Eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum..Bana fikir verir misiniz ?

Canım çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. Benim içinde bulundugum durumu özetlemişsin.
Ama benim eşim ailesi kırılmasın diye asla benimle ilgili bişey söylemez ödü kopuyor onlar kırılacak diye. Benim gitmeyişimle ilgili ne söyler ne yapar tahmin edemiyorum şuan çünkü hiç tek başına gitmedi bugüne kadar. Ne olursa olsun gittim. Şimdi muhtemelen dolduracaklardır
eşimi ama napalım kısmet dicem artık.

eşinin aklı var sonuçta, seni herkesten iyi tanıyor. istedikleri kadar doldursunlar, eşin seni bilmiyor mu, dolmasın.

benim müstakbel kayınvalidem de beni istemiyor. o istese de, daha tanışmadan hayatımı mahvettiğinden, ben istemiyorum görüşmek. sevgilime de söyledim. ne düğünüme gelsin, ne de evime. oğluyla istedikleri şekilde görüşebilirler. ben yüzyüze gelmek istemiyorum kesinlikle dedim, sevgilim haklısın tamam dedi. ilerde de ailemle görüşeceksin demez heralde. derse de güle güle sen git gör derim...

Canım çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. Benim içinde bulundugum durumu özetlemişsin.
Ama benim eşim ailesi kırılmasın diye asla benimle ilgili bişey söylemez ödü kopuyor onlar kırılacak diye. Benim gitmeyişimle ilgili ne söyler ne yapar tahmin edemiyorum şuan çünkü hiç tek başına gitmedi bugüne kadar. Ne olursa olsun gittim. Şimdi muhtemelen dolduracaklardır
eşimi ama napalım kısmet dicem artık.

anlıyorum dilerim onunda aklı başına gelir.at gözlüğünü çıkarır etrafına öyle bakar.

Canım ne diyeyim Allah insanın karşısına dinlemesini bilen, anlamasını bilen, içinde insani duyguların hiç değilse kırıntılarını taşıyan insanlarla karşılaştırmak nasip etsin. Çok dua et, Yarabbim nasıl insanlar var ya, arkadaşım üzülme sakın, bekle bakalım. İnsan bazen sabırla denenir, bazen yoklukla, bazen maddiyatla. Tabii en doğru kararı yine sen vereceksin ama el ele vurunca ses çıkarır. Kendini hırpalama. Arkadaşlardan Allah razı olsun, Hızır gibi yetişiyorlar hemen. Burada yazılanlarla kendi hayatını çok dikkatli analiz et. Çok hassas konualr bunlar. Ailenle de mutlaka ama mutlaka görüş ve onların da düşüncelerini öğren.

eşinin aklı var sonuçta, seni herkesten iyi tanıyor. istedikleri kadar doldursunlar, eşin seni bilmiyor mu, dolmasın.

benim müstakbel kayınvalidem de beni istemiyor. o istese de, daha tanışmadan hayatımı mahvettiğinden, ben istemiyorum görüşmek. sevgilime de söyledim. ne düğünüme gelsin, ne de evime. oğluyla istedikleri şekilde görüşebilirler. ben yüzyüze gelmek istemiyorum kesinlikle dedim, sevgilim haklısın tamam dedi. ilerde de ailemle görüşeceksin demez heralde. derse de güle güle sen git gör derim...

Canımcım çok haklısın. Ama sanırım bekarsın bu kadar fevri cümleler kurduguna göre. Herkesin
kendi göre dogruları vardır. Ama evlilikte malesef her dogru olanı söyleyemiyorsun. Evdeki huzurun
bozulmaması için yeri geliyor sana çok saçma gelen şeylere katlanmak zorunda kalıyorsun.
Her evlilikte yaşanıyor malesef bu. Onun için çoooookkk iyi düşün. Evlendikten sonra erkeklere
için ailesi vazgeçilmez oluyor. Benide istememişlerdi eşim rest çekti o zaman. Evlenicem seviyorum gelmesseniz kendi sorununuz dedi. Hiç bişeye karışmadılar. Düğüne komşu gibi dikkat et akraba bile demiyorum o şekilde geldiler. Beş karış suratla. Ama bak suan geldiğimiz duruma.
Bende eşimin hep beni savunacagını hep arkamda olacagını düşünürdüm ama evlenince herşey
tam tersi oluyor canımın içi çok iyi düşün.

Canımcım çok haklısın. Ama sanırım bekarsın bu kadar fevri cümleler kurduguna göre. Herkesin
kendi göre dogruları vardır. Ama evlilikte malesef her dogru olanı söyleyemiyorsun. Evdeki huzurun
bozulmaması için yeri geliyor sana çok saçma gelen şeylere katlanmak zorunda kalıyorsun.
Her evlilikte yaşanıyor malesef bu. Onun için çoooookkk iyi düşün. Evlendikten sonra erkeklere
için ailesi vazgeçilmez oluyor. Benide istememişlerdi eşim rest çekti o zaman. Evlenicem seviyorum gelmesseniz kendi sorununuz dedi. Hiç bişeye karışmadılar. Düğüne komşu gibi dikkat et akraba bile demiyorum o şekilde geldiler. Beş karış suratla. Ama bak suan geldiğimiz duruma.
Bende eşimin hep beni savunacagını hep arkamda olacagını düşünürdüm ama evlenince herşey

bende bunakatılıyorum.tabi umarım öyle bişey olmaz ama genelde gördüklerim böyle oldu.

gitmemeniz için haklı sebepleriniz var.aranızdaki tek stres derdi bu ise sakince ses yükseltmeden eşinize neden bu kadar tepkili olduğunuzu,niye bu kadar kırılıp alındığınızı tek tek sayabilirsiniz ve bunun neticesinde de ailesinle sizin artık daha fazla konuşacak bir şey kalmadığını,onlarda zerre kadar değer görmediğinizi ve bu ortama bu yüzden girmek istemediğinizi,kaldı ki onların da buna alınacağını düşünmediğinizi hatta daha da fazladan rahatlayacağını söyleyebilirsiniz.kimse kimsenin huzurunu kaçırmasın diye de ekleyebilirsiniz.ben eşimle belli bir süre sonra şunu anladım,benim eşimden,eşimin benden başka kimsesi yok,ve biz buna uygun davranıyoruz.her türlü akraba ilişkilerine daima mesafemiz vardır çünkü hiç biri bizim en zor anlarımızda yanımızda bulunmamıştır.

Canım ne diyeyim Allah insanın karşısına dinlemesini bilen, anlamasını bilen, içinde insani duyguların hiç değilse kırıntılarını taşıyan insanlarla karşılaştırmak nasip etsin. Çok dua et, Yarabbim nasıl insanlar var ya, arkadaşım üzülme sakın, bekle bakalım. İnsan bazen sabırla denenir, bazen yoklukla, bazen maddiyatla. Tabii en doğru kararı yine sen vereceksin ama el ele vurunca ses çıkarır. Kendini hırpalama. Arkadaşlardan Allah razı olsun, Hızır gibi yetişiyorlar hemen. Burada yazılanlarla kendi hayatını çok dikkatli analiz et. Çok hassas konualr bunlar. Ailenle de mutlaka ama mutlaka görüş ve onların da düşüncelerini öğren.

Biz çok zor çok kötü günler geçirdik. Parasız kaldık. Ben hep sabrettim. Eşime destek oldum hep.
Birlikte düğün borcumuzu ödedik. Onun kredi borcunu ödedik hala daha ödüyoruz anlayacagın çok
fedakarlık yaptım. Şu zamana kadar bile içimdekileri hep yuttum gene gittim gene aradım. Ama
bebegimi kaybettiğimde ilgilenmediler,gelmediler ya bittiler gözümde. Madem ben bu kadar
değersizim madem adam yerine koymuyorlar bende gitmiyorum. Çokta fazla bişey yapmıyorum
aslında. Kalsınlar birbirlerine doysunlar.

Ben de katılıyorum, o bakımdan bazı durumlarda kol da kalp de kırılıyor yen içinde kalıyor. Şimdi benim aklıma da şu geldi, bekle bakalım, gitsin gelsin ailesinin yanına. Seni de beraberinde götürmek için zorlamıyor herhalde. Gitsin gelsin, durumlara bak. Eğer tersleşirse, aklı yok mu be adam dersin o zaman. Ama gitmek için de kimse seni zorlayamaz. Şurada vefat eden bir komşumuz bile olsa başın sağolsuna gidiyoruz, insanlık görevi diye. Tanımadıklarımızdan kimse bizi sorumlu tutmaz fakat gelinine en basit insanlık görevini bile yapmayan sanki kırk kat el muamelesi yapmış demektir. Sen de o zaman el muamelesi yap, gitme arkadaşım. Hepsini tek tek okudum, tabii arkadaşlar ideal olanları savunuyorlar ama ideallerin karşısında realiteler var. Tavsiyem, sen gitme, bekle.

gitmemeniz için haklı sebepleriniz var.aranızdaki tek stres derdi bu ise sakince ses yükseltmeden eşinize neden bu kadar tepkili olduğunuzu,niye bu kadar kırılıp alındığınızı tek tek sayabilirsiniz ve bunun neticesinde de ailesinle sizin artık daha fazla konuşacak bir şey kalmadığını,onlarda zerre kadar değer görmediğinizi ve bu ortama bu yüzden girmek istemediğinizi,kaldı ki onların da buna alınacağını düşünmediğinizi hatta daha da fazladan rahatlayacağını söyleyebilirsiniz.kimse kimsenin huzurunu kaçırmasın diye de ekleyebilirsiniz.ben eşimle belli bir süre sonra şunu anladım,benim eşimden,eşimin benden başka kimsesi yok,ve biz buna uygun davranıyoruz.her türlü akraba ilişkilerine daima mesafemiz vardır çünkü hiç biri bizim en zor anlarımızda yanımızda bulunmamıştır.

Kesinlikle haklısın canım. Aynı şeyleri bizde yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Eşim 1 yıl çalışamadı işten çıkarıldı aramadılar bile bir şeye ihtiyacımız oldugunu söyleriz diye.
Buna benzer birsürü örnek verebilirim. Ama benim eşim bunu göremiyor malesef. mesela
gelmeleri gereken bir durumda ameliyat oldugumda ben söylerim işte bak gelmeleri gerekti
gelmediler diye. Eşimin tepkisi gelseler iyi olurdu ama gelmediler ne yapalım canları sağolsun
böyle. Ne olursa olsun toz kondurmaz. Babası daha şimdiden yaşlanınca bize siz bakcanız diye
hesaplar yapıyor emin olsun bakarım bende onlara.

Vay vay vay... Eşin bir yıl işsiz kalacak, kredi borçları,düğün masrafları ödenecek, hatalık çıkacak, yokluk çıkacak, kaynana kayınpeder araziye uyacak, sonra da yaşlanınca bana siz bakacaksınız diyecek vay be nerede bu bolluk? Benim ananemin bir tabiri vardı, burada söylenmez banlanırım şimdi ama kibarcası ne ettin ki elime ne çarpayım yüzüne der hep. Eline ne etmişler ki ne çarpacaksın...Bolluğa bak yağma Hasan'ın böreği gibi. Tüh ya, bu aile nereli çok merak ettim şimdi. Canım eğer istersen özelden at. Tabii her yerin iyisi kötüsü var, bir ailenin tavrı bir memlekete mal edilemez ama çok merak ettim gerçekten. Tüh...

Kesinlikle haklısın canım. Aynı şeyleri bizde yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Eşim 1 yıl çalışamadı işten çıkarıldı aramadılar bile bir şeye ihtiyacımız oldugunu söyleriz diye.
Buna benzer birsürü örnek verebilirim. Ama benim eşim bunu göremiyor malesef. mesela
gelmeleri gereken bir durumda ameliyat oldugumda ben söylerim işte bak gelmeleri gerekti
gelmediler diye. Eşimin tepkisi gelseler iyi olurdu ama gelmediler ne yapalım canları sağolsun
böyle. Ne olursa olsun toz kondurmaz. Babası daha şimdiden yaşlanınca bize siz bakcanız diye
hesaplar yapıyor emin olsun bakarım bende onlara.
bir paket bisküvi ile su....bu bizim akşam yemeğimizin oldu zamanlar oldu düşünebiliyor musunuz?peki benim ana-baba eş dost akrabaya nasıl bi sempati beklememi bekliyorsunuz?olmuyo işte arkadaşım,insan unutamıyor.ben şanslı olduğum nokta eşim objektiv davranabiliyor.eğer sizin eşiniz bu şekilde yaklaşmıyorsa,akrabalarının hatalarını sürekli ona sayarak onu sadece bunaltırsınız.siz sadece nelere kırıldığınızı anlatın yeri geldiği vakit,ama eleştirmeyin o zaman.çünkü ne kadar eleştirirseniz eşiniz o kadar o tarafa döner.

Ben de katılıyorum, o bakımdan bazı durumlarda kol da kalp de kırılıyor yen içinde kalıyor. Şimdi benim aklıma da şu geldi, bekle bakalım, gitsin gelsin ailesinin yanına. Seni de beraberinde götürmek için zorlamıyor herhalde. Gitsin gelsin, durumlara bak. Eğer tersleşirse, aklı yok mu be adam dersin o zaman. Ama gitmek için de kimse seni zorlayamaz. Şurada vefat eden bir komşumuz bile olsa başın sağolsuna gidiyoruz, insanlık görevi diye. Tanımadıklarımızdan kimse bizi sorumlu tutmaz fakat gelinine en basit insanlık görevini bile yapmayan sanki kırk kat el muamelesi yapmış demektir. Sen de o zaman el muamelesi yap, gitme arkadaşım. Hepsini tek tek okudum, tabii arkadaşlar ideal olanları savunuyorlar ama ideallerin karşısında realiteler var. Tavsiyem, sen gitme, bekle.

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim yorumlarını benden esirgemeyen sizlere.
O kadar haklısınki yazdıklarında kırk kat el bile daha değerlidir onların gözünde benden.
Bu arada bebegim dogmuş değildi 2,5 aylıktı kalbi durdu. Ama ne kadar istediğimi ve ne kadar
üzüldügümüde kendisi biliyor. Manevi destegi bile yeterdi ama o haketmediğimi düşündü.
Hamileliğim süresindede ne laflar soktugunu hatırlamak bile istemiyorum.

Eşimle ilgili sorunlarım var. Sorunda malesef eşimin ailesi. Şimdi size yaşadıklarımı anlatmaya
kalksam malesef saatlerce sürer. Özetle eşimin ailesi çıkarını çok seven maddi manevi hiç bir
şekilde yardımcı olmayan insanlar. Örnek eşim 1 yıl işsiz kaldı destek olmayı geçtim. Arama
tenezzülünde bile bulunmadılar onlardan yardım istiycez diye. Evimize 2 defa hırsız girdi. Düğün
borçları içinde kıvrandık ama malesef hiçbirinde ne maddi ne manevi desteklerini görmedik. Ben
bu insanları kesinlikle görmek istemiyorum. Ayrı şehirlerdeyiz ama çok yakınız 1 saat falan aramız
bayramdan bayrama gidiyorum yanlarına ama zorla sanki idama gider gibi. O denli nefret ediyorum. Arada eşim olmasa bırakın evine gitmeyi yüzlerine bakmam bakılacakta insan değiller
zaten. Ya ameliyat oldum geçen yıl gelmediler, geçen hafta bebegimi kalbi durdu operasyon
geçirdim gene gelme zahmetinde bulunmadılar. Şu anda değil onları görmek seslerini bile duymak
istemiyorum. Eşimin kardeşide şehirdışında çalışıyordu 1 senedir falan görüşmediler ama tabi yüz
yüze telefonla hergün görüşüyorlar şimdi eşim tutturdu ailemin yanına gidicem kardeşimi görücem diye ben hiç birşekilde gitmek isemiyorum onlar benim en kötü günümde yanımda olmadılar neden ben yanlarına gideyim gitmek istemiyorum hemde ne kardeşini görcez diye.
Eşimde normalde iyi biridir. Elinden geldigi kadar bana yardımcı olmaya çalışır, istediğim bişey
olsa almak için ugraşır iyi biridir yani ama söz konusu ailesi olunca gözü dönüyor ne laf söyletir
neden yanlışlarını görür. Bu konuda hatta kendisinden şiddet görmüşlügüm bile vardır. Şimdi tutturdu bu hafta gidicem ailemi kardeşimi görücem diye kavga ettik gelmessen gelme bende tek
giderim diyor 5 yıldan beri eşim hiç oraya tek gitmedi. Bende ne halin varsa gör dedim. Ama onun tek başına oraya gitmesi dogrumu bilmiyorum. Eger giderse beni bırakıp ben hayatta ölseler
gitmem oraya o kadar şnadım. Eşim tek gitse bütün ailesi orda hakkında ne düşünecekler.
Bir kere bu olay başlarsa hep böyle gider bir daha gitmem yüzlerinede bakmam. Sırf böyle
saçma bişey için kardeşini görmek için gitmek istemiyorum. Ki ben ölümlerden döndüm kendileri
tenezzül etmediler. Geceden beri uyumadı işin içinden çıkamadım lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Eşim mutlu olsun diye kendime haksızlık yaparak gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim. Okuyan herkese teşekkürler.

Eşininiz tipik Türk erkeği....

Ailesine toz kondurmaz, laf söylemez, söyletmez... boşver buna takılma... şiddet bile gördüm yazmışsın:20::20::20:

Kötü günler geçirmişsin, karşılığında hiç birşey almamışsın...

Bu tamamen senin bileceğin iş... gidip gitmemek...

Sen gidersen misafir gibi oturup kalkmalısın...soğuk ve mesafeli olmalısın...

Gitmezsen eşin 5 yıl boyunca seninle gitmiş, ona sensiz gitmek çok zor olur, blöf yapmış olabilir, sonuçta seni soracaklar ve söylemek zorunda kalacak senin nelere takıldığını.... eşinde huzursuz olacak, gittiğinden birşey anlamayacak.... gitmemeli çizgini belli etmelisin... eşin mutlu olacak diye sen mutsuz mu olacaksın ? bunu kendine yapmaya hakkın var mı ? Bu yapılanlara rağmen eşin daha ne kadar dolduraşa gelebilir ki ??? sen eşine ailesini şikayet etme, iyi kötü yorumda bulunma, gitme...eşin seni anlayacakkk mutlaka, yakınımda aynı şeyleri yaşadı, adam şu an herşeyin farkında, el bebek gül bebek karısı şimdi...

Zor durumdasın...( Allah kimseye yaşatmasın ve büyük konuşturmasın... Aminnn...)

Aile içi olayları sen daha iyi bilirsin...

Nacizane tavsiylerimdi bunlar...

Selametle...

Hiç farketmez şekerim. Ha karnında ha kucağında. Madem sen elsin onlara göre, sana göre de onlar el olmalı. Yalnız bu arada eşinle arayı çok iyi tut ve ona hiçbir şekilde koz verme.

bir paket bisküvi ile su....bu bizim akşam yemeğimizin oldu zamanlar oldu düşünebiliyor musunuz?peki benim ana-baba eş dost akrabaya nasıl bi sempati beklememi bekliyorsunuz?olmuyo işte arkadaşım,insan unutamıyor.ben şanslı olduğum nokta eşim objektiv davranabiliyor.eğer sizin eşiniz bu şekilde yaklaşmıyorsa,akrabalarının hatalarını sürekli ona sayarak onu sadece bunaltırsınız.siz sadece nelere kırıldığınızı anlatın yeri geldiği vakit,ama eleştirmeyin o zaman.çünkü ne kadar eleştirirseniz eşiniz o kadar o tarafa döner.

Bizde sadece bisküvi ile ögün geçirdik unutulmuyor evet.

Eşininiz tipik Türk erkeği....

Ailesine toz kondurmaz, laf söylemez, söyletmez... boşver buna takılma... şiddet bile gördüm yazmışsın:20::20::20:

Kötü günler geçirmişsin, karşılığında hiç birşey almamışsın...

Bu tamamen senin bileceğin iş... gidip gitmemek...

Sen gidersen misafir gibi oturup kalkmalısın...soğuk ve mesafeli olmalısın...

Gitmezsen eşin 5 yıl boyunca seninle gitmiş, ona sensiz gitmek çok zor olur, blöf yapmış olabilir, sonuçta seni soracaklar ve söylemek zorunda kalacak senin nelere takıldığını.... eşinde huzursuz olacak, gittiğinden birşey anlamayacak.... gitmemeli çizgini belli etmelisin... eşin mutlu olacak diye sen mutsuz mu olacaksın ? bunu kendine yapmaya hakkın var mı ? Bu yapılanlara rağmen eşin daha ne kadar dolduraşa gelebilir ki ??? sen eşine ailesini şikayet etme, iyi kötü yorumda bulunma, gitme...eşin seni anlayacakkk mutlaka, yakınımda aynı şeyleri yaşadı, adam şu an herşeyin farkında, el bebek gül bebek karısı şimdi...

Zor durumdasın...( Allah kimseye yaşatmasın ve büyük konuşturmasın... Aminnn...)

Aile içi olayları sen daha iyi bilirsin...

Nacizane tavsiylerimdi bunlar...

Selametle...

Canım herkes gibi benim düşündügüm gibi bir yorum yapmışsın çok teşekkür ederim. Zaten
böyle düşünüyordum yorumları aldıktan sonra kesinlikle dogru yaptıgıma kesin karar verdim ve gitmiycem.

Hiç farketmez şekerim. Ha karnında ha kucağında. Madem sen elsin onlara göre, sana göre de onlar el olmalı. Yalnız bu arada eşinle arayı çok iyi tut ve ona hiçbir şekilde koz verme.

Evet şuanda onunlada aram kötü bu konu yüzünden aramı iyi yapmam gerek.

Yaptıklarını görme unut ve gitmi diyorsunuz?

Ben oyle demıyorum.
Gıtmemenı onerırım.
Esın ıcın gıdecegıne, kendın ıcın gıtme.
Oncelıgın kım? Kendın mı, esın mı?

Dusun bakalım, aılen esıne bu tur haksızlıklar yapmıs olsaydı,
esın 'acaba esım ıcın gıtsem mı?' dıye dusunur muydu?

Senın gıbı acılar yasamadım, Rabbım kımseye de yasatmasın.
Sana da sabır versın ınsallah.
Ben de haksızlıklara ugradım, hakaretlere, sıddete.
Esım benı anladıgını soylerken, bır muddet sonra yalvardı aılesının yanına gıtmem ıcın.
'benı mahcup etme, benı yalnız bırakma' dedı durdu.
Gıttım, ama bugun oyle pısmanım kı!
Gecenlerde yıne bır aıle toplantıları vardı,
bu kez esım aıleme ıstedıgım bır yardım talebını gerı cevırdıgı ıcın gıtmedım aılesının yanına.
Bıraz suratı asıldı ama yıne ben kendımı haklı cıkardım, ona konusma fırsatı bıle vermedım.
Ve bugun ıyıkı gıtmedım, ıyı kı kararımın arkasında durdum dıyorum.

Kararlı ol bıraz, bırak bır basına gıtsın.
Bırak o mahcubıyetı bıraz yasasın.
Sonucta bu durumdan bır basına sen sorumlu degılsın!

Senin korkacak hiçbirşeyin yok, sen eş olarak iyi günde kötü günde varlıkta yoklukta onun yanında olmuşsun. Destek olmuşun. Bırakıp kaçmamışın. Hep isteklerini ertelemiş, onun arzularını öne almışın. Senin hiçbirşeyin yok arkadaşım. Kalbini ferah, başını dik tut.

Back
X