• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesinden nefret ediyorum

önceki yorumunuzda annemler beni kaldırmaz herşeyi önüme getiriler demiştin farkındaysan..ama şimdi görümcen hakkında yapması gerekir diyorsun.. farkındaysan çelişkili konuşuyorsun canım..sonuçta görümcende o evin kızı.. unutma... elbette herşey sana kalsın yüklensinler bu doğru demiyorum ama senin annenlerin evindeki durumunla şuan ki görümcenin durumu aynı farkındamısın canım? eğer görümcenin yaptığı yanlışsa o zaman seninde annenlerin evindeki durumun yanlış.. fakat eğer senin annelerin evindeki durumun doğruysa, o zaman görümcenin yaptığı doğru..bu cümleyi iyi düşün canım kendinle çelişiyorsun... görümcenin yaptığı doğru demiyorum elbette yanlış.. benimde bekar görümcem var ben bulaşık yıkamaya kalksam oda gelir beraber yıkarız..ben çay demlesem anlaşırız o da demlenince çayları dağıtır.. mutlaka sana yardımcı olmalı beraber iki kardeş gibi yardımlaşmalısınız... umarım beni anlamışsındır..sadece senin ennelerin evindeki durumunu savunman yanlış canım..bunu anlatmaya çalışıyorum..ve eminim bana katılanlar olacaktır..

evet konu sahibi annesinin evinde hiç iş yapmıyor ama aynı durumdaki görümcesini garipsiyor.gerçekten iyi tesbit yapmışsın canım:34:

canım kredi borcu meselesinde sana hak veriyorum.. evlenmişsini hayatın ayrı hesabın paran gelirin giderin ayrı..ayrı bi hayat artık onlardan bağımsız..bende olsam kimsenin borcunu ödemem eşimede ödetmem..sırtına oğluna yaslamak oh ne güzel..herkesin borcu var masrafı var.. 1000 değil 1 lira bile olsa başkasının borcunu ödeyemem efendim.. anne baba bile olsa evet ödeyemem resmen anne babası kullanmaya çalışıyorlar..ve beni kullanmaya çalışan bir ailemin borcunu da ödemem asla.. ha istisnai durumlar olabilir sağlık durumu haciz kötü gün gibi..onlar ayrı o zaman durum değişir ama standart bi şekilde onların rutin borçlarını ödemem hak veriyorum sana... fakat hizmet konusunda sana katılmıyorum.. elbette ki sen o evin gelinisin ve elinden bi bardak çay içme istekleri gayet normal..tamam annnenin evinde yapmıyor olabilirsin.. ama şuan durum farklı.. kendini hırpala eziyet çek hizmetçi ol demiyorum ama kararrınca gelinlik vazifenide yapman gerekir.. şöyle düşün sen otururken kaynanan kalkıp çay demlese yakışık alırmı sence..olaya sadece gelin sıfatıyla bakmaıyorum zaten.. normalde de bir aile büyüğünün yanında bi bardak çay ikram etmek seni yüceltir... ben mesela kesinlikle kaynanamı kaldırmamaya çalışırım eğer bi işim meşgul olduğum bişey yoksa eğer o an bişey yapılacaksa hemen kalkarım sonuçta elime yapışmaz.. ayrıca kendi ailenin yanında da senin oturup annenlerin yemek çay gibi şeyleri senin önüne getirmeleri de hiç hoş değil bence.. bi evlat olarak senin onlara hizmette kusur etmemen lazım canım.. ailenin bu davranışını seni çalıştırmayıp önüne hizmet etmelerini övgü şeklinde anlatman doğru değil.. bu benim naçizane fikrim ve yorumum..aksini iddia edenler varsa kendi fikirleridir bşiey diyemem..
evet hizmet konusunda haklsınız ama ben bunu örnek verdim genelde böyle değilidr ben de elimden geldiğince
yapmaya çalışıyorum ama bazen bu konularda da haksız olabiliyor tabi evde kendi kızıda var her zaman bişey istese önce bana söyler bu da yanlış ben daha yenı evliyim ve yeni bir ailenin içine girmişim adepte sorunum var bunlarda rahatsız edici şeyler bi de bu olaylardan sonra ne derlerse desinler rahtsız ediyor benı oyüzden bişey yapmak gelmiyor içimden ama yapıyorum yinede ben yine onlara saygısızlık etmedim hiç bir zaman ama onlar bizim ayrı bi haytımızın olduğunu kabul etmiyolar
bunu kabullenmeleri lazım ama nasıl bilmiyorumm:(

evet konu sahibi annesinin evinde hiç iş yapmıyor ama aynı durumdaki görümcesini garipsiyor.gerçekten iyi tesbit yapmışsın canım:34:

ben yanlış anlattım sanırım ben sadece örnek verdim bu benım annemlerde yan gelip yattmam söz konusu değil mümkünde değil ama benım ailem olsa evde kızları varsa önce bize söyler geline daha sonra benımde bi yengem var
ben genelleme yaptım her zman böyledir demedim evet bakış açınız farklı biyerden doğrusunuzda ama şurda yanlış anlaşılma var
oradiki açıklma şu ben annmlerdeyken mesai kaldığım zaman yemeğmi annem getirir faln ama o gün ben gittiğimde
kaynanma mesaiye kalmıstım ve evde misafir diğer oda da görümcem ve misafir bi kız oturuyorlar ben de onların yanına gittim hoş geldin demek için ve içerden yüksek bir sess gelinnn hanımm bi çay demlermisin
ben aynı şeyi görümcemden beklmiyorum zaten biz onunla herşeyi beraber yapıyoruz zaten orda bi soruon yok
ben gelinim hizmetçi değil bana hizmetçi gibi davranınca zoruma gidiyorrr bu sizde olsanız sizinde zorunza gider :)

Kayınvalidelerin hoşuna gidiyor misafir falan olduğunda gelini hizmet ederken göstermek ,komşular nasılda hizmetli gelini var diyecekler ya ki bunu bizim annelerimiz bile istiyor ..Bizim gelinimiz beni hiç beklemezdi ,sen istersen yapmazsın ama ben bu evin geliniyim derdi halada öyle düşünür ,bende inşallah gelin olmayı ögrenicem yoksa işim zor :))

Kayınvalidelerin hoşuna gidiyor misafir falan olduğunda gelini hizmet ederken göstermek ,komşular nasılda hizmetli gelini var diyecekler ya ki bunu bizim annelerimiz bile istiyor ..Bizim gelinimiz beni hiç beklemezdi ,sen istersen yapmazsın ama ben bu evin geliniyim derdi halada öyle düşünür ,bende inşallah gelin olmayı ögrenicem yoksa işim zor :))

evet haklsınız ama benım takıntım hem bunların yeni evliyken yaşaman hemde şimdi kredi olayından sürekli oğlundan para istemesinden dolayı şuan rahatsız oluyorum onlardan bundan kaynklı yoksa bu çay meselesi falan umrunsanmaz
ama hepsi üst üste oluncaa rahatsızlık veriyor ondan dolayı ben zaten yapıyorum elimden geldiğince
mesela çay içmeye gittiğimde aşağı kaynanamlara bişeyler yapar götürürüm ütü yaptığımda sorarım bişeyler varsa götürüp ütülerim çok ayrıntıya indiğinde bu böyledir saygısızlık etmedm hiç yapılmasını gerkenleri yapıyorum ama
artık sevmedğim için pek rahatsız oluyorum sadce:)

Eşim beni anlamıyor
Daha 4 aydır evliyizz ama eşimin ailesinden nefret etmeye başladm
kaynanamlarla aynı bina da oturuyoruz ama ben bu durumdan memnun değilim
evlenmeden önce daha iyi derdim hep işten giderim yemeğimi yer evime giderim diye ama öyle değilmiş tabi
hiç alışamadım onlara hiç rahat edemedim yeni evliyim onların evde bişeyler yapmak sinirime dokundu ve eşime artık
kendi evimizde yemek yemeği teklif ett,m kavga gürültü de olsa kabul etti artık kendi evimizde yemek yapıp yiyoruz
bu biraz zor olsada bu sorun böyle çözüldü
ama dahası annemlere gidince babam benı yerimden kaldırtmaz annemler sofrayı kurar çay getirler falan
şimdi ben kaynanamlara gidince bana çay demle içelim demeleri zoruma gidiyor ben annemlerin evde yapmıyordum burdamı yapıcam diye kendi kendimi yiyorum kaynanamın bütün söyledikleri yaptıkları rahatsız ediyor benii
ve dahası ev için kredi çekmişlerdi eşimle konuştuğumuzda bizde üst katta oturalım ayda 600 tl veririz hem onlar zorlanmaz hemdee biz ev alana kadar idare ederiz daha sonrasında ev alırız demişti kabul ettim evet ilk ay böyleydi 600tl veriyorduk ve biz ev aldık ama daha bitmedi ağustosta biticek ben oraya geçmek istiyorum ama eşim annemlerin borcu var 3 sene sonra biticek ben onları nasıl
bırakıp gideyim diyo ve artık ailesine ayda 1 000 tl veriyor bizimde borcumuz var bizde yetemiyoruzz ben dışarıya çıkalım deyince yorgunum yada paramız yok deyip geçiştiryor benıı ama annesi kredi için 1 000 tl ver deyince veriyor sinirime dokunuyo bu durum ne yapmam lazım

en baştan mesafeyi koymalıydın. "aman ayrı sofra kurulmasın ne gerek var"lar. beraber yaşamak isteseydin onlarla beraber otururdun sanki. oğulları evlenince bedava hizmetçi tuttuklarını sanıyor bazıları. ama paylaşım yapılabilir bu konuda. bu konuyu sen kaynana direk söyleme eşinle konuş o anlatsın. sen söyleyince iyice yüz göz olursun, sonunda da kötü sen olursun.
eşin de kusura bakmasın ama abartmış. tamam ailene destek çıkarsın ama bu durum senin maddi durumunu kötü etkilememeli. anlam veremedim yaptığına, hem sizin borçlarınız var üstüne bir de ailesine yardım ediyor. burda yazdıklarını aynen söylemeni tavsiye ederim.
diyelim ki ailesinin durumu çok kötü, sadece eşin mi var onlara destek olacak ? kardeşi falan yok mu?

siz kendi aldığınız eve taşınsanız şimdi oturduğunuz evi de eşinizin ailesi kiraya verse herkesin gönlü olur bence...

Eşim beni anlamıyor
Daha 4 aydır evliyizz ama eşimin ailesinden nefret etmeye başladm
kaynanamlarla aynı bina da oturuyoruz ama ben bu durumdan memnun değilim
evlenmeden önce daha iyi derdim hep işten giderim yemeğimi yer evime giderim diye ama öyle değilmiş tabi
hiç alışamadım onlara hiç rahat edemedim yeni evliyim onların evde bişeyler yapmak sinirime dokundu ve eşime artık
kendi evimizde yemek yemeği teklif ett,m kavga gürültü de olsa kabul etti artık kendi evimizde yemek yapıp yiyoruz
bu biraz zor olsada bu sorun böyle çözüldü
ama dahası annemlere gidince babam benı yerimden kaldırtmaz annemler sofrayı kurar çay getirler falan
şimdi ben kaynanamlara gidince bana çay demle içelim demeleri zoruma gidiyor ben annemlerin evde yapmıyordum burdamı yapıcam diye kendi kendimi yiyorum kaynanamın bütün söyledikleri yaptıkları rahatsız ediyor benii
ve dahası ev için kredi çekmişlerdi eşimle konuştuğumuzda bizde üst katta oturalım ayda 600 tl veririz hem onlar zorlanmaz hemdee biz ev alana kadar idare ederiz daha sonrasında ev alırız demişti kabul ettim evet ilk ay böyleydi 600tl veriyorduk ve biz ev aldık ama daha bitmedi ağustosta biticek ben oraya geçmek istiyorum ama eşim annemlerin borcu var 3 sene sonra biticek ben onları nasıl
bırakıp gideyim diyo ve artık ailesine ayda 1 000 tl veriyor bizimde borcumuz var bizde yetemiyoruzz ben dışarıya çıkalım deyince yorgunum yada paramız yok deyip geçiştiryor benıı ama annesi kredi için 1 000 tl ver deyince veriyor sinirime dokunuyo bu durum ne yapmam lazım

Samimiyetime kızmazsın umarım.Seni en iyi anlayanlardan birisi de benim herhalde.7aylık evliyim.Eşimle evlenmeden önce ailesine yardım olarak aylık 600Lvereceğine dair konuşmuştuk.Babasının emekli maaşı vardı ama yetmez diyordu.Biz nişanlıyken kayınvalidem ve görümcemin birçok mağazaya yüzbinleri bulan borcu çıktı ki eşimde benimle aynı anda öğrendi bu borcu.Abisiyle paylaştılar 50bin kredi çekti eşimde.Aile evlenmesine karşı çıktı bu durumda ama eşim ve ben beklemek istemedik.Düğünü eşyayı ben ve ailem yaptık.Bize akıllarınca ders vermek isteyen evdeki kardeşler de işten çıktılar.Kayınvalidemler maddi olarak tamamen bize muhtaç konuma geldiler.Bu yüzden 6. aya geldiğimizde aç kaldık neredeyse.Eşim 3000 alıyor onlara 1800 ödüyordu.Kayınvalidemin kredi borçları,kiraları ve faturaları için.Üstüne bende işsiz kaldım düğün sonrası.Kendimize 850kira+aidat,faturalar,düğün taksitleri,yeme-içme kredi kartlarımız düşün kalan parayı.Kocaman bir hiç!kartlara borçlanmaya başladık.Markete gidiyoruz çıkışta eşim bana bağırıyordu beni masrafa soktun diye.Ben ağlamaklı evine yiyecekte mi almayacaksın derdim.İçime otururdu söyledikleri.20L ile pazara gitmek neymiş,4 meyva alıp 2si ezildiği için oturup saatlerce ağlamak neymiş onu gördüm.Yeni evli insanlarız dışarıda çay içmeye gidemedik parasızlıktan.üni.1.sınıftan itibaren para kazanan ben ailemden harçlık istedim.Gurum kırıldı resmen.Bu yüzden nefret ediyorum eşimin ailesinden.:47:
Aslında çay koymak ailenin yaptırmaması sorun değil.Bunu sakince düşünsen sende anlayacaksın çünkü cam fanusta yetişmedin.Annen yaptırmamış olsa bile çevrende akrabalarında evin kızının yada evliyse gelinlerin çay koyduğunu görmüş olmalısın.Bunun aksi olsa zaten kayınvaliden sana çay koysa garip olurdu.Burda asıl mesele eşinin söz verdiği miktarın üzerinde para verip senin eksiklerini hiçe sayması.Sorumlusu olarakta ailesini görüp nefret ediyorsun ve her hareketleride batıyor böyle olunca.Sana bir ablan olarak verebileceğim tek tavsiye şu:Ben ailesine saygısızlık etmemek için sustum ama hep eşime patladım.Sıkıldıkça ona ailesinin davranışlarını anlattım.(Düğünü,mobilyaları ve beyazeşyaları ben ailem yapmış olmasına rağmen çok cahilce sözler duydum kayınvalidemden)Çok sakin ve sessiz olan eşim bana patladı sonunda.İçinden bir canavar çıktı sanki."Aileme laf söyleme.Onlar annem babam,hiçbirşeye değişmem.Bırakayım aç mı kalsınlar vs."dedi.Oysa ben kardeşlerininde boş oturmalarına takmıştım.Başta benimle bir kızan adam o kadar bıkmış ki gözü beni görmüyor artık bunu gördüm.Bende mide sancıları başlamıştı,saçlarım döküldü...vs. Bu forumu öyle bir anda farkettim okudukça tek sorunu olan insanın ben olmadığımı gördüm.Anladım ki kendime yapıyorum.Ben ayrılsam sevdiceğimle benden başka üzülen de olmayacak.Birilerinin ekmeğine yağ süreceğim.Görüşürüz dedim el mi yaman bey mi?Eşime söylenmeyi kestim.Dah ilgili güleryüzlü davrandım.Kayınvalideme özellikle eşimin yanında gülerek cevap vermeyi öğrendim,susarak kendimi şişirmeyi bıraktım.Maddiyat,borçlar bittikçe düzeldi zaten.Eşimle aram hiç olmadığı kadar iyi şimdi.:16: Bol bol Geziyoruz artık.Sinema,tiyatro,Şehir dışında ailem.Beni aileme bayramdan bayrama 6ayda 2 kere götüren eşim son 1 ayda 3.kez gidelim diye ısrarcı.:1: :1: :1:
Sende üzme kendini arkadaşım.herşey yoluna girer.Biraz sabır biraz kurnazlık lazımmış.:34: :34: :34:

Son düzenleme:
canım allah yardımcın olsun ama yukarıdaki arkadaşa katılmakla birlikte eğer konuşmazsan ya da önlemini almazsan kaynananın ev kredisini de siz ödeyecekmişsiniz gibi geliyor. neden insanlar başkalarına bu konularda güvenir anlamıyorum? ne kadar paran varsa o kadar köfte yardım başka kefil başka.

benim anlamadığım şu ki lütfen biri cevaplasın.. oğlan evlenirken neden ailesine belli miktarda para verecek anlaşması yapılıyor.. ya anlamıyorum neden? o çocuk evleniyor neden vermek zorundaki.. bekarken çalışıyor olması tamam vermesini gerektirir ama evlenince vermesini inanın anlamyırum..neden ? bilen biri yanıtlarsa sevinirim..

kaynanaya yakin oturmak veya birlikte yasamak cok zor gercekten. araya baskalari girince iliskiler yipraniyor maalesef.. umarim bir an önce tasinirsiniz kendi yuvani kurar rahat rahat gecirirsin ömrünü kocanla =)

kaynanaya yakin oturmak veya birlikte yasamak cok zor gercekten. araya baskalari girince iliskiler yipraniyor maalesef.. umarim bir an önce tasinirsiniz kendi yuvani kurar rahat rahat gecirirsin ömrünü kocanla =)

benim anlamadığım şu ki lütfen biri cevaplasın.. oğlan evlenirken neden ailesine belli miktarda para verecek anlaşması yapılıyor.. ya anlamıyorum neden? o çocuk evleniyor neden vermek zorundaki.. bekarken çalışıyor olması tamam vermesini gerektirir ama evlenince vermesini inanın anlamyırum..neden ? bilen biri yanıtlarsa sevinirim..

Ben kendi adıma şöyle cevaplıyim.Büyük bir şehirdeyiz ve eşimin aileside bizde kirada oturuyoruz.Eşimin babası düşük dereceli işçi emeklisi.Aldığı maaş ancak yemek masrafına yetiyor.Şimdi eşime hayır verme desem ailesi sonuçta sokakta mı yatacaklar,haliyle verecekti evlatları sonuçta.Ama bunun da bir sınırı olmalı kira ve fatıuraları biz nişanlıyken 600 tutuyordu sadece buna dayanırım ama fazlasına katlanamam dedim.Sonuçta 7 kardeşler diğerleri de destek olsun dedim.Benden gizli iş çevirmesindense ki kızsam yapardı eminim,gözümün önünde olsun istedim.Eşimde tamam demişti.Ama evlilik sonrası öyle olmadı işte,bizim üstümüze bindi hepsi.Bana evin para kaynağını götürmüş düşman muamelesi başladı.Çalışan kardeşler işten çıktı evde boş oturdular aylarca.Biz halimizi anlattıkça da inanmadılar.6ay sonunda eşimde bende patladık.Boş buzdolabını görünce inandı kayınvaldem ancak.Kardeşi işe girdi,kayınvalidemin kirasını üzerimizden alınca 1800 yerine 1300 vermek bizi rahatlattı.Aslında bu bile insanı delirtiyor.Her ay bir memur maaşını onlara harcamak ne demek.Eşimin arkadaşları ev araba alırken biz hayalini bile kuramıyoruz,eşim bana gelip dert yanıyor,üzülüyor.Senin ailen yüzünden diyemiyorum.zor gerçekten.

Son düzenleme:
ana kuzu olucaksa neden evlendiki bende ana kuzusuyum
onunla iyi olmak için ailemi bazen geride tutmasını becerebiliyorum en azından benım ailemde çok anlayışlı bu konularda

zaten kıs tarafları hepp fedakarr olurr durumm hep böyledir bend eevlliyim ve kadınlar biraz dahaa ılımlı davarnoyorr bu konularda ama sizde malesef denfe eşinizin tarafı daha agırrr basıyor

Samimiyetime kızmazsın umarım.Seni en iyi anlayanlardan birisi de benim herhalde.7aylık evliyim.Eşimle evlenmeden önce ailesine yardım olarak aylık 600Lvereceğine dair konuşmuştuk.Babasının emekli maaşı vardı ama yetmez diyordu.Biz nişanlıyken kayınvalidem ve görümcemin birçok mağazaya yüzbinleri bulan borcu çıktı ki eşimde benimle aynı anda öğrendi bu borcu.Abisiyle paylaştılar 50bin kredi çekti eşimde.Aile evlenmesine karşı çıktı bu durumda ama eşim ve ben beklemek istemedik.Düğünü eşyayı ben ve ailem yaptık.Bize akıllarınca ders vermek isteyen evdeki kardeşler de işten çıktılar.Kayınvalidemler maddi olarak tamamen bize muhtaç konuma geldiler.Bu yüzden 6. aya geldiğimizde aç kaldık neredeyse.Eşim 3000 alıyor onlara 1800 ödüyordu.Kayınvalidemin kredi borçları,kiraları ve faturaları için.Üstüne bende işsiz kaldım düğün sonrası.Kendimize 850kira+aidat,faturalar,düğün taksitleri,yeme-içme kredi kartlarımız düşün kalan parayı.Kocaman bir hiç!kartlara borçlanmaya başladık.Markete gidiyoruz çıkışta eşim bana bağırıyordu beni masrafa soktun diye.Ben ağlamaklı evine yiyecekte mi almayacaksın derdim.İçime otururdu söyledikleri.20L ile pazara gitmek neymiş,4 meyva alıp 2si ezildiği için oturup saatlerce ağlamak neymiş onu gördüm.Yeni evli insanlarız dışarıda çay içmeye gidemedik parasızlıktan.üni.1.sınıftan itibaren para kazanan ben ailemden harçlık istedim.Gurum kırıldı resmen.Bu yüzden nefret ediyorum eşimin ailesinden.:47:
Aslında çay koymak ailenin yaptırmaması sorun değil.Bunu sakince düşünsen sende anlayacaksın çünkü cam fanusta yetişmedin.Annen yaptırmamış olsa bile çevrende akrabalarında evin kızının yada evliyse gelinlerin çay koyduğunu görmüş olmalısın.Bunun aksi olsa zaten kayınvaliden sana çay koysa garip olurdu.Burda asıl mesele eşinin söz verdiği miktarın üzerinde para verip senin eksiklerini hiçe sayması.Sorumlusu olarakta ailesini görüp nefret ediyorsun ve her hareketleride batıyor böyle olunca.Sana bir ablan olarak verebileceğim tek tavsiye şu:Ben ailesine saygısızlık etmemek için sustum ama hep eşime patladım.Sıkıldıkça ona ailesinin davranışlarını anlattım.(Düğünü,mobilyaları ve beyazeşyaları ben ailem yapmış olmasına rağmen çok cahilce sözler duydum kayınvalidemden)Çok sakin ve sessiz olan eşim bana patladı sonunda.İçinden bir canavar çıktı sanki."Aileme laf söyleme.Onlar annem babam,hiçbirşeye değişmem.Bırakayım aç mı kalsınlar vs."dedi.Oysa ben kardeşlerininde boş oturmalarına takmıştım.Başta benimle bir kızan adam o kadar bıkmış ki gözü beni görmüyor artık bunu gördüm.Bende mide sancıları başlamıştı,saçlarım döküldü...vs. Bu forumu öyle bir anda farkettim okudukça tek sorunu olan insanın ben olmadığımı gördüm.Anladım ki kendime yapıyorum.Ben ayrılsam sevdiceğimle benden başka üzülen de olmayacak.Birilerinin ekmeğine yağ süreceğim.Görüşürüz dedim el mi yaman bey mi?Eşime söylenmeyi kestim.Dah ilgili güleryüzlü davrandım.Kayınvalideme özellikle eşimin yanında gülerek cevap vermeyi öğrendim,susarak kendimi şişirmeyi bıraktım.Maddiyat,borçlar bittikçe düzeldi zaten.Eşimle aram hiç olmadığı kadar iyi şimdi.:16: Bol bol Geziyoruz artık.Sinema,tiyatro,Şehir dışında ailem.Beni aileme bayramdan bayrama 6ayda 2 kere götüren eşim son 1 ayda 3.kez gidelim diye ısrarcı.:1: :1: :1:
Sende üzme kendini arkadaşım.herşey yoluna girer.Biraz sabır biraz kurnazlık lazımmış.:34: :34: :34:

teşekkür ederim
haklısınız sabır lazım ama sanırım evlilikten çok şey bekledim ondan oluyoo tüm bunlarrr
biraz daha beklemek lazım :)

canım allah yardımcın olsun ama yukarıdaki arkadaşa katılmakla birlikte eğer konuşmazsan ya da önlemini almazsan kaynananın ev kredisini de siz ödeyecekmişsiniz gibi geliyor. neden insanlar başkalarına bu konularda güvenir anlamıyorum? ne kadar paran varsa o kadar köfte yardım başka kefil başka.

dün eşime çıtlattım biraz güzelce kavga etmeden dedim ama konuyu açar açmaz alem
zor durumda asıl bırakayım diyor
bende zor durumdayım sıkıntı çekmek istemiyorum benım de evinde ihtiyaçları var bunlar ne olucak deyince kocam birr sessizlik kaplıyor etrafıı

dün eşimle tartıştık aynı konular yüzünden
ona bu evi benimseyemedim benım evim değilmiş gibi hissetiğimi söyledim artık içimden temizleyisim bile gelmiyor dedim burayı ev bitince lütfen gidelim dedim
oda gidemiyeceğimizi ailesini yüz üstü bırakıp gidemiyiceğini söyle hem senin ailen zor durumda olsa yardım etmezmisin dedi
bende açıkladım sorun yardım etmek değil tabiki yardım ediceksin ama 3 yıl boyunca oların kredisine de yardım edemiyeceğimi söyledim bzimde almamız gerekenler var benım de ihtiyaçlarım var senınde ve yakında evimiz bitince onada kredi çekiceğimizi söyledim ben daha kendimi ne kadar sıkıbailirm dedim
yarın ihtiyaçlarımızı almaya gidiceğiz dedim param yok deiğinde çok sinirlendm
bizi düğünümüzü bile kendmizi yaptık eşylarımızı beraber aldık herşeyine varana kadar biz yaptık eşimle birlikte
ve kaynanam nişanda bana taktığı bileziği bile geri istedi düğünde eksik takmıslar demsinler alamadım dedi
onuda verdim olsun dedim alamamıstr dedim ve bizim oturucağımız yerin mutfak dolaplarını bize hediye diye yaptırdığını söylemişti ama balayından döndüğümzde mutfak dolaplarınızın borcu duruyo onları ödeyn deiğinde çok şaşırmıstım ve ufak tefek tadilatlarda vardı hepsini parasını yine biz verdik adı da onlar yaptı oldu hepsini söyledim yüzüne ailen senı sömürüyor görmüyormusun dedim onların senın için yaptıkları borç hemn istediler dedim ama senın onlara yardım etmen zorunluymus gibi mecburmussun gibi davarnıyor banamı güvendiler ben ev bitince gidiyorum ister gelirsin ister gelmezsn bu ayda 600 tlden fazla para verirsen çok büyük sorunların çıkacağını söyledm oda gitmek öyle kolay değil bende gitmiyeceğim dedi
ne kadar ihtiyaçları varsa okdar vericeğini söyledi
şimdi ben ne yapmalıyım ev bitene kadar (5 ay var daha)beklemelimiyim yoksa kapıyı çarpıp gitmelimiyim ne yapıcağımı bilemiyorum artık ve evde (abisi kız kardeşi ve babası çalışıyor) aslında yetiyorlar ama kaynanam nasıl nerden sömürsem diye düşünüyor ve başarıyoda nasıl engel olucamm nasıl

Back
X