• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesinden nefret ediyorum

aynen öyle ben nisanliyken nefret etmeye basldim ailesinden öyle cimrilerki 5 liralik kusak istedim diye suratlarini astilar yok neymis tek bir gece icin kina sepetimi alinirmis falan filan neyse gecelim onlari ben cok agladim ailesi yüzünden nisanliyken babamin cok kalbi sksti annem uykusuz kaldi ama esimi herkes seviodu ailemden yinede annemle babam beni vazgecirmek istediler esimi cok sevdigim icin yapamadim simdide cok pismanim keske büyük sözü dinleseymisim galiba artik tüm duygularim öldü cok sevdigim adama karsi babamlar birbirlerini eskiden beri tanirlar kaynatimi cok sverdik ama isin icine girince anlio herkes gercek yüzünü

bak canım sen kendi üstüne düşeni yap,kimseyi söz sahibi etme,görümcenede senin söyleme hakkın olsun.kayınvaliden sana bişey demeden çayı demle,görümcenede ben çayı demledim canım olmuştur sende servis yap istersen de.bende seninle aynı sorunu yaşadım uzun süre,herşeyi ben yaptığım halde görümcem oralı olmazdı.benim kayınvalidemin seninkinden farkı kızlar çayı demleyin der ve o hiç üstüne alınmazdı.ama ne hikmetse ikimiz yaptık gözükürdük.birgün kayınvalide yemek hazırlıyor,bende sofrayı hazırlıyorum,görümcemde herzamanki gibi oturuyor.buarada kayınvalidem kızlar salata yapın biriniz dedi.görümcem yine oralı değil tabii.kayınvalidem ben mutfağa gelince tekrar bana söyledi.bende kibarca''ben sofra hazırlıyorum anne x(görümcem) yapmadımı 'dedim.artık benden önce ona söylemesi gerektiğini anladı.çünkü ben zaten o söylemeden üstüme düşeni yapıyorum.

benim görümcemde 17 yaşında saolsun sadece mutfağı toplarken yardım eder arada bide hazırlarken o da pek fazla üstüne alınmaz bişeyi..bişey canı çektiğinde bana şunu yapsana der yada okuldan geldiğinde annesi evde yoksa ona yemek hazırlamamı ister kaynanam..sanki çocuk..kocaman kızsın kendin yap yada öğreteyim derim yok istemiyorum birşey der gider saf bişey olsam ezcekler hizmetçi misali :47: Dünde puding yapsana bana dedi bende onuda mı yapamıyon al tarifi yazıyo çok kolay öğren dedim küstü aldı kendi yaptı :33: dün kaynanam evde yoktu benim yanımda soruyo ne yediniz bugüün diye bana gelip bende yedimi die ağzımızı arıyo..görümcemde ben burda yedim dedi aşşada nie yemedin desertle birlikte dedi birlikte yeyin bida dedi kaç kere dedide binde bir yaptım aldırmıyorum canım isterse çağırıyom yoksa oturupta ona özel yapamam birşey kusura bakmasınlar

Son düzenleme:
benim görümcemde 17 yaşında saolsun sadece mutfağı toplarken yardım eder arada bide hazırlarken o da pek fazla üstüne alınmaz bişeyi..bişey canı çektiğinde bana şunu yapsana der yada okuldan geldiğinde annesi evde yoksa ona yemek hazırlamamı ister kaynanam..sanki çocuk..kocaman kızsın kendin yap yada öğreteyim derim yok istemiyorum birşey der gider saf bişey olsam ezcekler hizmetçi misali :47: Dünde puding yapsana bana dedi bende onuda mı yapamıyon al tarifi yazıyo çok kolay öğren dedim küstü aldı kendi yaptı :33:

ayy allahtan görümcem ben 8 aylık evliyken evlendi gitti

mrb arakadaslar ben 6 aydir evliyim 11 ayda nisanli kaldim bu sabah dr a gittim ve depresyona girdigimi söledi sasirmadim cünkü belirtileri var 22 yasim ve sürekli ölümün care olacagini düsünüorum hatta dr gözlerime bakti ve dediki sen cok ölü bakiosun sen kac kere ölümü düsündün demeseiyle agladim sorun su: kendi ailem cok disiplinli ve cok skmazdi beni buraya geldiimden beri kafes icerisndeyim ve bu insanlarinhepsi sanki 50 sene öncesinden kalma kadin sunu yapar bunu yapar erek bunu yapar ev isi yapmaz karisna yardim etmez light olurmus falan tam kirolar yani esimle sürekli kavga ediorum ailesine laf söyletmedgi icin ama ailesi beni sikayet edince assag kosuo ve soruo sen böylemi yaaptin diye önceleri ayri eve cikmak istiordum ama simdi ayri eve ciksam bile bu adamla mutlu olurmuyum bilemeiorum doktor beni piskologa yollamak istedi yaralrim var vücudumda sinirden ve bagisklik sistemim calismior doktorlara göre ruhun aynasi ciltmis esim benim icin aglayan bi insan ama malesef annesine babasina cok benzior hep onlarin düsünceleri var hep onlar dogruyu yapio ben ve etrfataki herkes yanlis ha$a ama babasi sanki peygambermis gibisinden davraniolar cünkü babassi sürekli ben herseyi bilirim ben cok sey gördüm gecirdim dio iyice sinirlerim bozuluo kaynanamda bi kadin olarak hc kibarlik görgü bilmio napcam ya yardim edin

bende eşimi çok seviyrum ama görüyorum ki o arada kalıyor yani ben onun için bu kadarl fedakarlık yapıyorsam hep ailesi için hem onun için ve bunun dışında aileme daha uzak olabiliyorsam ailemi onun için geri planda tutuyorsam oda benm için fedakarlık yapmak zorunda ben artık hepsini birden değil ama artık yavaş yavş söylemeye başladım söylemeyince kendi kednime üzülüyorum neden bi tek ben üzilim ki
kendimi değersz hisstmeme sebepp oluyor sende konuş herşeyi bence konuşmadıysan eğer bi dene şansını

ben neler denedimbi bilden daha gecenlerde denedim yine konusmayi annen böyle dedi dedim bi bagirmaya basladi yine niye öyle konusuomusum artik hic biseyim anlatmicam dedim icime atcam dedim onuda istemior e dedim seninlede konusulmuyor

ben neler denedimbi bilden daha gecenlerde denedim yine konusmayi annen böyle dedi dedim bi bagirmaya basladi yine niye öyle konusuomusum artik hic biseyim anlatmicam dedim icime atcam dedim onuda istemior e dedim seninlede konusulmuyor

herşey eşlerde bitiyor işte onlara nasıl anlatılır gerçkler nasıl gösterilir bende bilemedim
bakalım ay başına kadar böyle konuşmaya devam anlatıcak içimdekileri bide evin eksiklerini alıcam hemde onun kkredi kartıyla
kendi borcu varken bide annesine yine falza verirse eğer herşeye rağmen okadar konuşmama rağmen analamıssa beni işte ozaman kapıyı çarpıp gidicem bu seferr yeter

aynen öyle ben nisanliyken nefret etmeye basldim ailesinden öyle cimrilerki 5 liralik kusak istedim diye suratlarini astilar yok neymis tek bir gece icin kina sepetimi alinirmis falan filan neyse gecelim onlari ben cok agladim ailesi yüzünden nisanliyken babamin cok kalbi sksti annem uykusuz kaldi ama esimi herkes seviodu ailemden yinede annemle babam beni vazgecirmek istediler esimi cok sevdigim icin yapamadim simdide cok pismanim keske büyük sözü dinleseymisim galiba artik tüm duygularim öldü cok sevdigim adama karsi babamlar birbirlerini eskiden beri tanirlar kaynatimi cok sverdik ama isin icine girince anlio herkes gercek yüzünü

aynen öyle ben onlar için okadar çok fedakarlık yaptım ki böyle düğün alışverişene götürler gelini
ben istemedim öyle bi kaç bişey adet yerini bulsun diye eşimle beraber aldık ama pişmanım şimdi keşke herşeyi istesemişim herşeyi aldırsaymısım onlara şimdi evleniceklere hep söylüyorum hiç bişey düşünmeyin ne istiyosanız aldırın mecburen alıcaklarr ne de olsaa yaptırabileceğin tek zaman o zamanlar ondan sonra hiç bir şey yaptıramıyoruzzz

aynen öyle ben onlar için okadar çok fedakarlık yaptım ki böyle düğün alışverişene götürler gelini
ben istemedim öyle bi kaç bişey adet yerini bulsun diye eşimle beraber aldık ama pişmanım şimdi keşke herşeyi istesemişim herşeyi aldırsaymısım onlara şimdi evleniceklere hep söylüyorum hiç bişey düşünmeyin ne istiyosanız aldırın mecburen alıcaklarr ne de olsaa yaptırabileceğin tek zaman o zamanlar ondan sonra hiç bir şey yaptıramıyoruzzz

aynen arkadaşım bende seninle bu konuda aynı fikirdeyim bende hiç birşey yaptırmadım istemedim ama şimdiki aklım olsa varya herşeyi alın derdim ailemde zora gelmesinler diye gerek yok derdi masrafa onlarda dünden razıymışlar düzgün almadılar bişe şehirlerimiz ayrı gelin almaya geldiklerinde bi arabayı bile süslememişlerdi babamın da en çok zoruna giden şey bu olmuştu aklıam getirmemeye çalışıyorum olan olmuş biten bitmiş diyip geçiştiriyorum ama oturuyor insanın içine

aynen arkadaşım bende seninle bu konuda aynı fikirdeyim bende hiç birşey yaptırmadım istemedim ama şimdiki aklım olsa varya herşeyi alın derdim ailemde zora gelmesinler diye gerek yok derdi masrafa onlarda dünden razıymışlar düzgün almadılar bişe şehirlerimiz ayrı gelin almaya geldiklerinde bi arabayı bile süslememişlerdi babamın da en çok zoruna giden şey bu olmuştu aklıam getirmemeye çalışıyorum olan olmuş biten bitmiş diyip geçiştiriyorum ama oturuyor insanın içine

Oturur canım.
Ve bunu yüzlerine söylemeden de kalkmaz içinden:20:

bende yüzlerine zamanı gelince tek tek söylemyi çok istiyorum bunun için fırsat gözlüyorum

Kızlar kızlaaaar! Ay kızıcağım şimdi hepinize:20::20::20:

1.Olan olmuş,biten bitmiş keşke diyerek neden tatlı canlarınızı üzüyorsunuz.Benim evliliğimde de herşeyi ben ödedim evimde eksik iğne yok.Piyasadaki tüm elektronik ev aletleri,tüm çeyiz,elektronik bakım ürünleri vs.Bende zaten alma hastalığı var :9: 10 yıl çalışıp hep çeyiz aldım 1 kuruş babama vermedim.Eşimse 2 halı,2 tv aldı.Naylon poşette giysileriyle geldi,yerleşti evime.Ben şok :53: :53: :53: En azından bir havlu getirmesini beklerdim ee birde bavul.:1: Bende sizler gibi hiçbirşey istemedim gelinliğimi bile kendim aldım.Ama şimdi keşke demiyorum iyikide ben yapmışım,o öyle bir koz ki yeri geldiğinde yüzüne vuruyorum kayınvalidemin bazende eşimin.Kaynım boşanmış,kayınvalidem eski eltiye yaptıklarını anlatıyor ballandıra ballandıra,içimden iyi ki bana yapmamış diyorum kimbilir bire bin katıp elaleme neler anlatacaktı,bana nasıl tavır yapacaktı.:1:

2.Eşlerinize ailesini şikayet etmeyin.Gerçi banada annem çok söylerdi bunu dinlemedim ama başıma gelince anladım.:26:Erkekler sıkılıyor şikayetçi eşten,daha çok anneyi savunuyorlar.Banada eşim ağzımı açtırmıyordu sonunda,bağrıyordu.Ben şakayla karışık artık kayınvalideye laf sokuyorum.İçimin şişi indi,eşime hiç dert yanmıyorum yani.Kazanan ben oldum.heyözgürlük sana yazdığım gün öğle arasında eşim bana parfüm getirdi akşamında da bir demet gül mesela.Bu hafta 3.bu.Ki biz gece yarısından sabahlara kadar ne kavgalar yaşadık.Birde şimdiye bak.Eşim haftada 3kere aileme gideceğiz diye,bense 15günde bir gidelim diye kavga ederken şuan 3 hafta oldu gitmedik.Rüzgar tersine dönüyor.Boşuna yıpratmayın kendinizi.
Bakın bir arkadaşta başka taktik yazmıştı belki bu da işinize yarar.Eşine hep olacakları söylemiş bayan.Mesala hoşnutsuz kayınvalidesine tatlı yaptı diyelim "Annene tatlı yaptım ama bir bahane bulacak yine keşke yapmasa onun için emek harcadığımı görse mutlu olurdum" gibi işlemiş sürekli eşini.Bir noktada eşi karısına yapılanları takip etmeye,annesinin sözlerine dikkat etmeye başlamış.Tepkileri görüp eşini savunmaya geçmiş.Şuan yaptığınız evliliğinizi temelden sarsıyor aslında.Borç dediğiniz ödenir zamanla,biter.Borç bitince gezin eğlenin,altın,takı mı istiyorsunuz 1 yıl çalışın tüm paranızı siz alın.Hepsiyle altın alın,her ay 1 bilezik yapın atın bankaya gelecek için takı size güvence olsun.Eşinize de yatırım deyin.Evde huzurlu,mutlu olan eşler bu duruma ağızlarını açmazlar.
3.Kızdık bu ne biçim adam dedik ayrıldık.Ya sonrası?Ailenizin evi size yabancı,maddi imkansızlıklar.Çalışan bir bayan olsanız bile dul olduğunuz için çevre baskısı,zor bence.Birde pişmanlıklar var.Severek evlenip 1 yıl dolmadan ayrılmak.Kendi kendinize" yeterince çaba sarfettim mi "demeyecek misiniz? Benim çevremde böyle ayrılan çok(ailesine para verdi,altınımı aldılar vs.) ve çoğu mutsuz.Ailelerimize bakınca aslında hepsi aynı sorunu yaşamış ama sabretmişler.Bu yüzden 40-50 yıllık evli çiftlere bakmak lazım.Evlenmek kolay ama mesele sürdürebilmek.Boşverin başkalarını mutlu olmak sizin elinizde.

bende cok pismanim ayip olur diye bide cok kazanmiolar diye hep gerek yok dedim bakiorumda keske batirsaymisim iyilik yaptimda noldu yine ben kötüyüm bana kizio kaynatam ne bu düsmanligin diye ilk baslarda cok sakaciydin simdi noldu bende eltie dedimki insan oturdugu yerde düsman olmaz demekki hata yaptiki bende böyle davraniorum sonra kayananam geldi anlat ozmn kaynatana derdini dedi bende dedim sen kocani daha iyi taniosun sanki hatasini kabul ediomu dedim bisey demediler dr um sabah bana iki secenek sundu ya ayril yada onlar gibi ol dedi ama onlar gibi olursan kendini hasta edersin dedi

Eşim beni anlamıyor
Daha 4 aydır evliyizz ama eşimin ailesinden nefret etmeye başladm
kaynanamlarla aynı bina da oturuyoruz ama ben bu durumdan memnun değilim
evlenmeden önce daha iyi derdim hep işten giderim yemeğimi yer evime giderim diye ama öyle değilmiş tabi
hiç alışamadım onlara hiç rahat edemedim yeni evliyim onların evde bişeyler yapmak sinirime dokundu ve eşime artık
kendi evimizde yemek yemeği teklif ett,m kavga gürültü de olsa kabul etti artık kendi evimizde yemek yapıp yiyoruz
bu biraz zor olsada bu sorun böyle çözüldü
ama dahası annemlere gidince babam benı yerimden kaldırtmaz annemler sofrayı kurar çay getirler falan
şimdi ben kaynanamlara gidince bana çay demle içelim demeleri zoruma gidiyor ben annemlerin evde yapmıyordum burdamı yapıcam diye kendi kendimi yiyorum kaynanamın bütün söyledikleri yaptıkları rahatsız ediyor benii
ve dahası ev için kredi çekmişlerdi eşimle konuştuğumuzda bizde üst katta oturalım ayda 600 tl veririz hem onlar zorlanmaz hemdee biz ev alana kadar idare ederiz daha sonrasında ev alırız demişti kabul ettim evet ilk ay böyleydi 600tl veriyorduk ve biz ev aldık ama daha bitmedi ağustosta biticek ben oraya geçmek istiyorum ama eşim annemlerin borcu var 3 sene sonra biticek ben onları nasıl
bırakıp gideyim diyo ve artık ailesine ayda 1 000 tl veriyor bizimde borcumuz var bizde yetemiyoruzz ben dışarıya çıkalım deyince yorgunum yada paramız yok deyip geçiştiryor benıı ama annesi kredi için 1 000 tl ver deyince veriyor sinirime dokunuyo bu durum ne yapmam lazım

her şeyin bir üslubu var haklısın.
keşke daha güzel bir üslupla konuşsa
sende içinden bunları geçirmezdin...
bazı kaynanalar varki düşmanımın başına.
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN..
bence de sende kendi maaşını yedirme kocana bile.
her istediğini al ya da biriktir.
yoksa böyle devam eder bu...

kızlar pazar günü eşimle güzel güzel konuşuyorduk yani konuşma güzel başladı ama hüsranla bitti tabi
ben yine aşk ne zaman taşınıcağız dedim ama bu konuyu açmamın sebebi yine kaynanam pazar günü okadar sinirlendim ki onda o kadar laf çarptıki bana off çok uzun d,iye geçtim ona sibir olduğum için açtım konuyu
neyse bu yüzden tartıştık falan ve ben en sonunda boşanalım mı dedim
baktı güldü bana
bende cidiiyim boşanalımmı dedim ve ciddi olduğumu anlayınca
ben daha senın yanında durmam falan deyip gidip yattı (yatak odasını kapısı açıktı)
bende etrafı topladım falan epey zaman geçti tabi çamaşır makinesinden çamaşır çıkarttıyodum (makine tam yatak odamın karşınında kapıyı açınca makineyi görüyorsun:)ben artık eşofmanlarımı giyindim yatıcm tabi neyse ben çamaşırları çıkartırken makineden kalktı su içti mutdfaktan baktı bana kapıyı yatk odasının kapısını çarptı kapattı suratıma bi anşaşırdım kaldm tabi kendme geldim işte belki reflekstir kaptmıştr falan deyip kandrdm kendimi içeri girdim
ne kadar terbiyesizsn dedm suratıma kapatmak ne demk odama gelme çek git demek bu deyip yatağımı aldım
çıkarken de söylenerek çıktım tabi hiç sesi çıkmadı gerizekalı dedim
düzgün konuşmamı söyledi
sen kimsinde düzgn konuşucam dedim ve bi hışımla geldi salona
artık bende senın istediğin şeyi istiyorum deyip gitti yattı ve pazardan beri konuşmuyoruz beraberde uyumuyoruz
artık bu boşanma konusu falan da açıldı belliki taşınmayacakta 2 3 yıl daha ordayız bu belli şimdi ben bu konu açıldı da zaten artık boşansam mı gerçekten 3 yıl daha katlansam mı bilemiyorum ne yapıcağımı

bu boşanalım lafı öyle bir laf kii....baktığınız yere tükürmeyeceksiniz,tükürdüğünüz yere bakmayacaksınız.bu lafın üzerine boşansanız ki daha ne kadar evlisiniz nerde kaldı mücadele?tamam sizi anlıyorum yaşadığınız şeyi siz bilirsiniz.uzaktan konuşmak kolay.ama boşanalım mı sorusu çok ağır.belki siz korkutmak amaçlı söylediniz ama yanıldınız.çünkü senin istediğini bende istiyorum cevabını aldınız.şimdi bir de bu sorun eklendi sorunlarınıza.bir de bunu sorgulayacaksınız.hemen kabul etti,o da istedi,demekki sevmiyormuş v.s.
boşanalım cümlesi kullanıp boşanmazsanız bu kez her defasında bu laf kullanılacaktır.hiç bir önemi kalmayacaktır.o laf öyle bir noktada söylenir ki artık geri dönüşü olmaz.keşke hemen bunu söylemeseydiniz.boşanalım diyorsanız boşanacaksınız.kusura bakmayın ben evli falan değilim.evlilik nasıl birşey sizin kadar bilemem.ama bu kullandığınız kelime eğer yapılmayacaksa çok doğru değil diye düşünüyorum.

bu boşanalım lafı öyle bir laf kii....baktığınız yere tükürmeyeceksiniz,tükürdüğünüz yere bakmayacaksınız.bu lafın üzerine boşansanız ki daha ne kadar evlisiniz nerde kaldı mücadele?tamam sizi anlıyorum yaşadığınız şeyi siz bilirsiniz.uzaktan konuşmak kolay.ama boşanalım mı sorusu çok ağır.belki siz korkutmak amaçlı söylediniz ama yanıldınız.çünkü senin istediğini bende istiyorum cevabını aldınız.şimdi bir de bu sorun eklendi sorunlarınıza.bir de bunu sorgulayacaksınız.hemen kabul etti,o da istedi,demekki sevmiyormuş v.s.
boşanalım cümlesi kullanıp boşanmazsanız bu kez her defasında bu laf kullanılacaktır.hiç bir önemi kalmayacaktır.o laf öyle bir noktada söylenir ki artık geri dönüşü olmaz.keşke hemen bunu söylemeseydiniz.boşanalım diyorsanız boşanacaksınız.kusura bakmayın ben evli falan değilim.evlilik nasıl birşey sizin kadar bilemem.ama bu kullandığınız kelime eğer yapılmayacaksa çok doğru değil diye düşünüyorum.

evet haklsınız mücadele konusun da ama bu seferde bir tek siz mücadele edince rahatsız oluyorsunuz ben seviyorum onun için bi çok seye razı geliyorum yada yapıyorum vs vs.o neden benım neden biraz olsun ailesnden fedakarlık etmiyo diyosunuz veartık szde mücadle etmiyo oluyosunuz tek başınıza yoruluyorsunuz aslında çoğu karşılklı oluyormus bunu anladım aslında bencilikk ettim ben mi ailesimi diye boşanalım derken belik merak belki mutlu olmak için yada bir sürü şey ama belliki ailesinden fedakarlık edemiyor onlar belki maddi açıdan eşime ihtiyaçları var (aslında yok ama kayananam için her zaman para kasası gibidir eşim hep ister)bende manevi olarak ihtiyacım var bana yok diye biliyor bişeyler istetyince ama onlara diyemiyor
sonra düşünüyorsunuz ben neden bu adam için ailemden fedakarlık ettim bukadar onun böyle yapması benı aileme itiyor aslında

Eşim beni anlamıyor
Daha 4 aydır evliyizz ama eşimin ailesinden nefret etmeye başladm
kaynanamlarla aynı bina da oturuyoruz ama ben bu durumdan memnun değilim
evlenmeden önce daha iyi derdim hep işten giderim yemeğimi yer evime giderim diye ama öyle değilmiş tabi
hiç alışamadım onlara hiç rahat edemedim yeni evliyim onların evde bişeyler yapmak sinirime dokundu ve eşime artık
kendi evimizde yemek yemeği teklif ett,m kavga gürültü de olsa kabul etti artık kendi evimizde yemek yapıp yiyoruz
bu biraz zor olsada bu sorun böyle çözüldü
ama dahası annemlere gidince babam benı yerimden kaldırtmaz annemler sofrayı kurar çay getirler falan
şimdi ben kaynanamlara gidince bana çay demle içelim demeleri zoruma gidiyor ben annemlerin evde yapmıyordum burdamı yapıcam diye kendi kendimi yiyorum kaynanamın bütün söyledikleri yaptıkları rahatsız ediyor benii
ve dahası ev için kredi çekmişlerdi eşimle konuştuğumuzda bizde üst katta oturalım ayda 600 tl veririz hem onlar zorlanmaz hemdee biz ev alana kadar idare ederiz daha sonrasında ev alırız demişti kabul ettim evet ilk ay böyleydi 600tl veriyorduk ve biz ev aldık ama daha bitmedi ağustosta biticek ben oraya geçmek istiyorum ama eşim annemlerin borcu var 3 sene sonra biticek ben onları nasıl
bırakıp gideyim diyo ve artık ailesine ayda 1 000 tl veriyor bizimde borcumuz var bizde yetemiyoruzz ben dışarıya çıkalım deyince yorgunum yada paramız yok deyip geçiştiryor benıı ama annesi kredi için 1 000 tl ver deyince veriyor sinirime dokunuyo bu durum ne yapmam lazım

ayy allahımm sanki beni anlattın ya benmi yazdım bunu diye bi an ismine baktım sorma canım o dava bizdede var çok zor allah sabır versin benm psikoloji artık yokkkk:43::43::43::43:

Back
X