- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Allahım şu toplumun değişeceğini ne zaman göreceğimÖnceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Ne güzel öğretmen olmuşsunuz ama sınırlarınızdan haberiniz yok hanım efendi, gençliğinize yazık...Gelinsin diye benim yapmamı istiyorlar. Bu arada öğretmenim.
Lütfen ama böyle annelerin oğluşları don için yere eğilmez boncukları dökülür sonraDonunu yerden toplayamayan bir oğlu var, hani en basit yaşam becerisidir bunlar, olduğun yeri temizle karnını doyur falan, bunun için evlenen heriflerin anaları cak cak konuşmayacak.
Daha çiçeği burnunda okumuş geline yapılana bakın, sizde de suç var , çok yüz vermişsiniz, ne münasebet hem çalışcam hem de millete hizmetçilik mi yapcam9 aylık evliyim çocuk yok eşimle tartıştığımız konular vardı ev işi vs .
gelin, eşinin ailesinin evini temizler yemeğini yapar çekip çevirir diye birşey yok. üstelik çalışıyorsunuz. bence fazla yüz vermeyin bu konuda. eşinize de alttan alttan söyleyin çalışıyorum evin temizliğini yemeğini ancak yapıyorum diye. kafasına işlensin ki babasına karşı sizi desteklesin. tamam yaz tatili ama olsun. devamı gelir, beklenti çoğalır.Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Ayynenn öyle. Kemdi evimde zor yapiyorum , asla bir seye elimi surmem ben de. Bir keresinde baya cidden is buyurur gibi supurgeyi getirip şu evi bi supur dedi. Nasil ters baktiysam eşim atlayip elinden aldi annesinin o süpürdüEşiniz yapsın siz neden yapacaksınız ki? Eşinize yardımcı olabilirsiniz.
Kv evinde asla bir şeye dokunmadım anca kendi yediğimi içtiğimi kaldırırım toplarım onun dışında bir şey yapmam.
Kendi oğlu duruyorken evi niye siz çekip cevirecekmissiniz.
Ee yine kadına yüklenen bir misyonla cevap vermesini istemişsiniz.gelin, eşinin ailesinin evini temizler yemeğini yapar çekip çevirir diye birşey yok. üstelik çalışıyorsunuz. bence fazla yüz vermeyin bu konuda. eşinize de alttan alttan söyleyin çalışıyorum evin temizliğini yemeğini ancak yapıyorum diye. kafasına işlensin ki babasına karşı sizi desteklesin. tamam yaz tatili ama olsun. devamı gelir, beklenti çoğalır.
zaten illaki bir şeyler yapıyorsunuzdur. kayınpedere de gücüm ancak eve yetiyor benimle ilgili beklentiye girmeyin deyin usulünce...
Öyleyse bile yaşlı ve hasta anne baba için oğul yardımcı birini tutabilir, kendisi yayılıp telefonda oyun oynamak ben kadın işi yapmam demek yerine, ailesine gidince evlerini temizleyebilir bizim bir erkek akrabamız vardı annesi çok yaşlı ve bakıma muhtaç biriydi, adamcağız annesinin evinin tüm temizliğini alışverişini çamaşırını bulaşığını kendisi hallediyordu, karısı bir tek yemek yapardı, anne babaya bakmak görev ise bu görevde öncelik evladındır gelinin veya damadın zorunluluğu değildir.Kp ağır hasta mı yatalak vs.
Yani bakımı falan zor mu hastalığı sebebiyle gelen giden çok mu?
Kadın gece gündüz uykusuz kalıp adama bakıyor ise eşinizden ve sizden yardım bekleyebilirler belki.
Ya da kv aşırı yaşlı çok eli ayağı tutmuyor yardım mı istiyor aceba.
Gittim tekrar geri geldim buraya evimize geçecektik tekrarHani ailenin yanına gidecektin noldu?Bayram bitti ya.
Lütfen düzenli olarak oraya gitmeyi ve hizmet etmeyi bırakın, daha yeni evliyken bunları yapanlar neler yapmaz daha , o eşiniz olacak adamda adam olsa bunlara göz yummaz , bu ınsanlardan kurtulmanız sizin için daha hayırlı çocuk yokken ..Şimdi yine laf sokuyor ben de cevap verdim yapacağımı yapıyorum diye. Yapıyorsan sorun yok dedi uzatıyor annen seni el bebek büyütmüş diye.
EŞİN BİRAZ AİLESİNİ HAKLI MI BULUYOR? eşin ve ailesi kendine hizmetçi adayı neden aramamışlar? bak tatlım böyle bir dünya yok. Bunu önce eşinin anlaması lazım. Sen bile acaba diyorsun? aile kuracaksın ama eşinin ailesine de hizmet edeceksin. Neden sen gelinsin diye mi? böyle bir şey olamaz olmamalı. Sana yazık. Tutumun yanlış değil. Ama eşinin ve ailesinin tutumunun yanlış olduğu kesin. Para ver hizmetçi tutsunlar'Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?