Eşimin ailesinden kendimi nasıl soğutabilirim

çok fazla sıcak davranmadım ne eşime ne ailesine
eşinede soğuk davran
biraz uzaklaştırki seni özlesin
seni anlasın dinlesin yoksa sen onun için ölüyorum diye kul köle olursan adamda seni daha çok süründürür.

başbaşa kalamamaktan bahset yakın olduğunuz zamanlarda hep evin kalabalık olusundan hep evliliğinizin en güzel zamanlarını başkalarıyla yaşamanozdan bahset
arada annesinin bile apamayacağı şeylerle ödüllendir
senin zevklerine alıştır onu yemek zevkine damak zevkine
oğlum onu yemez dediği değişik şeyler yedir
ben eşimi yemek konusundan da fethettim annemin bir kaç özel tarifini aldım (annem aşçı) özel yerlerde yapılıp satılan tatlılardan pastalardan yemeklerden yaptım
yemekle ilgili az da kur yaptım
sana güzel bişey yaptım bakıyım tadını beğenecekmisin vs
bunlar eşimi bana bağladı
ana kuzusu olmaktan çok kendi istekleri olan biri haline döndü..
annesi eşimin diğer kardeşine özene bözene çeşitli yemekler yapar
eşime hiç uğraşmazdı
eşim acı biber yemiyor
bende eşime söyledim hep onda biber var sana ne yapayım
sen onu yiyemezsin içinde biber var
yani kendinize çekmeye çalışın eşinizi kazanın önce
sonra ancak sizin gibi dşünmesini sağlayabilirsiniz

mesela annesi eşime ikinci sınıf insan muamelesi yapardı bunuda eşime söyledim
dedim annen nenden hiç senin düşüncelerine saygı göstermiyor
varsa yoksa bülent abi..
bence bülent abininde yanlışları var sen anneni hiç azarlamıyorsun bülent abi azarlıyor
ama annen konuşurken sürekli senin azarladığını söylüyor niye böyle yapıyor dedim onunda dikkatini çekti

konularda ve aile ilişkilerinde
eşinizin haklı olduğu yerleri cımbızla çekin ona gösterin karşı tarafı kötülemeyin sadece neden eşiniz bu fikrine saygı göstermediklerini sorgulayın ve eşinizin fikrine saygı gösterdiğinizi ona katıldığınızı vurgulayın
eşiniz kendisini böylece sizinle güçlü hissedecektir..
ailesinin söylediği şeyler daha çok batacaktır ve haklı olduğu zamanlarda haksız yerine konulmak zoruna gidecektir..

eşinize ara sıra iltifatlar edin siz giydirin siz iltifat edin onlar alışıktır annesi tarafından iltifat edilmesine annesinin kuzusu maşallah çok yaışıklı olmuşda bilmem nede pohpohlanmak
artık siz yapın bu görevi..

onu işten geldiğinde sıkmdan dinleyin anlatmak istediği şeyleri anlatmasına müsade edin

daha sonraki aşamalarda artık yavaş yavaş eşinizn ailesinin düşüncesizliğinden bahsedin

ne bileyim mesela eşiniz işten geldi evde misafir
sende çok yorgunsun annen neden misafir çağırdı ki niye seni hiç düşünmüyor hadi ben neyse ama sen zaten yorgunluktan ölüyorsun. vs
ben evimize çıktığımızda sana işten gelince msajlar yaparım bi güzel rahatlar işin bütün stresini atarsın vs gibi hayaller kurdurun
sizin hayallerinizi oda istesin
ancak ozaman benimser..

ohh şöyle birde kahve yapmışım sana
bacaklarınıda uzatıp ne güzel istediğin filmi izlersin vs

yani ayrı evde kazanacağı rahatlıkları ve ayrııcalıkları ona hissettirin...
ödül olmadan hareket olmayabilir o yüzden siz onu ödüllerden haberdar edin..

Başıma gelse diye düşünürsem kuracağım cümle hoşunuza gitmez ki...
Baştan yaptığınız hataya devam ettiğinizi söylüyorum farkında değil misiniz?
Adam sizi baştan kandırmış tamam cahilmişsiniz,gençmişsiniz vs. peki ya şimdi neden size destek olmuyor?
Bahsettiğiniz gibi mükemmel bir eş olduğu için mi?

Dikkat edin de midyattaki pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın...
Eşinizin ailesini kendinizden soğutmaya kalkarsanız onlar da sizi eşinizden soğutmaya kalkmasınlar sonrasında... aklinialirimsmile
Benden bıksınlar ki evimi ayırsınlar diyorsunuz evi değil de sizi ayırırlarsa o zaman napacaksınız merak konusu... sengözlerimebaksanab
İnsanların evine siz kendi rızanızla gitmişseniz adamların mı suçu var sizin mi bir sorun kendinize derim...
Siz kendi hakkınızı savunmazsanız onlar sizi savunacak değil herhalde... boshayallersmile
Siz yanlışı baştan yapmışsınız paşa paşa da çekeceksiniz ya da o diyardan gideceksiniz... bayanssulusmile

Vallahi açıkcası yukarıdaki yorumlara hak veriyorum. Ayrıca böyle tezgahlarla, oyunlarla uğraşacağınıza eşinizi alın karşınıza kesin ve kararlı bir biçimde istediklerinizi söyleyin. Unutmayınki ava giden avlanır, siz soğutmak için oyun yaparken eşiniz sizden soğuyabilir, oyununuz ters tepki verebilir.
Ayrıca gene unutmayın ki, her insan farklıdır. Bugün benim vereceğim taktik (misal olsun diye ben diyorum) ancak benim eşimin huyuna suyuna göredir. Sizin eşinizde işe yaramaz. O zaman kaş yaparken göz çıkarırsınız.
Dürüstlükten asla vazgeçmeyin, tavrınızı koyun ve hatta eşinizle birlikte eşinizin ailesinide karşınıza alıp, isteklerinizi güzel bir dille anlatın.

Esinle konusup sikintilarindan bahsetsen , Kavgali bir sekilde degilde guzellikle ayrilsaniz ,Bilmiyorum calisiyormusun am aise girsen sende ..

sen yazılan suçlamalara bakma canım, ben seni çok iyi anlıyorum :hulya:
bende aynı evdeyim senin gibi, ama tabi bizim olay tamamen maddi zorluktu ama şimdi bende çalışıyorum, eşyalarımı tamamlıyorum 4-5 aya tamam oluyor evimize çıkıcaz inşallah :1:
bence açıkça konuş ,giyim konusunda rahat etmediğini kendini evli gibi hissetmediğini anlatmalısın bende eşimi 3 ayda ikna ettim sakın kendini ailesinden soğutma bu olmaz ,aran iyi olmalı ki zamanı geldiğinde seni anlayabilsinler ,tabi bu herşeyi alttan almak değil ,eşinede yakın davran ve sana dahada bağlansın, yoksa herşey kötüye gidebilir çalışıyormusun bilmiyorum, ama bi iş bulmalısın evde ne kadar az vakit geçirir ve para birirktirirsen o kadar iyi ,ben çeyrek biriktiriyorum ve beyaz eşyalarımın parası hazır kaydirigubbakcemile3 mutfak eşyalarımın hepsi tamam iş sadece oturma odama kaldı darısı başına güzelimm olumunekankayizsmile

melisa87 teşekkürler .beni çok iyi anladığın için.dün eşimle konuştum oda çok istiyor (ama öğrendim ki annesi dolduruyormuş ) oda şartlar olgunlaşsın 1-2 aya kadar çıkarız dedi. ben çalışıyorum yani şuandan itibaren para biriktiriyorum....herşey çok güzel olacak.melisa87 çooook sağol.olumunekankayizsmile

melisa87 teşekkürler .beni çok iyi anladığın için.dün eşimle konuştum oda çok istiyor (ama öğrendim ki annesi dolduruyormuş ) oda şartlar olgunlaşsın 1-2 aya kadar çıkarız dedi. ben çalışıyorum yani şuandan itibaren para biriktiriyorum....herşey çok güzel olacak.melisa87 çooook sağol.olumunekankayizsmile

rica ederim canım benim çekmeyen anlamaz, dışardan herşey kolay görünür :umursamaz:
bence sende para biriktirmeye çeyrek olarak başla,yoksa eve ihtiyaç var şu var bu var birikmez ama çeyrek olursa bozduramassın kaydirigubbakcemile3

eşin söyleyemiyorsa sen söyle açıkça konuş.olmuyor böyle de

yok arkadaşım kötülükle olmaz bu işler al kayınvaldeni kocanı karşına otur konuş anne benimde canım var kendi evimde istediğimi yapmak giymek istiyorum başbaşa kalmak biraz dinlenmeye ihtiyacım var de en azından eşinden de soğutma kendini yazık canıma kıycam filan demişsin yapma canım tatlı dille halledersin umuyorum

yaa komik yaa..evlenmek icin harala gurele herseye tamam,hersey guzel.Iyi gelin cici kiz.evlendikten sonra bir anda hersey farkli.
Bu kadar bizans oyununa ne gerek var=hep aklimiz hilede kavgada.Yani BAMBASKA bir ogut vericem amma ...Hersey kadinda biter!

Son düzenleme:
""independante"" ne demek isyediğini anlamadım.ama eğer güzel işe yarar bir fikirse anlatabilirsin.

çok teşekkür ederim

İnşallah herşeyi istediğin gibi olur canım. Kolay bir durum değil hakaten. Kimse kırılmadan
sende yuvanı kurarsın inşallah.

valla kavga et dıe herkes fikrini söylemiş ama dikkat et kavga ettgnde bu sefer eşine senı sıkayet etmesınler saygısız bu falan dıye doldurmasınlar ,yanı ayrı ev derken evliliğinden olma canım...Allah yardımcın olsun gercekten cok zor yabancı insanlarla bi ev paylaşmak....

Durumunuz varsa niye kaynanayla oturuyorsunuz anlamadım, herkes ev alıpta mı ayrı eve geçiyor.
Herşeyim olmayıversin ama evim ayrı olsun kimse dört dörtlük hayat yaşamıyor.
O hatayı ben evlenmeden önce yaptım nişanlıyken eşimin ailesinin yanında birkaç ay kaldım bilirim, keşke diyorum hiç kalmasaydım insanın değeri olmuyor.
Annelerimiz bizi başkalarının kahrını çekmemiz için doğurmadı.
Biran önce ayrı eve çıkın bence, eşin söylemiyorsa sen söyle.
Senden bıkmalarını bekleme, biri de benim bütün işimi yapsa ben de bıkmazdım hep kalsın isterdim.
Ama siz evlisiniz ayrı eviniz olmalı, tabi durumunuz varsa.

kızlar durumumuz derken birikmiş paramız falan yok ama maaşlarımız çok iyi...ayrıca bende başladım biriktirmeye..yani paradan yana bi sıkıntım yok ama olmayınca olmuyo işte herkese yorumlardan dolayı çok teşekkürler.

eşinin ailesini kendinden sğutmak yerine eşini ayrı eve çıkmayı ikna etmeye çalışsanız bence daha ii olur derim çünkü o insanlar hep hayatınızda olacak yarın öbür gün yüzyüze bakıcaksın tatsız bir şekilde ayrılmak yerine mutlu bir şekilde kendi düzenini kurmanız çok çok iyi onun içinde eşinizi ikna edin

ya bi sorun var galiba arkadaşlar...lütfen yardım..ben ayrı eve çıkalım die eşimi ikna ettim ama.eşim son 3 gündür farklı hemde baya farklı...işim yorucu falan diyo ama muhasebeyle ilgilenen arkadaşlar yazsın ne olur çok mu yoruluyosunuz ( her iş yorucudur ).yada kocam benden mi kaçıyo,söylemediği bişeymi var.yardımcı olurmusunuz.acaba mevsim depresyonundamı.eşim biraz içine kapanıktır.ne yapabilirim acaba ..ne yapmalıyım

valla canımm yanlış anlama ama diyeceklerimi.. bidefa baştan kabul etmeyecektin ailesi ile oturmayı sonuçta azda olsa çokta olsa bu durum tahmin edilebilirdi. ikincisi hiç tatlı dille oturup kayınvalidenle konuşmayı denedinmi. bu sitede öyle kişiler varki kayınvalidesi tarafından kızı gibi görünmediği için feryat eden. o yüzden arkadaşım kötülükle adım atmamaya çalış otur kayınvalidenle konuş ayrı eve çıkma isteğini belirt. Allahın izni ile güzel karşılayacaktır. eşinede gelince bence bu şekilde ki yaklaşımından dolayı kızıyor olabilir sana. sonuçta erkekler iki derede bi arada kalmayı çok fazla kaldıramazlar hak ver onada.

ya bi sorun var galiba arkadaşlar...lütfen yardım..ben ayrı eve çıkalım die eşimi ikna ettim ama.eşim son 3 gündür farklı hemde baya farklı...işim yorucu falan diyo ama muhasebeyle ilgilenen arkadaşlar yazsın ne olur çok mu yoruluyosunuz ( her iş yorucudur ).yada kocam benden mi kaçıyo,söylemediği bişeymi var.yardımcı olurmusunuz.acaba mevsim depresyonundamı.eşim biraz içine kapanıktır.ne yapabilirim acaba ..ne yapmalıyım

eşiniz şuanda bunalımda sizide çok seviyor ailesinide ve ortada kalmaktan bunalıyor..
muhtemelen annesi ile tartışmıştır ve senin tarafını tutmuştur ayrı eve çıkma konusunda anneside ağır laflar etmiştir
ama eşin bunu sana söylemeyecektir çünkü annesiyle tartıştığını bilmeni istemeyecektir..

bence bu ayrı eve çıkma konusunu eşinin bu durumu geçene kadar açma, akşamları birbirinize bu gün nasıl geçti ne yaptınız diye soruyormusunuz??????
sorduğunuzda ayrı ev lafı geçmeden evde olan o gün ki bir kaç sıkıntıyı anlatın... onun da sıkıntısını dinleyin... ben üzülüyorum seni böyle görünce diye konuşun.
bir kaç gün sonra da sıkıntısı geçerse ayrı ev meselesini annesine açıp açmadığını sorun ve bu konu da ne yapmanız gerektiğini nasıl cevap vermesine kadar birlikte karar verin. kaydirigubbakcemile5

Back
X