Eşimin ailesinin duyarsızlığı ve ilişkimize yansıması

Gerçekten bu ya gerçekten. En ufak bir şey olduğunda benimle tartışmaya girer ama asla toz kondurmaz. Anlaşılmak iyi geldi teşekkür ederim.

Gerçi aynı gün öğrendiler ama teklif gelmedi demişsiniz ya çok iyi anlıyorum sizi. Biz de sizin gibi her şeyi kendimiz hallettik yine hallederiz. Sadece insan bazen bir iyi ki varsın denilmesini istiyor. Kalbim buna kırık

ben kendi evimin camını silmiyorum yahu
hem yaranmak için garip garip hareketler
sonra da beklentim yok
he yok
Ya siz iyi misiniz? Kendi evinizin camını silmemeniz de sizin probleminiz. Benim ailem uzakta olduğu için kendi annem babam yerine koydum diyorum. Hastanelik işleri vardı geldiklerinde evleri temiz olsun bir kaç gün yetecek yemekleri olsun diye yaptım. Sizin anne babanız aynı durumda olsa kendi ailenize yapmaz mısınız? Başkası yapsa suç yapmasa suç. Biz buna insanlık deriz ama belli ki ben size bunu anlatamam. Ayrıca benim kime ne diye yaranma derdim olsun. Ben kendi ayaklarım üzerinde duruyorum kendi ailem her anlamda her zaman arkamda çok şükür. Eşimin ailesini kendi ailemden saymam onlara davrandığım gibi davranmam mı suç oldu? Gerçekten çok ilginçsiniz ya

Kötülesin demiyorum. Ama en azından bahane bulmasın biz yine hallederiz kendimiz halledelim daha rahat hissederim desin. Onlar için kılıf bulmasın istiyorum.
Hastanelik işleri vardı gelince temiz bir ev hazır yemekleri olsun istedim. Dediğim gibi benim ailem uzakta burda annem babam yerine koydum. Bundan sonra yapar mıyım sanmıyorum ama haklısınız

kendime ev alacakken çocuğuma araba veya tamir parası mı verecem
iyi misiniz siz acaba
sizin yuvayı eş ailesi değil ama sizin aile yıkar ben diyeyim de
bu da burda dursun
Ben gayet iyiyim ama aynı soruyu size sormam gerekiyor gibi hissediyorum. Para verilmesine gerek yok işiniz vardı ne oldu diye sorulabilirdi. Zaten kimseden maddi beklentimiz yok kabul de etmiyoruz. Ama siz bu yorumu neye dayanarak yaptınız anlayamadım açıkçası. Bir yanda çocuklarını destekleyen bir aile bir yanda çocukları dertlerini paylaşmasına rağmen yok Sayan bir aile var. Neresini tuhaf buldunuz anlayamadım neye dayanarak böyle bir çıkarım yaptınız

Öncelikle geçmiş olsun ikimiz de depremi aynı yerde yaşamışız maalesef Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Ailenizin tutumu çok yerinde çok destekleyici. Ve benim ailem de tüm bu süreçte hep böyleydi bir kere moral bozan bu neden böyle oldu diyen bir şey söylemediler. Bugün ben ilk defa dayanamayıp paylaşmak istedim. Çünkü zaten uzaktayım ailemden bu durumda da iyice yalnız hissettim. Ve özellikle yorum yapmalarını ben istedim. Bu süreçte olan olayları da uzun uzun anlatamadığım için burada sadece bu olaya yapılmış bir yorum gibi görünüyor anladığım kadarıyla ama öyle değil. Açıkçası bunları söylerken de oldukça üzgündüler ve benim ısrarımla söylediler. Çocuklarının yanında olmaya çalışan bir aile vardı yani telefonun diğer ucunda. Buna da içerlediğim için aslında burda paylaşmak istedim. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız çok şükür Allah huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Siz de daha net anlamışsınızdır durumu diye düşünüyorum. Anneniz de çok olgun bir kadınmış çok şanslısınız

Galiba öyle ne de olsa ailesi diye laf söyletmiyor. Ama her şey bu kadar belliyken bu yolu seçmesi bana kendimi çok kötü hissettiriyor
Söyleme sende.Ne istiyorsunuz bu eş ailelerinden anlamıyorum. Ne yapsın eşin,seninle bir olup küfür mü etsin ailesine.Bende aileme yanlışları dahi olsa laf söyletmem.Ben bir söylersem eşim iki söyler. Ne gerek var.

Ondan sonra neler çektim diye cümleye başlıyorsunuz.Huzurunuzu kendiniz bozup eş ailesini suçluyorsunuz.

Size de çok geçmiş olsun amin inşallah. Bakın şimdi benim kv. Ve kp. Huzursuz tipler değil. Ama mesela ilk evlendiğimizde bir uyum süreci vardır ya ve biz de gelin aldık o da aynı şeyi yaşadı sonuçta yeni aile, yeni kültür, alışkanlıklar vs. Eşim beni de tanıyor, ailesinde tanıyor yani ortak noktada buluşturmak maksadı ile ne annesini, ne beni konuşturdu. Zaten büyük sorunlar olmadı küçük olanları ise iki taraflı kimseyi yüz göz etmeden kendisi halletti.

Eşim gerçekten en büyük şanslarımdan bir tanesi ama annesi hakkında asla yorum yapmam çünkü anında susturur. Konuşamazsın karşısında veya annesi bir şey dese onu susturur.

Sizin örnekte mesela ben eşime konuşamam ama korkudan değil. Çünkü eşim annesine laf ettirmez. Laf edersem net şekilde çok ciddi tavır alır ve ben o durumu idrak edene kadar beni yok sayar. Kavga etmez, izah eder direniyorsam işe gider gelir, çocuklarla ilgilenir ama o gözümün içine bakan adamı karşımda bulamam. Küsmez ama o derin soğukluğu dibine kadar hissettirir. Bu durumda çok benziyoruz mesela benim de sınırlarım ihlal edilirse ben de benzer davranıyorum ve evliliğin manasının ne olduğunu tam kavradığımız için ve en başında ikimizde sorunlarımızı sakin ve konuşarak çözelim, saygımızı kaybetmeyelim işte o noktada evlilik zarar görür dediğimizden dolayı kimse bu riske girmiyor. Kavga belki geçer ama ikimizin yapısı gereği o soğukluk zor telafi edilir ve kimse kimseyi kaybetmek istemiyor.

Burda anlatmak istediğim sizin konuştuklarınızı ben eşimle konuşmam bile çünkü sizin eşiniz gibi güzelleme yapmaz net susturur. Kv. Bana bir şey dese ona da aynı yani. Bu durumda ben aileci demiyorum mesela veya annesi hanımcı demiyor. Bizi yüz göz etmiyor olması gereken gibi kendisi müdahil bu duruma. Yine sizin örnekte ben zaten bunları konuşmazdım. Burda maddi bölümü anlatmışsınız buna istinaden yorum yapıyoruz bu konuda ben dahil diğerleri sizi haksız buldu.

Mesela şöyle bir örnekte var 2 görümcem köyde eşleri asgari ücretli büyük görumcemin ilave olarak hayvanı var. Kv. ler emekli ve sadece 1 tarlaları vardı köyde bunu biliyorum. Küçük görümce o tarlayı ekip dikiyordu. Son gittiğimizde o tarlanın tapusunun ona verildiğini orda öğrendim. Eşim bahsetmedi bile bak karısıyım benim haberim yok. Niye haberim olsun? Kendi içlerinde halletmişler. Ne demedi diye kızdım, ne hakla iddia ettim, aksine mantıklı geldi yani gelmese bile mallarına karışma lüksüm yok.

Bu gibi durumlarda ben de bahsetmem pek sormazda kadınlar biraz daha Tezcanlı oluyor 1 kere bir durum oldu onu anlattım "Bana laf düşmez ailenle kendi aranda hallet mal benim malım değil" değil dedi. Anlatmamamdaki sebep fikir almak değil sadece durumu anlatıyordum. Konu onunla konuşulduğu için muhatap o olduğundan böyle dedi ve çıktı işin içinden yorum bile yapmadı.

Hic olmasin gun gelicek iyikide olmamis diyeceksiniz bizde durumlar daha farkli o duruma onlar yuzunden dusmustuk birde yani ama sonrasinda diger ogluyla karisinin luks yasantilari icin kendilerini heba ettiler etsinler derdim oda degil ama birde ozellikle bizim gozumuze soktular bunlari o yuzden birakin sormasinlar sizde onlari sormazsiniz yarin obur gun

Ne desin peki ? Belki zaten farkında ve üzülüyor. Belki sizin de faek ettiğinizi bildiği için utanıyor. Belki değersizlik hissi yaşıyor ve bununla baş edemiyor. Eşinizin meselesi ve size duymak istediğiniz şeyleri söylemek istemiyor olabilir çünkü onun anne babası .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…