- 21 Kasım 2024
- 88
- 51
- 3
- 29
- Konu Sahibi pembeyiseverim
-
Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten beni anlayan bir yerden baktığınızı da fark edebiliyorum. Benzer şeyleri yaşamış olduğumuzdan olsa gerek.Bence şükredin. Yani şöyle ki biz de eşimle her şeyi kendimiz yaptık. Takılarımıza kadar. Öyle ki daha öncesinden eşimin borç verdiği insanlar bile ödeyecekleri paraları ödemediler. Zırnık almadık onlardan da kendi ailemden de. Düğün bitti gitti, kimse de bu çocuklar düğününü her şeyini kendi yaptı demedi. Üstüne borç istemeye kalktılar. Düğünden sonra ailem bir ihtiyacınız var mı diye sorup durdu, annem gizliden kuytudan elinde hiçbir şey olmamasına rağmen tek gram altınını elime tutuşturmaya kalktı. Diğer taraf borç isterken.
Haaa işte orda sınırımı çizdim. Bize kim ne destek oldu? Hiç kimse. Tamam bundan sonra da olmasın. Genciz, çalışıyoruz, her şeyin altından kalkarız. Ama kimseye de bir zırnık koklatmam.
Bu kadar sorunlu bir aileden bir de destek almayın. Sınır çizmek için çok güzel bir bahaneniz olmuş. Ben beklentiniz saçma demiyorum çünkü varken aileler çocuklarına destek olmalılar. Ama olmuyorlarsa da burdan kendinize güzel bir pay çıkarın.
Madem allı güllü gelin almadılar, dört dörtlük hizmet beklemeyecek kimse. Evlerinde ziyarette bulunduğunuz sürelerde üstünüze düşen kadarını yapıp oturacaksınız. Bu benim kararım, bu benim sözüm diye lafınızı gediğine oturtacaksınız. Kimseyi alttan almayacaksınız. Size bir söyleyene bir söyleyip arkanızı döneceksiniz.
Destek beklemeyin. Bu çok güzel bir şey. Tekrar ediyorum, destek beklemeyin. Lütfen.
Aslında tam olarak öyle değil. Maddi olarak biz çok sıkıntıda olduğumuz için belki bir şey alamadılar ama manevi olarak tam tersi. Bir gelinden ne bekleniyorsa yaptım. Fazlasıyla. Saygıda kusur etmedim. Benim ailem başka şehirde yaşıyor buradaki annem babam bildim. Ama değmiyormuş sanırımsizin hoşunuza gitmiyor sadece biraz boşvermeyi deneyin koca ailesinin durumunu da düşünmeyin kendi halinize odaklanın çok rahatlarsnz.
İşin iyi yanı size yük olmuyorlar
Eski konularıma vaktiniz olursa biraz bakmanızı isterim. Aşağı yukarı durumlarımız birbirine benziyor. Maalesef insanlar bencil. Erkek aileleri de neden bilmiyorum ama buna sürekli çanak tutuyor. Beklentinizin maddi olmadığını da anlayabiliyorum aslında. Ama insanlık beklemeyin bazı kişilerden. Çünkü hamurlarında olmayabiliyor. Maalesef :/Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten beni anlayan bir yerden baktığınızı da fark edebiliyorum. Benzer şeyleri yaşamış olduğumuzdan olsa gerek.
Beklentim gerçekten maddi değil sadece insan bir en azından aranıp ya sizin de böyle bir sorununuz vardı ne oldu o iş diye sorulmasını bekliyor. Ama maalesef sadece kendi dertlerini anlatmak için iletişime geçiyorlar.
Dediğiniz gibi yapacağım bundan sonra. Şimdiye kadar saygıda hiçbir kusur etmedim. Ne beklenirse ne denilirse yaptım. Ama artık sadece olması gerektiği kadar yapmayı öğreneceğim. En doğrusu bu sanırım
Baktığınızı yeri değiştirmenizi tavsiye ederim o halde. Dediğim gibi ikimiz de çalışıyoruz her şeyimizi de şimdiye kadar kendimiz hallettik zaten. Sizce bu miktar şimdiye kadar ödemediğimiz bir miktar olabilir mi?Burdan bakınca size maddi olarak destek olmamaları sorununuzun gibi duruyor. Eşinizin ne demesini bekliyorsunuz Allah aşkına evet ellerinde para var ama bize yardım etmek yerine kendilerine ev alacaklar demesini mi? Kim kök ailesini eşine kötüler
Hatta buna daha da sevinin bence. Uzak duruyorlar ne güzel. Eşinize günü gelince güzel bir hatırlatırsınız. Ailesinin çıkarlarını gözeterek bir beklentide bulunduğunda özellikle.Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten beni anlayan bir yerden baktığınızı da fark edebiliyorum. Benzer şeyleri yaşamış olduğumuzdan olsa gerek.
Beklentim gerçekten maddi değil sadece insan bir en azından aranıp ya sizin de böyle bir sorununuz vardı ne oldu o iş diye sorulmasını bekliyor. Ama maalesef sadece kendi dertlerini anlatmak için iletişime geçiyorlar.
Dediğiniz gibi yapacağım bundan sonra. Şimdiye kadar saygıda hiçbir kusur etmedim. Ne beklenirse ne denilirse yaptım. Ama artık sadece olması gerektiği kadar yapmayı öğreneceğim. En doğrusu bu sanırım
Ya siz bu insanların muhasebecisi misiniz? Böyle eş ailelerinin mal varlıklarını kalem kalem hesap eden kadınları asla anlayamıyorum, kimse bir şey vermek zorunda değil. Sizin aileniz de size maddi destek sağlamak ve bu duruma müdahil olmak zorunda değil. Siz evlisiniz artık ve kendi yağınızda kavrulmak zorundasınız, ikiniz de çalışıyorsunuz, ne gerek var senin anan baban bunu vermedi onu yapmadı diye adamın başının etini yemeğe.Ben derdimi yanlış anlattım galiba burda sorun maddi destek vermeleri değil. Aslında durumları olduğu halde eşimin yok olsaydı verirlerdi diye kılıf sunması yine benim yanımda olmaması. Yoksa zaten her şeyi kendimiz hallettik bunu da hallederiz. Ben hala bahanelere sığınmasına anlam veremiyorum
Bizim de planımız bu şekilde zaten. Benim ailem en azından arayıp soruyor ben eşimin ailesi bu kadar duyarsız olduğu için kırgınım zaten. Olması gereken de bu değil mi? Benim ailemden de maddi bir şey talep etmiyoruz zaten. Sadece insan bir arayıp sorulmak istiyor.Esimin ailesi baska sehire yerlesecek olsa sevincten borc istemeyi bile dusunemem
150 bin tl kredi cekip arabayi yaptirip satar sonra borcumu kapatirim
Tek arabayla devam ederim
Dugunde bile 1tl yardimi olmamis insanlardan ne bekliyorsunuz zaten
Sizin aileniz yardim ediyor onunki yardim etmiyor diye zorunuza gidiyorsa soyleyin kendi ailenizde yardim etmesin size
Kiyas yapiyorsunuz cunku
Senin anlattığın kadar biliyoruz ve anlattıklarından çıkan anlam “eş ailesinden maddi beklenti”n olduğu onların da beklentini yerine getirmediği .. evliliğiniz henüz yeni sayılır. Ve belli ki daha bazı şeyler oturmamış. Tavsiyem evlilik oturmadan çocuk yapmamanız olacak. Çocuk bu evliliği baya bir sarsar..Baktığınızı yeri değiştirmenizi tavsiye ederim o halde. Dediğim gibi ikimiz de çalışıyoruz her şeyimizi de şimdiye kadar kendimiz hallettik zaten. Sizce bu miktar şimdiye kadar ödemediğimiz bir miktar olabilir mi?
Belki bu şekilde değil ama evet olanı olduğu gibi söylemesini tercih ederim. Evlilikte eşler arasında taktik olur mu? Kötülerse de her iki tarafında ona göre davranmasını beklerim. Benim ailem başka şehirde yaşıyor. Ben eşimin ailesini kendi ailem bilip ona göre davrandım. Hiç ayırt etmedim. Ama üstüne hala bunları görmek canımı sıkıyor evet
İnanmazsınız ama asla maddi beklentileri yok(!) bakış açımızı değiştirirsek belki o zaman anlayabilirmişizYa siz bu insanların muhasebecisi misiniz? Böyle eş ailelerinin mal varlıklarını kalem kalem hesap eden kadınları asla anlayamıyorum, kimse bir şey vermek zorunda değil. Sizin aileniz de size maddi destek sağlamak ve bu duruma müdahil olmak zorunda değil. Siz evlisiniz artık ve kendi yağınızda kavrulmak zorundasınız, ikiniz de çalışıyorsunuz, ne gerek var senin anan baban bunu vermedi onu yapmadı diye adamın başının etini yemeğe.
Kimsenin maddi desteğini kabul etmiyoruz zaten ikimiz de çalışıyoruz sizin de dediğiniz gibi. Ben sadece ya sizin de bir sorununuz vardı ne oldu iyi misiniz diye sorulmasını istiyorum. Eşim de öyle olmadığını bile bile her seferinde ailesi mükemmelmiş gibi bu durumda olduğu gibi üzerini kapatmaya çalışıyor. Derdim bu. Şimdi taşınacaklar mesela içinizden izin alın bize yardım edin diye söyleyip duruyorlar. Onlara tamam deyip bizim derdimize böyle bahanelerin bulunması canımı sıkıyor benim.Ya siz bu insanların muhasebecisi misiniz? Böyle eş ailelerinin mal varlıklarını kalem kalem hesap eden kadınları asla anlayamıyorum, kimse bir şey vermek zorunda değil. Sizin aileniz de size maddi destek sağlamak ve bu duruma müdahil olmak zorunda değil. Siz evlisiniz artık ve kendi yağınızda kavrulmak zorundasınız, ikiniz de çalışıyorsunuz, ne gerek var senin anan baban bunu vermedi onu yapmadı diye adamın başının etini yemeğe.
Maalesef hatırlatsam da bir önemi olmuyor. Çünkü mesela taşınacaklar ilimizden izin alıp onlara yardım etmemizi bekliyorlar. Eşim buna tamamken bizim konuda maalesef bahanelere sığınıyorHatta buna daha da sevinin bence. Uzak duruyorlar ne güzel. Eşinize günü gelince güzel bir hatırlatırsınız. Ailesinin çıkarlarını gözeterek bir beklentide bulunduğunda özellikle.
Onu bunu bilmem de böyle tartışmaya devam ederseniz sadece evliliğinize zarar verirsiniz. Aileniz de sizi doldurup duruyor bir taraftan, aslında nişanlılık sürecinde anlamış olmanız lazım bu insanların karakterini, bu saatten sonra hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. İzin alamayız dersiniz olur biter.Kimsenin maddi desteğini kabul etmiyoruz zaten ikimiz de çalışıyoruz sizin de dediğiniz gibi. Ben sadece ya sizin de bir sorununuz vardı ne oldu iyi misiniz diye sorulmasını istiyorum. Eşim de öyle olmadığını bile bile her seferinde ailesi mükemmelmiş gibi bu durumda olduğu gibi üzerini kapatmaya çalışıyor. Derdim bu. Şimdi taşınacaklar mesela içinizden izin alın bize yardım edin diye söyleyip duruyorlar. Onlara tamam deyip bizim derdimize böyle bahanelerin bulunması canımı sıkıyor benim.
Kabul etmıyoruz dediğiniz , eşiniz ailesinden para istemiyor size yok olsa verirler diyor die sinirleniyor olmanız mı oluyor ?Kimsenin maddi desteğini kabul etmiyoruz zaten ikimiz de çalışıyoruz sizin de dediğiniz gibi. Ben sadece ya sizin de bir sorununuz vardı ne oldu iyi misiniz diye sorulmasını istiyorum. Eşim de öyle olmadığını bile bile her seferinde ailesi mükemmelmiş gibi bu durumda olduğu gibi üzerini kapatmaya çalışıyor. Derdim bu. Şimdi taşınacaklar mesela içinizden izin alın bize yardım edin diye söyleyip duruyorlar. Onlara tamam deyip bizim derdimize böyle bahanelerin bulunması canımı sıkıyor benim.
Tepkinizi ve ağırlığınızı koymalısınız. Fırsat bu fırsat. Kendi gitsin istediği kadar yardım etsin. Siz gitmeyerek adım adım sınır çizeceksiniz. Bu tip erkekler 50 yaşından sonra akıllanıyor. Bari o yaşa kadar kendi çeksin siz sürüklenmeyin.Maalesef hatırlatsam da bir önemi olmuyor. Çünkü mesela taşınacaklar ilimizden izin alıp onlara yardım etmemizi bekliyorlar. Eşim buna tamamken bizim konuda maalesef bahanelere sığınıyor
Bence siz okuduklarınızı birleştirmekte zorlanıyorsunuz. Benim ailem yardım teklif ettiği halde kabul etmiyoruz diyorum. Zaten bir maddi beklentimiz yok yani sadece bunun sorulmaması tuhaf değil mi diye sordum zaten en başından da. Yani komşunuza bile yardım edersiniz ama evladınıza sizin de böyle bir derdiniz vardı ne oldu demez misiniz? O da ilginç gerçektenKabul etmıyoruz dediğiniz , eşiniz ailesinden para istemiyor size yok olsa verirler diyor die sinirleniyor olmanız mı oluyor ?
Kendı söylediklerinizle çelişiyorsunuz farkında mısınız ?
Eşiniz mantık olarak doğru düşündüğünden sizi kırmadan cevaplıyormuş . Evet adama göre ailesi mükemmel cunkı adam biliyor ki kimse ona maddi destek olmak zorunda değil E bu durumda sorun yok adamın tarafından bakınca haklı .
Birinden taşınmak için yardım istemekle para beklentisi aynı şey değil ben az sonra kamyon kapıya dayansa iner aşağı komşuma da yardım ederim taşınmasına . Ayrıca o evlat olarak tabikide anne babasının yüküne yardım edecek siz konuları bağdaştıramıyorsunuz yanlış bakış açısı !
Evet hepimizin ya bakış açısı farklı ya birleştirmekte zorlanıyoruz.. hanımefendi yarım sayfa eşinizin ailesinin maddi yardım teklif etmemesi ile ilgili serzenişte bulunmuşsunuz sonra da benim maddi beklentim yok diyorsunuz ve buna inanmamızı bekliyorsunuz. Sizce de bu durum absürt değil mi?Bence siz okuduklarınızı birleştirmekte zorlanıyorsunuz. Benim ailem yardım teklif ettiği halde kabul etmiyoruz diyorum. Zaten bir maddi beklentimiz yok yani sadece bunun sorulmaması tuhaf değil mi diye sordum zaten en başından da. Yani komşunuza bile yardım edersiniz ama evladınıza sizin de böyle bir derdiniz vardı ne oldu demez misiniz? O da ilginç gerçekten
Bende bu düşüncedeyim. Şimdiye kadar her şeye koştum. Evlerini de temizledim yemeklerini de yaptım. En azından bir halimiz hatırımız sorulsaydı yine işten çıkar koştur koştur sabaha kadar yardım ederdim. Ama şimdi bana davranıldığı gibi davranmak istiyorum.Tepkinizi ve ağırlığınızı koymalısınız. Fırsat bu fırsat. Kendi gitsin istediği kadar yardım etsin. Siz gitmeyerek adım adım sınır çizeceksiniz. Bu tip erkekler 50 yaşından sonra akıllanıyor. Bari o yaşa kadar kendi çeksin siz sürüklenmeyin.
Gerçekten yapanın kıymeti olmaz. Yapmayın. Siz çalışıyor musunuz? Bahaneye ihtiyacınız yok tabi de, çalışıyorsanız en azından daha güzel bahane olur size.Bende bu düşüncedeyim. Şimdiye kadar her şeye koştum. Evlerini de temizledim yemeklerini de yaptım. En azından bir halimiz hatırımız sorulsaydı yine işten çıkar koştur koştur sabaha kadar yardım ederdim. Ama şimdi bana davranıldığı gibi davranmak istiyorum.
Hanımefendi ben size cevap bile vermiyorum ama hala yazmaya devam ediyorsunuz. Lütfen bir daha okuyun ya. Ben bu durum normal mi diye soruyorum. Zaten ikimiz de çalışıyoruz her şeyi kendimiz hallettik diyorum. Diğer yorumları da okuduysanız eğer şimdiye kadar her şeylerine manevi olarak yardım ettiğimi de koştuğumu da söyledim. Madden bir şey beklenecek durumumuz yoktu çünkü. Hala neyi kanıtlamaya çalışırcasına bir şeyler diyorsunuz gerçekten anlamıyorum ya. Manevi bir destek bekliyorum burdaEvet hepimizin ya bakış açısı farklı ya birleştirmekte zorlanıyoruz.. hanımefendi yarım sayfa eşinizin ailesinin maddi yardım teklif etmemesi ile ilgili serzenişte bulunmuşsunuz sonra da benim maddi beklentim yok diyorsunuz ve buna inanmamızı bekliyorsunuz. Sizce de bu durum absürt değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?