eşimin ailesinin aşırı gelip gitmesinden kurtarın beni

okurken benim ruhum daraldı.sen sustukça onlar abartmış.ikisi de normal değil,panik atak hastası gibiler.bir insan her gün on kere yoklanır mı.lisede derdik ya burdaaayımmm diye aynen o şekilde her gün yoklama.kapı ayrı çalıyor telefon ayrı çalıyor peder misafirlerinle oturuyor kaynana çöpleri karıştıyor cinnet anı.eşin bunları önemsemez.bütün gün işte.o yüzden bu sorunu çözebilecek tek kişi sensin.anladığım kadariyla nazik bir kızsın.kırmadan suratını asarak belli etmeye çalışmışsın ama bu işe yaramaz kardeş.çünkü onlar kendilerini misafir gibi görmüyorlar,onlar ev sahibi sen misafirsin mantıkları bu şekilde.yoksa her gün gelip senin evinde uyuması yiyip içip gitmelerinin başka açıklaması olamaz.tabi ev oğullarının ya da ev kirasını oğulları ödüyor sen de çalışmadığından söz hakkın yok.iyi niyetli olsalardı birbirlerine derlerdi gelini çok bunaltıyoruz kızın özel işleri olabilir ayağını uzatıp dinlenmek isteyebilir ağdası var banyosu var dersleri var ütüsü temizliği var yazık o da bir can rahat bırakalım derlerdi.ama yok.sen başka semte taşınmak zorundasın.onların gelemeyeceği mesafeyide iyi belirle.yoksa yaşlı insanlara otobüs bedava olduğundan biner biner gelirler:)))))en az 2 araç değiştirecek şekilde uzaklara taşın.babandan maddi destek iste durumu varsa taşınma masrafları için.sakın o evde hamile kalayım deme o zaman loğusalıkta bir yerleşirler çocuk askere giderken giderler.okulunu bitir ve işe gir mutlaka.zaten çalışsan eve en erken 7 gibi gelecek olduğundan ayaklarını kesersin.bu ihtimalin yoksa maalesef karşılarına geçip ben bunaldım her gün beni sıkmayın diyeceksin.bu kadar açık konuşacaksın ki akıllarında soru işareti kalmasın.bol şans kardeşim çok zor.

evlenince oğullarını aldatacağımızı falan mı sanıyorlardır nedir...yada eve birini alacağımızı.....bizimkiler de ev ararken kendi arka ön sokaklarından,iki üç sokak ötelerinden aramışlardı,bizde eşimle kendimiz aramıştık....sonra bizim istediğimiz yer oldu ama uzunca bir süre konuşup durdular çok uzak olmuşmuş.....kontrol azalacaktı çünkü....biz evlendik,bilmem kimin evi boşalmış diye devam ettiler biz habire taşınıp duracağız çünkü.....baktılar kimse taşınmıyor telefonla devam ettiler görümcem bir yandan kv bir yandan....ilk soru nerdesinnnn....cehennemin dibindeyimters ters ablamdayımmmm yada çarşıdayımmm ne vardı falan diye diye kesildi.....birkere de eşim görümceme kızdı ne söyleyeceksen söyle,sen napacaksın bizim nerde olduğumuzu diye........ama eğer yakın otursaydım kesinlikle bende yanmıştım.....komşu kapısı yapacaklardı.....böyle uzakken kontrol etmeye kalktılar nereye gitti,ne zaman geldi...bir ara öyle bir olmuştu ki hem sabah hem akşam bi biri,bi biri teftiş yapıyordueşim arayıp da sormaz nerdesin nerdesin diye onlara düştü tasası....bir gün de dedim arkadaş ortamında falan hoş olmuyor diye....aaaaaa onlar herkese sorarmış bilmem ne....görümcem kaynım bekar tamam sor onlara ama bize sordunmu millet birbirine bakışıyor,kontrol edildiğimizi düşünüyorlar dedim...

ve bu yakın oturma mevzusundan ayrılan bir arkadaşım var biliyormusun...görümcesiyle yakın oturuyordu....perde kıpırdasa kardeşine söylüyormuştu görümce....onu dikizliyordu demekki işi gücü bırakıp.....evden çıktımı telefon edermişti hemen....aralarını bozmayı başarmış neticede....

sonra ablamın eltisi kv ile aynı sokakta....onlarda da aynı sorun....kv hep kontrol edermiş....evde olmadı mı ortalığı ayağa kaldırırmış...biryere gitti mi hemen oğlummm gidiyor haberin varmı diye ararmış....kim geldi kim gitti öyle camdaymış....ablam uzak allahtan da ona yapamıyor bir de zaten ablam müsaade etmez....çocuğuna karışıyor tabiki.....onlar büyütmüş gibi birşey.....

nap et kes ayaklarını.....eşine dediğinde zaten ne diyecek gelmeyinmi.....arkadaşın falan yokmu onlara git.....pek evde durma....offf valla allah kolaylık versin....emin ol yalnız ve tek değilsin....herkesin başında değişik versiyonları var....baştan birlikte oturunca ondan kopamıyorlar mı ne bileyim....

ısrarla aradıklarında banyodan fırladım önemli birşey var diye çok hoşsunuz bunun için mi aradınız falan desen.....

ama en garantisi uyku ve kafana havlu sarmak.....ben de yapmak zorunda kaldım....görümcem gelip duruyordu....

aradıklarının birkısmında da uyuyordum ne vardı demiştim.....neden bukadar anlayışsız olurlar bilmem ki.....

biz zaten onlara gidiyorduk hala da gidiyoruz...ama yeni evliyken haftada 2 biz gidiyorduk bir de yetmeyip onlar gelirlerdi.....

hiç hoşlanmam vıcık vıcık ilişkilerden üstelik....uyuklayana kadar otururlardı eşim kalın diye ısrar ederdi....neyse ben surat asınca kalamadılar....aynı şehirde ne gerek varki.....bir de uzak değiliz üstelik sıkda görüşüyorduk...şimdi haftada 1e düşürdük ama bazen birşeyler icat edip çağırır...ayda 1 falan da onlar gelir......sakin olmaya çalış zor biliyorum ama....hastanedeyim arkadaşımdayım falan salla birşeyler.....bir de sen git onlar gelmeden..az dur kalk....

okadar çok surat yaparlardı ki bu yüzden,erkenden gidiyormuşuz falan diye,kendileri geldilermi uyuklayana kadar otururlardı öyle oturulmaz böyle oturulur dercesine,ama biz gidip bazen iki saatte kaklıp gelince onlar da geldiler mi duramaz oldular

bu kadar abartı olmasa da aynı şeyleri bende yaşaım. telefonları açmadım açtığımdada işim var süpürge açık temizlik yapıyorum falan dedim. çat kapı geldiklerinde bende hazırlanıyorum çıkmam gerekiyor dedim. daha bi sürü şey...ama en etkili olan işe başlamak oldu.

durumunuzu anlıyorum çok sıkıcı.ama çekmek zorunda değilsiniz.bi çare bulun.olmadı açıkça konuşun.

hepinize tek tek teşekkür ederim çok yardımcı olmuşsunuz . işten ekim ayında ayrıldım ondan önce aralıksız çalıştım. evlendiğimiz ilk zamanlar çok ağladım çalıştığım halde gelmelerinden cumartesi hemen ararlardı bize gelin pazar nasılsa işiniz yok diye bi tek pazarımız vardı her pazar sabahı erkenden ararlar gelin şunu yaptım bunu yaptım en basiti süt aldım sıcak sıcak için böyle bahaneler işte gelmiyormuyuz hemen bize gelinir ne yapıldıysa getirilir çok oldu uykumuzdan uyandırdıkları ....

bugüne gelirsek temizlik yapıyorum en az 4 kez kapı çaldı açmadım inat ettim yine yarım saat sonra tekrar bu sefer açtım çünkü kapının önünde tam ben ayakkabıları düzeltirken çaldı haliyle duymuştur o anda dip dibe oluyorsunuz bir de açtığımda evdemiydin demez mi hayır evde olmadığımı düşündüysen niye geldin elimde kova yerleri siliyorum bi taraftan terlemişim evet dedim biz geldik kaç defa çaldım zili dedi süpürgeden duymamışımdır dedim x teyzen evini merak ediyormuş sana gelmiştik şimdi aşağıda dedi zaten önceden geldi heryeri göstermiştin dedim işin bitince gel börek yapıcam dedi yok ben banyo yapıcam derslerim var dedim iyi sen bilirsin dedi biraz bozuldu galiba gitti ve bir saat sonra babam kapıda hakkaten de başımda havlu börek getirmiş 75 yaşında 3. kattayım nefes nefese kalmış bana börek getirp gidecek alıp kapıyı kapatamadım geç biraz nefes al dedim yine sessizlik derslerden bahsettim sınava az kaldı dedim çokça ders çalışmam lazım dedim bilmiyorum anladımı 15 dk sonra gitti .. yalan söylemekte hiç iyi değil böyle mecbur bırakılınca el mahkum. diş tedavimin bitmesini bekliyorum iki dişim kaldı sonra tedavin bitti derlerse işe başlıycam yeni girdiğim bi işte hafta bir izin alıp doktora gidemem bi taraftan annemde hasta onu doktora götürüyorum annem de iş bul diyor ama aklım hep onda ...

bebek çok istediğim halde ciddi ciddi burdan ayrılmadan düşünemiyorum kanadımı kırıyorlar . görümcem hamile ona bile heyecanlanmıyorlar o uzaktaymış onu sevemezlermiş varsa yoksa benim bebeğim buda beni ürkütüyor

önce sinir oldum da 75 yaşında adam börek getirmiş deyince üzüldüm ya :2: yazık kötü niyetleri yok aslında, ama işte yaşlı insanlar bi de huyları bu demek ki. bazı insanlar yakınlarının her anını bilmek çok samimi olmak istiyorlar. bence kötü davranmadan anlatman ve öyle bi çözüm bulman lazım. uzak bi yere taşınmanız iyi olurdu ama imkansız sanırım. dersleri bahane etsen, eşin ''çok çalışması lazım bu ara pek gitmeyin yanına konsantre olamıyor'' falan filan desin. ama sen de eşine böyle söyle. yani ''bıktım ailenden'' falan deme..

burun buruna yaşamak ne kadar sıkıcıdır bilirim
ya eşin dur diyecek yada sen kapı açmamaya devam edecen

burun buruna yaşamak ne kadar sıkıcıdır bilirim
ya eşin dur diyecek yada sen kapı açmamaya devam edecen

en kötü yanıda bu.babamız çok yaşlı ona rağmen geliyor annemiz 65 yaşında maşallah karınca gibi hareketli çeneside inadı da kuvvetli her istemiyorum dediğimde çocuk gibi niye diyor hemen anlatana kadar imdat diyesim geliyor .bi taraftan kıyamıyorum böyle çaba göstermelerine bi taraftan özel diye bişeyim yok evde ya şimdi gelirlerse diye pijamayla gezemiyorum uykumdan uyandırıyorlar ev işimi yapamıyorum annemizi dinlerken gözlerim dalıyor artık o kadar çok anlatıyor ki bazen onu duymadığımı dalıp gittiğimi farkediyorum ama yüzüne bakıyorum bu arada bi an kendimden geçiyorum o kadar susmuyor yani :) sevilmeyecek insanlar değiller ama çok bunaltıyorlar ...
ders çalıştığımı göre göre annesi en az bir saat kalıyor benim gözler bi ona bi derslere kayıyor bir gün görmeseler özlüyorlarmış keşke bende öyle hissetsem yani özleme hissini yaşatsalar bana ...

güzel bi dille anlamaları lazım ama nasıl..ders çalışmam lazım gelemem gidemem diyorum ama anlatamıyorum gelmeyin de diyemem çok ayıp olur .. bilmiyorum işte nasıl olacak ..

bu saate kadar gelmediler dün babam bi yere gideceklerini söylemişlerdi herhalde o yüzden ses seda yok :) şimdi arasam gel diyecekler sonra akşama ne yemek yaptın yapdıysan şu yemek var gel al istemezsem niye diye başlarız anla işte ben eşime kendi yemeklerimi yapmak istiyorum Allah ne verdiyse yemek daha çok hoşuma gidiyor bırak bende biliyorum yemek yapmasını aç kalmayız demeyi çok istiyorum ama sadece içimden geçiyor tüm bunlar

ne güzel işte kıymetini bilin..bence artniyetli değiller fazla sahiplenmişler ya benim gibi işleri düşmeden arayıp sormasalar neredeyse evimizin yolunu bilmeseler kendini onların gözünde değersiz görsen daha iyi? K.p 2 senelik evliliğimizde toplasam 3 kere zor gelmiştir fazla yüz göz olmayı bende sevmem ama öyle bir mesafe koymuşum ki hiç gelmiyorlar :)

Canım eşin söylesin çok mu zor??
Nedir bu sıkboğaz ediyorsunuz desin??
Eşine at topu ağzı var konuşsun yoksa bu durum dayanılır gibi değil!

Bu arada eşinin ailesi nereli? Çok merak ettim ?

sorun ne biliomusun canım bu adamların işi gücü yok:)
ciddiyim bak benim annanem 68 dedemde 75 yaşında bütüüüüüüüün gün köyde oturup yoldan kimin kaç kere geçtiğini sayarlar ve miilete laf takarlar falancanın gelini bakkala 5 kere geldi filancanın oğlı pınardan 3 kere su taşıdı diyye canları sıkılıo sende onların eğlencesisin:)
tamamen iyi niyetliler yaptıklarınında farkında diiller kırmadan incitmeden güzel bi dille anlatmak lazımda nasıl işte.........

gece hiç uyuyamadım sinirden..dün gelmediler dedim ya eşim akşam aradı annemizle konuştu yiyecek ekmeğimiz yok demiş ya hala bizden yardım bekliyorlar bıktım öyle sinirlendim ki bir gün önce börekler yapan insan dün parasızlıktan dert yanıyor daha bir hafta oldu para vereli emekli maaşı var ablamız var evde onun maaşı var ayın 21 inde maaş alacaklar aldıkları hafta nedense hemen biter çalıştığım zaman kiralarını ben öderdim yine para yok derdi bunaldım ya eşim tamam ben yarın veririm sen canını sıkma market alışverişini de yaparız dedi bizim ki atamızdır yapıcaz onlara bakmak zorundayız diyor ben öyle sinirlendim ki gülmeye başladım doğru bakmak zorundayız dedim sonra açtım ağzımı içmesin o zaman babam sigarayı dedim ne çabuk bitiyor dedim evlerinde geçen gün gittim dolapları tıklım tıklımdı dedim töbe töbe yemelerinde değilim ama yeter görsünler bizide kredi var ben çalışmıyorum ya dün ablam dışarı çağırdı yol parası yk ne diye gidicem diye hesap ettim marketten bişey alsam ne aldım diye parası gözüme batıyor ben sıkıyorum kemerleri ama ... offf offff ... bu saatte derdim ne benim yatarım yatağımda mışıl mışıl uyurum ama boğazımda düğüm gibi sıktım kendimi ... aylar sonra eşim eve normal zamanda ( akşam 9;00 ) gelmiş balkonumuzda çay keyfi yapalım diyorum bi anda nevrim dönüyor

offff
bu ne yaaa
emekli maaşı ve ablanızın maaşı varmış
herhangi bi borcu falan var mı belki kızı eve para vermiyodur eşiniz karşılıyo diye
:44:

Her gün onların gelecekleri saatlerde dışarı çık. Çarşıda işim vardı dersin. Hesap vermek zorunda mısın ya eşine dersin ben dışarı çıkıyorum diye. Kayınvalidene ben burdan sinirlendim.

sen istediğin kadar kuruş hesabı yap arkadaşım anlamazlarrrr.......hep yoktur, misafir geldiğinde önüne koyacak bir şey yoktur,fatura çok gelmiştir,bilmemkimin düğünü var onlar size altın taktı,nasıl alacağız bilmem diye başlayıp o altının parası da ittirilir vs.....

ama sizin haliniz nicedir diye soran da yoktur.....oğlanlarına öyle yapabiliyorlar da kızları evlense damada yapabilirler mi aynısını acaba....

gelinlerinden çekinen yok,yuvaları bozulur diye endişelenen yok....ama sözkonusu kız oldu mu bi damattan çekinilir önce,damadın kafası atarsa evlilikleri biter....
erkek evlatları için öyle değildir oysa..ne olursa olsun!!dur....bunun adı da düşüncesizliktir....

erkek evlat paramakinası....zaten evlenince bankamatik elden gitti diye pekçoğunun tribi.....sonra sömürme çalışmaları....artık evlendi onun sorumluluğu var diye düşünen yok ki.....hep bana hep bana.....

kayınvalidemlerin evine giren et bizim eve girmez en basidi....ama yok yok diye pek severler ağlamayı....görümcem gırtlağa kadar borç yaptı ona kimse ağzını açıp tek laf edemiyor,yok canımızla kendimize yetiştirmezken bir de onlara yardım etmeye kalkar eşim sağolsun....

nasılsa kuruş kuruş hesap yapsak da yapmasak da değişmiyor....oyüzden hiççç sıkma kendini....biz kendimize almıyoruz güya saf eşlerimiz tutup onlara veriyor

Gerçekten durum oldukça zor görünüyor dayanmakta oldukça zorlanmaya başlamışsın o da gayet açık fakat bunların hepsinin geçici süreçler olduğuna inanıyorum ben bu tip durumlar için eşinle problem yaşamamalısın

her gün onların gelecekleri saatlerde dışarı çık. çarşıda işim vardı dersin. Hesap vermek zorunda mısın ya eşine dersin ben dışarı çıkıyorum diye. Kayınvalidene ben burdan sinirlendim.

mantıklı bir çözüm olabilir zaten bir süre bu şekilde devam ederse onlarda mutlaka anlar

:):) inanın çok alemsiniz

:):) :) :) ben sizi tanıyordum hiç böyledüşündüğünüz anlaşılmıyor bence biraz daha açık olun

canım ya bu sorun hergun gelmelerınden daha buyuk bı sorun bence yanı esınız aynı anda ıkı eve mı bakıyor ustelık onların ıkı maas sızın tek maas nasıl olur kı bu asıl onların bır elı sızın ustunuzde olmalı gıcık oluyorum boyle nasıl olsa verecek oglum deyıp hareket edenlere yanı hastalık vs amenna ama boyle keyfı de yanı ustelık kac yaslarına gelmısler nasıl ev sahıbı olamamıslar anlamadım canım ya valla cok zor rabbım hayırlı bır kapı acsın sıze ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…