Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

şu zamandaki gençler öyle uyanık ki tabi ki her şeyi bilerek evlendi.şimdi kıvırıyor.

ya arkadaşım bişey sorcam....
islamiyete, müslümanlığa karşı sende ki bu kin niye?
seni ne zaman görsem, ya islam hakkında saçma sapan şeyler söylüyosun ya da müslümanları kötülüyosun..
hayır amacın ne anlayamadım....

ebis_01 siz hangi dine mensupsunuz bilmem ama ben allaha şükür müslümanım.eğer bir araştırırsaniz hem kuranda, hemde hadislerde kadınların ne kadar değerli olduklari vurgulaniyor.sırf kadınlar üzerine inmis süre bile var (Nisa süresi). ama bunların ne yeri ne zamanı.

siz nasıl bir evlilik yaptınız, nasıl bir ailede büyüdünüz bilmem ama içinizde kanayan bir yara var herhalde bu kadar hircin Davrandiginiza göre. konuyu sabote etmeye çalışan bence sizsiniz. konu sahibine kimse git köyde inek sağ, bizim gibi ol dememiş.onunda onlar gibi olmaya niyeti yok zaten.ama doğru bir tek siz doğru kadınsiniz, bir tek siz karakterinizden ödün vermeden davranıyorsunuz. geri kalan herkes ezik, herşeyi kocasinin ağzında olan kadınlar.siz de bizi böyle savunmasanız, bizi uyandırmasaniz ne yapardık!

bu arada biraz araştırın bakalım karisina şiddet gosterenler sadece okumamislar mi,distan modern durupta içinde nasıl büyük cahil canavar yatan adamlarda var.
ha bu arada siz köylü dediğiniz insanların eline su bile dokemezsiniz...

ebis_01 dediğiniz türden kadınların kocalarının ne kadar dini hayatları var.her haltı yiyip sonra da müslümanım demekle bu işler olmuyor.

Köylü milletin efendisidir....
işine gelince Atatürk'ün sözlerini örnek gösteriyosun, e bu da Atatürk'ün sözü...
Atatürk'ün göklere çıkardığı, öve öve bitiremediği köylüleri neden küçümsüyosun o zaman...

bir de kadına değer verilmiyo demişsin...
islamiyeti bilmediğin çok beli..
bundan 1400 yıl önce kız çocukları diri diri toprağa gömülürken, senin dininin!! peygamberi bunun önüne geçip, (sav) kız çocuklarını omzunda taşıdı...
islam kadına çok değer verir.
anlayana tabi...

ebis_01 kraliyet ailesinden biriyle mi evlendin acaba ? bu nasıl bir egodur arkadaş !

siz tepeden bakmaya devam edin, Allah sizi birgün küçümsediğiniz köylülerle sınayana kadar ...

ebis_01 nasıl bir düşünce yapın var çok merak ediyorum.Öncelikle insanlara ve en önemlisi dinlerine saygı duyman gerekir din her olayın içine girecek kadar basit değil en azından BİZler için.
Köylülere laf atmışsın hangi kraliyet aileisnden geldin acaba nasıl bir konuşma tarzı..insan sana uymak zorunda ama sen kimseye uymazsın nerede o bolluk.birlikte olmak karşılıklı saygıdır önce.nasıl bir yaşantın var anlamış değilim.buradaki yorumların yardımcı olmak için değil ben konuşayım da yeter tarzdan.....

bence bu arkadaşa bir şey anlatmayın düşünceleri değişmiycek neyi savunuyor farkında da değil zaten aklında bazı değerleri kötülemek var aynı şeyleri söyleyip duruyor konu sahibi arkadaşa yardımcı olmak isteyen kişi şöyle der o zaman mesafe koyarsın az gidersin bu nerelere getirmiş olayı..

siz çok yanlış düşünüyorsunuz modern deyip duruyorsunuz da modernlik nedir bunu neye göre sınıflandırıyorsunuz kadın inek sağdımı köle oluyor ama sabahın 7 işe koşturup 5 te çıkıp evde kan ter içinde yemek yapmaya çalışan kadınlar modern öylemi bunumu demek istiyorsunuz yani köyü bıraksınlar tarlayı bahçeyi herkes şehirlerde yaşasın modern olsun öylemi tekrarlıyorum her aile farklıdır kimis eşler çalışır çok mutludur anlayış saygı vardır kimi eşler çalışır kadının maaş kartını alır kimi köydeki erkek kabadır kimi köydeki erkek iyidir mutludur bu olaylar kişilere göre değişir birde şöyle demişsiniz modern erkekler modern erkek dediğiniz bu tip erkekler akşama kadar eşi başka insanlara hizmet verdiğinde susan ama kendi ailesine gelince hzimet ettirmez bu çok şaçma eşimin ailesine bir bardak su veriyorsam anneme verdiğim için büyüğüm olduğu içindir komşumada veririm büyük saygı görmeli ben eşimin ailesine elimden geleni yaparım hizmetçimiyim hayır gencim sağlıklıyım şu anda yapabiliyorum allah sağlık versin yapayım daha çok siz anlamakta zorlandım..

sıkılmakta haklısın ama yapacak birşey yok canım, onlar eşinin ailesi,
ve eşinle bu konuları konuşunca kırılıcaksa veya kavga çıkacaksa bence idare et derim.
ayrı evde oturuyorsunuz sonuçta,zamanla kendi arkadaş çevreniz oluşur,onlarla gidip gelirsiniz,
ailesinede zamanla alışırsın umarım, Allah başka dertler vermesin.
bunlarla üzme kendini, mutluluk,huzur kolay bulunmaz.

Modernden kastınız nedir ? Size göre modern olan bana göre olmayabilir.

Kırmızı ile işaretlediğim yeri derinleştirip polemik yapmak istemiyorum.Zira ben de o beğenmediğiniz insanlardanım.

Ayrıca sevmeseniz de saygı duymak zorundasınız.Çünkü hayranı olduğunuz adamı besleyip büyütüp bugüne getiren o insanlar...

ben müslümanım kimse kimseye din öğretmeye kalkmasın ama ben dini kendi tekellerinde gören kadınlara her şey, yasaklatıp her haltı yemeye kendilerine hak görenlere karşıyım ayrıca dinde bana uygun olmayan şeyler varsa onlara da karşıyım miras meselesi olsun diğer konular olsun dinde kadınlara uymayan çok nokta var bugüne bağlanamayacak..

eskiden kızlar diri diri gömülüyorlarmış islam kurtarmış masalı hep anlatılır ama bugüne bakarsanız bugün yokmu öyle şeyler zannediyorsunuz müslüman ülkelerde recm olsun bebek yaşta evlendirilenler olsun hep müslüman ülkelerde görülüyor ben bunlara karşıyım siz çok mutlusunuz herhalde dinimizin böyle karalanmasından ki oturup bir de ahkam kesiyorsunuz. din bir tek sizin elinzde sanki başkaları bilemez öğrenemez bizim aklımız yok sanki.

kadınların yaşamakta en fazla zorlandıkları ülkeler müslüman nüfuslu ülkelerse eğer ben buna karşı çıkarım siz tabii türkiye gibi hem islamın hem modernizmin birarada olduğu ülkede yaşıyorsunuz zannediyorsunuz ki bir iranda bir arabistanda da kadınlar sizin gibi oysa onlar size nasıl özeniyor bilseniz bu sözlerin hiçbirini söylemezdiniz....

Konuyla ilgili ne kadar ilginç yaklaşımlar olmuş..
Bu biraz bilgi konusu aslında ama ön yargıyla ve okumadan da yorum yapılmaz değil elbette..
Din kimsenin tekelinde değil ancak okuma özürlü bir toplum olduğumuzdan ancak oradan buradan öğrenilenlerle yorum yapılabiliyor..zaten çocuk yaşta evlilikler vs bunlar hep eksik bilgiden ve cehaletten oluyor. Evlenince sorun yok ama batı da kızlar 12-13 yaşında anne oluyor..ve bir sürü hastalık kol geziyor.bu mu normal olan peki? Müslüman ülkelerde yaşaman zor mu? Bu tartışmaya açık bir konu ama diğer ülkeleri de tam bilmeden nasıl yaşadıklarını insanların görmeden en zor yaşanan ülkeler Müslüman ülkeler damgası vurmak da ayrı bir yanlıştır.

hanımlar ebiş'e yanıt vermeyin.sonuç iyi değil.müslümanım derken ettiği lafların farkında değil.allah korusun

ben batıyı da diğer ülkeleri de net olarak görmüş birisiyim o yüzden bu kadar net söylüyorum evet başka ülkelerde de genç yaşta anne olanlar var ama böyle anlarda anneler dışlanmıyor ciddi destek ve bakım sağlanıyor recm edilip sokağa terkedilmiyorlar yani binde bir örnek onlar ki batı ülkelerinin göç aldıklarını unutmayın suçların büyük çoğunluğu göçmenlerce işleniyor.

din öyle basite alınacak konu değil. bize uyani kabul edip diğerlerini istediğimiz gibi algilayamayiz.öyle olsak diğer dinlerden farkımız kalmaz.amacım kimseye fetva vermek değil.hem yeride değil ama din konusunda veya başka konuda bilgisi olmayıpta ahkam kesenlere cevabım vardır tabi..

bir konu ancak bu kadar sabote edilebilir. bu konuyu buralara cekmeyi basardiniz ya bu cabanizi başka şeylere harcasaydiniz bu gün burda bunları konuşuyor olmazdık. siz ve sizin gibi koylu, modern, gerikafali ayrımı yapan zihniyetten çoktan kurtulmuş olurduk!..

evet batıda ciddi destek sağlıyorlar çocuk annelere. ben de emin ol en az senin kadar batı kültürünü biliyorum özellikle İngiltere'de sokakta 15 li yaşlarda elinde bebek arabası olan tonlarca kız var.. yani devlet destek veriyor maddi olarak da geri kalan nasıl oluyor. o çocuk kendi çocuğuna bakabilecek mi? yine nerede akşam orada sabah... ondan dünyaya gelen çocuğun hayata bakışı da farklı olmayacak. peki Kuran-ı Kerim'de hangi ayette geçiyor miras olayı bunu bilen var mı tam olarak da yorumlardan son derece emin olabiliyoruz.

ingiltereden örnek verdin ben de o zaman şunu sorayım ingiltere çocuk sağlığı ve haklarda nerede o övdüğün müslüman ülkeler nerede?
çocuk suçluluğunda ingiltere nerede dğer ülkeler nerede?
yeterli beslenmede ingiliz çocuklarıyla diğer ülke çocukları hangi sıralarda?

bunları öğren o zaman anlarsın hangi ülkelerde çocuklar daha sağlıklı yetişiyormuş görürsün.

bence eşine daha az görüşelim dersen kırılır
herkesin böyle sorunları var ama idare ediyolar işte
sonuçta tamamen farklı kültürleri olabiliyo insanların onlar sen varsın diye daha farklı davranmayacaklar
eğer sana karşı bi saygısızlık baskı yapmıyolarsa büyük bi sorun haline getirme bence
sonuçta eşinle aran iyiymiş olmadı birlikte daha çok vakit geçirmek istiyorum filan de

bu arada ben önceki sayfaları okumadım
konu farklı bi boyuta gelmiş heralde
çocuk sağlığı filan ne alaka anlayamadım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…