Eşimin ailesinin tutarsız konuşmaları

annenizin böyle bir vaadi olmadığı halde ondan neden istediniz ?
ayrıca eşinizin ailesi her şekilde vermem demiş, neden bir daha gittiniz. yani bende açıkça para vermem dedikten sonra inadına bir daha gelinse o tepkiyi veririm.

ha ama söz vermişler, tutmamışlar o hoş değil. keşke en baştan söz vermeselermiş.

Ben ailelere çok görmüyorum açıkçası. Ekonomik durum malum.başkaları için kredi çeken veya kefil olanların evlerine kadar kaybettiklerini duyuyor herkes. Banka bile kredi vermiyor. Üstüne konu sahibi kendide çalışmıyor baskalarin parasının derdine düşmüş. Madem ev almak istiyorlar, evlat sahibi arkaya alıp önce para biriktirebilirlerdi. Ama böyle ailelerden beklemek de saçma. İnsallah kendi bileziklerini katmistir.

Ben ailelere çok görmüyorum açıkçası. Ekonomik durum malum.başkaları için kredi çeken veya kefil olanların evlerine kadar kaybettiklerini duyuyor herkes. Banka bile kredi vermiyor. Üstüne konu sahibi kendide çalışmıyor baskalarin parasının derdine düşmüş. Madem ev almak istiyorlar, evlat sahibi arkaya alıp önce para biriktirebilirlerdi. Ama böyle ailelerden beklemek de saçma. İnsallah kendi bileziklerini katmistir.
ben de onu diyorum. yapabiliyorlarsa yada yapmak istiyorlarsa ne ala. ama yapmıycam diyorsa kimse kimseye zorla bişey yaptıramız.

kaldı ki insanlar ölebilirlerdi de, yani kv kp ev alıcak diye güvenilip evlenilmemeli.

Bu eş kişisi ne iş yapıyor ne kadar kazanıyor ki,hem kredi ödeyecek,hem bebek büyütecek,hem ev geçindirecek hem de borç ödeyecek. Maaş bu kadar iyiyse kredi neden çıkmıyor?

Kizlar selam yeni uyeyim ve bir derdim var. 1.5 yıllık evliyim. Sorun şu ki kayınvalidemin tutarsız davranışları beni benden alıyor. Evlendiğimizde şurda 1 sene kirada oturunda faizler düşünce hemen ev alırız dedi ve faizler düştü. Biz faizlerin düştüğünü söyledik hiç oralı bile olmadı. Eşime kredi çıksa zaten onlara muhtaç bile olmak istemem. Sonuçta kredi çekip ödemesini eşim yapacaktı. Eşim tekrar ailesiyle konuştu bidaha bu fırsat elimize geçmez diye babasıda tamam ozaman başvuralım çıkıyor mu diye bakalım dedi.

Babası eşim ve ben bankaya gittik ve sadece oğluna kredi çıkıyor mu diye baktırdı kendi adına baktırmadı bile şaka gibiydi biz ona çıkıyor mu diye gidiyoruz adam bizimkine baktırıyor. Herneyse biz sinirlendik eşimin annesine gittik. Eşim annesi ve kardeşine anlattı durumu. Annesi ve kardeşi ne dese beğenirsiniz ? " Zorunda değilmiş ki kredi çekmek." Ben bu lafı duyunca başımdan aşağı kaynar sular indi sanki. Zorunda değilsen bana laf ebesi yapmıcaksın ozaman yok alırız yok ederiz. Faizler düşsün hemen kredi çekeriz demiceksin bu nasıl bir tutarsız konuşma , yapmayacağın şeyleri söyleme ozaman bizi ümitlendirme en azından olmadığını biliriz.

Herneyse bu konuyu kendi anneme anlattım annemde ben çekeyim krediyi damat öder dedi canım anamm. Ne varsa yine kendi analarımızdan var allah razı olsun. Annemle kredi başvurusunda bulunduk ve çıktı kendi 5 burma bilezigini ve bankadaki parasınıda peşinat olarak vereceğini söyledi az kredi çekmek için. Herneyse biz bilezikleri bozdurmaya gideceğiz eşimin annesine uğradık. ( onunda tazminat çıkışı varmış 13 bin filan veririm demiş) Eşim annesine sende bankadan parayı çekersin dedi veeeee ne dese yine beğenirsinizz ? Tam olarak şöyle "Sizzde canım insanın götünden donunu alırsınız." Benim yine sinir krizlerim göz dönmelerim başladı. Benim annem toplam 55 bin verecek laf etmeyecek sen altı üstü 13 bin vereceksin söylediği lafa bak bi insan bu kadar mı pişkin olur ya. Madem söyleceksen verme ozamann.
Evet arkadaşlar uzun oldu biraz ama anlatmaya içimi dökmeye ihtiyacım vardı. Gerçekten eşimin ailesinden soğumaya başladım ve ben onlara bundan sonra nasıl davranmalıyım ?

Kimse size para vermek kredi çekmek zorunda değil ki , kendi işinizi maddi manevi kendiniz halletmeye çalışın yetiremediğiniz yerde insanların imkanı varsa, gönülleri varsa destek istersiniz çok yersiz bir gönül koyma olmuş sizinkisi

Siz ödeyecek olduktan sonra tavrı çok saçma olmuş ,annenizden allah razı olsun ,eşinizde bunları görsün ,
Kendi ailesine ayağını denk alsın ...

13 bin tl yi vermeyi teklif ettiğinde de 'gerek yok, hallettik zaten' deseydiniz keşke.. Kapak olurdu resmen öyle insana..

böyle durumlarda "-eceğiz, -acağız" gibi şeylere güvenip umutlanmamak lazım. insanlar düğün yükünün altından kalkıyor. basit bir nikah bile bugün dünya para. yapabilecek insan zaten düğün öncesi yapar.

ben olsam beklentiye girmezdim hiç. bir de kadının tazminatı demişsiniz ama vermek zorunda değil.

Sizden aynı talepte bulunulsa kredi çekme hakkınızı kayınvalidenizden yana kullanır mıydınız ? Hemde ev için ? Düşük miktar kredi olsa anlayacağımda ev almak için dünyanın taksidini yapacaksınız haklı olarak. İlerde onların kendileri için kredi çekmeleri gerekse çekemeyecekler. He yaparız ederiz demeleri saçma olmuş baştan söz vermiş gibi olmuşlar gereksiz beklentiye sokmuşlar sizi. Ama kredi çekmemeleri tü kaka durumuna da sokmaz onları.

Canım daha iyi çekmedikleri emin ol ilerde başınıza kakardılar sizde minnet etmiş olurdunuz böyle hiç değilse öz annen çekmiş kaynanaya kaynataya bir daha agiz eğip istemeyin hiç birşey araya mesafe koy gerçek yüzleri buymuş de gec

He bide gidip 13 bin lirayı istemenizde hoş değil. Hem kızıyosunuz. Kredi çekmediler etmediler diye hem de gidip para istiyosunuz. Onlar kredi çekeriz demişler çekmemişler dengesizce davranmışlar , sizde kredi çekmediler diye kızmışsınız sonra gidip para istemişsiniz. Sizde burda dengesiz davranmışsınız. Annesi vericem demişse demiş. Yok anne sen kredi çekeriz dedin bizi umutlandırdın sonrada çekmedin biz her şeyimizi kendimiz hallederiz demeliydiniz çok kızdıysanız. Ben kendi adıma kimsenin bana bişey yapmasını beklemiyorum , kimsede benden bişey beklemesin düşüncesindeyim.

Ayni benkm kv)))
Hic sevmem soz verip sonra sozunun ustunde dumayan insanlari.
Ben sizi hakli buldum.

Ayni benkm kv)))
Hic sevmem soz verip sonra sozunun ustunde dumayan insanlari.
Ben sizi hakli buldum.
Şimdi düşünün,bir yakınınıza kredi çekeceksiniz ve krediyi kendilerinin ödeyeceğini söylüyorlar ama şartları uygun değil. Eninde sonunda bu ödemeninsize kalacağını bilirseniz ve bu ödemenin sizin için zor olacağını bilseniz çeker misiniz?

Şimdi düşünün,bir yakınınıza kredi çekeceksiniz ve krediyi kendilerinin ödeyeceğini söylüyorlar ama şartları uygun değil. Eninde sonunda bu ödemeninsize kalacağını bilirseniz ve bu ödemenin sizin için zor olacağını bilseniz çeker misiniz?
Ben yapmayacagim seyleri söz vermem. Ben ailesi mutlaka kredi cekmeli demiyorum, benim sinir oldugum sey söz verip sozunu tutmamasi.

Çünkü ileriyi göremiyorlar,o kredinin ödemeyip kendilerine kalacağını da biliyorlar. Benzerini yaşadım.
Krediyi cekmiyorsa tatli dille soyleyecek. 13 bini verecem diyip onu da vermiyor ve donuma kadar istiyorsunuz tarzi bir sey diyor tam hatirlamiyorum. Sorun da burda zaten.

Back
X