Eşimin ailesinin duyarsızlığı ve ilişkimize yansıması

Izin alamayiz 150 bin kredi cektik calismamiz lazim diyin sizde

Gerçekten yapanın kıymeti olmaz. Yapmayın. Siz çalışıyor musunuz? Bahaneye ihtiyacınız yok tabi de, çalışıyorsanız en azından daha güzel bahane olur size.
Evet çalışıyorum. Ama şimdiye kadar hep bir şey olduğunda işten çıkar çıkmaz oraya koştum. Yorgun argın gelip bir yandan cam sildiğimi bir yandan evdekilere yemek yaptığımı bilirim. Sonra kendi evime giderdim. Diyorum ya kendi ailemden ayırt etmedim. Zoruma giden de o.

Tuhaf değil . Şöyle düşünün şu an ben size para vermeyecegim niye durduk yerde ihtiyacınız var mı diye sorayım ki verecek olsaydım sorardım adamlar size para vermek istemiyorlarmış ki yok çekiyorlarmış bunu idrak etseniz zaten bu kadar uzatmazsınız bu konuyu

Komşuma sorarım rahat bir şekilde borcunuzu ne yaptınız arabanizi hallettiniz mi diye çünkü bilirim ki komşumun benden böyle bir beklentisi yok , ama kayınaile size sormuyor neden? çünkü oğullarının böyle bir beklentisi olduğunu düşünüyorlar(bekliyor demedim düşünüyorlar belli ki sormuyorlar) o yüzden diyorum vermeyeceği şeyi neden sorsun ?

Ayrıca okuduklarımı gayet güzel birleştirebiliyorum sizin ne beklenti de olduğunuzu da anladım ama siz beklentim sadece sormaları diyorsunuz ya kendinizi kandırmayın ! siz kocanızın onlardan para istemesini sırf para vermediler diye ailesine oturup kötü demesini ailesinin karşısına almasını para yüzünden ailesiyle kötü olmasını bekliyorsunuz. sizin gerçek beklentiniz bu aslında sizi sinirlendiren nokta burası .Ben sizi tanımam siz de beni tanımazsınız ben sizin söylediklerinize dayalı objektif yorum yapıyorum sizde eğer gerçek şekilde düşüncelerinizle yorum yaparsanız zaten aynı noktada buluşacağımıza inanıyorum .

Yoo cevap vermişsiniz işte e burası da bir forum sayfası olduğuna göre ben de sorunuza hakaret etmeden usulünce cevap veriyorum siz dikkate almadığınızı ima etseniz de.. belki birden aydınlanma yaşarsınız. bu da amme hizmeti olsun eşinizin ailesinin taşınırken bir işin ucundan tutmak için sizden beklediği yardım manevi yardım, manevi destek olur. Sizin onlardan beklentiniz maddi yardım.. he onlar maddi destek vermedilerse benden manevi destek de beklemesinler dersiniz o da ayrı bir boyut..

Gerek yok bu kadar kendinizi paralamaya. Geçmişe bir sünger çekin, bundan sonrasında elinizi bile sürmeyin

Söylediğiniz gerçekten çok yerinde. Yaşadığınız olaya verdiğiniz tepki konuyu ele alışınız da öyle. Bu olayda da genel olarak de ne eşinizi ailenize ne ailenizi eşinize ezdiriyorsunuz bu çok değerli. Ama maalesef benim durumumda bu geçerli değil.

Sinir olmakta haklisiniz evet duyarsiz kalmislar. Okey ilgilenmedin etmedin de maddi durumun yerindeyken de cocuklarina hava atma. Bosverin siz iki genc halledersiniz karma var her sey degisebilir. Siz de o zaman o sekilde davranirsiniz

Sinir olmakta haklisiniz evet duyarsiz kalmislar. Okey ilgilenmedin etmedin de maddi durumun yerindeyken de cocuklarina hava atma. Bosverin siz iki genc halledersiniz karma var her sey degisebilir. Siz de o zaman o sekilde davranirsiniz
Yorumunuz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi yorumlar yapıyorlar çok can sıkıcı gerçekten. Bunu da hallederiz inşallah. Benim de davranışlarımın değişmesi gerekiyor gibi bu olay bana onu gösterdi maalesef.

eşinizin davranışı bence tam da yerinde,yalan söylüyor gibi görüyorsunuz ama orta yolu bulmaya çalısmış gibi hepten gerginliğe ne gerek var herkesin kazancı kedine sonucta
Yalan söylüyor gibi değil de hep bir bahanesi oluyor hep bir şeylerin üstü kapanıyor. Benim canımı sıkan bu çaresiz hissettiriyor bana kendimi

Maddi yardim yapmamalari daha iyi inanin cunku %90 i yapip sonra basa kakiyor biz verdik biz ettik bizim sayemizde diye bizde esimle gercek manada ac kaldigimiz zaman bile 1 ekmek parasi bile istemedik (gerci ayni gun ogrendiler onlarda teklif etmedi) ama yarin obur gun bana minnetleri olamayacak kafam rahat herseyi kendimiz hallediyoruz kimseye minnet edemem arabada esinizin birakin gerekirse ederinin altinda satsin bir tane daha varmis

Bakın şimdi benim çocuğum olduğunda annemler ve kv. Kp. Geldiler. Annemler şehirde yaşıyor Altın taktılar bir de hediye vs. Almışlar hatta demiştik iki tarafa çocuğa bir şeyler almayın biz hallederiz, hem zevkimize göre alırız. Vs. Diye. Annem, eşimle ve bana almış hediyeler.

Kv. Köyde altın almak için ile gitmeleri vs. Lazım köyün girişinde Anayol var ve direkt otobüse bilmeleri lazım. Kv. Çocuğa çeşit çeşit örgü yapmış, oraya ait gıda ne varsa getirmiş vs.

Şimdi ben bunu sorun edebilirdim. Var öyleleri hani küçük bir örnek ama beklentim zaten yoktu. Hatta annem " Aaa kızım ne kadar güzel örgüler bunlar bak çocuğa giydir kıymetini bil çok değerli el işi " dedi. Yani annem bile olumlu tarafından baktı beni körüklemediler.

Annemin bir kız yeğeni var o da buna benzer şeyleri gelip anneme anlatmıştı annem ise " Kocan ne yapsın kızım? Koskoca adam gidip istesin mi? Ne diye adamı mahçup ediyorsun? Vermek isteyen zaten verir. Anan anan anan diye adamın başını yersen yarın o da anam anam anam diye karşına dikilir huzurunuz kaçar. Milletin cebini hesabına kafanı yorma bir çorba pişir, kocanla yüz göz olma ama huzurlu ol" demişti.

Kadın ailesine laf gelince anında püskürtüyor ama erkek biriktirip çok pis ters köşe yapıyor. Biz depremi yaşadık Hatay'da ve malımız yerine geldi. Peki sağlık, can, huzur, saygı, sevgi gidince geri yerine geliyor mu? Bardağı dolu tarafından görün. Şu anlattıklarınızda eş ailesi kabus gibi çöküp huzur kaçırsaydı çok haklıydınız ama valla eşinize yazık. Napsın adam? Kimse mecbur değil ki. Şu an konuştuklarınızla eşiniz uzaklaşır işte o zaman anlarsınız bugünlerin kıymetini.

kendime ev alacakken çocuğuma araba veya tamir parası mı verecem
iyi misiniz siz acaba
sizin yuvayı eş ailesi değil ama sizin aile yıkar ben diyeyim de
bu da burda dursun

Haklısın bende olsam , canım aynen buna sıkılırdı. Aileleri hakkında en ufak olumsuz bir yargıda bulunmak istemiyorlar genelde, kendileri doğru cevapları bilseler bile

Bir anne babasıyla ilgili olumsuz bir durumu kabul etmesi kolay bir şey değil.
Eşiniz bizimkilerden istemem çünkü vermezler dese elinize ne geçecek?
Evet ailenin zor durumda yardımcı olması güzel bir şey ama yapmıyorlarsa eşinizin ne suçu var? Adam ailesi hakkında olumsuz bir şey demiyor diye kendinizi çok kötü hissetmeniz abartı yani kusur bakmayın.

Ayrıca işten çıkıp kayınvalide evinde cam silmek falan da ne gereksiz hareketler. Yapmasaydınız, yapmayın bundan sonra ama eşinizin ailesiyle ilgili dedikleri üzerinde huzursuzluk yaşamanın bir anlamı yok.

ben kendi evimin camını silmiyorum yahu
hem yaranmak için garip garip hareketler
sonra da beklentim yok
he yok

Kimse sizi anlamamış ama ben anladım. Aile destek vermiş vermemiş mühim olan bu değil eşinizin bunu görmemesi sizi sinir ediyor. Eşiniz dese ki bu kadar zenginliğin içinde 3 kuruş bana yardım etmiyor ailem üzülüyorum falan dese sizin içiniz rahatlayacak ama yine de ailem de ailem diye toz kondurmuyor. Sizin sinir olduğunuz bu ki çok da haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…