Esimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde kadin calisiyor. Calismayip evde olsa da eziyet.
İnanın çok üzüldüm. Maalesef biz bayanlara hep yapar gözüyle bakıyorlar. Tabi ki çok güçlüyüz. Ama insanın da bir dayanma çizgisi sınırı var.
Yani bende çalışıyorum daire bitince bir mesaide evde başlıyor. Anca kızıma eşime yetişiyorum Birde misafir mi Valla yapamam aman Allah'ım.
Valla çok üzüldüm o tanıdığınıza Allah'ım yardımcısı olsun.

Neden kendiniz yapın demediniz bu nasil üslup ya siz hizmetcileri misiniz sinirim bozuldu

Yaz zaten 90 gün 2 kere gelip 10ar günden 20 gün kalinmasi normal mi?kadının bebeği de var

Kendisine de sordum ne ara kendin tatil yapiyorsun diye. Ama esinin hatirina hepsini idare etmeye calisiyor. Ben coktan isyan bayragi cekerdim. Her insanin kapasitesi de ayni degil. Bana kolay gelen baskasina zor gelir. Ben aile haric yatili misafir cok nadir kabul ederim. Niye elalemi eglendiriyim. Onu benim icin kimse yapmiyor. Isleri düsünce ariyorlar. Kimse kendini kullandirmasin. Iyi hos sohbet olan insanlari herke agirlar. Konu sahibine kayinvalidesi ve iyi görümcesi iyi davransa o 10 gün ona da uzun gelmezdi, ama demek ki iyi davranmadilar daha önce

Keşke eşi de karısının hatırına bir şey yapsa diye düşündüm açıkçası.
Yani demek ki dediğiniz gibi anlaşılıyor da gelenlerle yardımcılardır da eminim ama ne bileyim daireden çıkınca bir iki dk soluklanıp kızımla vakit geçirip eşime günün nasıl geçtiğini sorup öyle yemeğe girişmek isterim eve gider gitmez birine hizmet etmek istemem ev konfor alanımız ya sürekli yatırı misafir zor sizin gibi düşünüyorum bende.

Esi de calisiyor. Günün cogunlugu evde degil. Bazi misafirleri aksam gezdirilmeyi de bekliyor yani. Calismis Calismamis umurlarinda degil. Yeter ki gezebilsinler

Kardeslerimin hepsi bekar O ihtimal aklima bile gelmemisti

Neden kendiniz yapın demediniz bu nasil üslup ya siz hizmetcileri misiniz sinirim bozuldu
İşin kötüsü de ne biliyo musun. Normalde kayinvalidem kendisini cocuklarinin kocasinin kolesi gibi goren Surekli is yapan is yapmaya calisan biri. Benim evime geldiginde de normalde oyleydi. Ama hic oturmuyor, ben de oturamiyorum hem de evimin isine karisilmasindsn hoslanmam diye, sen karisma ben hallederim demekten dilimde tuy bitiyodu. Gecen sene geldiginde kendi anne babasini da tatil yapmaya getirmis. Cok eminim ki sirf annesi de var diye ,ona "gelinim hizmet eder" şovu yapmak icin normalde o ezim ezim ezilen, yardim etmeye çalışan kadin emreden canavar kaynanaya dönüştü. Birden bire. Bildigin annesjne şov yapti Deli mi ne

Bir öküz koca vakası daha." Mecbur ağırlamak zorundasın dedi kocam, Görümce gelince bir yere gidemem kocam boşar" Bu evlilik değil .Hayatınız ortak ama bu evlilikte alttan alan,hizmet eden,tepki gösteremeyen idare eden yükü taşıyan kadın .

Kocan bu kafadaysa sende aynen şunu yap ,
Annesi tarafı gider gitmez senin ailenden birilerini çağır.arada boşluk bırakma.sürekli aşkım şu bitti al bu bitti alıversene de.bide sana yaklaşcağı zaman aşkım misafirlerden çok yoruluyorum hiç halim yok de :) sana biraz zor olcak ama aralıksız birşekilde yoğunluk kocanı darlayacaktır:)

Gelsin ama ornegin 5 gun kalsin donsun.10 gun nedir bebekli evde..ayrica girumcelerinde rutine baglamis gibi heryil gelmesine gerek yok.biri hic evine sokmaz otekinde en fazla 1 gece kalirim ben gitmek zorunda kalinca.
Topla çoluğu çocuğu 20 gün görümcende kalmaya git.
Aile gibiyiz biz birbirimize sık sık gelip gidiyoruz zaten de
Güleryüzlü ol laf ederlerse anlamazlığa gel
Belki senin yine gelmenden korkup ancak ayak keserler.
Zaten onlar seni iyi ağırlar senin gibi karşılarlarsa laf yok ama yok hık mık ederlerse gerekeni söylersin.

Son düzenleme:

SpamKutusu kadın kendi aile durumunu anlatmış. Konu sahibine de öneride bulunmuş. Bu mesajın nesini beğenmediniz ? Söyledikleri arasından hangi kısma katılmıyorsunuz ?

Kök ailenin yılda 10 gün gelip kalması da bir zahmet batmasın artık. İşlerin ucundan tutmuyorlarsa o konuda çözüm üretin. Kayınvalideden bir çorba yapmasını, görümcenin biraz bebeğe bakmasını vs isteyebilirsiniz.
Ayrıca kadının ailesi gelebilir evde olan kadın diyen arkadaşlar, evlilikte senin emeğin benim emeğim varsa kocalarının çalışıp kazandığı parayla ailelerini ağırlamasınlar.

ayrica isleri beraber de yapabilirsiniz, benim gorumcem tasinirken bir ay ailecek bizde kaldi, ben de hamileydim, hayatimda en az is yaptigim donem o donem olmustur herhalde. giderken camlarimi silip gitti. gorgulu insanlarla muhatap olmak cok guzel.

Kadınlar kulübü okumaya başlayana kadar uzun süreli gelen insana misafir muamelesi yapıldığını bilmezdim. Bizde bir iki günlük değilse misafirlik gelen kişi yemek de yapar temizlikte. O kadar süre hizmet mi beklenir. Zaten yakın aile üyelerisiniz hizmet beklemek saçma. Geldiklerinde onlara da iş yaptırın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…