Eşimin ailesi ile sorunlarım

Sürekli kavga etsem de anlamıyor ki, ben susarak mesafe koymayı düşünüyorum anlamında söyledim. Zavallı kısmına gelince haklısınız su an tam olarak kendimi böyle hissediyorum, inkar etmeyi de bıraktım , umursamaz görüneyim diye hiçbir şeye alınmıyor numarası yapan eziğin tekiyim ben. Ama bu böyle gitmeyecek mutluluğumu neşemi asla paylaşmayacağım onlarla duvar gibi biri olacağım artık

Maddi imkansızlıklar nedeniyle mi bu durumlara katlanıyorsunuz?
Ortak çalışıyorlar ve çok zenginler. Eşim ayrılsa yine durumumuz iyi olur ama ailesi ve direk koparamaz bağını. Benim kendi gelirim olsa adam akıllı, ben bu kadar takmam sadece maddi değil manevi de doygunluk sağlar, şu an ufak tefek işler alıyorum evde, ayda 3-5 bin anca geliyor. Çalışmak istiyorum ama eğer birinin yanında çalışırsam asgari ücretle çalışacağım, kendi yerimi açmak da masraflı ve riskli ama evden de bir yere kadar gidiyor çünkü piyasa sizi iyi tanımıyor kendi yeriniz olmayınca. Böyle saçma sapan bir durum işte.

Esiniz naptı babasi kufur edince. Ozir dilemissiniz bir de yazık. Siz kendinizi ezdirmissiniz daha da uste cikmişlar. Ben olsam goruşmeme ne halt ederse etsinler. Ya karin ya biz deyin esiniz ses cikartmadiysa orada esi koyup eve gidecektiniz kapiyi da acmayacaktiniz. Boşanma arefesi olursa jayasini anlardi babasi belki en azindan uzak dururdu sizden.

e anam babam var ne biçim konuşuyorsun diyeydiniz. Pasa gonlüm boyle istiyor deseydiniz calisma konusuna da

Herkes sormuş ama ısrarla cevap vermemişsiniz.

Bir de ben sorayım

Eşiniz ne yaptı babası küfredince?
O an karmakarışık bi ortam oldu. Babası sürekli konusuyor laf söylüyordu eşimle annesi de yeter artık her şeye laf söyleyip durma ne biçim insansın deli misin sen vs diyordu. Kargaşa oldu yani ortalık. Herkes birbirine girdi gibi bir şey oldu

Görmezden geldiğine göre o. Tarzı da çok benziyor. Kendine yapıyor yazık

O lafları kayınvalideniz söylemiştir. Eşiniz de bir ufak tefek bir şey demiştir, babasının karşısında durmuştur ama tabiri caizse annesinin arkasında babasının karşısında durmuştur. Doğru bildim mi? Şimdi sizin kocanızı eleştirenlere kulak asma. Ha dedikleri doğru ama ve lakin böyle baskıcı bir ortamda böyle psikopat bir baba ile büyüyen çocuk için bu normal. Eşinizin terapiye ihtiyacı var aslında ama... Siz sıkı bir duruş sergileyin. Bir daha da o kayınpederle görüşmeyin. Böylelikle sizi izleyerek öğrenecek o da öyle bir baba karşısında kendini ezdirmemenin mümkün olduğunu. Sizin kendinize saygınızı görecek. Bir daha da o sevgisiz, saygısız babası karşısına dikilip de eşin mi ben mi? diye sorunca sizce sizin gibi, ayakları yere basan, sevgili ve saygılı ama kendini asla ezdirmeyen seni mi seçecek yoksa deli adamın tekini mi?

Aslında ben başka bir şey sormak istemiştim. Bu saygısızlığa rağmen eşinizin babasıyla neden görüşüyorsunuz? Bunu sormak istemiştim.

Çözüm senden başkasında değil.
Haklarınızı yada itibarınızı kimse eliyle sunmaz önünüze.
Sen çevrene yansıtırsın. Herkes ona göre yaklaşır.
Buna eşin, anne, babanda dahil.

Eş ailesiyle en ufak bir şeyde sorun çıkartanı yada ön yargılı yaklaşıp mesafe koyanları eleştirmişimdir bu platformda.
Ama sizin aldığınız eleştiriler, küfür, hakaret, ya eşin ya biz tarzı sözler mesafe koymak değil bir daha görüşmeme sebebidir.
Oturmanıza kalkmanıza kadar karışan, nerde ne konuşup konuşmayacağını bilmeyen yaşını başını almış adam dönüp kendisine baksın önce. Bir kişi bile "sen nasıl konuşuyorsun" demiyor mu bu adama.
Kp olmanın bir ağırlığı vardır, bu ne böyle mahalle karısı ağzı ile gevşek gevşek konuşmalar.
Kendi kızı yada oğlu eşinin ailesinden aynı muameleyi görse ne düşünürlerdi, hiç mi muhakeme yapamıyorlar.

Önce o eve gitmeyerek tavrınızı koyacaksınız. İşinize geldiğinizde "namus dersiniz ama ulu orta şahsıma, namusuma hakaret edebiliyorsunuz" diyeceksin. Eşiniz yanınızda durmazsa asıl siz ona "ya ailen ya ben" diyeceksiniz. Karısının işittiği küfüre hem sessiz kalıp koruyup kollayamayan birde üstüne onun yapamadığını yapan eşine tepki gösteren kocadan hayat arkadaşı olmaz. Bir delirin önce sonrada yelkenleri suya indirmeden tavrınızın arkasında durun. Bakın nasıl çeki düzen veriyor herkes kendisine. Vermek istemeyende uzak durur, buda kazançtır sizin için.

Yani kocanız sustu kaldi , karısına laf edilirken tek kelime söyleyemedi. Ben bu tavrınızı da emin oldun , asil sorun kocanız, kocanız ezik siz de aman kocam beni boşanmasın diye ondan da ezik olmuşsunuz. Kocanız bu güne kadar ailesine size yapılan davranışlar yüzünden net ve açık bir tepki verdi mi? Siz bu konuları eşiniz ile konuştuğunuzda eşiniz ne diyor?

Eşiniz ekonomik anlamda kayınpederinize bağlı bir hayat yaşıyor, ortaklar demişsiniz ama onun adı o değil bence. Ekonomik anlamda babasına bağlı olduğu için daha çok ezdirir sizi.
Öncelikle haftada 3-4 gün gitmeyi yavaşça bırakın, bırakırken de hoş sohbetide bırakın.
Haftanın 3-4 günü orada olduğunuz için bu adam bu kadar laçka davranabiliyor. Sınır her şeydir gerçekten. Eşiniz gitmek istiyorsa da ‘niye baban küfür çeşitlerini arttırsın diye mi gidelim’ diyin. Madem sizi savunamıyor uzak tutmasını bilsin bari.
Ayrıca siz çalışsanız bile bu adam bakıcıya verdiğiniz için bir ton laf sayar öyle bir tipe benziyor. Yani ne yapsanız kabahat bulur. Kendinizi yormayın ve geri çekin.

Çok zor bi durum.
Seven eş, benimseyen eş asla bunlara izin vermiyo bence
Sorun tamamen eşinizin tüm bunlara izin vermesinden kaynaklanıyo
Çok kızıyorum eşini ailesine ezdiren erkeklerden
Nasıl arada bıraktığının farkında değil veya umurunda değil
Kadın nasıl yapsamda düzene soksam derken yıllarını mutsuzlukla harcıyo ne için eşi minikte olsa bi sınır çizmediği için

Ya o birazda şöyle oluyo aman eşim beni boşamasın değilde
İnsan öyle manipüle edilmiş halde oluyo ki ben mi terbiyesizim, ben mi hatalıyım, ben mi büyütüyorum hatta ben mi artniyetliyim diye kendini sürekli suçlarken buluyo
Çünkü ne dese terbiyesiz olucak
Eşine de dese öyle olucak bunu nasıl söylersin dicek
Çok zor bi durum ya
Dışardan bakınca ama eşin ne kadar ezik davrandığını ve bu yüzden tüm bu olayların yaşandığını anlıyo insan

Problem kesinlikle esinizde. Babasi bunca lafi derken nerde kendileri? Kayinpederi degistiremezsiniz belli ki adamin huyu karakteri bundan ibaret. Esiniz olaya dur demeli tavrini koymali, babasi bidaha agzini acarken 10 kere dusunmeli. Esim uzulmesin diye caba harcarken siz maffolmussunuz. Konuyu esinizle konusun ve cozum bulsun. Cunku sizin cozeceginiz birsey degil

İyide madem okadar zeki çevik ve ahlakli is guc sahibi birisiniz neden bunlara katlaniyorsunuz? Esiniz adammi karisina bu yapilanlra susuyor. Neden ezik gibi ozur diliyosunuz mesafe koyun gorusmeyin kocaniz bukadar kiymetlimi ya butun bunlari cekiyorsunuz yani okumus etmis meslek sahibi kadinlarda bu eziyete katlanacaksa digerleri ne yapsin?

Valla.kusura bakmayın ama burda eşiniz suçlu babası sizinle bu şekilde konuşamaz izin vermeyin gerçi olan olmuş bu saatten sonra susmazda haftanın o kadar çok günü neden ordasiniz evinizde oturun eşinize rest çekmeniz lazım kimseye kolay kolay bosanin demem ama eğer eşiniz yanınızda olmazsa bu kadar hakarete psikolojik şiddete magruz kalmanız kendinize saygısızlık olur

yukarda anlattım; şu an homeoffice çalışıyorum ama piyasaya çıkmadığım için ayda 3-5 bin anca kazanıyorum. bir yer açmam için de en az 100 bin tl gidecek ve işlerim artana kadar da sancılı bir süreç yaşayacağım bu belki yıllar alacak ve bebeğim çok küçük şu an bakıcısı olsa en az 7-8 bin tl ona gidecek. Ben çalışmayı zaten kimseye muhtaç olmamak icin istiyorum ama bakıcı parasını kendim ödeyemezsem çalışmam da boşuna gibi olacak diye düşünüyorum. Böyle bir çıkmazdayım ha diyince açılmıyor yeni bir iş yeri

Bir arkadaş anlatmış bu aman beni boşamasın diye bir korku değil. Gerçekten insanı öyle bir suçluyorlar ki ağzından çıkan lafa korkuyor insan. Terbiyesiz, saygısız oluyorsunuz birden. konuyu konuştuğumda ben bunla uğraşmayı lisede bıraktım baş edemiyorum diyor. Dışardan baksan neşesi eksik olmayan mutlu bir aileyiz topluca ama içine girince ben sürekli lafları yuttuğum için süregiden bir kaos var. Kendi laf söylüyor ama söylediğinin incitebileceğini bile düşünmüyor, her lafta kendisini haklı buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…