İnanın çok üzüldüm. Maalesef biz bayanlara hep yapar gözüyle bakıyorlar. Tabi ki çok güçlüyüz. Ama insanın da bir dayanma çizgisi sınırı var.Birde kadin calisiyor. Calismayip evde olsa da eziyet.
Neden kendiniz yapın demediniz bu nasil üslup ya siz hizmetcileri misiniz sinirim bozulduAynen oyleee Kayinvalidemler helr, densiz gorgu bilmezler. Hepsi bir parca kiyafetle gelmis Surekli camasir yikattilar bana. Denize gidip gelip Her gidisinde 8 makina camasir cikartti. Hepsi ayri yikanacakmis. 3 tane erkek atleti ayirip bunlar ayri yikanacak, havlular ayri mayolar ayri, bunlari yatarken giyecez duye gunde 8 kez makina calistirtiyodu. Aynen oglunu ozlemistir kesin
Yaz zaten 90 gün 2 kere gelip 10ar günden 20 gün kalinmasi normal mi?kadının bebeği de varArada 1000 km var ben evime gelen insanın 1 haftada dönmesini isteyemem zaten. Daha insanlar yol yorgunluğunu atmadan..
Sürekli derken? Bu yaz sadece 2 kere gelmişler. Çocuğu olan insanlar zaten okul zamanı istese de uzun gelip kalamaz ki.
İnanın çok üzüldüm. Maalesef biz bayanlara hep yapar gözüyle bakıyorlar. Tabi ki çok güçlüyüz. Ama insanın da bir dayanma çizgisi sınırı var.
Yani bende çalışıyorum daire bitince bir mesaide evde başlıyor. Anca kızıma eşime yetişiyorum Birde misafir mi Valla yapamam aman Allah'ım.
Valla çok üzüldüm o tanıdığınıza Allah'ım yardımcısı olsun.
Keşke eşi de karısının hatırına bir şey yapsa diye düşündüm açıkçası.Kendisine de sordum ne ara kendin tatil yapiyorsun diye. Ama esinin hatirina hepsini idare etmeye calisiyor. Ben coktan isyan bayragi cekerdim. Her insanin kapasitesi de ayni degil. Bana kolay gelen baskasina zor gelir. Ben aile haric yatili misafir cok nadir kabul ederim. Niye elalemi eglendiriyim. Onu benim icin kimse yapmiyor. Isleri düsünce ariyorlar. Kimse kendini kullandirmasin. Iyi hos sohbet olan insanlari herke agirlar. Konu sahibine kayinvalidesi ve iyi görümcesi iyi davransa o 10 gün ona da uzun gelmezdi, ama demek ki iyi davranmadilar daha önce
Keşke eşi de karısının hatırına bir şey yapsa diye düşündüm açıkçası.
Yani demek ki dediğiniz gibi anlaşılıyor da gelenlerle yardımcılardır da eminim ama ne bileyim daireden çıkınca bir iki dk soluklanıp kızımla vakit geçirip eşime günün nasıl geçtiğini sorup öyle yemeğe girişmek isterim eve gider gitmez birine hizmet etmek istemem ev konfor alanımız ya sürekli yatırı misafir zor sizin gibi düşünüyorum bende.
Kardeslerimin hepsi bekar O ihtimal aklima bile gelmemistiYani görümceniz eşiyle gelince örtünüyorsanız kızkardeşiiniz eşiyle geldiğinde de örtünüyorsanız değil mi?
Kardeşler eşsiz geldiğinde iki taraf için de sorun yok eşli geldiğinde iki taraf için de eşit durum var bana göre.
Görümce eşinden rahatsız oluyorsanız kız kardeşinizin eşine de gelme dersiniz o zaman.
İşin kötüsü de ne biliyo musun. Normalde kayinvalidem kendisini cocuklarinin kocasinin kolesi gibi goren Surekli is yapan is yapmaya calisan biri. Benim evime geldiginde de normalde oyleydi. Ama hic oturmuyor, ben de oturamiyorum hem de evimin isine karisilmasindsn hoslanmam diye, sen karisma ben hallederim demekten dilimde tuy bitiyodu. Gecen sene geldiginde kendi anne babasini da tatil yapmaya getirmis. Cok eminim ki sirf annesi de var diye ,ona "gelinim hizmet eder" şovu yapmak icin normalde o ezim ezim ezilen, yardim etmeye çalışan kadin emreden canavar kaynanaya dönüştü. Birden bire. Bildigin annesjne şov yapti Deli mi neNeden kendiniz yapın demediniz bu nasil üslup ya siz hizmetcileri misiniz sinirim bozuldu
İyi evlenince kocalarınızı getirmeyin bana örtünmek zorundayım rahat edemem dersiniz o zaman. Görümcenizin eşi geldiğinde olduğu gibi.Kardeslerimin hepsi bekar O ihtimal aklima bile gelmemisti
Çekmeyin böyle adamları...Esim sinirli yapiya sahip diklesince konu ayriliga gelir.
Sonucta onlarda evlenecekler, onlar geldiginde ayni dusunecekseniz o zaman haklisinizKardeslerimin hepsi bekar O ihtimal aklima bile gelmemisti
Topla çoluğu çocuğu 20 gün görümcende kalmaya git.Gelsin ama ornegin 5 gun kalsin donsun.10 gun nedir bebekli evde..ayrica girumcelerinde rutine baglamis gibi heryil gelmesine gerek yok.biri hic evine sokmaz otekinde en fazla 1 gece kalirim ben gitmek zorunda kalinca.
Tuhaf tek taraflı bakılıyor durumlara. Hem görümce hem gelinim. Gidip kalma yok gelinlerle aynı şehirdeyiz ama günü birlik gidince bile oturmam beraber sofra kurarız bulaşıkları hallederim, çocuklar durmaz oyalarım gidip yayılmam. Konu sahibinin görümce düşünüp yapmıyorsa abla tabakları sofraya koyar mısın ne bileyim bulaşıkları makineye dizer misin diye söyleyebilir. Böyle böyle alışır o da yapmaya. Ya da çocuğu verir ilgilensin diye. Sene 365 gün bunun 10 ya da 20 günü nasıl çok geliyor, sahibinin hatırı var hesabı düşünsek olayları daha rahat olur kafalar.
ayrica isleri beraber de yapabilirsiniz, benim gorumcem tasinirken bir ay ailecek bizde kaldi, ben de hamileydim, hayatimda en az is yaptigim donem o donem olmustur herhalde. giderken camlarimi silip gitti. gorgulu insanlarla muhatap olmak cok guzel.Esimin ailesi baska sehirdeler.surekli esimi arar evimizin ozelini bence konusurlar cunku okadar uzun sure insan ne konusur.neyse.birde bebegim var.gelmeyi bende gunlerce kalmayi cok severler her yaz.bir yazda iki kez geldiklerini bilirim kaynanamlarla gorumcemin.neyse.gorumcem yine geliyor cocuklariyla ve 10 gun kalacakmis.esimde surekli cagiriyordu zaten.ben bu kalmali misafirlik olayindan yoruldum esim katlanacaksin kafasinda..ne yapmali?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?