Eşimin Ailesi

İşiniz zor,bu sorunu eşiniz halletmeli ailesiyle yüz göz etmemeli sizi.Sizinle evliliğin en güzel zamanlarında beraber olmak eşinize uymuyor,sizin kadar aşık değil gibi ,ailesi önceliği evlendiğini idrak edememiş.

Ya bu cok enteresan ama
E gelip kapida kalsalar ne olacak? Ben bir hafta onceden haberlesmeden caya gitmeye utanirim.
O kafa nerde?
Şöyle biz hafta içi okuldayız akşam evdeyiz.
Kış günü yeni evlenmisiz tahmin ediyorlar.
Doluyorlardi arabaya evde kim varsa kaç kişi sigarsa arabaya
İkinci geldiklerinde esimin abisi özellikle suratıma baktı napiyor diye.
Esim de dedi o alışkın değil kalabalık ailede büyümedi felan.
Olay kalabalık değil görgüsüz olmalari.
Ayda bir toplan gel yine anlarim.
Efendi gibi otur ye iç adabinla anlarim.
Bir de benim esim yemekleri felan yapar ona da guveniyorlardi.
Zaten oğlumuz hamarat hesabi.
Olay iş yapmak da değil yaptıkların hareketler iticiydi.

kesinlikle öyle . Oğlumun evi mantığı ve kayınpederim gözümün içine baka baka bu zamana kadar besledim büyüttüm sıra sizde dedi bana
Tamam o zaman böyle insanları ağırlamak için koşturmayın. Çalışan eve maddi anlamda katkısı olan kadınsınız. Sizi maddi manevi bilerek yoran ve yormaya devam edecek olan insanlar belli ki zaten ayıp nedir bilmiyorlar. Bu durumda siz de görgülü olayım ayıp olmasın diye kasmayın. Yemekten sonra odanıza çekilip dinlenin. Sizi görmeye değil sömürmeye geliyorlar

Ya bu cok enteresan ama
E gelip kapida kalsalar ne olacak? Ben bir hafta onceden haberlesmeden caya gitmeye utanirim.

Düşünmüyor işte karşısındakinin bir müsait olmayabileceğini. Benim görümcem bir iki üç çat kapı gelmeye alışmıştı ki söyledim de haber ver evim müsait olmaz vs diye ay canım nolucak ben yabancı mıyım dedi. Ha öyle mi hemen ilk gelişinde aldım telefonu sessize açmadım kapıyı. Çaldı çaldı baktı kimse yok gitti. Gittikten bir saat sonra ay beni aramışsın dışardaydım ama ben haber ver demiştim bak boşuna geldin dedim. Ders oldu bir daha da asla habersiz gelmedi

Ben olsam şöyle yaparım.. Erkekler konu aileleri olunca bizim gibi mantıklı düşünemiyorlar hatta o yapmaları gereken şeyi yapamıyorlar.. Nazıda size geçtiği için sizden büyük destek alıyor diye düşünün.. Emin olun çoğu erkek böyle eşinizin size karşı özellikle böyle davrandığını sanmıyorum. Ben eşimin akrabalarının bazılarını çok sevmesemde eşime onları çok benimsemişim gibi davranıyorum hatta bunu dile getiriyorum bazen abartıyorum bile. Oda inanıyor bana ve bir sorun olduğunda artık beni tutuyor bana haksızlık yapıldığını düşünüyor Tabi bu 1 buçuk sene sonra anca oldu ama olsun.

Size yarın geliyoruz dediklerinde şöyle diyebilirsiniz..

-annecim ben yetiştiredim hazırlık yapmayı bla bla işlerim var sizde biliyorsunuz.. Artık biz aileyiz yabancı değiliz siz yapıp getirirseniz burada birlikte yiyip içelim diyin. Emin olun bunu bir kaç sefer yaptığınızda sık gelmeyi kesebilir..

-Onlar size çok geliyorsa birazda siz işten çıkınca onlara gidin yemek yapamadım çok yorgundum annecim görümceciğim ne güzel aile olmak çok sağolun diyin hatta orda kalın.. Hatta eşinizede bunu sık sık yapalım çok hoşuma gitti ailenle bir ara olmak falan diyin ki sizin hep pozitif ve anlayışlı olduğunuzu düşünsün. Çivi çiviyi sökermiş..

Maddi destekte bulunmayıp gelen hediyelere el koydular buna rağmen asla hiçbir şey olmamış gibi rahat davranmaları biraz sinirlerimi bozuyor

Yetişkin insansınız. Ailelerin maddi destek için bir mecburiyeti yok. Destek olup hoşluk yapmak kendilerine kalmış. İki konu birbirinden bağımız.

Gelmeleri konusunda eşinize net bir dille konuşarak istemediğinizi belirtin. Pandomim yaparcasına surat asmakla bir yere varılmaz.

Mutluluklar dilerim.

kesinlikle öyle . Oğlumun evi mantığı ve kayınpederim gözümün içine baka baka bu zamana kadar besledim büyüttüm sıra sizde dedi bana
Çok görgüsüz bunlar ben hemen anlıyorum çünkü başımda
Saat ,8 de kalktım kaynatam bana oo biz bu zamana kadar işlerimizi hallederiz dedi.
Kendi gelinleri köyde kışın saat 10.00 da kalkıyor.
İlk başta bir güç baskinligi oluyor.
Tavsiyem baştan sıkı tutun yoksa evden çıkmazlar.
Ben şuan iyiyim.
Bayramdan bayrama gidiyorum.
Ama baştan bunu eşinizle konusun en iyi onlari o bilir.
O soyleyecek.

Ay cok feci.
Bir iki tamam,
Ama sonrasinda ben direk "ay suraya biletim var, gitmezsem yanacak, kusura bakmayın, bir daha haberli gelirseniz ona gore haftasonumu bosaltirim, bu aralar haftaici haftasonu pek yogunuz" seklinde kaçarım herhalde.

Bana gelemediler pek çünkü gitmedim geri.
Başka çözülemez bu iş dedim.
Eşimi tek yolladım o yüzden şimdi gelmiyorlar.

Heh bu super iste

İstemiyorum zaten yalan mı deseydiniz

İş eşinizde. Evet gelmeyin diyecek.

Gelmeyin diyemeyecekse de bir iki gelmelerini önünü başka şekilde kessin. Evde yokuz, başka misafir gelecek, neslühamaka annesine gidecek ya da hasta vs gibi.

Ha diyemiyorsa da bir sonraki gelişlerinde benden bu kadar 5 ayda yoruldum tek bir iş yapmam gelen misafirlerini sen ağırlayacaksın diyeceksiniz. İşten gelince hazır sofra isteyeceksiniz.

Hatta işe giderken kv nize nasılsa bütün gün evdesin anne akşam şu yemekleri yaparsın malzemelerin yeri şurada diye talimat verirsiniz.

Ama ilk cümlemi tekrarlıyorum iş eşinizde.

Benim gibi birileri varmış demekki.. Bende canım istemezse kapıyıda telefonuda hiç açmam malesef bazı ailelerin kültüründe çat kapı gelip gitmek samimiyet göstergesi fakat hiç güzel birşey değil.. Biraz siz uyum sağlayın biraz onlar size alışır zamanla benim halam bu sebepten resmen boşandı ve ne olursa olsun ailesi dağıldı eşide pişman oldu ama ne çare hepimizde çok üzüldük.. Zamanla azalır inşallah yinede sizi tebrik ederim bu zamana kadar kimseye kötü davranmamışsınız herkes bunu yapamaz

Ya bu cok enteresan ama

Kapida kalmak önemli degil. Evde olmayinca dönüyorlar işte.

Eşimin ailesinin huyudur bu, bir yakinlarinin annesi ölmüştü (benim muhabbetim yok o yakinlariyla) öldukten
bir sure sonra birlikte gidelim dediler başın sag olsun denilecekmişte neyse ben de saniyorum ki haberli planli gidiyoruz. Meğer insanlara biz geliyoruz, gelecegiz bile dememişler. Yolun yarisinda aradilar geliyoruz diye VEEE yoldan geri dönmüştük. Gel de kafayi yeme.

Eşinizin söylemesi gerek ama o da ne yapıyım gelmeyin mi deyim diyorsa iş size düşüyor. Geldiler mi yine hastayım deyin hiç bir işe elinizi sürmeyin yapsınlar kendileri yemeklerini bulaşıklarını bak bakalım bir daha oluyor mu öyle

Hemen eşitlik testi yapın. Eviniz boş kaldığı an annenizi çağırın. O gidince kardeşiniz veya tek çocuksanız kuzenlerinizi çağırın. Hatta eşinizin ailesi sizdeyken yaparsanız daha etkili olur. Siz de eşinizin sabrını tepkisini ölçün bakın. Ben de gelmeyin diyemem aileme deyin. Ya hep ya hiç rest çekin. Size de emek vermiş büyütmüş insanlar var ağaç kovuğundan çıkmadınız. Aileyse sizinki de aile. Ne terbiyesiz arsız insanlar var. Ardı ardına gelip ev hiç boş kalmayacak şekilde kalıyorlar.
Eşimim ailesi başlıklı konuların %100'ü eşten kaynaklanıyor. Hiç eşimin ailesi demeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…