Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Allahım şu toplumun değişeceğini ne zaman göreceğim ne demek bu evin gelini oldun her işi yapacaksın, yahu bunlar sizi köle diye almış, hem eşşek gibi çalışıp para getircem hem de eşimin ailesinin tüm yükünü çekeceğim başlarım öyle kocaya da evliliğe de , Allah aşkına kendinize gelin, siz hizmetçi değilsiniz neden sitematik şekilde onlara gidip bur de sürekli iş yapıyorsunuz, yapmayın hele böyle zorbalara asla yapmayın, ciddi ciddi bu aileden ve eşinizden kurtulmaya bakın, bebek yoksa sakın ha hamile falan kalmayın, bu cahil insanlara kendinizi ve emeğinizi kullandırmayın...

Kadın dediğin diye kalıplara soktukları için her şeyi, bu durum kendilerine normal görünüyor ama hiç normal değil. Benim kayınpederim kalçasını kırdı. Yalnız yaşıyor. Adamın evi de bize yakın. Bastonla, yürüteçle adam kendi işini görüyor, yemeğini yapıp bulaşık yıkıyor ve bu adam 75 yaşında. Kaç kere dedim neye ihtiyacın varsa söylemen yeter diye. Adam her seferinde "sen zahmet etme kızım ben hallediyorum" diyor.
Bir ihtiyacı olunca da benden değil, oğlundan istiyor.
Çok saçma yani yaşadığınız şey.

Donunu yerden toplayamayan bir oğlu var, hani en basit yaşam becerisidir bunlar, olduğun yeri temizle karnını doyur falan, bunun için evlenen heriflerin anaları cak cak konuşmayacak.
Lütfen ama böyle annelerin oğluşları don için yere eğilmez boncukları dökülür sonra

Kp ağır hasta mı yatalak vs.
Yani bakımı falan zor mu hastalığı sebebiyle gelen giden çok mu?
Kadın gece gündüz uykusuz kalıp adama bakıyor ise eşinizden ve sizden yardım bekleyebilirler belki.
Ya da kv aşırı yaşlı çok eli ayağı tutmuyor yardım mı istiyor aceba.

Önce eşiniz yapacak sizde isterseniz ona destek olacaksınız.

Bunu neden yazdım? Eşinizin zihniyeti bozuk. Kadına değer vermiyor, evliliğin ne olduğunu anlamamış.

Her şey aile terbiyesi değildir. İnanın, eşiniz kendisini yetiştirip, size değer verseydi, kadın haklarından anlayıp size saygı duysaydı ailesi de nerde duracağını bilirdi..

9 aylık evliyim çocuk yok eşimle tartıştığımız konular vardı ev işi vs .
Daha çiçeği burnunda okumuş geline yapılana bakın, sizde de suç var , çok yüz vermişsiniz, ne münasebet hem çalışcam hem de millete hizmetçilik mi yapcam

gelin, eşinin ailesinin evini temizler yemeğini yapar çekip çevirir diye birşey yok. üstelik çalışıyorsunuz. bence fazla yüz vermeyin bu konuda. eşinize de alttan alttan söyleyin çalışıyorum evin temizliğini yemeğini ancak yapıyorum diye. kafasına işlensin ki babasına karşı sizi desteklesin. tamam yaz tatili ama olsun. devamı gelir, beklenti çoğalır.
zaten illaki bir şeyler yapıyorsunuzdur. kayınpedere de gücüm ancak eve yetiyor benimle ilgili beklentiye girmeyin deyin usulünce...

Gitmişken, kizim hadi bi yemek yapiver dese, insan yapası olmasa bile gicik olmaz en azindan. Ama gelin olduğu icin yapmasi gerekiyor kafasi, bi de bunu utanmadan dile getirmeleri, kocanin da onlari hakli bulmasi İĞRENÇÇÇ tek kelimeyle gercekten. Zihniyete bak. Hayirdir köle diye satıldık da haberim mi yok , bari parasini verin falan diyin bence babasinin rahatsizligi var ve ihtiyaclarini gormesi gerekiyprsa esiniz gitsin, siz gitmeyin bu ne boyle ya

kp birgün ayda bir gidip evi temizlememi söyledi ben kendi evime haftada bir temzilik için kadın alıyorum size de gelsin parasını ben vereyim o dediğinizi yapamam kusura bakmayın yapamayacağım şeye canın sağ olsun deyip yalan söyleyemem dedim çok net. bir daha da lafı açılmadı

insanız, tabiki yardım ederiz büyüklerin evlerine gidince ama sen sorumlusun demek başka

Ayynenn öyle. Kemdi evimde zor yapiyorum , asla bir seye elimi surmem ben de. Bir keresinde baya cidden is buyurur gibi supurgeyi getirip şu evi bi supur dedi. Nasil ters baktiysam eşim atlayip elinden aldi annesinin o süpürdü

Ee yine kadına yüklenen bir misyonla cevap vermesini istemişsiniz.
“çalışıyorum,evim temizliğini,yemeğini ancak yapmıyorum” diye bir argümanla neden kendini savunsun.
Eşi zaten kadın gibi iş yapamam diyen biriymiş, bu tür cümleler onun düşünce yapısını destekler sadece kafasında bir ışık yakmaz.
Konu sahibi daha evindeki iş bölümünü ayarlayamamış bir de üstüne eş ailesinin iş yükü polemiği girmiş.
İşi zor.

Öyleyse bile yaşlı ve hasta anne baba için oğul yardımcı birini tutabilir, kendisi yayılıp telefonda oyun oynamak ben kadın işi yapmam demek yerine, ailesine gidince evlerini temizleyebilir bizim bir erkek akrabamız vardı annesi çok yaşlı ve bakıma muhtaç biriydi, adamcağız annesinin evinin tüm temizliğini alışverişini çamaşırını bulaşığını kendisi hallediyordu, karısı bir tek yemek yapardı, anne babaya bakmak görev ise bu görevde öncelik evladındır gelinin veya damadın zorunluluğu değildir.

Şimdi yine laf sokuyor ben de cevap verdim yapacağımı yapıyorum diye. Yapıyorsan sorun yok dedi uzatıyor annen seni el bebek büyütmüş diye.
Lütfen düzenli olarak oraya gitmeyi ve hizmet etmeyi bırakın, daha yeni evliyken bunları yapanlar neler yapmaz daha , o eşiniz olacak adamda adam olsa bunlara göz yummaz , bu ınsanlardan kurtulmanız sizin için daha hayırlı çocuk yokken ..

EŞİN BİRAZ AİLESİNİ HAKLI MI BULUYOR? eşin ve ailesi kendine hizmetçi adayı neden aramamışlar? bak tatlım böyle bir dünya yok. Bunu önce eşinin anlaması lazım. Sen bile acaba diyorsun? aile kuracaksın ama eşinin ailesine de hizmet edeceksin. Neden sen gelinsin diye mi? böyle bir şey olamaz olmamalı. Sana yazık. Tutumun yanlış değil. Ama eşinin ve ailesinin tutumunun yanlış olduğu kesin. Para ver hizmetçi tutsunlar'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…