• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar,

Kayınpederimi çok severim; görmüş geçirmiş bonkör bir insandır. Ama kayınvalidem ve kaynım için aynı şeyi söyleyemiycem.

Geçen hafta kv ve kp ile kahvaltıya gittik. Kahvaltı bitmek üzere, eşim de bebekle ilgilenirken kv eşime kaş göz yapıyor, bir şeyler söylüyor fısır fısır. Git hesabı öde diyormuş meğer. Öküzüz ya biz, o söylemese ödemeden gidecektik. Neyse ben buna bi sinir oldum ses etmedim. Bizim ailede tam tersidir çünkü, herkes ben ödiyim diye atlar. Hem dedim anne babasına kahvaltı ısmarlamıcak mı sus sardenya. O bitti gitti.

Kaynım izne geldi. Çok iyi maaşlı bi işi var. Şimdi biraz geçmişe gidicem. Bizim eve ilk geldiğinde elini kolunu sallayarak geldi eli boş. Bizde böyle şeyler görgüdür, bi sakız olsa getirirsin. Benim kardeşlerim öğrenci olmasına rağmen para biriktirip fincan takımıyla bir buket papatya almışlardı. Mesele gönül yapmak değil mi işte. Bebeğimiz doğduğunda da bir çeyrek gönderdi annesiyle. Neyse gelelim bugüne. Eşimden istediği zaman para alır vs. Ona artık alıştım. Geçen gün arabamızı aldı. Halbuki onların da ihtiyacı var diye onlara da bir araba aldık. Bizim kendi kullandığımız araba da üst segment. Elaleme hava atcak diye almış gezmeye gitmiş. Ne kadar saçma bir davranış. Her neyse. Bugün kahvaltıya gittik işte. Otoparka koyduk, eşim bende bozuk yok sen 10 lira versene dedi kardeşine. Kv oradan atladı, "verme oğlum dur çıkarma bende var, sen verme allah aşkına verme" diye saçmalıyor. Sanki dedik ki çıkar on bin dolar ver.

Kahvaltı sırasında bizim önümüzdekileri alıp alıp kaynıma ittiriyor, eşim artık uyardı "anne her şeyden üç tane geliyor bizim tabaklarımızı rahat bırak artık" dedi. Kahvaltı bitti hesap ödencek. Eşim çıkardı hesabı vercekti, kardeşi kaptı parayı kasaya götürdü. Geldi ve dedi ki; "10 lira arttı onu da ben aldım otopark parası vermiştim ya ondan" dedi. Yemin ederim öyle bir tepem attı ki hala düşündükçe başım ağrıyor.

Gelirken anne babasına hediye getirmiş. Eşime yok. Geçen sefer de aynı şeyi yapmıştı. Hatta eşime kullanılmış ayakkabılarını getirmişti. Eşim de onları atmıştı ama kötü düşünmedi. Benim eşim dünyanın en iyi niyetli insanıdır ve çok iyi bir abidir. Kolun lazım deseler kolunu keser verir. Kardeşim bensiz yapamaz, kardeşim bensiz gidemez. Hep bu empoze edilmiş ve kardeşi de bunu çok güzel sömürüyor. Ama bu artık benim zoruma gidiyor. Kardeşin sana ne getirdi diye soracaktım ama üzmek istemedim. Neşesini bozmayayım dedim. Direkt dümdüz söyleyince de savunmaya geçiyor saçma sapan, ıııı alcak bişey bulamamıştır, ıııı ben ondan öyle şey beklemem gibi bahaneler söylüyor. Kendini kandırıyor aslında. Kimsenin kimseye getirceği eşyaya ihtiyacı yok ama ben eşimin de cüzdanı haricinde değer görmesini istiyorum, bizim evimizi de etkiliyor çünkü bu. Koskoca adam beni tatile götür diye tutturmuş şimdi. Hasta mıdır nedir ya bi rahat bırak.

Eşimle her tatil dönüşü duty free'den içki alırız, bu gelir, "bana bunu ver, ben şundan alayım" diye toplar gider aldıklarımızı.
Savunmaya geçmeden eşimin bu gördüğü muameleyi artık idrak etmesi lazım. Nasıl anlatmalıyım? Öneriniz var mı?

Bazı beklentileriniz saçma geldi ama genel olarak haklısınız. Kardeş kişisi tam asalak. Kv de küçük oğlancı. Eşiniz durumun farkında muhtemelen ama toz kondurmuyor gibi. Kolay da değil gerçi. Oldukça yükselmeden dile getirin. Gaza getirir gibi deil de rahatsız olduğunuzu belirterek.

benim kaynanam tarafı komple kaş gözle anlaşıyorlar bıktım valla artık

Her şey gözüme batar oldu, çocuk su istese git kendi evinde iç dicem nerdeyse :KK70:

Nasıl mesela gaza getirmeden ama rahatsızlığımı belirterek?
Doğrudur nefes alsa batar biyerden sonra :)
Mesela o on lira otopark parası mevzusunda kocana söyle. Ne saçmaydı yaptığı kardeşler arasında böyle şey olmaz yadırgadım gibi.
Gerçi ben olsam o olay gerçekleştiğinde direkt kardeşe derdim on liranın lafını mı ediyorsun diye
O kaynanyı da tiiye alrdım sofrada. Yarın elin kızı bu kadar kayırmaz diye diye :D

Saksi_Degilim_Ben Saksi_Degilim_Ben eşimin muhtemel cevabı "yok yaa kötü niyetle yapmamıştır, düşünememiştir" olurdu. Sanki üç yaşında çocuk.

Ben kendisiyle muhattap olmam çünkü çok terbiyesiz. Annesine salak falan diyen biri. Gerekmedikçe konuşmam ben onla.

Saksi_Degilim_Ben Saksi_Degilim_Ben eşimin muhtemel cevabı "yok yaa kötü niyetle yapmamıştır, düşünememiştir" olurdu. Sanki üç yaşında çocuk.

Ben kendisiyle muhattap olmam çünkü çok terbiyesiz. Annesine salak falan diyen biri. Gerekmedikçe konuşmam ben onla.
İşte demek istediğim o. Sürekli dile getir. Onun kardeşi toz kondurmak istemeyecektir. Belkide farkında ama dile getirmşyo.
Benim annem babama dayım hakkında kötü söz söyletmezdi. Kendi neler neler derdi ama. Sen söyleyince kanıma dokunuyor diyodu :)))

selam kızlar,

Kayınpederimi çok severim; görmüş geçirmiş bonkör bir insandır. Ama kayınvalidem ve kaynım için aynı şeyi söyleyemiycem.

Geçen hafta kv ve kp ile kahvaltıya gittik. Kahvaltı bitmek üzere, eşim de bebekle ilgilenirken kv eşime kaş göz yapıyor, bir şeyler söylüyor fısır fısır. Git hesabı öde diyormuş meğer. Öküzüz ya biz, o söylemese ödemeden gidecektik. Neyse ben buna bi sinir oldum ses etmedim. Bizim ailede tam tersidir çünkü, herkes ben ödiyim diye atlar. Hem dedim anne babasına kahvaltı ısmarlamıcak mı sus sardenya. O bitti gitti.

Kaynım izne geldi. Çok iyi maaşlı bi işi var. Şimdi biraz geçmişe gidicem. Bizim eve ilk geldiğinde elini kolunu sallayarak geldi eli boş. Bizde böyle şeyler görgüdür, bi sakız olsa getirirsin. Benim kardeşlerim öğrenci olmasına rağmen para biriktirip fincan takımıyla bir buket papatya almışlardı. Mesele gönül yapmak değil mi işte. Bebeğimiz doğduğunda da bir çeyrek gönderdi annesiyle. Neyse gelelim bugüne. Eşimden istediği zaman para alır vs. Ona artık alıştım. Geçen gün arabamızı aldı. Halbuki onların da ihtiyacı var diye onlara da bir araba aldık. Bizim kendi kullandığımız araba da üst segment. Elaleme hava atcak diye almış gezmeye gitmiş. Ne kadar saçma bir davranış. Her neyse. Bugün kahvaltıya gittik işte. Otoparka koyduk, eşim bende bozuk yok sen 10 lira versene dedi kardeşine. Kv oradan atladı, "verme oğlum dur çıkarma bende var, sen verme allah aşkına verme" diye saçmalıyor. Sanki dedik ki çıkar on bin dolar ver.

Kahvaltı sırasında bizim önümüzdekileri alıp alıp kaynıma ittiriyor, eşim artık uyardı "anne her şeyden üç tane geliyor bizim tabaklarımızı rahat bırak artık" dedi. Kahvaltı bitti hesap ödencek. Eşim çıkardı hesabı vercekti, kardeşi kaptı parayı kasaya götürdü. Geldi ve dedi ki; "10 lira arttı onu da ben aldım otopark parası vermiştim ya ondan" dedi. Yemin ederim öyle bir tepem attı ki hala düşündükçe başım ağrıyor.

Gelirken anne babasına hediye getirmiş. Eşime yok. Geçen sefer de aynı şeyi yapmıştı. Hatta eşime kullanılmış ayakkabılarını getirmişti. Eşim de onları atmıştı ama kötü düşünmedi. Benim eşim dünyanın en iyi niyetli insanıdır ve çok iyi bir abidir. Kolun lazım deseler kolunu keser verir. Kardeşim bensiz yapamaz, kardeşim bensiz gidemez. Hep bu empoze edilmiş ve kardeşi de bunu çok güzel sömürüyor. Ama bu artık benim zoruma gidiyor. Kardeşin sana ne getirdi diye soracaktım ama üzmek istemedim. Neşesini bozmayayım dedim. Direkt dümdüz söyleyince de savunmaya geçiyor saçma sapan, ıııı alcak bişey bulamamıştır, ıııı ben ondan öyle şey beklemem gibi bahaneler söylüyor. Kendini kandırıyor aslında. Kimsenin kimseye getirceği eşyaya ihtiyacı yok ama ben eşimin de cüzdanı haricinde değer görmesini istiyorum, bizim evimizi de etkiliyor çünkü bu. Koskoca adam beni tatile götür diye tutturmuş şimdi. Hasta mıdır nedir ya bi rahat bırak.

Eşimle her tatil dönüşü duty free'den içki alırız, bu gelir, "bana bunu ver, ben şundan alayım" diye toplar gider aldıklarımızı.
Savunmaya geçmeden eşimin bu gördüğü muameleyi artık idrak etmesi lazım. Nasıl anlatmalıyım? Öneriniz var mı?

Biraz ufak şeylere takılmışsınız ama genelde durum gıcık. Klasik küçük kardeş ve uyuz kv sendromları... Ailede 1 kişi hep sömürülür zaten. Pek yapacak birşey yok gibi. Sizi maddi yönden çok sarsmıyorsa boşverin.

Benim de kendi annem böyle ablama yapıyordu utanmasa çiğnediğim lokmayı ağzımdan çıkarttırıp vercekti. Çok konuştum kullanıyor seni ailecek sömürüyorlar diye çünkü Anne tarafım hep ablamcı oldu bugüne kadar. Annem dinlemedi kıskanıyosun dedi zamanla kendi gördü. Sen eşine desen sen kıskanıyosun der ama bir olay olduğunda o anlık tepki ver mesela yuh falan de yalnız kalınca tutamadım kendimi kusura bakma diye ayak yap illaki sorar, kendi sorduğunu zaman anlatırsan daha dikkatli dinler seni. zamanla hareketlerin aşırı olduğunu anlar. Annesi değişmez ama eşiniz bir gün anlar diye umut ediyorum

Biraz ufak şeylere takılmışsınız ama genelde durum gıcık. Klasik küçük kardeş ve uyuz kv sendromları... Ailede 1 kişi hep sömürülür zaten. Pek yapacak birşey yok gibi. Sizi maddi yönden çok sarsmıyorsa boşverin.

Benim ailem de öyle diyor. Maddi yönden sarsılmıyorsa bırak yapsın diyorlar. Ama bu artık manevi olarak da enayi yerine konmaya giriyor.

Benim de kendi annem böyle ablama yapıyordu utanmasa çiğnediğim lokmayı ağzımdan çıkarttırıp vercekti. Çok konuştum kullanıyor seni ailecek sömürüyorlar diye çünkü Anne tarafım hep ablamcı oldu bugüne kadar. Annem dinlemedi kıskanıyosun dedi zamanla kendi gördü. Sen eşine desen sen kıskanıyosun der ama bir olay olduğunda o anlık tepki ver mesela yuh falan de yalnız kalınca tutamadım kendimi kusura bakma diye ayak yap illaki sorar, kendi sorduğunu zaman anlatırsan daha dikkatli dinler seni. zamanla hareketlerin aşırı olduğunu anlar. Annesi değişmez ama eşiniz bir gün anlar diye umut ediyorum

Haklısınız :(

selam kızlar,

Sağlam bir kazık yemeden akıllanmaz canım malesef... Benimki de bi değişik modeli inan akıllanması 3yıl aldı hala da bazen iyi niyetli davranıyor çıldırtıyor insanı seni çok iyi anlıyorum. Yaptıkları sizi maddi sıkıntıya sokmuyorsa boşver 3 maymun oyna o bir gün muhakkak akıllanacak...

İş sadece maddiyat değil ki insanı kullanmaları zoruna gidiyor. Üzgünüm ama eşinin bunu anlaması çok zor. Benimki de aynı kafa. Kullanmaya çalışıyorlar ama anlamıyor. Neyi bedavaya getiririz onun hesabındalar. Benim memleketimden bedava bir şey gelsin de isterse zehir olsun ona gözlerini dikerler artık kökünü kurutana kadar isterler

Sizde kayinvalidenin tabağındaki eşinizin önüne ittirip al aşkım seni benden başka düşünen yok deseydiniz. Eşiniz akıllanmaz. Çünkü ona öyle öğretilmiş. Kardeş kıymetli diye. Kaynınız öyle alışmış. Hep yiyecek eşinizin elini. O hakkı kendinde görüyor. Benim babannem öyleydi. Değil fazla paraya, bizim ekmek paramiza bile göz dikerdi. Biz el oluyormuşuz kendi çocukları öz. Yavrum kardeşinin şunu yok bunu yok diye. Şimdi o kardeşlerin hiçbiri yok ortada. Kaynanaya arada laf vurun. Benim kocam üvey evlat mı diye. Neden böyle davranıyorsunuz deyin. Ben babannem sana böyle dedi bana deyince babannem yalancı derdi bana. İnkar ederdi.Aldığınız içki viski ise boşaltın başka şişeye doldurun içine çayı. Geldiğinde onu verirsiniz. Belki akıllanır.

ufak tefek seyler ama insanin canini sikan seyler cok iyi anliyorum kvalideniz kayniniza halen kucuk bebegi olarak goruyor cslisiyor para kazaniyorsa degil on lira kahvalti parasini bile ortak vermesi gerekirdi bence ama alismislar birde esiniz hicbirseye tepki vermemis ondanda kaynaklaniyor en buyuk hata esinizde mesela on lirayi almasi o anda esiniz birsey diyebilirdi bi laf sokabilirdi yada siz kahvalti tabaklarini cektirdikce birsey diyebilirdiniz anne ne yapiyosun gibi ama pek anlayacak tiplere benzemiyorlar Sardenya Sardenya

selam kızlar,

Kardesim üniversite ogrencisi. Ufakkende el bebek gul bebek baktim hala bakiyorum. Kendimize ozlel olarak getirttigimiz bir meksika tekilasi vardi. Kardesim istedi. Dedim birer shot bize birak kalanini al. Alfi siseyi gitti birer shotlik bırakıp gelmis. Her tatile gittiğimde kardesime bisey alirim daha bana hic almadi. Ha bu arada bu sene tatilede gonderdim. Daha dogrusu tatilini babam odedi. Bende cebine harclik koydum.

Kv biraz cins ama dusunuyorum annem icunde kardesimin yeri çok ayridir. Karnldesim icin olur oldurur. Bana en fazla hapiste temiz camasir getirir. Kucuk evlat neticede. 30da olsa 50de olsa anneler icin minik kaliyor.

Kimse kusura bakmasinda esim dahil kimse kardesime yaptigima ettiğime karisamaz. Esim yokkende kardesim vardi esime bir sey olursa yine kardesim yanimda kalacak.
Takildiginiz noktalar bana sacma sapan geldi.

Sunuda belirteyim esimde asla kardesine sunu yapma bunu yapma demez. Oyle karakterde bir adam değil.
Benim esim bana bu konuda gelse esime ates puskururum. Esinizinde ayni tepkiyi verecegine eminim. Bence hic huzurunuzu bozmayin.

Kayınpederin okadar bonkörse o neden hiç elini cebine atmamış kahvaltıya gittiğinizde?
Ailecek pintiler belli.
Bizim ailede büyüklerin olduğu yerde küçüklerin parası geçmez. Ama olması gereken tek bi kişiye yüklenmemektir.
Eşin bozuk yok diyecek yeri gelince, bu sakınmak değil diğerlerine farkındalık yaratmaktır, ama anlamayan anlamaz. Siz birlikte takılmayın bence. İnsanı sinir eder böyle tipler.

kendı yaşamadan yaniiii kendi kazık yemeden kendini enayi yerine koydugunu anlamadan akıllanmaz canım ,

ayy illet oldum kaynına evine gelince görmesin aldıklarınızı yatak odana koy ya da içkileri başka şişeye boşalt içlerini çayla suyla doldur alsın gitsin aa yanlışımı vermişim diye salağa yat ben olsam saklarım herşeyi :kahve:

Back
X