hepinize tek tek teşekkür ederim çok yardımcı olmuşsunuz . işten ekim ayında ayrıldım ondan önce aralıksız çalıştım. evlendiğimiz ilk zamanlar çok ağladım çalıştığım halde gelmelerinden cumartesi hemen ararlardı bize gelin pazar nasılsa işiniz yok diye bi tek pazarımız vardı her pazar sabahı erkenden ararlar gelin şunu yaptım bunu yaptım en basiti süt aldım sıcak sıcak için böyle bahaneler işte gelmiyormuyuz hemen bize gelinir ne yapıldıysa getirilir çok oldu uykumuzdan uyandırdıkları ....
bugüne gelirsek temizlik yapıyorum en az 4 kez kapı çaldı açmadım inat ettim yine yarım saat sonra tekrar bu sefer açtım çünkü kapının önünde tam ben ayakkabıları düzeltirken çaldı haliyle duymuştur o anda dip dibe oluyorsunuz bir de açtığımda evdemiydin demez mi hayır evde olmadığımı düşündüysen niye geldin elimde kova yerleri siliyorum bi taraftan terlemişim evet dedim biz geldik kaç defa çaldım zili dedi süpürgeden duymamışımdır dedim x teyzen evini merak ediyormuş sana gelmiştik şimdi aşağıda dedi zaten önceden geldi heryeri göstermiştin dedim işin bitince gel börek yapıcam dedi yok ben banyo yapıcam derslerim var dedim iyi sen bilirsin dedi biraz bozuldu galiba gitti ve bir saat sonra babam kapıda hakkaten de başımda havlu börek getirmiş 75 yaşında 3. kattayım nefes nefese kalmış bana börek getirp gidecek alıp kapıyı kapatamadım geç biraz nefes al dedim yine sessizlik derslerden bahsettim sınava az kaldı dedim çokça ders çalışmam lazım dedim bilmiyorum anladımı 15 dk sonra gitti .. yalan söylemekte hiç iyi değil böyle mecbur bırakılınca el mahkum. diş tedavimin bitmesini bekliyorum iki dişim kaldı sonra tedavin bitti derlerse işe başlıycam yeni girdiğim bi işte hafta bir izin alıp doktora gidemem bi taraftan annemde hasta onu doktora götürüyorum annem de iş bul diyor ama aklım hep onda ...
bebek çok istediğim halde ciddi ciddi burdan ayrılmadan düşünemiyorum kanadımı kırıyorlar . görümcem hamile ona bile heyecanlanmıyorlar o uzaktaymış onu sevemezlermiş varsa yoksa benim bebeğim buda beni ürkütüyor
hepinize tek tek teşekkür ederim çok yardımcı olmuşsunuz . işten ekim ayında ayrıldım ondan önce aralıksız çalıştım. evlendiğimiz ilk zamanlar çok ağladım çalıştığım halde gelmelerinden cumartesi hemen ararlardı bize gelin pazar nasılsa işiniz yok diye bi tek pazarımız vardı her pazar sabahı erkenden ararlar gelin şunu yaptım bunu yaptım en basiti süt aldım sıcak sıcak için böyle bahaneler işte gelmiyormuyuz hemen bize gelinir ne yapıldıysa getirilir çok oldu uykumuzdan uyandırdıkları ....
bugüne gelirsek temizlik yapıyorum en az 4 kez kapı çaldı açmadım inat ettim yine yarım saat sonra tekrar bu sefer açtım çünkü kapının önünde tam ben ayakkabıları düzeltirken çaldı haliyle duymuştur o anda dip dibe oluyorsunuz bir de açtığımda evdemiydin demez mi hayır evde olmadığımı düşündüysen niye geldin elimde kova yerleri siliyorum bi taraftan terlemişim evet dedim biz geldik kaç defa çaldım zili dedi süpürgeden duymamışımdır dedim x teyzen evini merak ediyormuş sana gelmiştik şimdi aşağıda dedi zaten önceden geldi heryeri göstermiştin dedim işin bitince gel börek yapıcam dedi yok ben banyo yapıcam derslerim var dedim iyi sen bilirsin dedi biraz bozuldu galiba gitti ve bir saat sonra babam kapıda hakkaten de başımda havlu börek getirmiş 75 yaşında 3. kattayım nefes nefese kalmış bana börek getirp gidecek alıp kapıyı kapatamadım geç biraz nefes al dedim yine sessizlik derslerden bahsettim sınava az kaldı dedim çokça ders çalışmam lazım dedim bilmiyorum anladımı 15 dk sonra gitti .. yalan söylemekte hiç iyi değil böyle mecbur bırakılınca el mahkum. diş tedavimin bitmesini bekliyorum iki dişim kaldı sonra tedavin bitti derlerse işe başlıycam yeni girdiğim bi işte hafta bir izin alıp doktora gidemem bi taraftan annemde hasta onu doktora götürüyorum annem de iş bul diyor ama aklım hep onda ...
bebek çok istediğim halde ciddi ciddi burdan ayrılmadan düşünemiyorum kanadımı kırıyorlar . görümcem hamile ona bile heyecanlanmıyorlar o uzaktaymış onu sevemezlermiş varsa yoksa benim bebeğim buda beni ürkütüyor
önce sinir oldum da 75 yaşında adam börek getirmiş deyince üzüldüm ya :2: yazık kötü niyetleri yok aslında, ama işte yaşlı insanlar bi de huyları bu demek ki. bazı insanlar yakınlarının her anını bilmek çok samimi olmak istiyorlar. bence kötü davranmadan anlatman ve öyle bi çözüm bulman lazım. uzak bi yere taşınmanız iyi olurdu ama imkansız sanırım. dersleri bahane etsen, eşin ''çok çalışması lazım bu ara pek gitmeyin yanına konsantre olamıyor'' falan filan desin. ama sen de eşine böyle söyle. yani ''bıktım ailenden'' falan deme..
burun buruna yaşamak ne kadar sıkıcıdır bilirim
ya eşin dur diyecek yada sen kapı açmamaya devam edecen
gece hiç uyuyamadım sinirden..dün gelmediler dedim ya eşim akşam aradı annemizle konuştu yiyecek ekmeğimiz yok demiş ya hala bizden yardım bekliyorlar bıktım öyle sinirlendim ki bir gün önce börekler yapan insan dün parasızlıktan dert yanıyor daha bir hafta oldu para vereli emekli maaşı var ablamız var evde onun maaşı var ayın 21 inde maaş alacaklar aldıkları hafta nedense hemen biter çalıştığım zaman kiralarını ben öderdim yine para yok derdi bunaldım ya eşim tamam ben yarın veririm sen canını sıkma market alışverişini de yaparız dedi bizim ki atamızdır yapıcaz onlara bakmak zorundayız diyor ben öyle sinirlendim ki gülmeye başladım doğru bakmak zorundayız dedim sonra açtım ağzımı içmesin o zaman babam sigarayı dedim ne çabuk bitiyor dedim evlerinde geçen gün gittim dolapları tıklım tıklımdı dedim töbe töbe yemelerinde değilim ama yeter görsünler bizide kredi var ben çalışmıyorum ya dün ablam dışarı çağırdı yol parası yk ne diye gidicem diye hesap ettim marketten bişey alsam ne aldım diye parası gözüme batıyor ben sıkıyorum kemerleri ama ... offf offff ... bu saatte derdim ne benim yatarım yatağımda mışıl mışıl uyurum ama boğazımda düğüm gibi sıktım kendimi ... aylar sonra eşim eve normal zamanda ( akşam 9;00 ) gelmiş balkonumuzda çay keyfi yapalım diyorum bi anda nevrim dönüyor
her gün onların gelecekleri saatlerde dışarı çık. çarşıda işim vardı dersin. Hesap vermek zorunda mısın ya eşine dersin ben dışarı çıkıyorum diye. Kayınvalidene ben burdan sinirlendim.
sen istediğin kadar kuruş hesabı yap arkadaşım anlamazlarrrr.......hep yoktur, misafir geldiğinde önüne koyacak bir şey yoktur,fatura çok gelmiştir,bilmemkimin düğünü var onlar size altın taktı,nasıl alacağız bilmem diye başlayıp o altının parası da ittirilir vs.....
Ama sizin haliniz nicedir diye soran da yoktur.....oğlanlarına öyle yapabiliyorlar da kızları evlense damada yapabilirler mi aynısını acaba....
Gelinlerinden çekinen yok,yuvaları bozulur diye endişelenen yok....ama sözkonusu kız oldu mu bi damattan çekinilir önce,damadın kafası atarsa evlilikleri biter....
Erkek evlatları için öyle değildir oysa..ne olursa olsun!!dur....bunun adı da düşüncesizliktir....
Erkek evlat paramakinası....zaten evlenince bankamatik elden gitti diye pekçoğunun tribi.....sonra sömürme çalışmaları....artık evlendi onun sorumluluğu var diye düşünen yok ki.....hep bana hep bana.....
Kayınvalidemlerin evine giren et bizim eve girmez en basidi....ama yok yok diye pek severler ağlamayı....görümcem gırtlağa kadar borç yaptı ona kimse ağzını açıp tek laf edemiyor,yok canımızla kendimize yetiştirmezken bir de onlara yardım etmeye kalkar eşim sağolsun....
Nasılsa kuruş kuruş hesap yapsak da yapmasak da değişmiyor....oyüzden hiççç sıkma kendini....biz kendimize almıyoruz güya saf eşlerimiz tutup onlara veriyor
susmuyorum söylüyorum ama eşim bize daha az gelin demez diyemez insan annesine babasına diyemez ki eşim onlara çok düşkün yöntemleri deniycem asıl kurtuluşum burdan gitmekte olmuyor işte gidemiyoruz
canım ya bu sorun hergun gelmelerınden daha buyuk bı sorun bence yanı esınız aynı anda ıkı eve mı bakıyor ustelık onların ıkı maas sızın tek maas nasıl olur kı bu asıl onların bır elı sızın ustunuzde olmalı gıcık oluyorum boyle nasıl olsa verecek oglum deyıp hareket edenlere yanı hastalık vs amenna ama boyle keyfı de yanı ustelık kac yaslarına gelmısler nasıl ev sahıbı olamamıslar anlamadım canım ya valla cok zor rabbım hayırlı bır kapı acsın sıze ınsallahgece hiç uyuyamadım sinirden..dün gelmediler dedim ya eşim akşam aradı annemizle konuştu yiyecek ekmeğimiz yok demiş ya hala bizden yardım bekliyorlar bıktım öyle sinirlendim ki bir gün önce börekler yapan insan dün parasızlıktan dert yanıyor daha bir hafta oldu para vereli emekli maaşı var ablamız var evde onun maaşı var ayın 21 inde maaş alacaklar aldıkları hafta nedense hemen biter çalıştığım zaman kiralarını ben öderdim yine para yok derdi bunaldım ya eşim tamam ben yarın veririm sen canını sıkma market alışverişini de yaparız dedi bizim ki atamızdır yapıcaz onlara bakmak zorundayız diyor ben öyle sinirlendim ki gülmeye başladım doğru bakmak zorundayız dedim sonra açtım ağzımı içmesin o zaman babam sigarayı dedim ne çabuk bitiyor dedim evlerinde geçen gün gittim dolapları tıklım tıklımdı dedim töbe töbe yemelerinde değilim ama yeter görsünler bizide kredi var ben çalışmıyorum ya dün ablam dışarı çağırdı yol parası yk ne diye gidicem diye hesap ettim marketten bişey alsam ne aldım diye parası gözüme batıyor ben sıkıyorum kemerleri ama ... offf offff ... bu saatte derdim ne benim yatarım yatağımda mışıl mışıl uyurum ama boğazımda düğüm gibi sıktım kendimi ... aylar sonra eşim eve normal zamanda ( akşam 9;00 ) gelmiş balkonumuzda çay keyfi yapalım diyorum bi anda nevrim dönüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?