- 17 Temmuz 2021
- 8.298
- 26.174
- 498
- Konu Sahibi pembeyiseverim
-
Izin alamayiz 150 bin kredi cektik calismamiz lazim diyin sizdeBizim de planımız bu şekilde zaten. Benim ailem en azından arayıp soruyor ben eşimin ailesi bu kadar duyarsız olduğu için kırgınım zaten. Olması gereken de bu değil mi? Benim ailemden de maddi bir şey talep etmiyoruz zaten. Sadece insan bir arayıp sorulmak istiyor.
Evet taşınıyorlar ama taşınırken bile işten izin alın bizim eşyaları paketlemeye yardıma gelin deyip duruyorlar. Sanki çalıştığımız yerlerde sorumluluğumuz yok gibi
Evet çalışıyorum. Ama şimdiye kadar hep bir şey olduğunda işten çıkar çıkmaz oraya koştum. Yorgun argın gelip bir yandan cam sildiğimi bir yandan evdekilere yemek yaptığımı bilirim. Sonra kendi evime giderdim. Diyorum ya kendi ailemden ayırt etmedim. Zoruma giden de o.Gerçekten yapanın kıymeti olmaz. Yapmayın. Siz çalışıyor musunuz? Bahaneye ihtiyacınız yok tabi de, çalışıyorsanız en azından daha güzel bahane olur size.
Tuhaf değil . Şöyle düşünün şu an ben size para vermeyecegim niye durduk yerde ihtiyacınız var mı diye sorayım ki verecek olsaydım sorardım adamlar size para vermek istemiyorlarmış ki yok çekiyorlarmış bunu idrak etseniz zaten bu kadar uzatmazsınız bu konuyuBence siz okuduklarınızı birleştirmekte zorlanıyorsunuz. Benim ailem yardım teklif ettiği halde kabul etmiyoruz diyorum. Zaten bir maddi beklentimiz yok yani sadece bunun sorulmaması tuhaf değil mi diye sordum zaten en başından da. Yani komşunuza bile yardım edersiniz ama evladınıza sizin de böyle bir derdiniz vardı ne oldu demez misiniz? O da ilginç gerçekten
Çok mantıklı geldi güldürdünüz beniIzin alamayiz 150 bin kredi cektik calismamiz lazim diyin sizde
Yoo cevap vermişsiniz işte e burası da bir forum sayfası olduğuna göre ben de sorunuza hakaret etmeden usulünce cevap veriyorum siz dikkate almadığınızı ima etseniz de.. belki birden aydınlanma yaşarsınız. bu da amme hizmeti olsun eşinizin ailesinin taşınırken bir işin ucundan tutmak için sizden beklediği yardım manevi yardım, manevi destek olur. Sizin onlardan beklentiniz maddi yardım.. he onlar maddi destek vermedilerse benden manevi destek de beklemesinler dersiniz o da ayrı bir boyut..Hanımefendi ben size cevap bile vermiyorum ama hala yazmaya devam ediyorsunuz. Lütfen bir daha okuyun ya. Ben bu durum normal mi diye soruyorum. Zaten ikimiz de çalışıyoruz her şeyi kendimiz hallettik diyorum. Diğer yorumları da okuduysanız eğer şimdiye kadar her şeylerine manevi olarak yardım ettiğimi de koştuğumu da söyledim. Madden bir şey beklenecek durumumuz yoktu çünkü. Hala neyi kanıtlamaya çalışırcasına bir şeyler diyorsunuz gerçekten anlamıyorum ya. Manevi bir destek bekliyorum burda
Gerek yok bu kadar kendinizi paralamaya. Geçmişe bir sünger çekin, bundan sonrasında elinizi bile sürmeyinEvet çalışıyorum. Ama şimdiye kadar hep bir şey olduğunda işten çıkar çıkmaz oraya koştum. Yorgun argın gelip bir yandan cam sildiğimi bir yandan evdekilere yemek yaptığımı bilirim. Sonra kendi evime giderdim. Diyorum ya kendi ailemden ayırt etmedim. Zoruma giden de o.
Söylediğiniz gerçekten çok yerinde. Yaşadığınız olaya verdiğiniz tepki konuyu ele alışınız da öyle. Bu olayda da genel olarak de ne eşinizi ailenize ne ailenizi eşinize ezdiriyorsunuz bu çok değerli. Ama maalesef benim durumumda bu geçerli değil.Allah aşkına hep böyle yaparız kim yapmıyor? Yani ana babamız elbet laf ettirmek, küçük düşürmek istemeyiz. Hatta siz bile ailenizin kötü yani varsa anlatmayın, laf ettirmeyin.
Benim bir kücüğüm ben evlenirken kıskandı biraz ve eşimi ilk anlarda teğet geçmiş. Kardeşimle ayrı konuştum eşim neden? Diye sorunca şirin şirin anlattım güldü hatta eşim. Dedim ki aslında seni çok seviyor bakma falan. Oysa durum tam tersiydiSonra tabii akılları erdi şu an aslan eniştem, paşa eniştem oldular. Hı eşim durup aileme laf etmez çok şükür ama etse bile ettirmem yani. Bu da benim aşırı aileci olduğum anlamını taşımaz.
Yorumunuz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi yorumlar yapıyorlar çok can sıkıcı gerçekten. Bunu da hallederiz inşallah. Benim de davranışlarımın değişmesi gerekiyor gibi bu olay bana onu gösterdi maalesef.Sinir olmakta haklisiniz evet duyarsiz kalmislar. Okey ilgilenmedin etmedin de maddi durumun yerindeyken de cocuklarina hava atma. Bosverin siz iki genc halledersiniz karma var her sey degisebilir. Siz de o zaman o sekilde davranirsiniz
Yalan söylüyor gibi değil de hep bir bahanesi oluyor hep bir şeylerin üstü kapanıyor. Benim canımı sıkan bu çaresiz hissettiriyor bana kendimieşinizin davranışı bence tam da yerinde,yalan söylüyor gibi görüyorsunuz ama orta yolu bulmaya çalısmış gibi hepten gerginliğe ne gerek var herkesin kazancı kedine sonucta
Haklısınız bundan sonrasında daha farklı birisi olacak karşılarında. Bu olay olmasa anlayamazdım belkiGerek yok bu kadar kendinizi paralamaya. Geçmişe bir sünger çekin, bundan sonrasında elinizi bile sürmeyin
Zaten ona seviniyorum. Derdim para almak da değil vermesinler zaten vermeyeceklerini biliyorum ama eşimin bunu bahaneyle örtmesi bana tuhaf geliyor
Bakın şimdi benim çocuğum olduğunda annemler ve kv. Kp. Geldiler. Annemler şehirde yaşıyor Altın taktılar bir de hediye vs. Almışlar hatta demiştik iki tarafa çocuğa bir şeyler almayın biz hallederiz, hem zevkimize göre alırız. Vs. Diye. Annem, eşimle ve bana almış hediyeler.Söylediğiniz gerçekten çok yerinde. Yaşadığınız olaya verdiğiniz tepki konuyu ele alışınız da öyle. Bu olayda da genel olarak de ne eşinizi ailenize ne ailenizi eşinize ezdiriyorsunuz bu çok değerli. Ama maalesef benim durumumda bu geçerli değil.
Haklısın bende olsam , canım aynen buna sıkılırdı. Aileleri hakkında en ufak olumsuz bir yargıda bulunmak istemiyorlar genelde, kendileri doğru cevapları bilseler bileHaklısın bir yandan ben de öyle düşünüyorum. Ama buradaki sorun yardım almamız değil. Eşime bilerek sordum bir konuş yardım iste istersen dedim. Eşim yardım etmeyeceklerini bildiği halde etmezler demeyip laf ettirmemek için olsaydı eder ederlerdi gibi bir bahaneye sığındı. Canım buna çok sıkkın. Yoksa her şeyimizi kendimiz zannettik bunu da bir şekilde öderiz ama benim ailem bu kadar duyarlı iken karşı tarafın bu kadar duyarsız olması bana normal gelmiyor
ben kendi evimin camını silmiyorum yahuBir anne babasıyla ilgili olumsuz bir durumu kabul etmesi kolay bir şey değil.
Eşiniz bizimkilerden istemem çünkü vermezler dese elinize ne geçecek?
Evet ailenin zor durumda yardımcı olması güzel bir şey ama yapmıyorlarsa eşinizin ne suçu var? Adam ailesi hakkında olumsuz bir şey demiyor diye kendinizi çok kötü hissetmeniz abartı yani kusur bakmayın.
Ayrıca işten çıkıp kayınvalide evinde cam silmek falan da ne gereksiz hareketler. Yapmasaydınız, yapmayın bundan sonra ama eşinizin ailesiyle ilgili dedikleri üzerinde huzursuzluk yaşamanın bir anlamı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?