eşimin ailesinin aşırı gelip gitmesinden kurtarın beni

çocuk askere gidincede teselli etmek için kalır bunlar

sana katılıyorum benim içim de cız etti adamcağızı bağrıma basıp baba diyesim geldi resmen

dediğin gibi eşinin konuşup derslerini söylemesi iyi olur ama bu konuşmayı annesi ve babasıyla yalnız yapmalı ve de en önemlisi kv nin evinde olmalı çünkü kovmuş gibi alınıp üzülürler

Okurken gerçekten biri sanki boğazıma yapışmış gibi oldum.
Olay taze olsa çözülmesi daha kolay olurdu ama ben olsam,
kapı çalınca bir kaç kere üstüm müsait değil kusura bakmayın derdim.
Telefonumu kapatıp, kapıyı da açmayıp yürüyüşe çıktığımı söylerdim sonradan.
Oraya gittiğimde " yarın şu gelecek, özel konuşmamız gereken şeyler var. Özel bir işimiz var. Akşam eşimle biz Size uğrarız" gibi durumu izah edici şeyler söylerdim.
Eşime de muhakkak durumun vehametini anlatırdım.
Bir söz var ya " hak verilmez, alınır." Siz mecburen o duruma düşürülmüşsünüz.

İlk söylemek istediğim : Aman sakın ha anahtarı kaptırma :)
Çalışmayı düşünüyormuşsun,dikkat et o arada anahtar elden gitmesin.
Yemek bırakırız filan deyip almasınlar.

Uğraşacak işleri yok,sizi iş edinmişler herhalde.
Bir yandan da oğlumuzun evi bizim evimiz mantığı olabilir.
Canı sıkılan kapağı size atıyor gibi.

Bazı durumlarda açıkça söylemek gerekebilir.
Mesela kızarkadaşlarım gelecek,kayınpederim varken rahat konuşamıyoruz gibi...
Veya ders çalışacağım,hatta kişisel bakımım var denebilir.

Gelecekleri saatlerde dışarıda olabilirsin.Alışveriş,gezme,işgörüşmesi diyebilirsin.
Kapı açmama konusunda,kulaklıkla dizi izliyorum,müzik dinliyorum filan desen olur mu acaba:)
Çok sitem ederlerse,banyoda olabiliyorum,müsait olmayabiliyorum.Önceden ararsanız iyi olur,kapıda kalmazsınız diyebilirsin.

ya canım baksana hala kiradalarmış bunlar önce kendilerini bile düşünseler ev alırlardı adama tekrar sinir oldum bu arada
sigara içebilir ama 2 maaş ola ola ayıp ediyorlar

canım özele girecek ama eşin kaç lira aylık alıyor
bu bonkörlük ne anlayamdım kv gözünde

İlk söylemek istediğim : Aman sakın ha anahtarı kaptırma :)

ben o yanlışı ilk zamanlar yaptım aldım ağzımın payını :) hala anahtarımı istiyorlar evdeyim ne gerek var diyorum çalışınca yine başlarlar o konuda eşimle bile tartıştım vermem artık o başka boyut benim için tek sesimi yükselttiğim diyebilirim :)

altın meselesi ee düğün sezonu başladı 5 tane altın borcumuz 5 tane de alınacak varmış.borcumuz çünkü bizden medet umuyor ....

ablanın maaşıyla borçlarını ödediler babanın maaşıyla kiraları var yeme içmeleri var kaymak bal alırlar hep düşkünler mutfağa .. evleri gecekonduydu bina yapılacak öyle taşınacaklar bir sene var daha ...

bugün gittiğimde markete gidelim dedim ekmek parası versen yeter dedi kahvaltılık bişeyler alalım dedim gittik 70 tl ile çıktık benim dolabım boş onunkini doldurdum burasıda çok pahalıymış dedi aldığımız az sanki dolmalık biber alıyorum ben yapamam sen gelir yaparsın dedi ya benim hiç işim yok zaten...ekmek parasını da verdim.böylelikle cebimde bozuk paralar hariç param kalmadı alışverişide kredi kartıyla yaptık.sonra benim dersim var diyip çıktım sinirimi içime attım galiba eve geldim ellerim titriyordu sebebi market alışverişini de geçti ben işten ayrıldığımdan beri bir defa kıyma aldım onlara her gitiğimde yemek etli..kurufasulye bol etli yapmış sabah kahvaltısınada tavuk kızartmış babamız beğenmeyip yememiş ....

eşimde dert etti kendine akşam söylerim artık boşuna üzülmesin ....

canım özele girecek ama eşin kaç lira aylık alıyor
bu bonkörlük ne anlayamdım kv gözünde

1300 bize zor yetişiyor bina yeni ikidebir masraf parası çıkyor ben alışverişi unuttum gezmek yok zaten inanın dolabım boş olsa bile eşime yansıtmıyorum zaten geç geliyor çok yoruluyor öyle bişeylerle geçiştiriyorum çalışmayı para kazanmayı çok özledim o zaman dolabımı hep dolduruyordum dört gözle diş tedavimi bekliyorum ablamlara 500 tl borcum var biriktirdikleri paraları benim ders parama verdiler kaç ay oldu hala ödeyemedim ben 1200 ile ayrıldım işten iki kişi için çok iyi paraydı dedim ya onların kiralarını bile ödüyordum alışverişlerine gidiyordum söylensemde bu kadar sinirlenmiyordum görmüyorlar halimizi hep yok hep yok tek dediklerimi sızlanmak ..
ama bir başlayayım sadece para birikticem artık vermek yok bizimde geleceğimiz var elimizi eteğimizi çekmedik hayattan..

herkesin ayağını yorganına göre uzatması lazım senide doldurup eşine patlamnı istemem
ama kuzum sende de var iyilik bir yere kadar sanane ki 2 maaşlı evin kirasından ha yetişmez zor durumda olurlar taksit öderler (sizin gibi yani) tamam ama bikere alıştırmışsın

bu iş karşılıklı kırgınlık ve eşinle problem olmadan çözülecek durumu çoktan aşmış
ama yinede sabretmeye çalış bu kadar iyilikten incelikten sonra nankör duruma düşen sen olma

eşinin ailesi bana art niyetli gibi gelmedi ama aşırı bir düşkünlük söz konusu kim olsa yerinde bunalır bu konuda haklısın sen yavaş yavaş mesafeni koy canım yada uzağa taşın köklü bir çözüm olur öyle her dakika gelemezler

Allah sabır versin cnm, işin zor...
özellikle eşin bu konuda sert anladığım kadarı ile..
aranızda en ufak bi tartışma geçse, eşin seni dinlemeden ailesinin tarafında olacak gibi gözüküo..
bi an önce işe başlamaya bak cnm...

bana okurken bile sıkıntı geldi. ne ilginc insanlar var yani! ozellikle sen evde yalnizken kayinpederinin eve gelmesi cok can sıkıcı..ben olsam cok rahatsiz olurdum
.yani,hastalik olur dert olur anlarim ..basim ustune...ama zevk icinde elaleminkapisi hergun calinmaz. insan utanir azcik. cok yuz vermissin.ben 1 sene boyunca k.pederimle ayni evde yasadim. dogru duzgun yuzyuze gelmezdik ..yemektenyemege gorusurduk ..herkesin sinirlari olmali. bu kadar stresin icinde bebegi biraz ertelemeniz iyi olur.

Ne kadar saçma yaa.sinir oldum resmen.adamabak ya çay içip uyumaya geliyor resmen,evi yokmu ki.pek yerini bilmez insanmışlar.kv neyse de benimki de öyleydi.penceremi görüyordu penceresi çok ışık açmışsam hemen arıyordu biraz tasarruflu ol diye,eşim olmadıgı zamanlar asansörün önünü keserdi,bana ailemden gelip giden olur diye.her dakika arardı.bi ev bi cep.kapıyı telefonugeç açsam kıyamet.offf seni o kadar iyi anlıyorum ki.ama belki seninkiler gibi zararsız olsaydı çeke bilirdim.dır dır.ELHAMDÜLİLLAH uzağa taşındık

ne zamandır mrak ediyorum seni son durum ne eşine anlatabildin mi çözüm buldun mu bu aşırılığa

Cahil ve anlayışsız insanlarla uğraşmak zor birde bunlar yaşlanınca iyice çocuklaşıyor bence onlar evine gelsede sen ne yapmak istiyorsan yap fazla tınlama derim

Seni merak felan etmiuorlar. Bildigin teftis ediyorlar tatlim..

ayni modelden bende de var
aynisi hatta faxlasi var.

bir ara acmazsam kapiyi diye anahtari gecrdi eline de zor kurtardim.

okurken sinir oldum ben bile.bnm k.v yi anlatmissin..ayni sorgulamalar ayni mecbur birakmalar..evdemiydiniz diye arastrmalar..
Anlamadigim ne biliyor musun? Istenilmedigini biliyor rahatszlik verdgni biliyor ama israrla gorusmek istiyor israrla hayatima mudahale etmek istiyor. Pisrdgm yemekten tut cope ne attgma dair haftalik rapor vermek istiyor..

su siralar sogukkk durup mesafe koymaya calsyorum bakalim esime aglamazsa yine.

misafr cagramiyorum bnde ayni senin gibj..kendi evimde degil gbiyim allahim bir an once surdan uzak etsin bizi insallah diye dua edyorum..

bu kadar bezdirmeseydi hersey daha guzel olabilirdi onun icinde.

ama simdi icimden gelip bir adim atacak olsam odum kopuyor abartacak diye.

Bes ayda fittirdim bu kadin yuzunden.allah sabir versin bizlere..

Geldiklerinde hic tinlama on dakika otur sonra kendi islerini yap zamanla anlarlar. Hatta ben dun gece uyuyamadim hic diyip karsilarina gec uzerine bir ortu alip uykuya dal, zirt pirt gelmemeleri gerektigini anlarlar

Kocan yokken, tek basina kayinbabanin gelmesi dinimize gore yanlis diye biliyorum buna izin verme dindar numaralarina yat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…