- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
Bizimki de ben arkadaşlarıma gidince gelmek istiyor, arkadaşlarım eve gelince onu çağırayım istiyor. Evliliğimizin başında arkdaşlarım ev görmesine gelecekti bu da niyet etti gelmeye. Arkadaşlarımın anneleri gelmiyor, onların da geldiği bir zaman çağırırım seni ama şimdi sıkılırsın kızlar da rahat etmez dedimBen altli ustlu oturuyorum. Dr randevunuzdan bahsetmeyin aniden gidin.
Sonra hallettik diyin. Beraber yeme icme cok yanlis olmus. O donemlerde ne oluyorsa olur. Cunku size bisiler yapinca ister istemez karsilik beklerler.
Bende bi yere (kuzenim komsu) gidicem deyince bana da haber ver birlikte gidelim diyodu.
Ben cok sasirmistim. Acaba yalnizliktan sikiliyor da o yuzden mi istiyor diye. Sonra birine gitmedim digerine de gidip gelirken hic haber vermedim . Hatta niye haber vermedin dedi. Bende acik acik dedim ki esimle birlikte gittik. Sadece esi kendisi ve ben ve esim vardik. Seninle baska zaman gideriz dedim. Sonra biraz duzeldi.
Benim ki dd bir kere durup dururken esimi arayip calisanbayan bana soguk bi hata mi yaptim bisey mi oldu demis. Halbuki aksine o zamanlar o soguktu cagirirdim gelemzdi. Ben de ona dedim ki ortada bisi yok ne alaka gidip ona soruyosun bana sormuyosun. Ama ben esime bosey soyledim annesine kizdi diye gorumce kaynana kuplere bindiler ortaligi atese verdiler. Gercekten cok degisik kaynana gprumce iliskileri. Ben severdim gorumcemi ama annesinin laflari ile cok dolup laf soyluyor herhangi bir basit konuda ama ben anlamiyorum saniyor heralde. O yuzde. Ona da mesafeliyim . Hatta ona kaynanamdan daha mesafeliyim zate. Baska sehirde.Bizimki de ben arkadaşlarıma gidince gelmek istiyor, arkadaşlarım eve gelince onu çağırayım istiyor. Evliliğimizin başında arkdaşlarım ev görmesine gelecekti bu da niyet etti gelmeye. Arkadaşlarımın anneleri gelmiyor, onların da geldiği bir zaman çağırırım seni ama şimdi sıkılırsın kızlar da rahat etmez dedimçok olgun karşıladı ama eşimi bir doldurdu ki sormayın. Resmen birbirimize girdik. Hemen arkasından arayıp sen bana kırılmışsın ama kırılacak bir durum yok. Gençlerin içinde rahat etmeyeceğini söyledim ben sadece dedüm. Yyooo nerden çıktı kırılmadım dedi. Hayır eşime söylemişsin ce bu doğru değil keşke bana söyleseydin dedim dondu kaldı. Bir daha da korkudan eşime beni şikayet etmedi. Ama hala gıcık hala sürekli ilgi bekliyor o ayrı
Nedir şu konu sahibine muhalefet olma dürtüsü anlamıyorum vallahi...Kadın istemiyor işte,var mı ötesi,zorla mi...Sevmemek için illaki çok büyük meseleler olmasına gerek yok...Bazen ufak şeyler birikip,büyük bir problem haline gelebilir...
Konu sahibi yerinde olsam kontrollere bir kaç kez yalnız giderim.Sorduklarinda öyle daha rahat ettiğimi soylerim...Sonra kayınvalide bu kadar ısrarcı olmaz muhtemelen(umarım),siz de haber vermeden eşinle gidersiniz artik.
Bazı şeyleri de yüzüne söylemek gerekiyor...İstemiyorsanız istemiyorum deyin...Herşeyi içinizde yaşamayın,hasta olursunuz.
Kahvaltiya mi cagiriyor " anne bizim ne zaman kalkacagimiz belli olmaz,biz kalkınca yaparız kahvaltımızi,sağolasın" gibi gibi...Söylemekten çekinmeyin...Kimsenin istediği gibi davranmak zorunda değilsiniz...İstemiyorsanız belli edin,anlamıyorsa da direk söyleyin.
Yalnız şu bir gerçek ki bebek doğduktan sonra daha da artacaktır gelip gitmeler.En temizi şartları zorlayıp oradan taşınmak olacaktir.
Numaralarin telinden engelleyinBenim annem çok ısrarcı mesela, cumadan başlar kahvaltıya gelin, benim cevabım da aynen sizin yazdığınız gibi " anne bizim ne zaman kalkacagimiz belli olmaz,biz kalkınca yaparız kahvaltımızi,sağolasın" olur. Ama annem cumartesi sabah başlar kalktınız mı diye aramaya, bana ulaşamazsa eşimi arar, eşimin iş telefonu her an açık olmak zorunda bunu biliyor oradan arar ısrarla...Yani bu tarz ısrarcı ve inat insanlarla çok zor. Ben annemin ısrarı ve inadını kıramadım, o kadar bunaldım ki konuşmadım bir süre, annem her gün eşimi aramış işteyken...
Kv de aynısı. Bir şeyi yaptırana kadar ısrarı asla bırakmazlar. Bu gibi insanlara bir çözümünüz var mı?
Aynen görümcelik müessessi bambaşka. Bizde ikisinin ağzı hep bir. Kaynanam gelir bir laf söyler. 10 gün sonra görümcem gelir saçma sapan bir şekilde o konuyu açar ve birebir aynı cümlelerle laf sokar. Ne kadar da sevmiyorum ben onlarıBenim ki dd bir kere durup dururken esimi arayip calisanbayan bana soguk bi hata mi yaptim bisey mi oldu demis. Halbuki aksine o zamanlar o soguktu cagirirdim gelemzdi. Ben de ona dedim ki ortada bisi yok ne alaka gidip ona soruyosun bana sormuyosun. Ama ben esime bosey soyledim annesine kizdi diye gorumce kaynana kuplere bindiler ortaligi atese verdiler. Gercekten cok degisik kaynana gprumce iliskileri. Ben severdim gorumcemi ama annesinin laflari ile cok dolup laf soyluyor herhangi bir basit konuda ama ben anlamiyorum saniyor heralde. O yuzde. Ona da mesafeliyim . Hatta ona kaynanamdan daha mesafeliyim zate. Baska sehirde.
Iste dedigim gibi este bitiyor . Es yaninizda olursa en fazla uzaktan sevmiyolar :)
Ama suan kayinvalidemle bi sikintim yok. Olanlari da cok kafaya takmiyorum. Belki de simdilik.
N
Numaralarin telinden engelleyin
Seni cook iyi anlıyorum hatta siz altlı üstlü oturuyosunuz ondan sanıyorsun ama kv avrupa yakasında ben and yakasında oturuyorum o bile kar etmiyor. Gelin gelin gelin kahvaltıya gelin yemege gelin iş cıkısı gelin!!! Sana söyle sölüyim tüpbebek tedavimizde bile bizimle geldi üşenmedensonra her ultrasona giricem diye tutturdu ben olmaz dedim oğlunu aramıs ben de gelcem diye ben de aradım anne vajinal bakılcak seni odaya almazlar dedim...sonra videoya cekip ona yolladık her gidiste hala da öyle... gercekten boğuluyorum ve kadını bir kez bile aramama müsade etmeden her gün arar yazar. Bazen de pat diye işyerime gelir.... kurtulamıyorum surat yapsam anlamıyor laf söylesem hemen kocasına ağlıyor bire bin katıp....
Aaa aynen. Ay demek bunlarin hepsi ayni oluyor. Mesela kaynanam sevmedigim bir kizdan bahsederdi . Kizi sevmedigimi acikca soylemistim hak da vermislerdi. Hatta gorumcemin arkadasi o bile hak vermisti. Dost gibi yaklasmisti. Sonra kayinvalidem olup olmadik sunu da x sever. X in evi surdaydi. X boyle yapardi. X soyle guzel yapardi falan sacma ve alakasiz bi sekilde ondan bahsedince esime dedim ki " x e bu kadar merakliysa onu alsaymis.yani almayacagini da biliyorum ne alaka boyle yapiyor anlamiyorum" dedim. O da annesini uyarmis calisanbayan o kizdan hoslanmiyor bahsetme diye. Hoooop 10 gun sonra kizi geldi x le sunu yapardik x boyle sever x le sunu yaptik. Gorumcemden hic ama hic beklemezdim hic de yakistirmadim. Ama kimbilir annesi neyi nasil ne sekilde anlatti.Aynen görümcelik müessessi bambaşka. Bizde ikisinin ağzı hep bir. Kaynanam gelir bir laf söyler. 10 gün sonra görümcem gelir saçma sapan bir şekilde o konuyu açar ve birebir aynı cümlelerle laf sokar. Ne kadar da sevmiyorum ben onları
Evet is telefonunuzdan engelleyin sadece. Kendi telinizi de titresime alin. Esinizin ozel hattini da kisin. Kotu bisey yapin demiyorun ki. Her pazar ariyomus anne bile olsa siniri bilmeli. Valla ben ablama beni gun icinde arama isim oluyor dedim. Annemler ve kv anliyordu gerci rahatsiz etmiyordu.Arayan benim annem, eşime annemi engelle mi diyeceğim yani? Ayrıca babam rahatsız ve ikisi de yaşlı ya acil bir şey olursa?
Benim ki dd bir kere durup dururken esimi arayip calisanbayan bana soguk bi hata mi yaptim bisey mi oldu demis. Halbuki aksine o zamanlar o soguktu cagirirdim gelemzdi. Ben de ona dedim ki ortada bisi yok ne alaka gidip ona soruyosun bana sormuyosun. Ama ben esime bosey soyledim annesine kizdi diye gorumce kaynana kuplere bindiler ortaligi atese verdiler. Gercekten cok degisik kaynana gprumce iliskileri. Ben severdim gorumcemi ama annesinin laflari ile cok dolup laf soyluyor herhangi bir basit konuda ama ben anlamiyorum saniyor heralde. O yuzde. Ona da mesafeliyim . Hatta ona kaynanamdan daha mesafeliyim zate. Baska sehirde.
Iste dedigim gibi este bitiyor . Es yaninizda olursa en fazla uzaktan sevmiyolar :)
Ama suan kayinvalidemle bi sikintim yok. Olanlari da cok kafaya takmiyorum. Belki de simdilik.
Ben görümcemle yaşıtım ve kızkardeş oluruz gibi düşünüyordum hep, tabi nerdeeeee. Annesinin yaptığı tavırların aynısını yapardı. Annesi telefonumu açmazsa o da açmaz. Bir gün düğüne gittik eşimle, kv gelmemiş herkes bana soruyor benim haberim yok. Görümcem geldi eşiyle gitti başka masada oturdu ben şok oldum. Eşime dedim hayrola bir şey mi var. Herkes bakıyor çünkü hepsi eşimin yakın akrabaları. Düğün sonunda yanımıza geldiler. Meğer eşi görümceme bizim sorunumuz yok böyle yapamazsın demiş. Yoksa annesinin tavırlarını devam ettiriyordu, o günden sonra soğudum. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Vazgeçmemesi kötü. Bak benim kv bir kez kahvaltıya çağırdı. Bi haftasonumuz var biz 12ye kadar yatıyoruz siz yapın kahvaltınızı dedim ikinci kez çağırmadı. Demin anlattığım gibi misafşrle gelecekti önünü kestim konu kapandı. Ama eşime hala şöyle cümleler kuruyor. Beni kimse yanına yakıştırmıyor zaten, beni kimse istemiyor, kimim var ki ne geliiin ne kız kimsem yok. Evi temizleyecek kadın bulamıyorum zaten gelin de yokBenim annem çok ısrarcı mesela, cumadan başlar kahvaltıya gelin, benim cevabım da aynen sizin yazdığınız gibi " anne bizim ne zaman kalkacagimiz belli olmaz,biz kalkınca yaparız kahvaltımızi,sağolasın" olur. Ama annem cumartesi sabah başlar kalktınız mı diye aramaya, bana ulaşamazsa eşimi arar, eşimin iş telefonu her an açık olmak zorunda bunu biliyor oradan arar ısrarla...Yani bu tarz ısrarcı ve inat insanlarla çok zor. Ben annemin ısrarı ve inadını kıramadım, o kadar bunaldım ki konuşmadım bir süre, annem her gün eşimi aramış işteyken...
Kv de aynısı. Bir şeyi yaptırana kadar ısrarı asla bırakmazlar. Bu gibi insanlara bir çözümünüz var mı?
Ay sizinle cok benziyoruz. Bende direk daliyorum boyle konuya ama rahatliyor insan. :) benim ki de duruo dururken beraber oturmaktan bahsediyordu. Bende dedim ki en son " valla anne beraber ayni evin icinde zor. Benm yaptigimi sebln begenmezsin senin yaptigini ben begenmem soguruz . Ama bir gun Allah korusun kayinbabam olmazsa tabiki benimle yasarsin bir oda veririm sana tv de koyarim ohh rahatina bakarain" dedimVazgeçmemesi kötü. Bak benim kv bir kez kahvaltıya çağırdı. Bi haftasonumuz var biz 12ye kadar yatıyoruz siz yapın kahvaltınızı dedim ikinci kez çağırmadı. Demin anlattığım gibi misafşrle gelecekti önünü kestim konu kapandı. Ama eşime hala şöyle cümleler kuruyor. Beni kimse yanına yakıştırmıyor zaten, beni kimse istemiyor, kimim var ki ne geliiin ne kız kimsem yok. Evi temizleyecek kadın bulamıyorum zaten gelin de yokbazen bu son cümleyi benim yüzüme bile söylüyor:)))) ben de hımmm kötü ya falan diyorum. Valla tın. Bu kadar sinsice davranmasa belki evini temizlemeye de yardım ederdim ama içimden gelmiyor şimdi
Vazgeçmemesi kötü. Bak benim kv bir kez kahvaltıya çağırdı. Bi haftasonumuz var biz 12ye kadar yatıyoruz siz yapın kahvaltınızı dedim ikinci kez çağırmadı. Demin anlattığım gibi misafşrle gelecekti önünü kestim konu kapandı. Ama eşime hala şöyle cümleler kuruyor. Beni kimse yanına yakıştırmıyor zaten, beni kimse istemiyor, kimim var ki ne geliiin ne kız kimsem yok. Evi temizleyecek kadın bulamıyorum zaten gelin de yokbazen bu son cümleyi benim yüzüme bile söylüyor:)))) ben de hımmm kötü ya falan diyorum. Valla tın. Bu kadar sinsice davranmasa belki evini temizlemeye de yardım ederdim ama içimden gelmiyor şimdi
Neyse ki esi akilliymis. Gercekten hepsi ayni demek ki. Bende sizin gibi dusunuyordum yaslarimi yakin. Simdi mesafeliyim eskisi gibi degilim. Ama kotu de degilim cunku cok mantikli akilli oldugu zamanlar da oluyor. Tam karar veremedim. Bir vurgun bekliyorum galiba tovbe estafurullah
Ben kkda en çok kv konularını seviyorum zaten. İnsan okuyup ohh benim gibi insanlar var diyor :)Ay sizinle cok benziyoruz. Bende direk daliyorum boyle konuya ama rahatliyor insan. :) benim ki de duruo dururken beraber oturmaktan bahsediyordu. Bende dedim ki en son " valla anne beraber ayni evin icinde zor. Benm yaptigimi sebln begenmezsin senin yaptigini ben begenmem soguruz . Ama bir gun Allah korusun kayinbabam olmazsa tabiki benimle yasarsin bir oda veririm sana tv de koyarim ohh rahatina bakarain" dedim
"E ne anladim o isten " dedi. Hahahhaha:))))
Duzeltme :beraber oturma gibi bir fikri de ihtimali de hic yok
Neyse ki esi akilliymis. Gercekten hepsi ayni demek ki. Bende sizin gibi dusunuyordum yaslarimi yakin. Simdi mesafeliyim eskisi gibi degilim. Ama kotu de degilim cunku cok mantikli akilli oldugu zamanlar da oluyor. Tam karar veremedim. Bir vurgun bekliyorum galiba tovbe estafurullah
Ben kkda en çok kv konularını seviyorum zaten. İnsan okuyup ohh benim gibi insanlar var diyor :)
Bizimkinin de niyeti var canım birlik te yaşamaya. Benim bir amcam nişanlı babaannemle dedem sağ çok şükür. İki de bir diyor ki amcan evlenince birlikte mi kalacaklar. Yooo diyorum ne alaka bu devirde kaldı mı kaynanayla oturmak. E diyor yaşlılar napacaklar. Halamın alt katına taşınacaklar diyorum. E diyor amcanla altlı üstlü otursunsunlar. Anne diyorum gelin bakar mı allah aşkına, ne varsa insanın kızlarında var. Bak diyorum babaannemin 5 gelini var ama her hafta halalarım gidip evlerini temizliyor:))) Gözlerini dikip uzuuuun uzunnnn bakıyor bana :))))))
O sizi arti bu yuzden sevmiyor olabilir :)Görümcemin eşine çok yardımım oldu eşimle tanıştırırken falan. Bir de o böyle hamarat bayanları çok seviyor, ben de övünmek gibi olmasın, iyiyimdir özellikle mutfak hususunda. Görümcem çok beceriksiz makarna bile yapamıyorum dedi bana düşün:) Temizliğini yemeğini hep kv yapıyor.
Bana yemeğe geldiklerinde çocuk hep laf duyuruyor eşine.
Bu türün hepsi birbirinden gıcık :)))) Biz evimizi yaptırırken eşim banyo wc ve mutfak için fayans bakmaya birlikte gidelim fikir alalım dedi. 2 görümcem kaynanam ben gittik. Ben birşey beğeniyorum yok güzel değil deyip başka şeyler gösteriyorlar. Beğenmiyoruö kaynanam surat asıyor sırtını dönüyor falan. Sonra dedim ben anlamadım niye bozulduğunu sonuçta kendi evime alacam istediğimi almak istiyorum. Yok ne alaka bozulmadım dedi. Neyse evler yapıldı. Bu arada kat karşılığı mütahite vermişlerdi arsalarını. Bizim evin karşısındaki daire de onların ama kiracı var. Kp ölünce karşı daireye geçmeyi düşünüyor kv. O kadar da emin kpnin kendinden önce öleceğinden tövbe yarabbim. Neyse işte evler yapıldı evimizi gezdik bi de karşu daireye bakalım dedik fayanslar aynı :)))) meğer kadın ilerde oturacağı evinin fayansları ile benimki aynı olsun derdindeymiş ve kendi istediğini aldırmaya çalışıyormuş o yüzden :))))Hayatta en nefret ettiğim şeyler ısrarcılık ve sinsilik. Mesela kv bir ev beğenmiş bizim adımıza hiç bir talebimiz olmadan, sabah kahvaltıdan kalkıp gittik 10 kere aradı bakmak için, tamam baktım beğenmedim, anne dedim bak buraya ulaşım yok ben akşam nasıl geleceğim eve arabam da yok, bize gelirsin bizden eşin alır diyor. Plana bak...Ben 7 de gelirsem eşim en az 8 de gelir çoğu zaman, beni her akşam evine getirtmek için resmen. Yer miyim artık , asla! Ordan markete geçtik beni niye almadınız dedi görmüş eşimin arabasını, markette 3 kere aradı eşimi ve beni, telefonda çemkiriyor küstüm size bilmem ne hızını alamadı beni aradı sen ne biçim kadınsın eşini kandıramıyor musun şu bu, Telefonu kapattım eşime bak annen ısrarından vazgeçmiyor, ben o evi almak istemiyorum dedim. Eşim annesine söyledi istemiyoruz anne bize uygun değil dedi. Kadındaki ısrar beni benden alıyor ya her konuda böyle.
Eşimle kavga ettiğimizde sakın çocuk yapma başına kalır boşanamazsın diyen kadın ben bu lafları duyunca torun istiyorum ben diyor, şaka gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?