Kızlar kızlaaaar! Ay kızıcağım şimdi hepinize

1.Olan olmuş,biten bitmiş keşke diyerek neden tatlı canlarınızı üzüyorsunuz.Benim evliliğimde de herşeyi ben ödedim evimde eksik iğne yok.Piyasadaki tüm elektronik ev aletleri,tüm çeyiz,elektronik bakım ürünleri vs.Bende zaten alma hastalığı var

10 yıl çalışıp hep çeyiz aldım 1 kuruş babama vermedim.Eşimse 2 halı,2 tv aldı.Naylon poşette giysileriyle geldi,yerleşti evime.Ben şok

En azından bir havlu getirmesini beklerdim ee birde bavul.

Bende sizler gibi hiçbirşey istemedim gelinliğimi bile kendim aldım.Ama şimdi keşke demiyorum iyikide ben yapmışım,o öyle bir koz ki yeri geldiğinde yüzüne vuruyorum kayınvalidemin bazende eşimin.Kaynım boşanmış,kayınvalidem eski eltiye yaptıklarını anlatıyor ballandıra ballandıra,içimden iyi ki bana yapmamış diyorum kimbilir bire bin katıp elaleme neler anlatacaktı,bana nasıl tavır yapacaktı.
2.Eşlerinize ailesini şikayet etmeyin.Gerçi banada annem çok söylerdi bunu dinlemedim ama başıma gelince anladım.:26:Erkekler sıkılıyor şikayetçi eşten,daha çok anneyi savunuyorlar.Banada eşim ağzımı açtırmıyordu sonunda,bağrıyordu.Ben şakayla karışık artık kayınvalideye laf sokuyorum.İçimin şişi indi,eşime hiç dert yanmıyorum yani.Kazanan ben oldum.heyözgürlük sana yazdığım gün öğle arasında eşim bana parfüm getirdi akşamında da bir demet gül mesela.Bu hafta 3.bu.Ki biz gece yarısından sabahlara kadar ne kavgalar yaşadık.Birde şimdiye bak.Eşim haftada 3kere aileme gideceğiz diye,bense 15günde bir gidelim diye kavga ederken şuan 3 hafta oldu gitmedik.Rüzgar tersine dönüyor.Boşuna yıpratmayın kendinizi.
Bakın bir arkadaşta başka taktik yazmıştı belki bu da işinize yarar.Eşine hep olacakları söylemiş bayan.Mesala hoşnutsuz kayınvalidesine tatlı yaptı diyelim "Annene tatlı yaptım ama bir bahane bulacak yine keşke yapmasa onun için emek harcadığımı görse mutlu olurdum" gibi işlemiş sürekli eşini.Bir noktada eşi karısına yapılanları takip etmeye,annesinin sözlerine dikkat etmeye başlamış.Tepkileri görüp eşini savunmaya geçmiş.Şuan yaptığınız evliliğinizi temelden sarsıyor aslında.Borç dediğiniz ödenir zamanla,biter.Borç bitince gezin eğlenin,altın,takı mı istiyorsunuz 1 yıl çalışın tüm paranızı siz alın.Hepsiyle altın alın,her ay 1 bilezik yapın atın bankaya gelecek için takı size güvence olsun.Eşinize de yatırım deyin.Evde huzurlu,mutlu olan eşler bu duruma ağızlarını açmazlar.
3.Kızdık bu ne biçim adam dedik ayrıldık.Ya sonrası?Ailenizin evi size yabancı,maddi imkansızlıklar.Çalışan bir bayan olsanız bile dul olduğunuz için çevre baskısı,zor bence.Birde pişmanlıklar var.Severek evlenip 1 yıl dolmadan ayrılmak.Kendi kendinize" yeterince çaba sarfettim mi "demeyecek misiniz? Benim çevremde böyle ayrılan çok(ailesine para verdi,altınımı aldılar vs.) ve çoğu mutsuz.Ailelerimize bakınca aslında hepsi aynı sorunu yaşamış ama sabretmişler.Bu yüzden 40-50 yıllık evli çiftlere bakmak lazım.Evlenmek kolay ama mesele sürdürebilmek.Boşverin başkalarını mutlu olmak sizin elinizde.