- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
- 358
sen nasıl davranırsan oda öyle davranacak emin ol...kayınvalidem çok konuşkan biri deil ama bakalım umarım dediğin gibi iletişim ilerler:)
bi kac cesit yemek yapip dolabina koy mutlaka.. onceden de planla neler ikram edecegini vs.. havlulari gunluk degistir :) evin hanimi gibi ol, cekinmekten evin cocugu gbi gorunme :) Allah kolaylik versin
Yahu kasmayın bu kadar.Eşinizin ailesi olduğu kadarda sizin aileniz. Güler yüz...:)
işte ben daha çok benimseyemedim
Sanırım arada mesafe olduğu için benimseyemediniz normaldir.. Size karşı iyilerse bir sorun yok bence
Benim eşimin aileside evlendıkten 4 ay sonra gelmislerdi yemek yaptım yemekten sonra yaş pasta kestane sonra meyve annesi için cips kola çerez falan aldım bir hafta kaldılar hergün gezmeye falan götürdüm. Sonuç evinden kovan gelin ini baş üstünde tuttu ben ilgilendiğim için bana kaynanalik yaptı o yüzden ilgilen ama abartma derim simariyorlarkızlar meraba.3buçuk aylık evliyim ve ctsi günü eşimim ailesi (anne ve baba) bize yatılı kalmaya geliyor.farklı sehirdeyız.strese girdim.ne yemek yapacam.ne kadar kalacaklar filan diye
bu durumu atlatanlar biraz beni sakinleştirse lütfeeennn
Sadece anne ve babaymis,az misafiri agirlamak her zaman daha kolaydir.ilk kez gelecek olmalari sizi endiselendiriyor bende ayni senin gibi olmustum.ama onlari yolcettigimde korktugum endiselendigim kadar olmadigini hissettim.
Oncelikle orasi senin evin onun rahatligi ustunde olsuun.yemegn temizligin herseyin sana ait.cekingen durma..atak ol.gelen kisiden kisiyede degisiyor aslinda kimi misafir geldigi eve yerlesecekmiscesine evin duzenini degistirmeye calisir,boyle birseyle karsilasirsan musade etme.bunu soyleyerek degilde davranislarinla belli edebilirsin.diyorum ya cekingen olma diye,hah iste cekingen olursan misafirin daha cok islerine karisma firsati bulacaktir ki buda islerini zorlastirir.
Yemek isine gelince firsatin olursa dolaba simdiden yemek koysan keske.ikinci bi corban kesin bulunsun mesela.buzlugada borek tarzi seyler iyi oluyor.kahvaltida yemekte oglen yemegunde her ogunde yeniliyor.ugrasmamis olursun.misafirinle daha fazla vakit gecirirsin sohbet filan acisiindan.
Bunun disinda arkadaslarda demis guleryuz bekleniyor her ev sqhibinden.canini sikan birsey olsada yilda bir kac defa bunu yasiycam diye dusunerek biraz olumlu bakabilirsin olabileceklere de.kolay gelsin
Benim eşimin aileside evlendıkten 4 ay sonra gelmislerdi yemek yaptım yemekten sonra yaş pasta kestane sonra meyve annesi için cips kola çerez falan aldım bir hafta kaldılar hergün gezmeye falan götürdüm. Sonuç evinden kovan gelin ini baş üstünde tuttu ben ilgilendiğim için bana kaynanalik yaptı o yüzden ilgilen ama abartma derim simariyorlar
Şimdikk yeni evli ve bolca kayınvalide ağırlayan biri olarak öncelikle sakin ol. Keza onlarda yeterince çekingen oluyorlar zaten (normalseler) önemli olan oranın senin evin ama onlarında oğullarının evi olduğunu hissettirmen. Mümkün olduğunca rahatlarını sağlatken, kendi evleri gibi görmelerine müsade etme. Yani kaynvaliden senin evinde ayaklarını uzatıp oturabilsin ama mutfağındaki eeşyaların yerlerini değiştiremesin. Bu çizgiyi yakalaman lazım.
Gülümsemek en kıymetli şey. Eğer huzursuz görünürsen ne yaparsan yap olmaz. Gülmek bedava gülümsemeni esirgeme.
Yemek ise en kolayı. Zateen çok fazla yenmez meraklanma. Ama önceden mutlaka yap. Eğer hiçbi fikrin yoksa ne sevdikleri konusunda çorba+ pilav+ fırında tavuklu yada köfteli patates+ ortayada turşu salata yoğurt yaptınmı tamm. Ertrsi gün bit önceki gün ne yaptıysan diğerini yap. Atıorum köfteli patates yaptın. Ertrsi gün al bir tavuj koy poşet e sür fırına.
Bir çeşit tatlı yeterli olur, akşamları meyve yenir çay içilir. Çay için yanına çerez,bisküvi gibi şeyler alabilirain. Yada yapabiliprsan bir börek bi kek iki gün götürür seni.
Kahvaltı zateb kolay. Kahvaltılıklar, yanına yumurta haşla, patates kızart, ne bilim menemen yapabilirsin. Öğlen içinde dışarı çıkabilirsiniz. Hm gezdirirsin heö ywmk işini çıkartırsın.
Birde birde birde yorganlarını ve nevresimlerini şimdiden çıkar biraz havalansınlar,çünkü kapalıdırlar bi yerde mutlaka o böle havasızlık kokusu kalmasın hatta havalandıedıktan sonra katlarken arasına biraz kumaş kokusu sıkarsan güzel olur yada kpkulu bir sabun atıver yada lavanta azıcık. Gece yatınca mis mis kokar:-D
Biraz uzun oldu ama telaşını anlıorum . Korkma rahat ol ve tekrar söylüyorym gülümse. Zaten hepi topu 2 gün 3gün her türlü geçer ama fülümsemen hep akıllarında kalır:-D kolay gelsin muck:-D
birlikte yaparsınız ne olacak.annem geldiğinde evin çocuğu oluyorm.annem her seyi yapıo.telaşım ondan kaynanam da yapar mı bilmiyorum
Benim eşimin aileside evlendıkten 4 ay sonra gelmislerdi yemek yaptım yemekten sonra yaş pasta kestane sonra meyve annesi için cips kola çerez falan aldım bir hafta kaldılar hergün gezmeye falan götürdüm. Sonuç evinden kovan gelin ini baş üstünde tuttu ben ilgilendiğim için bana kaynanalik yaptı o yüzden ilgilen ama abartma derim simariyorlar
Nereden biliyorsun bunu? yani kıyaslama yapacaklarını?haklısın.benim de eltimle karşılaştıracaklardır illaki en ufak bir şeyde aklına gelir öbürü bölr bu böle diye düşünür sanırım
Nereden biliyorsun bunu? yani kıyaslama yapacaklarını?
Sen kendini şimdiden şartlandırırsan rahat edemezsin zaten.
Şimdiden ön yargıların başlıyor.
Bence herkes kendine özeldir.akıllarına gelir diye düşüünoyrum mesela temizlik ev düzeni yemekle ilgili filan.evet önyargılıyım bıraz
aramız iyi çok şükür bi sorun yaşamadık.neler severler bilmiyorum.ne kadar kalacaklarını da bilmiyorum en az bir haftadır yani.çalıştığım için onlar evde olacak aslında kaynanamdan beklentim var yemek fln gibi:)
bakalım ilk günü atlatayım da sorun çıkmaz umarım.yani yemekten dolayı değilde bazı davranışları beni rahatsız ederse ondan endişeliyim.ortak kullanım alanlarının temiz bırakılması fln gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?