- 21 Kasım 2024
- 88
- 51
- 3
- 29
- Konu Sahibi pembeyiseverim
-
Bu kadar sorunlu gördünüz aileden bide maddi destek alıp sürekli onun minneti altında ezilmeye gerek var mı??Merhaba. Ben yaklaşık bir senedir evliyim ve tüm bu düğün hazırlık süreçlerini falan düşünürsek yaklaşık iki senedir eşimin ailesiyle büyük sorunlar yaşıyorum. Biz evlenirken kesinlikle hiçbir şeye destek olmadılar. Her şeyimizi kendimiz hallettik. Evlendikten sonra da eşimin ailesiyle ilgili SORUNLAR katlanarak büyümeye başladı. eşim üç kardeş en büyüğü kendisi. Evlendikten sonra kız kardeşinin benim hakkımda hadsizce konuştuğuna şahit oldum bu yüzden onunla görüşmüyorum. Ama zaten anne babası da ondan çok farksız değil sadece bu şekilde yakalanmadılar diyelim. Ve bu süreçte o kadar büyük kavgalarımız oldu ki aslında bir süre çift terapisi de aldık. Fakat eşim daha sonra bunun bir faydası olmadığını düşünerek terapiyi bıraktı. Şimdi güncel olarak yaşadığım sonra değinirsem eşimin ailesinin durumu oldukça iyi. Hatta şöyle söyleyeyim normalde eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz fakat onlar bu sene memleketlerine dönmeye karar verdiler ve şu an memleketlerinden satın almak için ev bakıyorlar ki bu evler yeni yapılmış ve üstdüzey evler. Aynı zamanda köylerine de bir ev yaptırma planları var ve işte üç çocuklar için ayrı ayrı odalı falan diye düşünüyorlar. Bunları az çok gelirleri hakkında fikriniz olması için söylüyorum. Biz de maalesef bir senedir sürekli borç ödüyoruz. eşim de ben de çalışıyoruz. İkimizin de arabaları var. Benim arabamı ailem aldı ve çok şükür iyi bir araba. Eşimin arabası ise oldukça eski ve sorun çıkaran bir araba. Ki biz evlenirken kayınvalidem bu arabayı satıp tüm düğün masraflarını buradan yapmak istiyordu. Zaten hiçbir masraf yapmadı takı vs hiçbir şey olmadı. Düğün salonu falan da biz tuttuk kendi makyajımı kendim yaptım hatta. Eşimin arabası yine sorun çıkardı ve masrafı 150 bin civarı tuttu. Yana yakıla kredi arıyor bunu ödemek için. Benim ailem bu süreçte sürekli arayıp ne yaptınız bir şeye ihtiyacınız var mı para yollayalım diye soruyor bize. Fakat eşim arabasının bu durumundan kendi ailesine bahsettiğinde bile bırakın bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormayı oralı bile olmadılar. Kredi çekeceğinden bahsetti eşim ona bile biz de ev bakıyoruz şimdi dediler. Bugün de hala yana yakıla kredi ararken dedim ki bir sizinkilere mi sorsan zaten arabayı da satmayı düşünüyoruz satılınca parasını öderiz. Bana dedi ki soramam olsaydı zaten verirlerdi elli tane banka var bir tanesinden bulurum. Buna o kadar sinirlendim ki. Vermeyeceğini bildiği halde böyle bir şey söylüyor sizce olmama ihtimali var mı? Benim ailem bile sorarken kendi çocuklarını düşünmemeleri normal mi? İçim o kadar şişti ki bu durumdan anneme ve babama da bahsettim şimdiye kadar hiçbir şey söylememiştim. Annem direk dedi ki eşin annesine ve babasına çok düşkün asla göründüğü gibi değil. Babam da dedi ki kendi memleketlerine gidiyor olmaları çok iyi oldu çünkü sen oraya gidince bizim aklımız sende kalıyordu. Erkek kardeşi odadan çıkmıyor psikolojisi bozuk kız kardeşi apayrı selam vermiyor başına buyruk zaten annesi babası da çok tuhaf insanlar. Kendi çocuklarına bir şeye ihtiyacın var mı diye sorulmaz mı çok değişikler dedi. Ve ben onlara bu konu hariç hiçbir şeyden bahsetmedim onlar da bana daha önce eşimin ailesiyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadılar. Ama bunların üstüne bir de bu yorumları duymak bana gerçekten kendimi çok kötü hissettirdi. Yardımlarınıza ve desteginize çok ihtiyacım var
Haklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyorBu kadar sorunlu gördünüz aileden bide maddi destek alıp sürekli onun minneti altında ezilmeye gerek var mı??
Bırakın hepsi gitsin arabada sorun çıkarsn en fazla yine borca girer yaparsınız.
Sonra o çok konuşan koca ailesi sürekli bunun lafını yapacak bu sefer de ona ekstra dert yanacaksınz bana çok saçma geliyor bilmiyorum
Eş ailesini haklı bulduğum ender konulardan biri olmuş. Kimse -buna sizin aileniz de dahil - size maddi destek olmak zorunda değil. Siz eşinizin ailesinin size eski usul davranmasını istiyorsanız siz de onlara eski usul gelinlik yapacaksınız..Merhaba. Ben yaklaşık bir senedir evliyim ve tüm bu düğün hazırlık süreçlerini falan düşünürsek yaklaşık iki senedir eşimin ailesiyle büyük sorunlar yaşıyorum. Biz evlenirken kesinlikle hiçbir şeye destek olmadılar. Her şeyimizi kendimiz hallettik. Evlendikten sonra da eşimin ailesiyle ilgili SORUNLAR katlanarak büyümeye başladı. eşim üç kardeş en büyüğü kendisi. Evlendikten sonra kız kardeşinin benim hakkımda hadsizce konuştuğuna şahit oldum bu yüzden onunla görüşmüyorum. Ama zaten anne babası da ondan çok farksız değil sadece bu şekilde yakalanmadılar diyelim. Ve bu süreçte o kadar büyük kavgalarımız oldu ki aslında bir süre çift terapisi de aldık. Fakat eşim daha sonra bunun bir faydası olmadığını düşünerek terapiyi bıraktı. Şimdi güncel olarak yaşadığım sonra değinirsem eşimin ailesinin durumu oldukça iyi. Hatta şöyle söyleyeyim normalde eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz fakat onlar bu sene memleketlerine dönmeye karar verdiler ve şu an memleketlerinden satın almak için ev bakıyorlar ki bu evler yeni yapılmış ve üstdüzey evler. Aynı zamanda köylerine de bir ev yaptırma planları var ve işte üç çocuklar için ayrı ayrı odalı falan diye düşünüyorlar. Bunları az çok gelirleri hakkında fikriniz olması için söylüyorum. Biz de maalesef bir senedir sürekli borç ödüyoruz. eşim de ben de çalışıyoruz. İkimizin de arabaları var. Benim arabamı ailem aldı ve çok şükür iyi bir araba. Eşimin arabası ise oldukça eski ve sorun çıkaran bir araba. Ki biz evlenirken kayınvalidem bu arabayı satıp tüm düğün masraflarını buradan yapmak istiyordu. Zaten hiçbir masraf yapmadı takı vs hiçbir şey olmadı. Düğün salonu falan da biz tuttuk kendi makyajımı kendim yaptım hatta. Eşimin arabası yine sorun çıkardı ve masrafı 150 bin civarı tuttu. Yana yakıla kredi arıyor bunu ödemek için. Benim ailem bu süreçte sürekli arayıp ne yaptınız bir şeye ihtiyacınız var mı para yollayalım diye soruyor bize. Fakat eşim arabasının bu durumundan kendi ailesine bahsettiğinde bile bırakın bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormayı oralı bile olmadılar. Kredi çekeceğinden bahsetti eşim ona bile biz de ev bakıyoruz şimdi dediler. Bugün de hala yana yakıla kredi ararken dedim ki bir sizinkilere mi sorsan zaten arabayı da satmayı düşünüyoruz satılınca parasını öderiz. Bana dedi ki soramam olsaydı zaten verirlerdi elli tane banka var bir tanesinden bulurum. Buna o kadar sinirlendim ki. Vermeyeceğini bildiği halde böyle bir şey söylüyor sizce olmama ihtimali var mı? Benim ailem bile sorarken kendi çocuklarını düşünmemeleri normal mi? İçim o kadar şişti ki bu durumdan anneme ve babama da bahsettim şimdiye kadar hiçbir şey söylememiştim. Annem direk dedi ki eşin annesine ve babasına çok düşkün asla göründüğü gibi değil. Babam da dedi ki kendi memleketlerine gidiyor olmaları çok iyi oldu çünkü sen oraya gidince bizim aklımız sende kalıyordu. Erkek kardeşi odadan çıkmıyor psikolojisi bozuk kız kardeşi apayrı selam vermiyor başına buyruk zaten annesi babası da çok tuhaf insanlar. Kendi çocuklarına bir şeye ihtiyacın var mı diye sorulmaz mı çok değişikler dedi. Ve ben onlara bu konu hariç hiçbir şeyden bahsetmedim onlar da bana daha önce eşimin ailesiyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadılar. Ama bunların üstüne bir de bu yorumları duymak bana gerçekten kendimi çok kötü hissettirdi. Yardımlarınıza ve desteginize çok ihtiyacım var
Zaten onlardan bir beklentim olsaydı dediğiniz gibi evlenmezdim. Sadece durumu anlatmak için bu açıklamaları yaptım. Zaten ben de benimkini ortak kullanacağımızı söylüyorum eşime. Burada canımı sıkan yardım etmemeleri değil eşimin bu kadar şeye rağmen ellerinde yok o yüzden yapmıyolar olsaydı verirlerdi diye bahane sunmasıKimse birileri birey oldu evlenıyor die destek olmak zorunda değil ! Altınmış takıymış bunlar başta konuşulur çok önemliyse vazgecerdiniz düğünden. Beklentiniz eşinizden olsun kaynana kayınbaba eşya alıp altın takmak zorunda değiller ki isterse multimilyoner olsunlar hediye içinden gelerek yapılır zorla değil .
Onların parası var die sizin borcunuzu ödemek zorunda değiller arabanız bozuldu paranız yoksa satın o şekilde o haliyle elinize geçeni borçlarınıza yatırın , sizinkinide ortak kullanın .
Şu kaynana kayınbaba cebini hesap eden gelinleri anlamak çok zor . Para veren yönetir verseler 3 gun sonra herseyınıze laf atacaklar ne gerek var
Normal olmayan sizin aileniz bu durumda. Niye hala devamlı size maddi destek sağlıyorlar? Çift olarak ne zaman kendi yağınızda kavrulmayı düşünüyorsunuz?Haklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyor
Yoo çok normal çoğu koca ailesi böyledir.Haklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyor
Ben derdimi yanlış anlattım galiba burda sorun maddi destek vermeleri değil. Aslında durumları olduğu halde eşimin yok olsaydı verirlerdi diye kılıf sunması yine benim yanımda olmaması. Yoksa zaten her şeyi kendimiz hallettik bunu da hallederiz. Ben hala bahanelere sığınmasına anlam veremiyorumEş ailesini haklı bulduğum ender konulardan biri olmuş. Kimse buna sizin aileniz de dahil maddi destek olmak zorunda değil. Siz eşinizin ailesinin size eski usul davranmasını istiyorsanız siz de onlara eski usul gelinlik yapacaksınız..
Bize maddi destek sağlamıyorlar sadece ihtiyacınız varsa elimizden geldiğince yardımcı olalım diyorlar teklifte bulunuyorlar. Aile bu demek değil mi zaten maddi manevi bir arada elinden geldiğince destek olmaya çalışmak değil miNormal olmayan sizin aileniz bu durumda. Niye hala devamlı size maddi destek sağlıyorlar? Çift olarak ne zaman kendi yağınızda kavrulmayı düşünüyorsunuz?
Zaten ona seviniyorum. Derdim para almak da değil vermesinler zaten vermeyeceklerini biliyorum ama eşimin bunu bahaneyle örtmesi bana tuhaf geliyorBence memleketlerine döndüklerine sevinin ve birakin. Böyle aileden aci zulüm biraz para kopartsan bile onu kat kat burnundan getirir. Almamak daha iyi
Eşiniz o evin çocuğu kime neyi anlatacaksınız bilmiyor mu onu yetiştiren aileyi? . Adam karşınıza geçip ezilip büzülüp vermezler bana demek yerine ,olsaydı verirlerdi demeyi tercih etmiş .eşiniz kılıf uydurmuş gibi kendı kendınıze uçup kaçıp sinirleniyorsunuz da napsın adam bogazlarına mı yapışsın oturup sizinle ailesini mi kötü konuşsun yarın kapısını açacaksa ne lüzumu var bunun ?Zaten onlardan bir beklentim olsaydı dediğiniz gibi evlenmezdim. Sadece durumu anlatmak için bu açıklamaları yaptım. Zaten ben de benimkini ortak kullanacağımızı söylüyorum eşime. Burada canımı sıkan yardım etmemeleri değil eşimin bu kadar şeye rağmen ellerinde yok o yüzden yapmıyolar olsaydı verirlerdi diye bahane sunması
Allah aşkına hep böyle yaparız kim yapmıyor? Yani ana babamız elbet laf ettirmek, küçük düşürmek istemeyiz. Hatta siz bile ailenizin kötü yani varsa anlatmayın, laf ettirmeyin.Haklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyor
Galiba öyle ne de olsa ailesi diye laf söyletmiyor. Ama her şey bu kadar belliyken bu yolu seçmesi bana kendimi çok kötü hissettiriyorYoo çok normal çoğu koca ailesi böyledir.
Eşiniz normal davranmış aslında her eş böyle der çünkü ailesi ne kadar kötü olsa da ailesidir kötü bilinsn istemez
Bence şükredin. Yani şöyle ki biz de eşimle her şeyi kendimiz yaptık. Takılarımıza kadar. Öyle ki daha öncesinden eşimin borç verdiği insanlar bile ödeyecekleri paraları ödemediler. Zırnık almadık onlardan da kendi ailemden de. Düğün bitti gitti, kimse de bu çocuklar düğününü her şeyini kendi yaptı demedi. Üstüne borç istemeye kalktılar. Düğünden sonra ailem bir ihtiyacınız var mı diye sorup durdu, annem gizliden kuytudan elinde hiçbir şey olmamasına rağmen tek gram altınını elime tutuşturmaya kalktı. Diğer taraf borç isterken.Merhaba. Ben yaklaşık bir senedir evliyim ve tüm bu düğün hazırlık süreçlerini falan düşünürsek yaklaşık iki senedir eşimin ailesiyle büyük sorunlar yaşıyorum. Biz evlenirken kesinlikle hiçbir şeye destek olmadılar. Her şeyimizi kendimiz hallettik. Evlendikten sonra da eşimin ailesiyle ilgili SORUNLAR katlanarak büyümeye başladı. eşim üç kardeş en büyüğü kendisi. Evlendikten sonra kız kardeşinin benim hakkımda hadsizce konuştuğuna şahit oldum bu yüzden onunla görüşmüyorum. Ama zaten anne babası da ondan çok farksız değil sadece bu şekilde yakalanmadılar diyelim. Ve bu süreçte o kadar büyük kavgalarımız oldu ki aslında bir süre çift terapisi de aldık. Fakat eşim daha sonra bunun bir faydası olmadığını düşünerek terapiyi bıraktı. Şimdi güncel olarak yaşadığım sonra değinirsem eşimin ailesinin durumu oldukça iyi. Hatta şöyle söyleyeyim normalde eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz fakat onlar bu sene memleketlerine dönmeye karar verdiler ve şu an memleketlerinden satın almak için ev bakıyorlar ki bu evler yeni yapılmış ve üstdüzey evler. Aynı zamanda köylerine de bir ev yaptırma planları var ve işte üç çocuklar için ayrı ayrı odalı falan diye düşünüyorlar. Bunları az çok gelirleri hakkında fikriniz olması için söylüyorum. Biz de maalesef bir senedir sürekli borç ödüyoruz. eşim de ben de çalışıyoruz. İkimizin de arabaları var. Benim arabamı ailem aldı ve çok şükür iyi bir araba. Eşimin arabası ise oldukça eski ve sorun çıkaran bir araba. Ki biz evlenirken kayınvalidem bu arabayı satıp tüm düğün masraflarını buradan yapmak istiyordu. Zaten hiçbir masraf yapmadı takı vs hiçbir şey olmadı. Düğün salonu falan da biz tuttuk kendi makyajımı kendim yaptım hatta. Eşimin arabası yine sorun çıkardı ve masrafı 150 bin civarı tuttu. Yana yakıla kredi arıyor bunu ödemek için. Benim ailem bu süreçte sürekli arayıp ne yaptınız bir şeye ihtiyacınız var mı para yollayalım diye soruyor bize. Fakat eşim arabasının bu durumundan kendi ailesine bahsettiğinde bile bırakın bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormayı oralı bile olmadılar. Kredi çekeceğinden bahsetti eşim ona bile biz de ev bakıyoruz şimdi dediler. Bugün de hala yana yakıla kredi ararken dedim ki bir sizinkilere mi sorsan zaten arabayı da satmayı düşünüyoruz satılınca parasını öderiz. Bana dedi ki soramam olsaydı zaten verirlerdi elli tane banka var bir tanesinden bulurum. Buna o kadar sinirlendim ki. Vermeyeceğini bildiği halde böyle bir şey söylüyor sizce olmama ihtimali var mı? Benim ailem bile sorarken kendi çocuklarını düşünmemeleri normal mi? İçim o kadar şişti ki bu durumdan anneme ve babama da bahsettim şimdiye kadar hiçbir şey söylememiştim. Annem direk dedi ki eşin annesine ve babasına çok düşkün asla göründüğü gibi değil. Babam da dedi ki kendi memleketlerine gidiyor olmaları çok iyi oldu çünkü sen oraya gidince bizim aklımız sende kalıyordu. Erkek kardeşi odadan çıkmıyor psikolojisi bozuk kız kardeşi apayrı selam vermiyor başına buyruk zaten annesi babası da çok tuhaf insanlar. Kendi çocuklarına bir şeye ihtiyacın var mı diye sorulmaz mı çok değişikler dedi. Ve ben onlara bu konu hariç hiçbir şeyden bahsetmedim onlar da bana daha önce eşimin ailesiyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadılar. Ama bunların üstüne bir de bu yorumları duymak bana gerçekten kendimi çok kötü hissettirdi. Yardımlarınıza ve desteginize çok ihtiyacım var
Burdan bakınca size maddi olarak destek olmamaları sorununuzun gibi duruyor. Eşinizin ne demesini bekliyorsunuz Allah aşkına evet ellerinde para var ama bize yardım etmek yerine kendilerine ev alacaklar demesini mi? Kim kök ailesini eşine kötülerBen derdimi yanlış anlattım galiba burda sorun maddi destek vermeleri değil. Aslında durumları olduğu halde eşimin yok olsaydı verirlerdi diye kılıf sunması yine benim yanımda olmaması. Yoksa zaten her şeyi kendimiz hallettik bunu da hallederiz. Ben hala bahanelere sığınmasına anlam veremiyorum
sizin hoşunuza gitmiyor sadece biraz boşvermeyi deneyin koca ailesinin durumunu da düşünmeyin kendi halinize odaklanın çok rahatlarsnz.Galiba öyle ne de olsa ailesi diye laf söyletmiyor. Ama her şey bu kadar belliyken bu yolu seçmesi bana kendimi çok kötü hissettiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?