Sürekli kavga etsem de anlamıyor ki, ben susarak mesafe koymayı düşünüyorum anlamında söyledim. Zavallı kısmına gelince haklısınız su an tam olarak kendimi böyle hissediyorum, inkar etmeyi de bıraktım , umursamaz görüneyim diye hiçbir şeye alınmıyor numarası yapan eziğin tekiyim ben. Ama bu böyle gitmeyecek mutluluğumu neşemi asla paylaşmayacağım onlarla duvar gibi biri olacağım artıkAynen böylece daha rahat ezerler seni . Aman kocan üzülmesin, sana köpek gibi davranan insanlara laf etmesin. Aman huzurunuz !! Bozulmasın. Yazık kim bilir çocuğunuzu nasıl edecekler ve siz tek bir laf bile edemeyen ezik , zavallı bir olacaksınız.
Ortak çalışıyorlar ve çok zenginler. Eşim ayrılsa yine durumumuz iyi olur ama ailesi ve direk koparamaz bağını. Benim kendi gelirim olsa adam akıllı, ben bu kadar takmam sadece maddi değil manevi de doygunluk sağlar, şu an ufak tefek işler alıyorum evde, ayda 3-5 bin anca geliyor. Çalışmak istiyorum ama eğer birinin yanında çalışırsam asgari ücretle çalışacağım, kendi yerimi açmak da masraflı ve riskli ama evden de bir yere kadar gidiyor çünkü piyasa sizi iyi tanımıyor kendi yeriniz olmayınca. Böyle saçma sapan bir durum işte.Maddi imkansızlıklar nedeniyle mi bu durumlara katlanıyorsunuz?
O an karmakarışık bi ortam oldu. Babası sürekli konusuyor laf söylüyordu eşimle annesi de yeter artık her şeye laf söyleyip durma ne biçim insansın deli misin sen vs diyordu. Kargaşa oldu yani ortalık. Herkes birbirine girdi gibi bir şey olduHerkes sormuş ama ısrarla cevap vermemişsiniz.
Bir de ben sorayım
Eşiniz ne yaptı babası küfredince?
Görmezden geldiğine göre o. Tarzı da çok benziyor. Kendine yapıyor yazıkOkurken benim de aklıma o üye geldi.
Eğer oysa boşuna konuşuyoruz. Tee o zamanlar yapabileceği 500 tane şey söyledik, bunlardan birini seçip kendini kurtarabilecekken şu ortama bir de çocuk geldiyse bu saatten sonra hiçbir adım atmaz, bir ömür çeker artık
O lafları kayınvalideniz söylemiştir. Eşiniz de bir ufak tefek bir şey demiştir, babasının karşısında durmuştur ama tabiri caizse annesinin arkasında babasının karşısında durmuştur. Doğru bildim mi? Şimdi sizin kocanızı eleştirenlere kulak asma. Ha dedikleri doğru ama ve lakin böyle baskıcı bir ortamda böyle psikopat bir baba ile büyüyen çocuk için bu normal. Eşinizin terapiye ihtiyacı var aslında ama... Siz sıkı bir duruş sergileyin. Bir daha da o kayınpederle görüşmeyin. Böylelikle sizi izleyerek öğrenecek o da öyle bir baba karşısında kendini ezdirmemenin mümkün olduğunu. Sizin kendinize saygınızı görecek. Bir daha da o sevgisiz, saygısız babası karşısına dikilip de eşin mi ben mi? diye sorunca sizce sizin gibi, ayakları yere basan, sevgili ve saygılı ama kendini asla ezdirmeyen seni mi seçecek yoksa deli adamın tekini mi?O an karmakarışık bi ortam oldu. Babası sürekli konusuyor laf söylüyordu eşimle annesi de yeter artık her şeye laf söyleyip durma ne biçim insansın deli misin sen vs diyordu. Kargaşa oldu yani ortalık. Herkes birbirine girdi gibi bir şey oldu
Aslında ben başka bir şey sormak istemiştim. Bu saygısızlığa rağmen eşinizin babasıyla neden görüşüyorsunuz? Bunu sormak istemiştim.Ortak çalışıyorlar ve çok zenginler. Eşim ayrılsa yine durumumuz iyi olur ama ailesi ve direk koparamaz bağını. Benim kendi gelirim olsa adam akıllı, ben bu kadar takmam sadece maddi değil manevi de doygunluk sağlar, şu an ufak tefek işler alıyorum evde, ayda 3-5 bin anca geliyor. Çalışmak istiyorum ama eğer birinin yanında çalışırsam asgari ücretle çalışacağım, kendi yerimi açmak da masraflı ve riskli ama evden de bir yere kadar gidiyor çünkü piyasa sizi iyi tanımıyor kendi yeriniz olmayınca. Böyle saçma sapan bir durum işte.
Çözüm senden başkasında değil.cevaplarınız icin tesekkür ederim arkadaşlar. Kimi bana tavsiye vermiş kimi bana kızmış ama ben şu an hepinize sarılıp ağlamak istiyorum en azından beni dinlediğiniz ve çözüm bulmaya çalıştığınız için..
Yani kocanız sustu kaldi , karısına laf edilirken tek kelime söyleyemedi. Ben bu tavrınızı da emin oldun , asil sorun kocanız, kocanız ezik siz de aman kocam beni boşanmasın diye ondan da ezik olmuşsunuz. Kocanız bu güne kadar ailesine size yapılan davranışlar yüzünden net ve açık bir tepki verdi mi? Siz bu konuları eşiniz ile konuştuğunuzda eşiniz ne diyor?O an karmakarışık bi ortam oldu. Babası sürekli konusuyor laf söylüyordu eşimle annesi de yeter artık her şeye laf söyleyip durma ne biçim insansın deli misin sen vs diyordu. Kargaşa oldu yani ortalık. Herkes birbirine girdi gibi bir şey oldu
Çok zor bi durum.Öncelikle merhaba. Kendimi anlatmak istiyorum hep iyi bir öğrenciydim, cok iyi bir bölüm okuyup mezun oldum, geleceği parlak görülen biriydim hep takdir gören beğenilen bir insandım. Çok itibarlı bir mesleğim var. Fakat evlilik çocuk derken işe ara vermek zorunda kaldım ve eşimin babası tarafından sürekli aşağılanmaya basladım. Şöyle anlatayım; eşimin babası sürekli her şeyi eleştiren ve akıl vermek adı altında aşağılayan biri; siz şöyle kötüsünüz, bunu beceremiyorsunu, o öyle yapılmaz böyle yapılır.. daima laf eden eleştiren sonra da gelin zaten alınmıyo diyip gülen bir insan. Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum ama artık dayanamıyorum. 30 yasına geldim ama hala her kararım sorgulanıyor ve aşağılanıyor, bir şey yaparken alırken sürekli babasına sormak zorundayız. Zaten cok yakın oturuyoruz haftada en az üç dört gün birlikteyiz, bakın en az diyorum. Geçen gün dışardaydık oğlum da ayaklandığı için sürekli peşindeydim of çok yoruldum dedim. Demez olsaydım başladı ‘ne yoruluyosun bütün gün evde yatıyosun, bak görümcen çalışıyo yükü ağır’ vs.. ben de benim de işim yoğun olsaydı bakıcıya bırakıp cıksaydım da öyle yorulsaydım çocuk bakmak daha zor dedim. Böyle devam edip gitti bu muhabbet. Neyse zaten dolmustum cunku surekli bu şekilde aşağılanıyorum hemen hemen her konuda. Namaz kılmamaktan müzik dinlememe ya da misafirlikteki oturma şeklime kadar eleştiriliyorum. Her neyse benim cocuk ayaklandı ve sürekli düşüyor sürekli de bir şey olmaz diyip duruyor, yine bir gün bi yeri acıdı ve morardı ben de buz koysak mı of cok kötü oldu diye söylenirken aman nolcak dedi ben de diğer torun olsa üzülüyosunuz ama dedim, der demez basladı hakaretler küfürler; eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı. Ama duydugum lafları coğu kisi duysa kaldırmazdı yani öyle böyle laflar değil. Bir de doğumum sorunlu olduğu icin onla ilgili laf soktu sen cocugu harcıyordun doğuramadın gibisinden. Vallahi artık dayanamıyorum arkadaşlar ben bu hallere düşecek bir insan değildim. Evlendiğime cocuk yaptığıma her şeye pişman oldum hayatım ellerimden kayıp gidiyor; işe de baslayamıyorım cocuk cok kücük bakıcıya güvenemiyorum, ayrıca işe başlarsam ya asgari ücretle çalışacağım ya da kendi ofisimi açacağım bunun icin de 100bin tl lazım en az. Kafam cok karısık cok mutsuzum, bi insanı çıldırtıp çıldırtıp en ufak bi lafta ipleri koparmaya çalısıyor ben ne yapıcam biri akıl versin allah askına
Ya o birazda şöyle oluyo aman eşim beni boşamasın değildeYani kocanız sustu kaldi , karısına laf edilirken tek kelime söyleyemedi. Ben bu tavrınızı da emin oldun , asil sorun kocanız, kocanız ezik siz de aman kocam beni boşanmasın diye ondan da ezik olmuşsunuz. Kocanız bu güne kadar ailesine size yapılan davranışlar yüzünden net ve açık bir tepki verdi mi? Siz bu konuları eşiniz ile konuştuğunuzda eşiniz ne diyor?
yukarda anlattım; şu an homeoffice çalışıyorum ama piyasaya çıkmadığım için ayda 3-5 bin anca kazanıyorum. bir yer açmam için de en az 100 bin tl gidecek ve işlerim artana kadar da sancılı bir süreç yaşayacağım bu belki yıllar alacak ve bebeğim çok küçük şu an bakıcısı olsa en az 7-8 bin tl ona gidecek. Ben çalışmayı zaten kimseye muhtaç olmamak icin istiyorum ama bakıcı parasını kendim ödeyemezsem çalışmam da boşuna gibi olacak diye düşünüyorum. Böyle bir çıkmazdayım ha diyince açılmıyor yeni bir iş yeriİyide madem okadar zeki çevik ve ahlakli is guc sahibi birisiniz neden bunlara katlaniyorsunuz? Esiniz adammi karisina bu yapilanlra susuyor. Neden ezik gibi ozur diliyosunuz mesafe koyun gorusmeyin kocaniz bukadar kiymetlimi ya butun bunlari cekiyorsunuz yani okumus etmis meslek sahibi kadinlarda bu eziyete katlanacaksa digerleri ne yapsin?
Bir arkadaş anlatmış bu aman beni boşamasın diye bir korku değil. Gerçekten insanı öyle bir suçluyorlar ki ağzından çıkan lafa korkuyor insan. Terbiyesiz, saygısız oluyorsunuz birden. konuyu konuştuğumda ben bunla uğraşmayı lisede bıraktım baş edemiyorum diyor. Dışardan baksan neşesi eksik olmayan mutlu bir aileyiz topluca ama içine girince ben sürekli lafları yuttuğum için süregiden bir kaos var. Kendi laf söylüyor ama söylediğinin incitebileceğini bile düşünmüyor, her lafta kendisini haklı buluyor.Yani kocanız sustu kaldi , karısına laf edilirken tek kelime söyleyemedi. Ben bu tavrınızı da emin oldun , asil sorun kocanız, kocanız ezik siz de aman kocam beni boşanmasın diye ondan da ezik olmuşsunuz. Kocanız bu güne kadar ailesine size yapılan davranışlar yüzünden net ve açık bir tepki verdi mi? Siz bu konuları eşiniz ile konuştuğunuzda eşiniz ne diyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?