eşimin ailesinin aşırı gelip gitmesinden kurtarın beni

freryya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
193
0
46
Ankara
kızlar derdimi anlatayım kv min ailesiyle çok yakınız 5 dk vardır aramız.Sizinle çok dertleştim bu konuda 1,5 senedir evliyim 10 ay onlarda mecburi kaldım şimdi kendi evimdeyim ama beni ve eşimi kendi halimize bırakmıyorlar ben işten ayrıldıktan sonra bazı sebeplerden dolayı işe başlayamadım başlayamıyorum da yani evdeyim hergün muhakkak benim iyi olup olmadığımı görmek için geliyorlar onlara göre yoklamak oluyor bu ama öyle bunaldım ki evime kardeşimi bile çağırdığımda yok abla ben sende rahat edemiyorum diyor çünkü benim misafirimi öğrendikleri anda hoşgeldine gelip gitmiyorlar hiçbirşey paylaşamıyorum misafirlerimle gelen gidiyor düşünün artık iyi niyetli düşünüyorlar anlıyorum ama telefon denen bişey var arıyorum ben zaten onları.haftada bir 20 lik dişlerimi çektiriyorum başım çok ağrıyor ama babası hergün geliyor çay içiyor yaşlı olduğu için uyuyor sonra gidiyor bugunde böyle oldu yanında yatmak olmaz öyle oturuyoruz konuşmadan hal hatır sorduktan sonra susuluyor ben sıkılıyorum derslerim var aöf okuyorum sınavım var yanından ayrılıyorum yinede gitmiyor hiç demiyor rahatsız ettim diye
geçen gün artık tak etti açmadım kapıyı evde yok sandı gitti sonra aradılar banyodaydım dedim kv geldi bi sefer ütü odamda ütü yapıyorum oturma odasında oturdu babama göre annem hiç susmuyor en sonunda benim ütüye devam etmem lazım dedim kalktım bırakıp sohbet edemem ki hiç sevmiyorum işimin yarısında gelmelerini hayır hergün nasılda buluyor uzun uzun konuşacak konuları
yemek yapıyor getiriyim mi diye zorluyor hergün ne yemek yaptın diye soruyor Allah ne verdiyse diyorum hiç usanmıyor yine soruyor ya artık onları anlayamama durumuna geldim eşim toz kondurmaz zaten bakılınca beni sahiplendikleri bir durum var ama bide bana sorun evimde istediğim gibi dolaşamıyorum çünkü kapı çalıyor birde mutfağımda ne görse bakma merakı var kvmin kendi annem yapsa sesimi bile yükseltirdim bir gün çöpüme bile baktı kek yapmıştım kendi annemin yanına gitmiştim eşimde sağolsun ben evde olmayınca hep annesinde kalır hiç eve uğramaz küflenmiş atmak zorunda kaldım normalde onu eşim işe giderken yer diye cam kabın içinde saklıyorum neyse adım ekmek atana çıktı böyle şeyler işte onların bu sarıp sarmaları yüzünden hiç sebep yokken geçen gün kendi anneme tepki verdim sonra pişmanlık tabi kızlar ya çok sıkıldım burdan eşimin işi buraya yürüme mesafesinde taşınmak burdan uzaklaşmak istiyorum ama olmuyor evin kredisi var ben çalışmıyorum düşünün bebek delisiyim hamile kalmaktan bile soğuyorum evimden çıkmazlar herşeye karışacaklar diye offf offf

allah yardımcın olsun öncelikle
bu durumda sen onlara bişi desen büyük olay çıkar
eşinin tutumu nedir bilmiyorum ama ders çalışamıyorum yanlarında işimi gücümü yapamıyorum yetiştiremiyorum falan desen
bi de nerden biliyolar misafirin geldiğini??

amin..
eşime direkt söyleyemiyorum aile konusunda hala hassas dediğim gibi ona göre beni sahipleniyorlar bu iyi bişey ve onlar yaşlı insanlar hoş gör diyor işin içinden çıkıyor ..
hergün uğradıkları için misafirle yakalanıyorum öyle de çok gelenim yk sağolsunlar çekinir oldum birilerini çağırmaktan ablamla kardeşim geldi binbir ricayla hemde.babası geldi yine oturdu gitti annesine söylemiş oda gelmiş ama bizi evde bulamamış neden mi çünkü ablamlar evde durmak istemedi gezmeye çıkardım kılpayı kurtardım yani ne anlıyorlar sanki aynı evde yaşıyoruz gibi davranıyorlar kardeşlerimle telefonda dertleşiyorum sadece arkadaşım dün dişimi çektirmeye doktora benimle geldi ben fena oldum evime kadar bıraktı oturduk sohbet ettik zaferim benim denk gelmediler hesap sorar gibi evdemiydiniz dedi çok tuhaf anlamıyorum herşeyden haberleri olsun sanki ben onların evdeki yalnız kalırsa başına bişey gelir diye korktukları kızıyım bi gün telefonu açmadım diye evime üç kez gelip gitmişler bana bişey oldu sanmışlar kızdım bu kadar abartmayın dedim ama nedenmiş tabiki merak ediyoruz dediler telefona cevap verme zorunluluğum kesin var yani ailem beni hiç böyle sıkmamıştı inanın

çok sıkıcı bir durum
gelip de uzun uzun kalmaları bir de

Allah kolaylık versin hemen değil ama yavaş yavaş alıştır onlar gelmesin mesela sen git onları beklemeden, sonra da kalk benim işim var dışarı çıkıcam filan de.

denedim onlar gelmeden gittim ama bu da yorucu ben gitmeyince yine geliyorlar işim var diyorum çıkıyorum en az 3*4 kez ne işin var diye soruyorlar dayanamıyor ertesi gün dün şunu mu yaptın bunu mu yaptın diye ağzımı yokluyor annesi çok ısrarcılar yok hayır istemiyorum gerek yok bunların hepsini söylüyorum anlatamıyorum çok yorucu tek kelimeyle

öncelikle eşine yansıtma derim....yavaş yavaş başlamışsın zaten kapı açmamaya....onlar da anlayacaklardır zamanla.....daha olmadı kafana havluyu dolayıver onlar çat diye gelirse,inan çok işe yarıyor....telefonunu da mümkün olduğunca geç aç....valla çok zor ya...ben de seninki kadar yoğun olmasa da geçtim o evrelerden....tahmin edebiliyorum.....

kayinbaban ne diye gelip oturuyor ? ay ne sacma bi durum, hadi kayinvaliden gelse neysede evde kizkardeslerin misafir kayinbaban geliyor sana bu durumda halen oturmaya devam ediyor.

yasin cok mu kücük ? niye bu insanlar seni kontrol etme geregi duyuyorlar yalniz birakmiyorlar korkulari ne ?

kapıyı açmadım diye bugün öyle bir çalışı vardı ki hiç durmadı zil darmaduman açtım kapıyı başım ağrıyor halsizim uyuyormuydun dedi babası evet dedim dişini çektirmişsin dedi evet dedim ona rağmen çay içermesin demek zorunda kaldım hemen içerim dedi burası öyle kahvesi gibi sanki.Eşim aradı yat dinlen dedi babam var içerde uyuyor nasıl yatarım dedim hastasın sen dinlenmen gerekiyor dedi ama nafile babası uyandı giderkende çok uzun kaldım ilk defa dedi pes dedim içimden tabi öyledir kesin

eşinle halletmelisim bence mesela artık sizin bir aile olduğunuzu onlarlasürekli birlikte olmanın yanlış olduğunu ayrıca az gelsinlerdaha tatlı olur fln desen tabi eşinin tutumune bilmiyorum

bi önerim var mesela geldıklerınde öyle bi durumda olki utansınlar sonra eşine ağla ayıp oldu soyele artık gelmeden arasınlar rezıl oluyorum çok hastaydım de hizmet edemedım fln de seni elşine şikayet edyorlarmı

Son düzenleme:

yok ne küçüğü 28 yaşımdayım fazla büyüğüm kontrol edilmek için yani onu anlamıyorum komşularına karşı bile öyleler birisi hasta olsun en az üç kez yoklarlar nasıl olmuş diye ... fazla üstüne düşüyorlar insanların ... babamın gelmesiyle annemin gelmesi aynı şey benim için ikisinden de uzaklaşmak istiyorum onları seviyorum ama bunaltıyorlar babamı hiç anlamam zaten gelir hiç konuşmaz ben beş karış suratla otururum ablamlar konuşamaz babam anlar mı bilmem ama ortamı çok geriyorum onun gelmesi yüzünden ablamlar beni sakinleştirmeye çalışır sonra gider öyle bizim konuşmalarımızı dinler bir gün ablamlar eniştem kardeşim bize geldi kahvaltıda yine geldi babası eşimde var zaten bize tek gelen onlar ben hemen zilden anladım gitmedi uzun süre herkes kendine oturmasına büyüğümüz geldi diye çekidüzen verdi hiçte bişey anlamadık yediğimizden ...
eşimde bazen biz çocuk değiliz yeter karışmayın diyor ama annemiz öyle inatki anlatana aşk olsun ...

allah yardımcı olsun canım.bence eşinle konuşman lazım bir iki gün değil ikna edene kadar ama sıkmadan bıktırmadan. başka türlü halledemezsiniz bu işi. yarın çocuğun olunca hiç çıkmazlar evinden. o zaman ne yapacaksın. tavrını koy. ne kadar susarsan o kadar yüz bulurlar.

birgün cafede oturuyorum arkamda kadınlar gün yapıyorlardı aralarında şöyle bir konuşma geçiyordu...; oğlumda olsa gidip kalamam sonuçta gelinimin kendi düzeni var... banyodan çıksa bornozla gezemez çekinir kimsenin huzurunu kaçırmaya hakkım yok ki gittiğimde kalmamaya onları rahatsız etmemeye çalışıyorum .diyordu. diğerleride onu tastik ediyorlardı. yani keşke herkes böyle olsa böyle ince düşünse.. ama yok bizde bir huy var.. millete ne kadar yük olursa aileler o kadar hoşlarına gidiyor!

susmuyorum söylüyorum ama eşim bize daha az gelin demez diyemez insan annesine babasına diyemez ki eşim onlara çok düşkün yöntemleri deniycem asıl kurtuluşum burdan gitmekte olmuyor işte gidemiyoruz

bence ufaktan çıtlatmalısın eşine
bu böyle giderse daha çok sıkıntı yaşarsın
ya zaten sana bişi diyim mi her halukarda sen iyi gelin değilsin
çünkü ogluyla evlisin
az daha kötü olmanın bi sakıncası var mı

onlar ısrar ettikçe sen umursamayacaksın o zaman başka çaresi yok.
nereye gidiyorsun diye sorduklarında işim var gibi yuvarlak cevaplar ver ve hoşnutsuz davran bunaldığını belli et ama kırıcı da olmadan tabi, gerekiyorsa açık açık konuş. siz de benim annem ailemsiniz, ben anneme nasıl davranıyorsam aynı şeyi davranmak istiyorum, bu kadar sıkıntıya gelemiyorum, genç evli bir kadın olarak kendi sorumluluğumu almalıyım. bu şekilde evliliğimi anlamıyorum kendi ayaklarım üzerinde durmama izin verin vs diyebilirsin. ama son çare olsun, iyi niyetlilerse anlarlar , tam olarak kendini ifade edemezsen ters de tepebilir

Ya cnm sen nie eşinle konuşmuyosun,yani açıkça söyle bazı şeyleri böyle kaçarak görmezden gelerek zamana bırakarak olacak şeyler değil ki bunlar...yani de işte haber versinler ev hali sonuçta,mmüsait olmayabilirim kendimi iyi hissetmiyorumiyada ders çalışıyorum,filan ne bilim söyle ama biraz anlayışlı olmalılar ne demek bu yaaa hergün hergünn ne merakı sığınmışlar bi merakın arkasına hayret bişe anlamıyorum bu zihniyetleri..sen onlar yokken bu yaşına kadar nasıl yaşadıysan bundan sonrada öyle hayatına devam edebilirsin sonuçta..çocuk değilsinnn..offf neresinden bakarsan bak...b...lu değnek resmen...

bir de telefonlarına bakmadın diye 3 kez eve mi gelmişler

ohoo gerçekten buna dur demek lazım bu kadar sıkılmaz insan, bana fenalık gelir açıkçası kendime o kadar karıştırtmam diye düşünüyorum. eşime hesap veririrm tabii ama ailesi diye 100 kişiye de hesap veremem yani

Ben sana bişi diyimmi? Bu böyle gider.. Benim de bir komşum var aynı senin gibi.. Kv çok yakın oturuyor.. Karı koca sabah erkenden kızın evine geliyorlar.. Bide ay ev ne dağınık falan diyorlar.. Aynı senin kayınpeder gibi onun kayınpederide gelir saatlerce oturur Çocukları şımartmalarını ve annenin kararlarını hiçe saymalarını söylemiyorum bile.. Kız sürekli şikayet ediyo bize ama sanırım sadece bize söyleniyo onlara hiç bişi demiyo.. O 12 senelik evli ve şikayet ettiği bi düzenle hayatını sürdürüyor
Eğer sende şimdiden konuşmazsan sonun böyle olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…