Eşimin ailesinden kendimi nasıl soğutabilirim

herşey eşinde bitiyor ailesiyle yüz göz olma belliki eşin ailesine çook düşkün
ailesiyle münakaşa içinde olursan eşinde sana karşı tepkili olur
kocanla konuş her zaman dile getir
duygusal yaklaşımlarla damardan gir:1ninca:

bizim bir akrabanın gelininin yaptığı taktikleri yazayım size 1.çok müsrif davran elektriği çok tüket suları çok tüket gereksiz yere 2 evdeki tabak bardakları sürekli kır ay elimden kaydı de.3.evdeki muslukları sürekli boz.4 evdeki elektronik aletleri boz ve ben bozmadım de diğer aile bireylerinin üzerine at yüzleştirirlersede inkar et ben öyle birşey demedim de 5 misafir geldimi başım ağrıyor de kendini odana kapat akşama kadar yat.6 evdeki mutfak erzaklarını konu komşuya dağıt sonrada sürekli erzak iste sorulunca nerde erzak diye aaa bitti zaten az almıştınız de 7hastalık oyununu uzun süre oynaman lazım yeri geldimi odandan hiç çıkmayacaksın tabiki acıkacaksın gece kocanla dışarıda yemek ye.hastalık numarası yaptığını anlıyacaklar ve haliyle sinir olacaklar sonuçta ayırdılarmı evlerini diyeceksin hayır kaynana inadına ayırmıyor oda ferhundeliklerinew devam ediyor inşallah sonları yaprak dökümü gibi olmazlar

Ailesiyle neden uğraşıyorsunuz ki.
Bu iş eşinizde biter.
Eşiniz sizi dinelmiyorsa, sıkıntılarınızı anlamıyorsa,
eşinizde bir sorun var o zaman.
Ailesiyle ilgili yapılabilecek birşey yok bence.

ARKADAŞLAR BİR DERDİM VAR İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM NE OLUR YARDIM EDİN.EŞİMİN AİLESİNDEN KENDİMİ NASIL SOĞUTABİLİRM.ÇILDIRACAĞIM YADA CANIMA KIYACAĞIM....O KADAR BIKTIM Kİ 1 SENEDİR EVLİYİM EŞİMİ ÇOK SEVİYORUM AMA CANIMDAN BEZDİM Bİ HATA EDİP EŞİMİN AİLESİYLE OTURMAYI KABUL ETTİM ANKARADAN İSTANBULA GELİN GELDİM AMA HUZUR YOK MUTLULUK YOKKKKKK HER KAHIRLARINIBEN ÇEKİYORUM HERŞEYLERİNE KATLANIYORUM HİZMETÇİ GİBİYİM SIĞINTI GİBİYİM BEN KENDİMDEN BİLE VAZGEÇTİM ÇARE ARIYORUM...BENDEN BIKSINLAR Kİ EVİMİ AYIRSINLAR.....NE OLUR YARDIM EDİN TAKTİK GÖSTERİN BUNU YAPMAK İSTEMEZDİM AMA GERÇEKTEN ÇEKEMİYORUMMMM.:Saruboceq:

sanki iki yıl öncesine gittim :( bilmiyorumkismile
bende ankaradan eşimin ailesiyle oturmayı kabul ederek istanbula geldim
2 yıl oldu
eşim ayrılmaya ikna oldu ama artık
maddi durumdan ayrılamyıruz..
yakında ayrılacağız eğer dükkan açabilirsek evide ayıracağız..

bence siz para biriktirin kenara eşinizi ikna edene kadar..
bana eşinizle iletişiminizden vs bahsederseniz neler yapabileceğinizi belki söyleyebilirimboshayallersmile

ARKADAŞLAR BİR DERDİM VAR İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM NE OLUR YARDIM EDİN.EŞİMİN AİLESİNDEN KENDİMİ NASIL SOĞUTABİLİRM.ÇILDIRACAĞIM YADA CANIMA KIYACAĞIM....O KADAR BIKTIM Kİ 1 SENEDİR EVLİYİM EŞİMİ ÇOK SEVİYORUM AMA CANIMDAN BEZDİM Bİ HATA EDİP EŞİMİN AİLESİYLE OTURMAYI KABUL ETTİM ANKARADAN İSTANBULA GELİN GELDİM AMA HUZUR YOK MUTLULUK YOKKKKKK HER KAHIRLARINIBEN ÇEKİYORUM HERŞEYLERİNE KATLANIYORUM HİZMETÇİ GİBİYİM SIĞINTI GİBİYİM BEN KENDİMDEN BİLE VAZGEÇTİM ÇARE ARIYORUM...BENDEN BIKSINLAR Kİ EVİMİ AYIRSINLAR.....NE OLUR YARDIM EDİN TAKTİK GÖSTERİN BUNU YAPMAK İSTEMEZDİM AMA GERÇEKTEN ÇEKEMİYORUMMMM.:Saruboceq:

sen seni çok sevdikleri,kaşına gözüne doyamadıkları içinmi seni evlerine gelin aldıklarını sanıyorsun??
bence önce bu düşüncenden kurtul
onlarda sana bayılmıyordur inan
kendilerine hizmetçi aramışlar,bu işi en ucuz nasıl yaparız demişler ve seni evlerine gelin almışlar
bukadar basit
kurtulmak içinde onların senden "bıkmasını"beklersen çooook beklersin
kim bıkarki 7/24 hizmetçiden?
kaç kurtar kendini, daha yaşın küçüktür eminim, kendi düzenini kur biran önce gençliğini heba etme

Valla anne-baba ile aynı evde yasamak cok zordur eminim ki.Keske kabul etmeseydiniz en basından ama diger arkadaslarında dedigi gibi hersey esinizde biter.

Artık siz bir aile oldunuz anne babayla karar almak yerine ikinizin ortak kararlar alması gerekir.:delphin:

şimdi nasıl anlatsam bilmiyorum ama eşimle ben 4 yıl önce severek çıkmaya karar verdik ve geçen yılda ailelerimize danışarak evlendik.zaten güçlük çıkmadı çünkü akrabaydık...
evlenmeden önce ben ayrı ev istedim,eşim dediki babamlarla konuştum 1 yıl otursun sonra taşınırsınız dedi bana.sonra ben gözüm aşktan kör olduğu için kabul ettim.ailem biraz karşı çıktı ama onlar benim ne kadar asi olduğumu biliyolardı dedimki ben 1 yıla kalmaz ayrı eve çıkarım onlarda bişey demedi ki zaten böle düşünüyodum eşiminde böle düşündüğünü sanıyodum.
evlendik 1 yıl geçti eşime dedim böle böle hadi çıkalım.şimdi öğrendimki eşim babasına falan sölememiş 1 yıl oturacağımızı onlar ömür boyunca birlikte turacağımızı sanıyorlar.(maaşımız evi geçindirmeye yeter artar bile bu arada) eşim ev alalım babamlarla ondan sonra çıkarız dedi.şimdi size soruyorum ev alınca ben o kadar sıkıntıya giricem ondan sonra da al siz oturun biz ayrı kiraya çıkıyoruz mu dicem...onun ailesi oğlunu sevseydi gençliğinde har vurup haman savurcak yerine ev alırdı arsa alırdı ben nie düşüniyim ki...haksızsam haksızsın deyin lütfen.şimdi çıldırmak üzereyim...eşimle hergün nerdeyse kavgalıyız çünkü kendi düşünceleri ona mantıklı gelio benim düşüncelerim çok duygusalmışşşşş.mantıklı değilmiş.önemsemiyo.2 dakka ciddiye alıo sonra yine aynıııı.ha baştan söliyim eşimi çok seviyorum.bu konu dışında mükemmel bir insan.saygılı düşünceli terbiyeli kesinlikle kötü dvranmaz bana ama bu konuda beni dinlemio çoğu kez. hem korkuyorum benden soğuyacak diye hemde ailesiyle birlikte yaşamak istemiyorum....eşimin annesi farklı kişiliğe sahip birisi.kızmıyorum onlara ama ailesi komple farklı işte kafa yapımız hiç uygun değil ama ben onlara çok iyi davrandım bu zamana kadar artık onlarda beni düşünsün istiyorum ben hep onları düşünürken onlar sürekli kendilerini düşünüyolar.bıktım ya evliliğim bitecek yada ben...ne olur yardım edin

uzun oldu kusura bakmayın..... sevgilerle:Saruboceq:

Ben mi anlayamadım acaba ev alıpp niye onlarla oturuyosunuz yine??
Şuan hep birlikte nerde oturuyosanız onlar orda kalsın siz yeni evinize çıkın.Buna cevap verdiyseniz kusura bakmayın ayrıca önceki messajları okumadım
Eşiniz illa ailemle yakın olalım diyorsa yeni evinizi onlara yakın bir yerden alın eşinize de bunları güzel güzel anlatın:1ninca:

Bir yuva kurulduğunda amaç herşeye rağmen ev almak değildir.
Orada ömrünüzü harcadıktan sonra, eşinizle tartıştıktan sonra,
huzurunuz bozulduktan sonra, siz sizden gittikten sonra,
ev almanın bir anlamı yok.
Eşiniz size 1 sene diye söz vermiş, sözünü yerine getirsin önce.
Ev almaktan önce, siz ve sizin huzurunuz gelmeli eşiniz için,
ama ailesinin yanında ki rahatlığa alışmış anlaşılan eşiniz.
Ya idare ederim çekerim diyeceksiniz ya da
ben kesinlikle ailenle oturnak istemiyorum diye tepkinizi koyacaksınız.
Bir yuva kurulduysa, kimse ailesine güvenip yuva kurmuyor.
Bu iş ailesiyle arayı bozmakla olmaz bence.

İdrak problemi yaşıyorum bugünlerdesempatiksalakcinni
Kötü gelin olmayın bence eşinizde sizden soğuyabilir bence ya ayrı ev ya baba evi diye rette çekmeyin bir süre bekleyip kafanızı toparlayın akılcı bir karar verin eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz nasıl huyuna gidilir bilirsiniz bütün yolları denedikten sonra resti çekin derim bensengözlerimebaksanab

şimdi nasıl anlatsam bilmiyorum ama eşimle ben 4 yıl önce severek çıkmaya karar verdik ve geçen yılda ailelerimize danışarak evlendik.zaten güçlük çıkmadı çünkü akrabaydık...
evlenmeden önce ben ayrı ev istedim,eşim dediki babamlarla konuştum 1 yıl otursun sonra taşınırsınız dedi bana.sonra ben gözüm aşktan kör olduğu için kabul ettim.ailem biraz karşı çıktı ama onlar benim ne kadar asi olduğumu biliyolardı dedimki ben 1 yıla kalmaz ayrı eve çıkarım onlarda bişey demedi ki zaten böle düşünüyodum eşiminde böle düşündüğünü sanıyodum.
evlendik 1 yıl geçti eşime dedim böle böle hadi çıkalım.şimdi öğrendimki eşim babasına falan sölememiş 1 yıl oturacağımızı onlar ömür boyunca birlikte turacağımızı sanıyorlar.(maaşımız evi geçindirmeye yeter artar bile bu arada) eşim ev alalım babamlarla ondan sonra çıkarız dedi.şimdi size soruyorum ev alınca ben o kadar sıkıntıya giricem ondan sonra da al siz oturun biz ayrı kiraya çıkıyoruz mu dicem...onun ailesi oğlunu sevseydi gençliğinde har vurup haman savurcak yerine ev alırdı arsa alırdı ben nie düşüniyim ki...haksızsam haksızsın deyin lütfen.şimdi çıldırmak üzereyim...eşimle hergün nerdeyse kavgalıyız çünkü kendi düşünceleri ona mantıklı gelio benim düşüncelerim çok duygusalmışşşşş.mantıklı değilmiş.önemsemiyo.2 dakka ciddiye alıo sonra yine aynıııı.ha baştan söliyim eşimi çok seviyorum.bu konu dışında mükemmel bir insan.saygılı düşünceli terbiyeli kesinlikle kötü dvranmaz bana ama bu konuda beni dinlemio çoğu kez. hem korkuyorum benden soğuyacak diye hemde ailesiyle birlikte yaşamak istemiyorum....eşimin annesi farklı kişiliğe sahip birisi.kızmıyorum onlara ama ailesi komple farklı işte kafa yapımız hiç uygun değil ama ben onlara çok iyi davrandım bu zamana kadar artık onlarda beni düşünsün istiyorum ben hep onları düşünürken onlar sürekli kendilerini düşünüyolar.bıktım ya evliliğim bitecek yada ben...ne olur yardım edin

uzun oldu kusura bakmayın..... sevgilerle:Saruboceq:

Evet haksızsınız!
Madem 1 yıl sonra ayrı eve çıkacaz dedi adam 1 sene bekleseydiniz...
Ne bu acele yahu?
İlla erken evlenince bişiy mi oluyor anlamıyorum ki!
Gerçi bu kadar önemli bir konuda size yalan söyleyen adamın mükemmel olduğunu düşünmeniz de yanlış geldi bana ya neyse...

laale hanım iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın ...düşmez kalmaz bir allah.ben düştüm yardım diyorum siz baştan hatalısın diyosunuz bende biliyorum hatalı olduğumu ,, bunları bilmek bişey değiştirmiyor ki en başa döneceğimi bilsem neler yapmazdım ki şuan ...lütfen eleştirirken başıma gelsee ne yapardım diye bakın...ayrıca bir yuva hemen bozulmuyor.ben kurtarma çabasındayım.boşan ayrıl gibi öneriler gelmesin mümkünse.lütfen

laale hanım iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın ...düşmez kalmaz bir allah.ben düştüm yardım diyorum siz baştan hatalısın diyosunuz bende biliyorum hatalı olduğumu ,, bunları bilmek bişey değiştirmiyor ki en başa döneceğimi bilsem neler yapmazdım ki şuan ...lütfen eleştirirken başıma gelsee ne yapardım diye bakın...ayrıca bir yuva hemen bozulmuyor.ben kurtarma çabasındayım.boşan ayrıl gibi öneriler gelmesin mümkünse.lütfen

Başıma gelse diye düşünürsem kuracağım cümle hoşunuza gitmez ki...
Baştan yaptığınız hataya devam ettiğinizi söylüyorum farkında değil misiniz?
Adam sizi baştan kandırmış tamam cahilmişsiniz,gençmişsiniz vs. peki ya şimdi neden size destek olmuyor?
Bahsettiğiniz gibi mükemmel bir eş olduğu için mi?

Dikkat edin de midyattaki pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın...
Eşinizin ailesini kendinizden soğutmaya kalkarsanız onlar da sizi eşinizden soğutmaya kalkmasınlar sonrasında... aklinialirimsmile
Benden bıksınlar ki evimi ayırsınlar diyorsunuz evi değil de sizi ayırırlarsa o zaman napacaksınız merak konusu... sengözlerimebaksanab
İnsanların evine siz kendi rızanızla gitmişseniz adamların mı suçu var sizin mi bir sorun kendinize derim...
Siz kendi hakkınızı savunmazsanız onlar sizi savunacak değil herhalde... boshayallersmile
Siz yanlışı baştan yapmışsınız paşa paşa da çekeceksiniz ya da o diyardan gideceksiniz... bayanssulusmile

Arkadaşım bu iş öyle soğutmayla olmaz. O zaman ailesiyle papaz olunca eşinizle mükemmel olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Eğer öyle bir düşünceniz varsa aklınızdan silin. Bu konunun tek çözümü var adam gibi eşinizi karşınıza alıp ayrı ev istediğinizi, ailesinin evini de ailesinin alması gerektiğiniş bir ev alacaksanız kendinize almanız gerektiğini üstüne basa basa söyleyin. Şöyle olursa böyle olur, böyle olmazsa şöyle yaparız lagalugalarını bırak bana kesin çözüm sun diye konuşun. Geçiştirmelerine kanmayın. Bekle mekle vs derse o zaman ben ailemin yanına gidiyorum orda bekliyim sen ayrı eve çıkma zamanı gelince gelir beni alırsın tabi gelirsem deyin... Yani işin ciddiyetini üstüne basa basa eşinize bildirin. Yoksa kimseyi yıldırma taktikleriyle bir yere varamayacağınız gibi ancak kendinizi yıldırırsınız.

çok zormuş durumun keşke baştan kabul etmeseydin.ama bir senede eşinde iyiden iyiye bağlanıp alışmıştır bu duruma.sen laaleye sinirlenmişsin ama haklı arkadaş her şey eşinde bitiyor.eşinin ailesini kendinden soğutabilirsin tavırlarınla ama eşini de soğutmuş olursun bu durumda.Yapabileceğin tek şey eşini karşına alıp bu evde birlikte yaşamak istemiyorum ya ayrı eve çıkarız ya da bu iş biter demektir.eşinde zaten seni seviyorsa senden kopmak istemiyorsa kabul edecektir.yoksa geniş aile şeklinde yaşamaya devam edersiniz.

punchshe yardım edermisin... konuyu baya açtım ama..

merhaba evet ayrıntıları görüğüme sevindim..
şimdi siz ev alacaksınız ama ailesine mi alacaksınız
yoksa evi kendinizemi alacaksınız anlamadımki niye ailesine ev alasınız

yani baya uzun şeyler yazabilrim birazdan ama şuanda müsait değilim..
5 dk içinde döneceğim

aslında bal gibide olur ve valla bende olduda

yalnız ben 2 yılımı verdimde anca anladı
biz ayrılmayı düşünmüyorduk bir annesi vardı 65 yaşında ama seni beni gömer öyle eli ayağı tutmayan birisi değil..
kocası vefat ettiğinden eşimde en küçük çocuk olduğundan asla ayrı eve çıkmayız diyorduk
ama tüm ailesi bizi bıktırdı illallah dedik
sadece annesinden değil sülalesinden soğudum
bir kaç akrabası hariç

yani bir aşama belirlemedim ama öncelikle evde birliktelik durumlarında huzursuzluk olduğunu hem eşinizin hemde eşinizin ailesinin gözüne sokmanız önemli anlamayınca yada siz sessiz durunca sanıyolarki sorun yok bu gelin aptal herşeye uyar..

yani pozisyonlar ne onuda bilemiyorum ama
biz artık annesiyle eve misafir geldiğinde belki konuşuyoruz onun haricinde anne bile demiyorum.
demek isterdim ama kendisi çok soğuttu beni..
ben eşimle konuşurken ona şunu söyledim

sen kendi bencilliğin için biz iki kadınıda mutsuz ediyorsun dedim..
sırf senin isteğin üzerine aynı ortamı paylaşacağız diye kendi isteklerimizden hayallerimizden sevkimizden ve alışkanlıklarımızdan vazgeçmemi istiyorsun
bu yaptığın bana karşıda haksızlık annene karşıda haksızlık dedim..
özellikle eşime ailesini karalamadan onunda aklına yatacak şeyler söylediğimde dinliyor
ailesiyle ilgili kötü birşeyi suçlayarak isim belirterek söylersem gardını alıyor ve doğruyu söylesemde dinlemiyor
ozamna bende asla kimseyi kötülemeden yanlış davranışlardan bahsettim..

dedimki annenin zevki farklı benim zevkim farklı
annen erken kalkar erken yatar ama ben erken yatmam erken yatmadığım için erken kalkmam
ama annenin erken kalkmıyorum diye laf sokmasından sıkıldım
rahatsız oluyorum dedim
haklısın aldırış etme uyu sen boşver dedi
aldırış etmedim umursamadım
,annesi bir söyledi iki söyledi 3. yü oğluda duydu söylerken oğlu cevap verdi herkes istediği saatte yatar istediği saatte kalkar herkes sana uyacak değil dedi..
sabahları sırf uyanalım diye gürültü yapuyor kapımızın önünde elektrik süpürgesi çalıştırıyor sabahın köründe

1 değil iki değil
bunu tekrarladı
hiç umursamadım
döndüm sırtımı uyudum
eşim rahatsız oldu gitti o tartıştı
annesine rahatsız etmek neymiş göreceksin dedi
gecenin bir yarısında annesini uyandıracak gürültü yaptı ben yalnız ne öyle yap dedim ne yanlış dedim ne doğru dedim
vurdumduymaz davrandım

kavga edecekleri zaman araya atılırdım
kavga bana dönerdi
sinşr benden çıkardı
,hiçbir tartışmada yakınlarına dahi gitmiyorum bırakıyorum yiyorlar birbirlerini
eşim huzuru bende buluyor
ozaman o benden daha çok ayrı eve çıkmak istiyor

yani dah bir sürü aslında hiçbirşey yapmıyormuş gibi bir sürü şey yapıyorum bunun gibi

Son düzenleme:
Dikkat edin de midyattaki pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın...
Eşinizin ailesini kendinizden soğutmaya kalkarsanız onlar da sizi eşinizden soğutmaya kalkmasınlar sonrasında... aklinialirimsmile
Benden bıksınlar ki evimi ayırsınlar diyorsunuz evi değil de sizi ayırırlarsa o zaman napacaksınız merak konusu... sengözlerimebaksanab
İnsanların evine siz kendi rızanızla gitmişseniz adamların mı suçu var sizin mi bir sorun kendinize derim...
Siz kendi hakkınızı savunmazsanız onlar sizi savunacak değil herhalde... boshayallersmile
Siz yanlışı baştan yapmışsınız paşa paşa da çekeceksiniz ya da o diyardan gideceksiniz... bayanssulusmile

Bana bu mesajımdan dolayı eksi rep vermişsiniz...
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar siz de haklısınız...
Ama doğrular işte...
kaydirigubbakcemile3

Back
X