Eşimin Ailesi

Maddi destekte bulunmayıp gelen hediyelere el koydular buna rağmen asla hiçbir şey olmamış gibi rahat davranmaları biraz sinirlerimi bozuyor

Tüm sorun da bu işte, bilinçaltında onlara karşı bir hırsın var. Geçmişte kalmış ve düzeltemeyeceğin bir şey için kendini yıpratma, bu arada yine de gelip gitmelerinden hoşnut değilsen eşine kesin tavırla "Bu kadar sık gelip gitmelerini İSTEMİYORUM" de.

Ben olsam şöyle yaparım.. Erkekler konu aileleri olunca bizim gibi mantıklı düşünemiyorlar hatta o yapmaları gereken şeyi yapamıyorlar.. Nazıda size geçtiği için sizden büyük destek alıyor diye düşünün.. Emin olun çoğu erkek böyle eşinizin size karşı özellikle böyle davrandığını sanmıyorum. Ben eşimin akrabalarının bazılarını çok sevmesemde eşime onları çok benimsemişim gibi davranıyorum hatta bunu dile getiriyorum bazen abartıyorum bile. Oda inanıyor bana ve bir sorun olduğunda artık beni tutuyor bana haksızlık yapıldığını düşünüyor😂 Tabi bu 1 buçuk sene sonra anca oldu ama olsun.

Size yarın geliyoruz dediklerinde şöyle diyebilirsiniz..

-annecim ben yetiştiredim hazırlık yapmayı bla bla işlerim var sizde biliyorsunuz.. Artık biz aileyiz yabancı değiliz siz yapıp getirirseniz burada birlikte yiyip içelim diyin. Emin olun bunu bir kaç sefer yaptığınızda sık gelmeyi kesebilir..

-Onlar size çok geliyorsa birazda siz işten çıkınca onlara gidin yemek yapamadım çok yorgundum annecim görümceciğim ne güzel aile olmak çok sağolun diyin hatta orda kalın.. Hatta eşinizede bunu sık sık yapalım çok hoşuma gitti ailenle bir ara olmak falan diyin ki sizin hep pozitif ve anlayışlı olduğunuzu düşünsün. Çivi çiviyi sökermiş..
Okurken kafamın üstünde ampul yandı inanın :)

Tüm sorun da bu işte, bilinçaltında onlara karşı bir hırsın var. Geçmişte kalmış ve düzeltemeyeceğin bir şey için kendini yıpratma, bu arada yine de gelip gitmelerinden hoşnut değilsen eşine kesin tavırla "Bu kadar sık gelip gitmelerini İSTEMİYORUM" de.
Haklısınız önceden gelen bir kırıklık var

Haklısınız önceden gelen bir kırıklık var
Bak sen veya kim olursa olsun, geçmişi geçmişte bırakamazsan gelecekten tat alamazsın. Geçmiş sadece o dönem yaptığın hataları tekrar yapmaman için önem taşıyor, geriye getiremeyeceğin zaman için kendini yıpratma. Eşini seviyorsan ona onu ne kadar sevdiğini ama bu yaşananlardan dolayı mutsuz olduğunu ve bunun sevginize zarar verdiğini söyle, ben de kendi ailemi getiririm her gün diye inatlaşma. İnatla bir yere varamazsın, üstelik aynen senin onun ailesini gördüğünde nefret etmeye başladığın gibi eşinde senin ailenden nefret etmeye başlar. Açık ol, ne sıkıntın varsa konuşarak çözmeye çalış, çözülmüyor ve eşin de senin arkanda durmuyorsa o zaman farklı şeyler düşüebilirsin.

Kendi aileniz nerde yaşıyor acaba onlar da gelsink kalsinlar eşinizin iki gün sabredemez eminim. Evliliğimin ilk yıllarında kaynım ve eşi resmen evimize dayanmıştı sürekli çocuklarını bahane edep (amcasını çok özledi diye) bizden cıkmazlardi. Eşime açtım konuyu baktım beni haksız buluyo hiç canımı sakmadim benim de yigenim vardı ablama durumu anlattım sık sık geldiler teyzesiz duramiyo yigenim napiyim dedim, bu şekilde çözüldü sıkıntım.

Her seferinde ağırladım yazmışsınız

Ağırlamayın
Ben de bunu yazacaktım. Ağarlamayın. İşten çıktığınız zaman koşa koşa eve gitmeyin mesela. Bir alışveriş merkezine uğrayın. Spora yazılın. İşten sonra spora gidin. Cafeye uğrayın. Eve gelince de duşunuzu alıp; yatın. Bırakın yemek işini falan eşiniz yapsın. Siz ters davranmayın ama sorumlulukta almayın.

Okurken kafamın üstünde ampul yandı inanın :)
Konu aileler olunca '' çok ciddi bir hakaret, iftira, şiddet vs olmadıkça'' eş ile çözülmüyor o konular bence.. Yani kim ailesine gelmeyin az gelin falan der ki?

Eşinizden böyle bir beklentiniz bence olması çok sağlıklı olmaz sonuçta o kapı kapandığında 2 kişi kalıyorsunuz evlilik malesef böyle birşey.. Ayrıca ben hep şunu düşünüyorum. Bu aile beni gelin aldı ben artık onlardan biriyim. Ben eşimin kuyruğu yada uzantısı değilim ki benim sorunumu o çözsün.. Beni olduğum gibi kabul etmek zorunda herkes çünkü bende bu ailenin bir ferdiyim bu konuda hiç kendimi pasif hale getirmiyorum ve rahatım. Benimde kaynım alt katımda oturuyor yaşıda büyük, yıllardır tek başına ve eşimde sık sık iş seyahatinde oluyor sürekli bana gelip yemek yiyor bazen geliyor yemek yapmadım ben bugün diyorum. Hatta bazen abi ben rahatsızım gelirken bize dürüm yapıp getir diyorum.. Nihayetinde misafirlik bir yere kadar. Çat kapı gelen akrabalarımız misafir olmak istiyorlarsa davet edilmeyi beklesinler değil mi? Emin olun belli bir zaman sonra bu azalacaktır.. Hayatta hiçbirşey olduğu gibi kalmaz ☺️☺️☺️

Aklıma birşey daha geldi 😂 yarın size geliyoruz derlerse aaa bizde size gelmeyi düşünüyorduk bu segerlikte biz gelelim bizede değişiklik olsun diyebilirsiniz ☺️☺️ uzun oturmaz kalkarsınız ve sohbet esnasında da sık sık işiniziniz ne kadar yorucu olduğunu anlatıp durun para kazanmak evle ilgilenmek ve hepsini layığıyla hiç kolay değil sonuçta

Hemen eşitlik testi yapın. Eviniz boş kaldığı an annenizi çağırın. O gidince kardeşiniz veya tek çocuksanız kuzenlerinizi çağırın. Hatta eşinizin ailesi sizdeyken yaparsanız daha etkili olur. Siz de eşinizin sabrını tepkisini ölçün bakın. Ben de gelmeyin diyemem aileme deyin. Ya hep ya hiç rest çekin. Size de emek vermiş büyütmüş insanlar var ağaç kovuğundan çıkmadınız. Aileyse sizinki de aile. Ne terbiyesiz arsız insanlar var. Ardı ardına gelip ev hiç boş kalmayacak şekilde kalıyorlar.
Eşimim ailesi başlıklı konuların %100'ü eşten kaynaklanıyor. Hiç eşimin ailesi demeyin.
Senin ağzına sağlık ya. Müthiş çözüm
Konu sahibi. Hem müthiş hem de kesin çözüm. Mutlaka çalışan bir tekniktir. Deneyin.

Bu teknikte yıldırmaya çalıştığınız kişi eşinizin ailesi değil, eşiniz. Önce onu yıpratıp bunaltacaksınız .

Bu arada eve gelen her kim olursa olsun eşinizi oturtmayacaksınız. Sürekli misafirlerler ilgili iş buyuracaksınız.

Hayatım sofrayi kur. Salatayı yap. Sofrayi kaldir. Makineye diz. Cayı koymadın mi hayatim daha? Servis yap diye sürekli iş buyurun ve eşinizin yardımı olmadan 1 bardak bile kaldiramayin. sonra da mümkünse yorgunluktan bayılın.

Kolay gelsin 😊

Çoğu kez emri vaki yapılıyor . “Yarın geliyoruz “ şeklinde

O zaman müsait değilim diyeceksiniz. Bunu “mecburi” bir şey olarak gören eşinizde de var sorun üzgünüm. Çalışıp eve gelip üstüne bir de hizmet etmek zorunda değilsiniz. Canınızın kıymetini bilin azıcık.

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu :KK66: Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Surekli gelmelerinin maddi yardım yapmamaları ile alakası nedir.Mevzu esinizde bitiyor isterse ayaklarını evden kesebilir

Senin ağzına sağlık ya. Müthiş çözüm
Konu sahibi. Hem müthiş hem de kesin çözüm. Mutlaka çalışan bir tekniktir. Deneyin.

Bu teknikte yıldırmaya çalıştığınız kişi eşinizin ailesi değil, eşiniz. Önce onu yıpratıp bunaltacaksınız .

Bu arada eve gelen her kim olursa olsun eşinizi oturtmayacaksınız. Sürekli misafirlerler ilgili iş buyuracaksınız.

Hayatım sofrayi kur. Salatayı yap. Sofrayi kaldir. Makineye diz. Cayı koymadın mi hayatim daha? Servis yap diye sürekli iş buyurun ve eşinizin yardımı olmadan 1 bardak bile kaldiramayin. sonra da mümkünse yorgunluktan bayılın.

Kolay gelsin 😊
Kesinlikle katılıyorum
eşinize yaptırın işlerin yarısını :kahve:

Maddi destekte bulunmayıp gelen hediyelere el koydular buna rağmen asla hiçbir şey olmamış gibi rahat davranmaları biraz sinirlerimi bozuyor
Niye davranmasınlar? İlk başta yapacaklarını yapmışlar sen de ses çıkarmamışsın, onlar da yüz bulmuş. Gelince çok fazla hizmet etme, hatta iş çıkar, dolapa sarma yaptır beraber, kaynın gelince iş yaptır, eşini de mutlaka çalıştır, o da yorulsun

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu :KK66: Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Ağırlama işlerini eşinize yıkın, temizlik mi yapılacak ona yaptırın. Yemek hazırlarken yardim etmesini isteyin. Sabah o uyansın çayı koysun , yatakları toplasın. Yemek hazırlamanın eşiniz dışarıdan yemek söylesin ya da dışarı götürsün. Siz köle olmaya devam ettikçe, sizin göreviniz bilirler koleligi

Back
X