- Konu Sahibi gokdeniz8811
-
Annem v ebenim bu olaylardan daha yeni haberimiz oldu ayrıca üzülmemizi istemiyordu madem bunu kendi ailesi içinde kapatacaklardı ve her defasında böyle üzülüp madur durumda gibi kalmayacaktık önlemimizi alacaktık...ikincisi benim kardesim zaten gelmek istemedi ben zorla gelmesini istedim böyle bir mevzudan haberim bile yoktu bilseydim zaten cağırmazdım ve kendimde gitmezdim...hadi kardesim benim ısrarım üzerine birsey diyemediği için geldi madem eşim biliyordu bunalrın hepsini basından annemleri davet bile etmeyecekti ve en azından böyle bir mevzu olduğunu annemle paylasabilrdi ben zaten yeteri kadar ailesi yüzünden üzülüyorum birde bu mevzular patlak verdi iyice gerildim ...Hemen herseyi ört pas etmesini biliyorlarda madem neden hala gün yüzüne geliyor sevgili kaynım karısının gözünün önündeki arkadası ile kırıstırırken etrafına niye dönüp bakmıyorda sevgili kayınvalide de dahil taa 2 sene önce daha 2 hafta bile sürmeyen ve (kaynım dulken) bitmiş ve kendileri dahil konustuklarını biliyorken ne yapıyorsunuz siz dememişlerde eşim durun demiş onlara.. benim eşimde kızdığım tek nokta benimle neden paylasmadığı .. ayrıca kardesim düğünümüzde ilk patlak vermiş gelin tarafından bu vermiş eline telefonunu bak demiş aramısmıyım numarası var mı mesajı var mı bak demiş benim alakam kalmadı olamazda demiş hata idi zaten demiş kendisine hala neyi üsteliyorlar ozaman bunlar yasanırken yoktu bilegelin simdi neyin hesabını soruyor .. Maraş ta kardesim annemin dizinin dibinden bile ayrılmadı sorun oldu böyle.. anneme anlattım cünkü onun bunu bilmeye hakkı var ona göre herseyin hizasını çizgisini çizerler
Ne eltisi ya zamanında biz eşimle sevgili iken bizi bile yalanları dolanları ile kavga edip ayrılmamıza neden olan boş bir insan benim gözümde...kendisi sağolsun ortalığı karıstırmakkta 1 numara ondan alası olamaz zaten.. bana üst üste telefon acıp eşim için böyle böyle yapıyor seni aldatıyor sana yalan söylüyor bence hemen ayrıl ondan daha neler neler dedi benim oradaki kimseye inancım yok kusura bakmayın ne kadar onları savunsanızda benim gözümde bittiler bunu eşime de söyledim n eyapayım dedi benim ailem böyle işte dedi kimseyi sevmek zorunda değilsin bosver hepsini arama sorma dedi kapanmıs bitmiş cahilce yapılan bir işti zaten dedi uzatmanın anlamı yok dedi ama ben onca zamandan sonra daha yeni öğrendiğim için çok ama çok kırıldım.. sevgili kayınvalidem baska seylere gelince cat cat söylemesini biliyor herkesini ayıbını bu konuyuda zaten marasta duymayan kalmamıs ben ve annem babam haricinde biz madem bir aile oluyoruz gizli saklı olaylar kalmasının ne anlamı var allah askına "18 yasıdaki küçük kızınız bizim dul oğlumuzla konusmuslar bir ara ..." gibilerinden değilde bunlar su zamanda böyle bir cahillik yapmıslar uzatılmadan konu kapandıve bizim gelin ozaman yoktu ama kocası anlatmıs barıstıktan sonra ondan sebep bu kız böyle sizin kıza yükleniyor diyemediler mi ...Annem kac kere sormus biz bir aile olduk neden böyle bir sorun yasıyoruz ne derdi var benim kızımla diye neden ozaman anlatmamıslar her işin tatlı dille anlatma yolu vardır... sanki kayınvalidem o gelinini cok mu seviyor hiçte sevmiyor kac kere ölsede kurtulsak diye dua ettiğine ben sahidim ya kendi öz oğlunun karısı ya ondan benim eşimde üvey oğlu ondan sebep hep onu savunuyor ne sanıyorsunuz siz benim ailem suclu onlar akça pakçamı benim kardesim anlatmadığı için suçlu onlar haklı her konuda öylemi
eşinizin,kardeşinizin,kayınvalidenizin bunu sizden saklaması hata.madem sakladılar o zaman şuan bilmediğiniz bir konuda sizi suçlamamaları gerekirdi ve gündeme getirip dallandırıp budaklandırmamaları lazımdı üzülmekte haklısınız .böyle bir görüşmenin olacağı aşikar eninde sonunda ortaya çıkacaktı,baştan söyleselerdi bnca problem ortaya çıkmazdı.ama şimdi keşkeler geçmişi düzeltmiyor..üzülmeyin ve önce siz sakinleşin.annenizin elbetteki öfkesi geçer zamanla şuan eşinize güveninin kalmadığını söylüyor ama eşinizde kendince kardeşinizi ve kardeşinizi korumak istemiş..bence eşinizle ve kardeşinizle konuşup sonra hep beraber annenizle konuyu halledin.
eşinle annen arasındaki problemi ise, arkadaşın verdiği öneri ile çözebilirsiniz.
bende eşimin ailesinden nefret ediyorum ama anladım ki onlarla muhattap olmak demek onların kendini bulunmaz hint kumaşı sanması demek bence sizde konuşmayın umursamayın
ben zaten olayı büyütme taraftarı değilim dün öğrendim bunu o anda bitti .. ama madem biliyorlardı bu durumu ne demeye bizi enayi yerine koydular bir değil iki değil madem böyle birsey vardı söyleseydiniz bizede kardesimi bende ailemde hizaya cekselerdi ...
olayın gizlenmesinden eşinizden çok kardeşiniz suçlu.. sizi üzmek istememiştir anlatıp.. kardeşiniz gelip size anlatmalıydı..
eşiniz ve eşinizin ailesi (bir de kaynanaya lanet etmişsiniz) ne diye gitsin annenize anlatsın ki? ne diyeceklerdi, "18 yaşındaki küçücük kızınız, dul erkek kardeşimle görüşüyor, kızına sahip çıkın" mı deseydiler?
bunu mevzu yapmanız anlamlı değil öncelikle..
ikincisi, eşinizin ailesinin yanına giderken kardeşinizi ve annenizi ne diye götürüyosunuz? hadi illa yardımsa mevzu bir tek anneniz gelseydi bari..
üçüncüsü madem kardeşinizle kaynınız arasında zamanında duygusal bişe olmuş, kardeşinizin cidden gelmemesi gerekirdi.. yani bunu sizin kardeşiniz düşünemeliydi.. gelinin tepkisi de kaynanın tepkisi de normal..
dördüncüsü madem derdiniz eşinizle annenizin arasının bozulmamasıydı, ne diye ara bozucu olduğu belli mevzuları gidip annenize anlattınız..
bence bunu size söylemesi gereken kardeşinizdi, bence eşinizin hiç kabahati yok.
yetişkin iki insanın kararı bu ben eşinizin yerinde olsam bende söylemem banane canım ispiyonmu yapıcam, hemde baldızım olucak kişi için.
onun kardeşi ailesiyle paylaşmış, sizin kardeşiniz sizinle paylaşmamış.
bunu söylemek kardeşinize düşer kusura bakmayın ama eşinizi suçlamak kolay gelmiş size.
maraşa giderken kardeşinizde ankatabilirdi dimi?
bence böyle
Kardeşiniz bu işin neresinde acaba??? insanların hepsini suçlarken NEDENSE sadece kardeşiniz melek olup uçmuş bu dünyadan !
Daha siz evlenmeden 18 yaşındaymış...kaynananınızın evine giderken yaşı mı küçüldü...
Neden...neden gitmiş oraya? kardeşinize bu soruyu sormak aklınıza gelmiyor mu acaba???
.
.
böyle şeyler kolay mı söylenir sanıyorsun
bence esas o zaman büyük olay olurdu
o zaman daha çok kızardınız
eşiniz ve ailesi olgun davranıp konuyu kapatmışlar zamanında
Bence bu olayda herkes suclu konu sahibi arkadasım sen ne diye kendi ailene anlattın ki ben annende eşine karsı cephe almıs hiç gerek yoktu bence.Gecmişte yasanmıs olmus bitmiş bişey.
sordum zaten merak etmeyin... ayrıca bunu ilk teklif eden eşimin kardesi olmus... söyleki eşimi arayarak "abi baldızınla konussam ne olur gibilerinden " bir konusma olmus aralarında eşimde kesinlikle böyle birseye kalkısma olmaz demiş kardesimin haberi bile yok ayrıca benim marastaki düğünümde kardesimi odaya cekerek birde haberi olmadan sorguya cekmişler buyrun buna ne diyeceksiniz kardesimde telefonunu vermiş gelinin eline bak bakalım numarası var mı aramısmıyım hiç mesaj atmısmıyım iyiyce kontrol et demiş benim o gece kardesim hüngür hüngür ağlıyordu nedenini bile söylemedi bize daha bu 2 gündür herseyi eşimden parca parca duyuyorum ve tasların hepsi yerine oturdu cahil olan benim kardesimse eğer evet bir konuda cahil bu yasadığı olayı anneme ve bana anlatmadığı için suclu bizd eona göre cevaplarını verir ikide bir sorun yaratmalarına izin vermezdik...eşimde bugün anneme olan bitenleri kendisi tekrar anlattı ve olayın üstüne çizgiyi cektik
o aradan sonrada bizim eşimle nişanımız olmustu ailesi ve o erkek kardesi Marastan İstanbula gelmişti benim kardesimde ozaman 18 yasında (kardeside ozaman eşi ile bosanmıstı) konusmaya baslamıs bunlar sevgili gibi...Eşimde bunu duyunca siz ne yapmaya calışıyorsunuz falan demiş kızmız sonra bunlar yanlış yaptık filan diyip konusmayı kesmişler...sonra benim düğünüm oldu Maraşta o arada bu kardesi ile o salak gelin barışmıtı tekrar arada cocuk olduğu için düğünde kıza etmediğini bırakmamıs ve bundan yine benim ve ailemin haberi yok ama eşim biliyor...sonra bayramda piknikte de bu kıza etmediğini bırakmıyor biz ancak ozaman öğrendik tabi ama kimseden cıt cıkmıyor...dün eşimlede
Kardeşinin nasıl haberi yokmuş?
Bak ilk mesajından aldığım bölümü oku...
Son mesajında da kendin diyorsun...benim düğünümde KIZA ETMEDİĞİNİ BIRAKMAMIŞ...
Etmediğini bırakmadığını hadi siz bilmiyorsunuz..da...kardeşin bile bile bayramda neden gidiyor ki...bunun cevabını alamadım?
.
arkadasım ben bana eşimin anlattığı kadarı ile sadece içimdekileri buraya aktardım oanda eşim öyle dedi o sekilde konusmuslar dedi dünde baska söylüyor bana kalkıpta kendi kardesi ona telefon acmıs kardesimle sevgili gibi konusmak istediğini falan filan eşimde asla olmaz böyle birsey vs. demiş konu kapandı o anda sandım diyor... sonrasında face de fila ekleyipte bunlar birbirlerini yorumlar yazınca eşim işkillenmiş kardesimi aramıs ne oluyor diye oda öyle birsey yok olamaz diye anlatmıs zaten kendi kardesinide aramıs onada sormus oda aynısı söylemiş o konu ilk konusmada kapandı diye kardesime tekrar sorduk öyle birsey olmadığınıbasından sonuna kadar anlattı biz asağıda düğün alanındayken kardesimi odaya cekip kayınvalide gelin ve yandasları üstüne üstüne gitmişler kardesimde en son eline telefonu vermiş albak kontrol et diye...bu yasananların hepsi ramazan bayramında yasanan olay üzerine benim onlara küsmem ve eşimin ağzından kacırdığı laf üzerine gitmem ile ortaya yeni cıktı.. şimdi onlar akça pakça biz suclumuyuz..kardesim okadar gelmek istmedi bayramda ama ben ısrar ettim bunların olduğunu öncesinde ben bilmiyordum bile bilseydim teklif edermiydim hiç...ayrıca kardesim benim zorumla hatrım için geldi ve yanımızdan ayrılmadı bile hiç
şimdi ilk yazında sevgili olmuşlar dedin sonrakinde ise sadece tek taraflı bir gözden geçirme olduğunu söylemişsin,doğru mu anladım?
o zaman ya sen eşinin ağzından çıkanları öfkeyle çok çok yanlış anladın ya da eşin kusura bakma ama kardeşine düpedüz iftira atmış kendi ailesinin yaptıklarını haklı çıkarmak için,sonrasında ise kıvırmış,geri çark etmiş.
sevgililik olayını okuyunca kabahati tamamen kardeşinde ve kaynında bulmuştum. ama yoksa sadece kaynında buluyorum. senin küçüçük kardeşine çocuklu haliyle göz koymuş üstüne eski karısıyla barışınca şimşekleri kızın üstüne çekimiş. kayınvalidene ya da eltine kızacağına bu adama kız. ne biçim bir insanmış o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?