Eşimin ailesi ile sorunlarım

Ortak çalışmıyorlar, eşiniz babasının yanında çalışıyor ve zengin olan da kayınpederiniz. Eşiniz şu durumda bir hiç. Babasına cevap verse ekmeğinizden suyunuzdan olursunuz. Çok zenginlerse kursunlar ya size bir işyeri?

Siz eşinize bir şey diyemiyorsunuz, eşiniz de babasına diyemiyor. Kendi işiniz eviniz geliriniz olsaydı bu lafları işitmezdiniz. Dirsek çürütmüş okumuşsunuz, tabi şimdi iş kursanız çevreniz olmaz. Çünkü çalışma hayatına girmeden okulu bitirip koşa koşa evlenmişsiniz "zengin"adamla. Bir kaç sene çalışıp çevre edinip sonra işinizi kursanız olmuyor muydu? Mesafe koy gitme görüşme diyenler farkında değil heralde çeşmenin musluğu o tarafta.

Ben ne okudum böyle.Okuyup meslek sahibi olmuşsunuz neden.Bu çirkinlikleri yaşamak için mi.Siz önce kendinizden başlayın yargılamaya.Nasıl yaptırıyorsunuz bunları kendinize.Biz diyoruz kızlarımız okusun ayakları üzerinde dik dursun. Eee ne oldu.İşte hem de en iyi okullarda okumuş meslek sahibi olmuşsunuz.Ne işe yaradı bu şimdi.
Bakın pek çok çalışan annenin çocuğu bakıcı elinde büyüyor.Ne oluyor ki bu çocuklara .Asıl bu dede gibi bu babalarla büyüyen çocukların hali ortada.
Sizin aileniz babanız yok mu.Size yapılan bu hakaretlerden davranışlardan haberi var mı.Yoksa da haber verin hemen babanız haddini bildirsin.Ben kızımı siz hakaret edin diye okutmadım desin önce eşe sonra kp.ye. Bana bu yapılacak benim babam bunu duyacak bir dakika tutmazdı o evde.Nasıl bir şey bu.Siz nasıl kabul edersiniz bunu.
Hatasını anlamıyormuş.Sürekli kendinize mazeret yaratıyorsunuz. Size hakaret edilen evde ne işiniz var. Alın çocuğunuzu çıkın gidin babanızın evine böyle böyle geldim bana yol göster anne baba diyeceksiniz.
Sonra siz haftanın en az üç dört günü onlarla berabermişsiniz. Kp belli ki çalışmanızı da istiyor baksalardı torunlarına.
Siz çalışmamak için bahaneler yaratıyorsunuz.
Siz asgari ücret vb bırakın da madem mesleğiniz var hemen bir işe girin.Tecrübe kazanınca diğer dediklerinizi yaparsınız.
Daha fazla yazamıyacağım tansiyonum çıkacak okuduklarımdan.Belki ağır oldu.Ama lütfen tek tek bir kaç kere okuyun ...

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama bunlar bahanr bosanan hic kimse 100 bin tllik is kurmuyor bir sekilde hayatina devam ediyor cok zenginlermis nafakada alirsiniz ayrica siz sorulan herseye cevap vermiyosunuz neden gorusmeye devam ediyosunuz esinize rest cekin asil ailemmi esimmi o karar versin cok pasifsiniz gitmeyin gorusmeyin yapabilceginiz cok sey var ama siz is kurmam icin yuzbin tl lazim diyosunuz aileniz yokmu arkanizda

Siz bence iş yeri açmadan önce terapiye başlayın zira kendinize olan saygınızı kaybetmişsiniz hanımefendi elin herifi küfür edicek ağzına geleni.soylecek koca kişisi orda öylece kazık gibi dikilecek ki kocaya lüzum yok siz sınırlarınızı bilmiyorsunuz kendi ozsayginiz yok maalesef ağzının payını verip görüşememek yerine susup özür dilemeniz ne diyim tam bir facia.
Bu arada benim kp çok kaba küfürbaz bir adam gün yüzü görmemiş küfürler edilir evlerinde eltime çok yapmış o garibim de küçük bir de o salak kocasının aman hastalar yaşlılar demesine inanıp yutmuş susmuş sizin gibi ben eşimle evlendigimde mutfaktaydim birşeyler yapmak için bir küfür etti bana değil tabi ki bana etse onu oraya gomerim çok ciddiyim kayinvalidem ediyorum elimde ne varsa attigim gibi çıktım odama gittim direkt giyindim eşime dedim ben babamlara gidiyorum giderken otogarda buluşuruz. Tabi şok oldu hepsi e alışkın değiller o herif küfür etmiş onlar bakmışlar neyse gittim arkamdan ne laflar söylüyor ama döndüm bir daha bu eve adım atmicam özür dileyip küfür etmedikten sonra ben senin çocuğun değilim dedim bastım gittim ertesi gün sabah bizdelerdi aman kızım kusura bakma bilemedik söyle böyle o oldu 11 yıllık evliyim asla muhatap olmadım hep resmi ve mesafeli bu insanın kendisine saygısıdır önce lütfen bu sorunu halledin evlat buyutuyorsunuz yarın i da aynı şekilde birisi küfür ettiğinde özür dilesin isterseniz devam edin.

7/8 bin neden bakıcıya gitsin yatılı bakıcı mı tutacaksınız ? ayrıca bakıcı parasını neden siz düşünüyorsunuz kocanız düşünsün siz kariyerinizi düşünüp işe başlayın

Hayır resmi olarak ortaklar yanında çalışmıyor, şu an küsse her şeyin yarısı zaten onun. Ama onlar alışmışlar ve bir süre sonra normal gelmeye başlamış bu tavırlar zaten cok baskınlar. Sadece parasal bir durum değil bu Türkiyede aile bağları çok kuvvetli ortalıkta yanlışlar uçuşsa da ayrılamıyorlar. Ben işimi kendim açmak istediğim için para lazım diyorum zaten, onlar açsa ne olacak yine onların parasıyla iş yapmış olacağım. Ayrıca piyasadan korkuyorum ya masrafım çıkmazsa diye tereddütlerim var beni asıl düşündüren mesele bu

Manipülasyon kurbanı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sürekli kendimi suçluyorum, fevri olduğumu düsünüyorum bana yanlıs yapılsa dahi. Gerçekten özsaygımı yitirmiş durumdayım kendimi bir hiç gibi görüyorum. Mesela onlardayken yine laf etmeye başlasa her şeyi eleştirse ben kalkıp eve gitsem bana terbiyesiz derler yine arkamdan ben fevri düşüncesiz olurum. Bazen diyorum keşke cazgır bir gelinleri olsaydı dünya kaç bucak görselerdi. Mesela tüm aileyi yemeğe çağırıyorum 10-15 kişiyi yine de yaranamıyorum yemekler eleştiriliyor. Bir kere eline sağlık kızım cok güzel olmus demedi, varsa yoksa o şöyle yapılmaz böyle yapılır. Sanki kayınpeder değil kaynana ya

Sigortası asgari ücreti derken buluyor o kadarı malesef. Bi ara muhabbeti geçti sen çalışsan da kazandığın bakıcıya gidecek ne gerek var dediler, bunları memnun etmem için ayda en az 20 bin kazanmam lazım. Gerçekten psikolojim artık kaldırmıyor ben yazarken hatırladıkça iyice daralıyorum bu olayları

Bakin hala aynı yerdesiniz kurbansanız madem o zaman tedavi olun gözünüzü acın boşanın kendi hayatınızı elinize alın çok yazık benim de kızım var evladım su hale düşse heralde kalbim dayanmaz elin hıyarı ağzına geleni saysın siz de ona susun aman kocam da kocam diye gezin diye mi doğurdu büyüttü okuttu aileniz hala kurbanım diyorsunuz böyle olmaz evladiniz var pisip kalmisiniz onun ardına sığınıyorsunuz hanimefendi 2022 yılındayız bırakın koca ailesine yaranmayi gözünüzü acın mesleğiniz varmış bir yerden başlayın onca anne var süt kuzusu bebelerini bırakıp ise giden ne ici gidiyorlar onların geleceğini inşaa etmek için siz de su kurban psikolojisinden çıkın tedavi olun hayatınızı elinize alın yoksa çok değil Bi beş sene sonra sürekli ilaçla ayakta duran psikolojik bir sürü hastalığı olan mutsuz bir kadin kalıcak geride evladiniz var bari onu düşünün

En iyi okullarda okudum diyorsunuz ama işe yaramamış boşuna övünmeyin bu kadar.O okullar size ne vermiş.Kocaman sıfır.Bu kadar hakareti yedikten sonra.Biraz ağır yazdım ama sizi uyandırmak için.Kızım yok ama tahammülüm de yok kız çocuklarına böyle yapılanlara..veya o adamın telefonunu verin bana ben benzeteyim onu utanmıyor musunuz bu gence bu hakaretleri yapmaya diye...
Bu kp denen adamın yaptığı nedir biliyor musunuz.Senin eğitiminin mesleğinin benim için değeri yok sıfırsın diye sizi ezmek istiyor aklı sıra.İşte bu kafalarla bu ülkede kadın cinayetleri bitmiyor.Bunlar bu kafalar çocuk yetiştiriyor düşünün.Bu arada eşinize daha gelmedim ona da çok yazacaklarım var..

Son düzenleme:
Allah Allah çok ilginç!
Kendi aileniz de yanınızda değil sanırım.
Allahım size muhakeme yeteneği versin inşallah.

Çok teşekkür ederim çok doğru konuşuyorsunuz. Böyle şeyler duymaya ihtiyacım var çünkü etrafımdaki herkes ihtiyacın mı var neden çalışıp yorulacaksın diyor benim hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Yarın bir gün işim kötü gitse az kazansam yine beni suçlayacaklar. Her şey istediğini yiyip içip giymek değil işte insan manevi olarak doymuyor, kendisine saygısını yitiriyor. Bazen diyorum eşimin durumu iyi olmasaydı en baştan düzenimizi kendimiz kurup sonra evlenseydik sonra çocuk yapsaydık.

Allah Allah çok ilginç!
Kendi aileniz de yanınızda değil sanırım.
Allahım size muhakeme yeteneği versin inşallah.
Sağolun inşallah. Hep dua ediyorum bana bir yol göster kimseye ihtiyacım olmadan ayakta durayım Allahım diye. Sıkışıp kalmış hissediyorum

Ah ah öyle haklısınız ki.. benim şu an işimle gündemde olmam gerekirken hala okuduğum okulu konusabiliyorum bu da tamamen benim hatam, mesleğime sahip çıkmamam. Bu gafletten bir an önce kurtulup harekete geçmek istiyorum daha önümde uzun yıllar var bu hayat böyle geçmez

Sağolun inşallah. Hep dua ediyorum bana bir yol göster kimseye ihtiyacım olmadan ayakta durayım Allahım diye. Sıkışıp kalmış hissediyorum
İyi de yol belli ki.
Siz harekete geçmiyorsunuz.
Sığınma evini araştırsanız, ana babası destek olmayanlar başvurabilir mi acaba?

İyi de yol belli ki.
Siz harekete geçmiyorsunuz.
Sığınma evini araştırsanız, ana babası destek olmayanlar başvurabilir mi acaba?
Yok yok o kadar kötü durumda değilim. Annem babam yanımda ama anlatmadım üzülmesinler diye. Eşimi de seviyorum boşanmak aklımın ucundan geçmez çünkü o da babasından çekmiş yıllarca hala da çekiyor malesef aile yapısı gereği de kopamıyor ya da çok net bir tavır sergileyemiyor. İkimiz de çekiyoruz, evet eşime bazen kızıyorum tepki koyması için ama onu da anlıyorum baskıyla büyüse de her istediği yapılmış ve bu yüzden kopamıyor ailesinden.. zaten kopmak da öyle kolay olmuyor malesef

İşte budur..Bravo size..Ders alınmalı sizden...ne oldu.alıştırmışlar bu manyak adamları hep öyle gidecek sanmış onlar da...

İyi de annen baban anlamıyorlar mı yüz ifadenden mutsuz olduğunu?
İnsan kaç sene rol yapabilir ki?
Haftada 3,4 gün orada ne yapıyorsunuz demiyor mu mesela?
Eşini sev, sev tabii. Senden başkası katlanamaz zaten. En azından başka kadınların başını yakmasın.

Belli etmiyorum onlara, ufak tefek şeyleri anlatıyordum bazen çok sinir oldum diye ama gidip de hesap sorulacak şeyler değildi. Mesela yemeğe öyle değil böyle yapılır dediğini anlatmam gibi şeyler. Bu son olayı anlatmadım gizledim. Vallahi ben de anlasam haftanın her günü ne işimiz olduğunu. Başlarda normal geliyordu ama artık anlıyorum özerkliğe ihtiyacımızın olduğunu.

Merak ediyorum. Haftada 3 4gün oradaydınız, ne ara yemek temizlik yapıyorsunuz.Kendi annenize ne ara gidiyorsunuz?Tüm hayatınız kv, kp olmuş maalesef.Öncelikle gitme sıklığını azaltın derim. Onlar naparsa yapsın, haftada 3 4kez gitmeye devam eder, tavır göstermezseniz, psikolojik şiddetleri artarak devam eder.Açıkcası annemin kpsi annemi azarlayamaz.Dede falan dinlemem, kalbini kırarım. Yarın birgün,çocukların az aklı ersin, sizin bu durumda olmanız, onları nasıl üzecek. Bu duruma son verin. Alt tarafı eşinizin babası. Kendi babanızdan hakaret duymuyorken, eşin adamı kim oluyorda azarlıyor sizi. Az kinci olun lütfen.Bana yapsa, bunu bahane eder, bir ömür görüşmezdim. Eşinizde çok fırsat var. Maalesef degerlendirmiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…