yorucu oluyor ki!!!!!!!!

Back
X