Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Herkes kendi ana babasına baksın veya ilgilensin. Gelin=Hizmetçi mi ya? Eşiniz gidip sizin ailenize yapıyor mu bunları? Arada sırada gidip, o an iş varsa elbette el atılır. Komşuya gidince bile yapıyoruz bunu ama görev bilinci olmamalı. Her hafta gitmek de yanlış. Ev işim var deyin, alışveriş yapacam deyin, arkadaşlarla plan yaptık deyin

Gitmeyin. Maddi gücünüz var, haftaiçi çalışıp yoruluyormuşsunuz, aileniz sizi eminim ki okutup öğretmen olmanıza vesile olurken, “haftasonu gidip kayın aile pisliği temizlesin” diye düşünmemiştir.

Eşiniz gitsin, siz evinizde dinlenin.
Benim eşim annesinin mutfak dolaplarını siler, banyosunu temizler, ben yapmam mesela oğlu yapsın bana ne. Ailesini çok düşünen kendi yapsın

"Ben buyum bu kadarım. İnsan üstü iş beklemesinler. Çalışıyorum kendi evim düzenim var. Daha kendi düzenimizi oturtmadan her haftasonu ailene geliyoruz buna teşekkür etmek yerine yaptıkları muameleye bak, maksatları bizi görmek mi yoksa eve hizmetçi tutmak mı?" gibi cümlelerle üslubuna patlamak lazım.

Bazı adam patlayınca anlar bazı adam nazlanınca... Uygun bir şekilde söyleyin işte.

Ben gitmezdim. Sizin babanız hasta olsa eşiniz gelip kahvaltı hazırlar temizlik yapar mi? Bence yapmaz. Siz de yapmayın hatta bence her hafta her hafta gitmeyin.
Oyy oyy. evet aslında bunun karşılığı tam olarak bu dediğindir.maşallah kadın parası yerken kimse ataerkil değil, ama bu işlere geldi mi herkes taş devrine kadar gitmeye dünden hazır. bunu açık açık söylemek lâzım aslında erkeklere.eee madem bu kadar ataerkilsin, para da benim diye.baka bakalım ataerkillik falan kalıyor mu?.

simdi kayinpeder akc kanseri son evre falansa giderim.esimle yemegi kahvaltiyi ortak hazirlarim
ancak kayinpederin hastaligi olumcul degilse her hafta zaten gitmem

Eşiniz ne iş yapiyor siz bunları yaparken
Kalksın kahvaltıyı hazırlasın anne-babasına hizmet etsin
Ailem beni senin ailene hizmet edeyim diye yetişirmedi diyemedinizmi?
Az yesinlerde hizmetli tutsunlar

Herhafta gitmeyerek ve aranıza biraz mesafe koyarak sınırlarınızı çizin.Onların beklentileri sizi bağlamaz,fazla yüzgöz olmayın.Size saygı duymalarını istiyorsanız fazla mütevazı davranmayın.Hem çalışsın gelin para getirsin,hem evine baksın,hem kayınvalideye hizmet etsin ,herkes te çok uyanık olmuş. Ne kadar yaparsanız daha fazlasını beklerler.

Neden her haftasonu gidiyorsunuzko oglu gorsun gelsin sakin ipin ucunu kacirmayin temizlik vs derlerse aman baba ben daha kendi evimi yapamiyorum siz temizlikci tutun benden
Beklemeyin detin hazir cevap olun iki haftada bire indirin sonra dahada acarsiniz arayi. Boylelerine bu muamele yarar esinde cahil cahil davranmasin evin oglu o merakliysa o temizlesin yemek yapsin siz taviz vermeyin

Gitme sıklığınızı guncelleyin her hafta değil ayda sonrada iki ayda bir gidin eşiniz gitsin gerekirse kavga edin savaş verin zamanla herkes alışır baştan kötü olmak güzel zamanlara zemin hazırlar...esinizde alışır zamanla

Esiniz tek cocuk mu?
Giderken disardan yemek aldirin esinize her gittiginizde
Hatta ailesine yardimci tutsun haftada 3 gun gelip yemek yapacak biri olsun

Kusura bakmasınlar da az yiyip uşak tutsunlar kendilerine. Yardım edilir o ayrı. Ben arkadaşımın evine kalmaya gittiğimde de öyle oturmam zaten ancak eşinizin anne babası sizi hizmetçi olarak görüyor ve gereğinden fazlasını bekliyorlar. Gitmeyin diyeceğim ama onu da siz yapamayacak gibi duruyorsunuz. Şahsen ben kendilerine çeki düzen verene kadar gitmezdim. Annemi bile köye uzun zamandır göndermiyorum kadına her işi yaptırıyorlar kendi kızları yan gelip yatıyor. Şimdi mumla arıyorlar annemi. Böylelerinin anladığı dil iyilik, yardım değil ne yazık ki.

Kayinpederin hastalığı ne evrede?
Yani süregelen bir hastalıkllsa her hafta siz neden gidiyorsunuz?
Çok kötü olsa size laf söylemek aklına gelmez, kendi canıyla uğraşır muhtemelen. Demek ki o kadar kötü degil.
O yüzden gitmeyin her hafta. Gidince kalıyorsanız eşinizle beraber kahvaltı da hazirlarsınız, kayınvalidenizle başka şeyler de yaparsınız duruma göre ama evin halini yapsın mantığındaki insanlara elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsiniz. O yüzden en adıyla idare edin.

Eş ailesine hizmet etmenin çalışıp, calismamayla alakası yok ayrıca. Kadın çalışmıyorsa bile kimsenin işini yapmaya mecbur tutulamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…