Niye birlikte gittiniz ki? Hayır benim gelinliğimide kayınvalidem begenmedi ama ben önceden begenmiştim secmiştim onları sonradan götürdük esimle işte bu dedim giydim o sırada o baska gelinliklere bakıyordu aa taslı taslı ne güzelmiş die:) ama ben secmiş olmustum bişey diyememişti nasıl diye sorsam eminim taslı olan daha güzel falan derdi. Oyuzden tavsiyem kalabalık gezmeyin alınanlar size alınacagına göre gidin ikiniz secin yoksa sorunlar cıkabiliyor.
hayır dedim kesin bir biçimde. bir daha bu konuyu açarlarsa annem kayınvalidemi arayıp siz 1600 yollayın üstünü biz tamamlayalım demeyi düşünüyor. karşı çıkıyorum anneme, ortamı germeyelim diyorum. allahtan eşim benden yana. sen ne beğeniyosan onu al ben parasını yollarım diyor. ama yine de ailesinin bu tavrı hoşuma gitmedi.. baya cimriler:/ size bişey sorucam mesela, düğünde takılcak bilezikleri gelin kendi beğenmez mi? yani bizim adetlerimize göre gelin kuyumcuya götürülür ve o seçer. tamam ben de onların verdiği fiyat dahilinde alıcam tabiki sadece model seçmeyi isterdim. ama kendi kafalarına göre alıp geçiyolar bilezikleri fln... bunu da sorun ediyo annemler
Maalesef bu süreç sıkıntılı yorucu ve bıkkınlık derecesinde sinir bozucu geçebiliyor..
Para konusunda tabi ki onlar ödeyecekleri için yorum yapabilirler ama saçma Ankaraya gitmen yol parası vs. aynı şey yorgunluk cabası..
Sıkma canını gün senin günün olacak elinden geldiğince üzülme böyle şeylere demesi kolay biliyorum ama bende yaşadım..Benim kayınvalidem de 2. girdiğim mağazadan aldım diye kızdı niye bakmadın diye onu beğendim dikim oldu benim de sıkıntı yani üzüldüğünle kalıyorsun canım takmamaya çalış..
ben antalya da idim eşim istanbul da bilezikleri kayınvalidem almıştı ben ancak setimi beğenerek aldım..Bileziklerimi de beğendim ama beğenmediysen değiştir demişlerdi..
Sen de beğenmez isen evlendikten sonra değiştirirsin canım böyle sorunlar insanı çok yıpratır buna izin verme..ve tabi ki ezdirme de kendini..
sıkmıyım takmıyım diyorum ama her gün ayrı bi şey çıkıyo. nişan sandığına koyduğu gelinlik büyük geldi üstüme. değiştirme imkanınız varsa değiştirseniz anne dedim. doğumdan sonra kilo alınca giyersin deyiverdi mesela olur kızım değiştirelim veya yenisini alalım demedi. ben daha anlayışlı daha nazik tutumlar bekliyorum çünkü karşı tarafa o şekilde davranıyorum..
benim kayınvalidem de bıraksan her şeye karışır da benden önce başkaları (görümcemi kayınpederim) engelliyo Allahtan..benim gelinliğime de kimse bişey demedi. zaten diktirdim ben ve bitmesine yakın gördü kayınvalidem falan.
ben düğününün bi kadının hayatındaki en önemli ve en güzel günlerden biri olduğunu düşünüyorum onun için kesinlikle hiç bişeye karışılamalı, gelin herşeyi gönlüne göre yapmalı. tabi imkanlar elverdiği sürece..
ne güzel demişler.. ama bana biz ne alırsak onu takıcaksın onu giyiceksin der gibi davranıyolar bozuluyorum, ailem de bozuluyor. set alamayız dediler biliyo musun set almıycaklar
Taviz tavizi doğurur...
Bugün taviz vermeni istedikleri husus senin hayatında ilk ve son kez gerçekleşmesini istediğin beyazların içinde yer almana sebep GELİNLİK
Hayatında yalnızca bir kere gerçekleştireceğin bir düşün nişanesi için sence taviz verilir mi?
Ismarlama, içine sinmeyen bir gelinliğin beyazlığı içinde senin yüzünün aydınlığı ne kadar olur?
Bugün taşsız gelinlik isteyenlerin aslında senin gönlündeki inci taşları döktüklerinin farkında değiller anlaşılan..
Bu bakış açısı mı geleceğe yatırım yapacak, bu bakış açısı mı gelinin kayınvalidesine anne gibi davranmasını sağlayacak?
Bu düğün öncesi alışveriş mevzuları çok canlar yaktı, öğrenemedik bir türlü gönül kırmamayı...
Gönlündekini yap canım, gelinlik özeldir, en azından özelini muhasebecilere bırakma, olduğu kadar..
imkanları var canım öyle zor durumda değiller. ama mümkün olduğunca ucuzuna kaçıyorlar herşeyin anlamış değilim. sizi alışverişe çıkardılar mı mesela? işte gecelik, makyaj malzemesi, elbise için fln? bizde düğünden önce gelin alışverişe götürülür. ama onu da yapmıycaklar sanırım hiç bahsetmiyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?