- 3 Şubat 2018
- 25.883
- 111.371
- 598
- Konu Sahibi pembeyiseverim
-
Zaten ona seviniyorum. Derdim para almak da değil vermesinler zaten vermeyeceklerini biliyorum ama eşimin bunu bahaneyle örtmesi bana tuhaf geliyor
Kısa ve net dediğiniz gibi. Olayın tüm özeti bu.Herkes kendi malini bilir, ama yine de size ve ailenize kötülemek istemez. Normal
Gerçekten bu ya gerçekten. En ufak bir şey olduğunda benimle tartışmaya girer ama asla toz kondurmaz. Anlaşılmak iyi geldi teşekkür ederim.Kimse sizi anlamamış ama ben anladım. Aile destek vermiş vermemiş mühim olan bu değil eşinizin bunu görmemesi sizi sinir ediyor. Eşiniz dese ki bu kadar zenginliğin içinde 3 kuruş bana yardım etmiyor ailem üzülüyorum falan dese sizin içiniz rahatlayacak ama yine de ailem de ailem diye toz kondurmuyor. Sizin sinir olduğunuz bu ki çok da haklısınız
Gerçi aynı gün öğrendiler ama teklif gelmedi demişsiniz ya çok iyi anlıyorum sizi. Biz de sizin gibi her şeyi kendimiz hallettik yine hallederiz. Sadece insan bazen bir iyi ki varsın denilmesini istiyor. Kalbim buna kırıkMaddi yardim yapmamalari daha iyi inanin cunku %90 i yapip sonra basa kakiyor biz verdik biz ettik bizim sayemizde diye bizde esimle gercek manada ac kaldigimiz zaman bile 1 ekmek parasi bile istemedik (gerci ayni gun ogrendiler onlarda teklif etmedi) ama yarin obur gun bana minnetleri olamayacak kafam rahat herseyi kendimiz hallediyoruz kimseye minnet edemem arabada esinizin birakin gerekirse ederinin altinda satsin bir tane daha varmis
Ya siz iyi misiniz? Kendi evinizin camını silmemeniz de sizin probleminiz. Benim ailem uzakta olduğu için kendi annem babam yerine koydum diyorum. Hastanelik işleri vardı geldiklerinde evleri temiz olsun bir kaç gün yetecek yemekleri olsun diye yaptım. Sizin anne babanız aynı durumda olsa kendi ailenize yapmaz mısınız? Başkası yapsa suç yapmasa suç. Biz buna insanlık deriz ama belli ki ben size bunu anlatamam. Ayrıca benim kime ne diye yaranma derdim olsun. Ben kendi ayaklarım üzerinde duruyorum kendi ailem her anlamda her zaman arkamda çok şükür. Eşimin ailesini kendi ailemden saymam onlara davrandığım gibi davranmam mı suç oldu? Gerçekten çok ilginçsiniz yaben kendi evimin camını silmiyorum yahu
hem yaranmak için garip garip hareketler
sonra da beklentim yok
he yok
Kötülesin demiyorum. Ama en azından bahane bulmasın biz yine hallederiz kendimiz halledelim daha rahat hissederim desin. Onlar için kılıf bulmasın istiyorum.Bir anne babasıyla ilgili olumsuz bir durumu kabul etmesi kolay bir şey değil.
Eşiniz bizimkilerden istemem çünkü vermezler dese elinize ne geçecek?
Evet ailenin zor durumda yardımcı olması güzel bir şey ama yapmıyorlarsa eşinizin ne suçu var? Adam ailesi hakkında olumsuz bir şey demiyor diye kendinizi çok kötü hissetmeniz abartı yani kusur bakmayın.
Ayrıca işten çıkıp kayınvalide evinde cam silmek falan da ne gereksiz hareketler. Yapmasaydınız, yapmayın bundan sonra ama eşinizin ailesiyle ilgili dedikleri üzerinde huzursuzluk yaşamanın bir anlamı yok.
Ben gayet iyiyim ama aynı soruyu size sormam gerekiyor gibi hissediyorum. Para verilmesine gerek yok işiniz vardı ne oldu diye sorulabilirdi. Zaten kimseden maddi beklentimiz yok kabul de etmiyoruz. Ama siz bu yorumu neye dayanarak yaptınız anlayamadım açıkçası. Bir yanda çocuklarını destekleyen bir aile bir yanda çocukları dertlerini paylaşmasına rağmen yok Sayan bir aile var. Neresini tuhaf buldunuz anlayamadım neye dayanarak böyle bir çıkarım yaptınızkendime ev alacakken çocuğuma araba veya tamir parası mı verecem
iyi misiniz siz acaba
sizin yuvayı eş ailesi değil ama sizin aile yıkar ben diyeyim de
bu da burda dursun
Öncelikle geçmiş olsun ikimiz de depremi aynı yerde yaşamışız maalesef Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Ailenizin tutumu çok yerinde çok destekleyici. Ve benim ailem de tüm bu süreçte hep böyleydi bir kere moral bozan bu neden böyle oldu diyen bir şey söylemediler. Bugün ben ilk defa dayanamayıp paylaşmak istedim. Çünkü zaten uzaktayım ailemden bu durumda da iyice yalnız hissettim. Ve özellikle yorum yapmalarını ben istedim. Bu süreçte olan olayları da uzun uzun anlatamadığım için burada sadece bu olaya yapılmış bir yorum gibi görünüyor anladığım kadarıyla ama öyle değil. Açıkçası bunları söylerken de oldukça üzgündüler ve benim ısrarımla söylediler. Çocuklarının yanında olmaya çalışan bir aile vardı yani telefonun diğer ucunda. Buna da içerlediğim için aslında burda paylaşmak istedim. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız çok şükür Allah huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Siz de daha net anlamışsınızdır durumu diye düşünüyorum. Anneniz de çok olgun bir kadınmış çok şanslısınızBakın şimdi benim çocuğum olduğunda annemler ve kv. Kp. Geldiler. Annemler şehirde yaşıyor Altın taktılar bir de hediye vs. Almışlar hatta demiştik iki tarafa çocuğa bir şeyler almayın biz hallederiz, hem zevkimize göre alırız. Vs. Diye. Annem, eşimle ve bana almış hediyeler.
Kv. Köyde altın almak için ile gitmeleri vs. Lazım köyün girişinde Anayol var ve direkt otobüse bilmeleri lazım. Kv. Çocuğa çeşit çeşit örgü yapmış, oraya ait gıda ne varsa getirmiş vs.
Şimdi ben bunu sorun edebilirdim. Var öyleleri hani küçük bir örnek ama beklentim zaten yoktu. Hatta annem " Aaa kızım ne kadar güzel örgüler bunlar bak çocuğa giydir kıymetini bil çok değerli el işi " dedi. Yani annem bile olumlu tarafından baktı beni körüklemediler.
Annemin bir kız yeğeni var o da buna benzer şeyleri gelip anneme anlatmıştı annem ise " Kocan ne yapsın kızım? Koskoca adam gidip istesin mi? Ne diye adamı mahçup ediyorsun? Vermek isteyen zaten verir. Anan anan anan diye adamın başını yersen yarın o da anam anam anam diye karşına dikilir huzurunuz kaçar. Milletin cebini hesabına kafanı yorma bir çorba pişir, kocanla yüz göz olma ama huzurlu ol" demişti.
Kadın ailesine laf gelince anında püskürtüyor ama erkek biriktirip çok pis ters köşe yapıyor. Biz depremi yaşadık Hatay'da ve malımız yerine geldi. Peki sağlık, can, huzur, saygı, sevgi gidince geri yerine geliyor mu? Bardağı dolu tarafından görün. Şu anlattıklarınızda eş ailesi kabus gibi çöküp huzur kaçırsaydı çok haklıydınız ama valla eşinize yazık. Napsın adam? Kimse mecbur değil ki. Şu an konuştuklarınızla eşiniz uzaklaşır işte o zaman anlarsınız bugünlerin kıymetini.
Söyleme sende.Ne istiyorsunuz bu eş ailelerinden anlamıyorum. Ne yapsın eşin,seninle bir olup küfür mü etsin ailesine.Bende aileme yanlışları dahi olsa laf söyletmem.Ben bir söylersem eşim iki söyler. Ne gerek var.Galiba öyle ne de olsa ailesi diye laf söyletmiyor. Ama her şey bu kadar belliyken bu yolu seçmesi bana kendimi çok kötü hissettiriyor
Size de çok geçmiş olsun amin inşallah. Bakın şimdi benim kv. Ve kp. Huzursuz tipler değil. Ama mesela ilk evlendiğimizde bir uyum süreci vardır ya ve biz de gelin aldık o da aynı şeyi yaşadı sonuçta yeni aile, yeni kültür, alışkanlıklar vs. Eşim beni de tanıyor, ailesinde tanıyor yani ortak noktada buluşturmak maksadı ile ne annesini, ne beni konuşturdu. Zaten büyük sorunlar olmadı küçük olanları ise iki taraflı kimseyi yüz göz etmeden kendisi halletti.Öncelikle geçmiş olsun ikimiz de depremi aynı yerde yaşamışız maalesef Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Ailenizin tutumu çok yerinde çok destekleyici. Ve benim ailem de tüm bu süreçte hep böyleydi bir kere moral bozan bu neden böyle oldu diyen bir şey söylemediler. Bugün ben ilk defa dayanamayıp paylaşmak istedim. Çünkü zaten uzaktayım ailemden bu durumda da iyice yalnız hissettim. Ve özellikle yorum yapmalarını ben istedim. Bu süreçte olan olayları da uzun uzun anlatamadığım için burada sadece bu olaya yapılmış bir yorum gibi görünüyor anladığım kadarıyla ama öyle değil. Açıkçası bunları söylerken de oldukça üzgündüler ve benim ısrarımla söylediler. Çocuklarının yanında olmaya çalışan bir aile vardı yani telefonun diğer ucunda. Buna da içerlediğim için aslında burda paylaşmak istedim. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız çok şükür Allah huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Siz de daha net anlamışsınızdır durumu diye düşünüyorum. Anneniz de çok olgun bir kadınmış çok şanslısınız
Hic olmasin gun gelicek iyikide olmamis diyeceksiniz bizde durumlar daha farkli o duruma onlar yuzunden dusmustuk birde yani ama sonrasinda diger ogluyla karisinin luks yasantilari icin kendilerini heba ettiler etsinler derdim oda degil ama birde ozellikle bizim gozumuze soktular bunlari o yuzden birakin sormasinlar sizde onlari sormazsiniz yarin obur gunGerçi aynı gün öğrendiler ama teklif gelmedi demişsiniz ya çok iyi anlıyorum sizi. Biz de sizin gibi her şeyi kendimiz hallettik yine hallederiz. Sadece insan bazen bir iyi ki varsın denilmesini istiyor. Kalbim buna kırık
Ne desin peki ? Belki zaten farkında ve üzülüyor. Belki sizin de faek ettiğinizi bildiği için utanıyor. Belki değersizlik hissi yaşıyor ve bununla baş edemiyor. Eşinizin meselesi ve size duymak istediğiniz şeyleri söylemek istemiyor olabilir çünkü onun anne babası .Haklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?