Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

henüz çok yeni evlisiniz, geç kalmış değilsin, eşine rahatsızlıklarını ifade et, kalabalık toplanmalarına katılmak istemiyorsan katılma.

bu kendini üstün görme durumu değil, farklı kültürel altyapıdan gelme durumu,
eşimin ailesiyle benim aramda da var maalesef, ama ben kendi kurallarımı koydum, mesela onlar ortaya tek bir tabak koyup yiyorlardı, ben kendi annem babamla bile aynı tabaktan yiyemem, haliyle oturup hiçbir şey yemeden kalkıyordum sofradan, sonra kayınvalidem sordu ben de söyledim, o gün bugündür sofraya benim için ayrı tabak konur... bu sadece bir örnekti, bunun gibi birsürü konuda bana ayak uydurmalarını sağladım, sen de yapabilirsin inan hiç zor değil.

Benim merak ettiğim evlenmeden önce bunları fark etmedin mi?
Kaç yaşındasın canım?
büyük ihtimalle seviyorum fark etmez dedin.
Herşey sevgiyle aşılır diye düşündün.
Ama ne yazıkki aile uyumu ve yaşam şekli evliliklerde çok önemli.

ben geri kafalı demedim sadece konu sahibini kendileri gibi olması konusunda baskı yaparlar dedim öyle fiziki şeyler olmaz önce ufaktan iğnemeler,dokundurmalarla başlar bu işler sonra tavır alınır ya da güzellikle bak bir dene çok yakışacak falan diye sözler edilir.. daha önce açılan konuları okursanız bana hak verirsiniz. böyle olmayacağı konusunda bana güven veremez kimse erkek aileleri bu kadar modernleşmişler de benimmi haberim yok ben olsam kesinlikle kabul etmezdim mesela..

merak etme onlar da seni istemez zaten

hımmm, erkek aileleri modern değil,kız aileleri modern

tabii o yüzden kapalı olmayan gelin almak için ölüp bitiyorlar değilmiii

demınde bı yorumunuza denk geldım baska bı konuda, ayrıl gıtsın modunda cevaplarınız.
ınsanlara çözüm getırecek bı sözünüz fıkrınız varsa yazın yaaa Allah askına..

konu sahıbesı eşini sevıyor ve mutlu. sadece o sevdıgı saydıgı aşık oldugu eşinin onu buyuten, terbıyesını veren ailesiyle fazla bıraraya gelmek ıstemıyor.

kızın ailesi aile değil zaten siz korumaya devam edin erkek ailelerini boşanılması gerekiyorsa boşanılmalı ben yuvanı koru da derim yeri gelince ama 2 yoruma bakıp ahkam kesmeyiniz.

kızın ailesi aile değil zaten siz korumaya devam edin erkek ailelerini boşanılması gerekiyorsa boşanılmalı ben yuvanı koru da derim yeri gelince ama 2 yoruma bakıp ahkam kesmeyiniz.

ah ebis ah biz senle her konuda karşılaşıyoruz yahu nedir bu "kız anneleri" takıntın bir konuda sen açsan da çözsek artık şu sorunu konu sahibinin eşinin, kızın ailesine bir tavrı yok ki, konu sahibinin var ama! çok modern, yaş aralığı küçük ailesini uyduramıyor karşı tarafa.. karşı tarafında ne umurunda ne umurundadır eminim oğlunu yurt dışında okutan, onun fikirlerine saygı gösterip kendilerine taban-tabana zıt biriyle evlenmesine onay veren aile "geri kafalı" ama buna tahammül edemeyen insan "modern ve ilerici" öyle mi? wohooooo

ha bu arada bir tane de şu "yuvanı koru" yorumunu göster de şaşırt bizi nolur

koruyacağım tabii 2 tane oğlum var

ya hu inanın bu zihniyete laf anlatmaya çalışmak vakit kaybı parmaklarına yazık yazma boşver bir de son derece mantıklı konuşmuş gibi triplere giriyor takmamak lazım yani

konu sahibinin yadırgadığı rahatsız olduğu şeyler olabilir bunları paylaşabilir kabul ... ama saygıyı takınarak,ukalalık yapmadan... şahsın"MODERNLİK" anlayışını çok merak ettm bi açıklayabilir mi acaba?? ALLAH KELAMI konuşulmaya çalışılan, büyüğün büyük küçüğün küçük olduğu belli olan, sağlam bir aile bağı olan, haa birde.. sülale sayısı yaklaşık 1000 olan ve bu 1000 kişininde inançlarına göre kapalı olduğu bi ortam "MODERNLİK"anlayışının çok dışında anlaşılan..

Merhabalar; Ben 13 yıllık evliyim. Kendi ailem modern eşimin ailesi köyde oturuyor. Eşimle aynı kafa yapısındayız. Kendi ailemle babamın görevi nedeniyle sürekli yurtdışında protokol yemeklerinde bulunurken, eşimin ailesiyle tanıştığımda yer sofrasında oturup aynı tabağa ekmek batırdık. Benim de çok bunaldığım, kendimi uzaylı gibi hissettiğim çok anlarım oldu, ama eşime ve eşimin düşüncelerine baktım beni ailesiyle oturmaya onlar gibi bir hayat sürmeye zorlamıyor, bizim kendi hayatımız ve yaşam standartımız farklı. Ama Onlar da benim eşimin ailesi hem evlenmeden önce benden ailesini gizlemedi yaşam koşullarını evlenmeden önce beni köye götürerek gösterdi. Eğer sorun çıkarırsam çok ayıp olacaktı. Ben de köye giderken oraya uygun kıyafetler almaya başladım, sonra onların yaşantılarına dahil olup orda kaldığımız sürece tabii onların yaptıklarını takdir etmeye başladım. Ben onların gönüllerini fethedince bir müddet sonra eşime bu arada evliliğimizin 2. yılıydı köye her gidişinde birlikte gitmemize gerek olmadığını yavaş yavaş empoze ettim. Bu arada tabii Onu da kendi aileme giderken birlikte gitmeye zorlamıyorum. Gittiğim zaman Onlara karşı içten,sıcak ve onlardan biri gibi davranıyorum amabu senede 1 haftayı geçmiyor. Onlar gelince de aynı samimiyeti gösteriyorum ama telefon açıp sa gelin nolur demiyorum. Mesafem var, samimiyim, ve karşı taraf da benim sürekli gelmemde ısrarcı değil, ya da habersiz kafalarına göre kalkıp gelmiyorlar. Yeni evliyken kayınvalidem anahtarı istedi siz yokken ben gelirim girerim dedi, anne lütfen bana haber ver ben misafirimi kapıda karşılamak isterim dedim o oldu. Yani kırmadan mesafe ama incitmeyecek samimiyet.

bence yorumları dikkatli okumalısınız konu sahibi arkadaşımızın yazdıklarını özellikle iki kere okuyun... burda ayrım yapan biz değiliz. konu sahibinin ta kendisidir. bir dikkat edermisiniz okurken geri kafalı çağdışı dediği insanların bu sözleri haketmek için ne yaptıklarına...ben birşey göremedim siz gördüyseniz lütfen bizede söyleyin.dini konulardan bahsetmek, büyük geldiğinde ayağa kalkmak ne kadar çağdışı olabilir ki..herkesin konuşacağı konu farklıdır. ayrımı yapan ne burda ben ve benim gibi yorum yapan arkadaşlar, nede konu sahibinin eşinin ailesidir... eğer öyle bir ayrım olsa baştan böyle bir gelini kabul etmezlerdi. bence konu sahibi arkadaşım sen bu tarz düşüncelerden kurtulmadığın sürece, böyle herkese yükseklerden bakarak, o gerikafalı, bu çağdışı diyerek bir yere varamazsın.bu gidişle etrafında kimsede kalmaz. bir de bir yorumunda demişsin bende bulunmaz hint kumaşı değilim, padişah soyundan gelmedim diye ister padişah soyundan gel, istersen en iyi üniversiteleri bitir, istersen de açık, modern bir aileden gel. sende bu tarz düşünce olduktan sonra herzaman böyle sorunlarla karşılaşırsın.anca kendi kültüründe biriyle evlenirsin aynı düşünceleri paylaşırsın, ailesi istediğin gibi olur o zaman mutlu, huzurlu olursun...

ben neden elalemin kültürüne uymak zorundayım ki onlar benimkine uyacaklarmı ne kadar saçma kendi yaşamınızdan biriyle evlenirsiniz olur biter. yok samimiyet yok alttan alma hiiiiç uğraşamam köylülerle filan kimse kusura bakmasın.

Allah inşallah karşına dediğin gibi birilerini çıkarır ama o zaman sen sevdiğinle değil, ailesi kafana uyan biriyle evlenicen buna da mantık evliliği deniyor zaten, saygı duyarım. Benimkisi 13 yıldır süren bir aşk evliliği tercih meselesi tamamen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…