Eşimin Ailesinin Yaptığı Ayrımcılık

Benim kv de de kaynım ve bize benzer muamelelerde bulundu. Utanmadan benim aldığım eve geçip benden önce oturmak istedi. Bazen benden evime güneş enerjisi taktırın? telefon alın gibi isteklerde bulunuyor..”ben de diğer gelinin alsın” diyorum. Çünkü ona ev, araba, eşya herşeylerini aldılar, çocuklarının da bakımı ve tüm ihtiyaçlarını gideriyorlar.
Konuşun bence içinizde kalmasın, üstelik düğünlere altın istediğinde de biz altın almadık, siz aldınız, siz ödeyin deyin.

onu söyledim canım aynen dedm madem altınları vermedi daha oğlun ondan iste dedim
oğluma hiçbişey yapılmamasını da söyleyecem

Merhaba kızlar daha öncede bu kayınvalidemin yeğeni olan eltimle benim aramda ayrım yapılması hususunda konu açmıştım.Ama şu an çok canım sıkılıyor.Biz 2016 da severek evlendik.Benden önce kaynanam eşime yeğenini almak istemiş,(şimdiki eltimin ablasını).neyse eşim istemeyince onun küçüğünü benim bir küçük kaynıma nişanlamış.Bizim evlilik aşamamızda para yok deyip,hiçbirşeye karışmadılar,Herşeyi biz yaptık,düğün takılarınıda aldılar üstelik.Şimdi bu ay bu kaynımgil evlendi hem tüm eşyaları aldılar,hem tokiden ev alıp,peşinatını ödediler,üstünede düğün takılrını verdiler.10 aylık oğlum var doğunca hiçbirşey yapılmadı.Kendimi çok dışlanmış hissediyorum.Eşim benim kimseden beklentim yok,yarın öbürgün şunu şunu aldık diyemez diyorlar bana ama onlarada denmiyor.Her istediklerinde gidemiyorlar evine mesela.
Benim derdim para pul altın değildi ama bu muamelede zoruma gidiyor
Akşam kayınvalideme rahatsızlığımı söylemek istiyorum.
Sizce konuşmaya değer mi?
Susmaya devam mı edeyim?
Yoksa aklımda kalıp beni rahatsız edeceğine söyleyip rahatlayayımmı?
Esıniz onun Istedigi kisi ile evlenmediginden yapiyor. Sahsınıza değil. Eşinizle ilgili problemi. Kimle evlense aynisini yapacak belli ki. Sizin konusmaniz hic birseyi değistirmeyeceği gibi birde kıskanç olursunuz . Kendinizi daha fazla üzmeyin. Eşinizin bu durumu konusması gerekir sizin değil

Sen degilde esin halletmeli bence bu durumu bu saatten sonra maddi yardim degilde altinimizi geri istyoruz diyebilir. Kaynina takilan altinlarida alcaklarmi? Onlari sixe versinler madem herseylerini yaptilar

Bosverin konusmayin hic.
Bu konuyu icinizde tutun. Elbette yeri ve zamani gelecektir. O zaman yuzune vurursunuz. Ama mutlaka mesafeli olun.

Sen degilde esin halletmeli bence bu durumu bu saatten sonra maddi yardim degilde altinimizi geri istyoruz diyebilir. Kaynina takilan altinlarida alcaklarmi? Onlari sixe versinler madem herseylerini yaptilar

alacaklar güya ama 3 hafta oldu düğüne alacak olsalar alırlardı kanımca

bu durum eşinizde farkında, bu saygısızlık sizden ziyade kendi oğluna
ama kv farkında değiller
benim kişiliğim
geride durup izlemek olur anlatsan da sen kötü olursun
eşiniz bir gün mutlaka patlayacak işte o zaman görün kızılca kıyameti
akıllı bir eşiniz var unutmayın bugün iyi günleri yarın kötü günlerde gelecek :KK45:

Merhaba kızlar daha öncede bu kayınvalidemin yeğeni olan eltimle benim aramda ayrım yapılması hususunda konu açmıştım.Ama şu an çok canım sıkılıyor.Biz 2016 da severek evlendik.Benden önce kaynanam eşime yeğenini almak istemiş,(şimdiki eltimin ablasını).neyse eşim istemeyince onun küçüğünü benim bir küçük kaynıma nişanlamış.Bizim evlilik aşamamızda para yok deyip,hiçbirşeye karışmadılar,Herşeyi biz yaptık,düğün takılarınıda aldılar üstelik.Şimdi bu ay bu kaynımgil evlendi hem tüm eşyaları aldılar,hem tokiden ev alıp,peşinatını ödediler,üstünede düğün takılrını verdiler.10 aylık oğlum var doğunca hiçbirşey yapılmadı.Kendimi çok dışlanmış hissediyorum.Eşim benim kimseden beklentim yok,yarın öbürgün şunu şunu aldık diyemez diyorlar bana ama onlarada denmiyor.Her istediklerinde gidemiyorlar evine mesela.
Benim derdim para pul altın değildi ama bu muamelede zoruma gidiyor
Akşam kayınvalideme rahatsızlığımı söylemek istiyorum.
Sizce konuşmaya değer mi?
Susmaya devam mı edeyim?
Yoksa aklımda kalıp beni rahatsız edeceğine söyleyip rahatlayayımmı?

söyle rahatla....

bu durum eşinizde farkında, bu saygısızlık sizden ziyade kendi oğluna
ama kv farkında değiller
benim kişiliğim
geride durup izlemek olur anlatsan da sen kötü olursun
eşiniz bir gün mutlaka patlayacak işte o zaman görün kızılca kıyameti
akıllı bir eşiniz var unutmayın bugün iyi günleri yarın kötü günlerde gelecek :KK45:

evet eşim akıllı yeri geldiğinde çokda güzel taşı gediğine koyar,ama bu konuda beklentim yok kimseye muhtaç değiliz diyor ya işte diyorum bu yüzden çocuğumunda değeri yok

evet eşim akıllı yeri geldiğinde çokda güzel taşı gediğine koyar,ama bu konuda beklentim yok kimseye muhtaç değiliz diyor ya işte diyorum bu yüzden çocuğumunda değeri yok

çocuğunuzun ne gibi değeri yok peki daha detaylı açarmısınız
yeri geldiğinde ailesine ve eşinize lafı söyleyebilecek durumdasınız
bu benim kişiliğim
biraz huyum pistir
görünüşte çok sevecan samimi biraz saf
ama bir insanı dipte yakaladığımda bütün öfkemi kusabilen bir kişiyim

çocuğunuzun ne gibi değeri yok peki daha detaylı açarmısınız
yeri geldiğinde ailesine ve eşinize lafı söyleyebilecek durumdasınız
bu benim kişiliğim
biraz huyum pistir
görünüşte çok sevecan samimi biraz saf
ama bir insanı dipte yakaladığımda bütün öfkemi kusabilen bir kişiyim

mesela çocuğum ayaklanmaya çalışıyor dağıtıyor evi şakayla karışık gelmesin dedi kaynanam
bende mizacım gereği şakadan anlamam,her şakada bir gerçek payı vardır derim

mesela çocuğum ayaklanmaya çalışıyor dağıtıyor evi şakayla karışık gelmesin dedi kaynanam
bende mizacım gereği şakadan anlamam,her şakada bir gerçek payı vardır derim

o zaman götürme kuzum şaka değil zaten
aslında elinde mis gibi koz geçmiş
mesafeli ol artık arada sende şakayla laf sokabilirsin
kv üzgünüm seni istemiyor ama eline düşecek ilahi adalet ya

Insan cildirir ya boyle ikili muamele olurmu hic

ya hadi düğün altınlarınıda geçtim yeğenidir çifte standart yapsın ama torunları oldu hiçbirşey
yapılmadı kayınbabamı bekliordu geldi gitti hiçbişey yok

o zaman götürme kuzum şaka değil zaten
aslında elinde mis gibi koz geçmiş
mesafeli ol artık arada sende şakayla laf sokabilirsin
kv üzgünüm seni istemiyor ama eline düşecek ilahi adalet ya

oğluma annemle dönüşümlü bakıyorlardı evet dediğiniz gibi
istenmiyor zaten getirmem diyecem

Eltim akrabalari degil ama kv kendisi buldu kendisi aldi onu diye hep ayri davrandi. Ayni sizin olay gibi onlarin herseyi yapildi. Dugunlerine esyasina kadar. Bize 5 kurus vermediler. Biz severek evlendik ve cift maasiz diyeymis. Yani ben de basta uzuldum onca borca girdik diye. Daha yeni bitirdik kredi odemelerimizi. Ama sonra takmadim bile. Hatta memnun oldum. Kimsenin agzina dusmeyecegim diye. Esim basta cok bozuldu. Abisine yapilan ona yapilmadi diye. Bana dert yandi. Konusacagim soyleyecegim herseyi diye. Ben de ona bosver yarin bir gun gorursun neler olacagini dedim.
Oyle de oldu. 1 sene sonra kv eltime her kizdiginda senin kasik catalini bile ben aldim. Esyani ben aldim. Orasi senin degil benim evim demeye ve kizi kendilerinin kolesi gibi gormeye basladilar. Bayramda seyranda falan hatta ayda 1 2 kere baska ilde olmalarina ragmen her defasinda ya evine gittiler habersiz ya da onu emirvaki cagirdilar. Ama bana bunu yapamazlar. Evime gelmeden aylar once ararlar. Beni ararlar hatta esimi bile degil. Bana karsi tek bir ters cumle kuramazlar. Evlerine sadece kendi istedigim zaman giderim. Istedigim kadar kalirim.
Bu yaz eltim bana aglayarak dert yandi. Keske ellerini surdurmeseydim, kendimi o an icin kiymetli sanmistim meger sen cok daha rahatmissin dedi.
Demem o ki kimseye bisey demeyin. Sessizce izleyin olacaklari.

öyle olmuyor ama :) Kayin ailesi moku almadigi geline yapisiyor. yoluyor- maddi manevi kemiriyorlar.
diger elti kiymetli- primses- kukusu altindan.
yani kimse gelinden cekinmiyor, utanmiyor, ezilip büzülmüyor.
bu sebepten- amaaan, yapmasinlar sonrada biz yaptik diyemezler mantigi dogru degil.
sohbet esnasinda oglumu evlendirdik diyorlar :)
Kimse es, dost arasinda- büyük geline hicccccc yardim etmedik, altini aldik, kücük geline cigerimi verdim demez ve demiyorda.
sohbet esnasinda her KV iki oglumuda sanli söhretli dünya evine soktum diyor. gelinde dumur oluyor
Ben dumur olmadim hic valla. 5 kuruslarini gormedim. Bizim dugunlerin arasi 5 ay falan. Kv bir yerde dile getirdi. 2 dugun yaptik ard arda borca girdik. Yorulduk ama hakkiyla yaptik diye. Valla hic 2 dugun deme annecim bizi sizi hic yormadik, elinizi cebinize attirmadik , sizi hic zora sokmadik,hala bak dugun esya borcu oduyoruz biz hakkimizi yeme simdi dedim guldum sinsi sinsi. Utandi daha diyemedi bir yerde. :)
Para isteme konusunda da 1 yaptilar 2 yaptilar 3. De esim de net bir dille susturdu. Bana para icin gelmeyin diye. Isteyemediler mesela sonra.
Ölümüne cekinirler benden de esimden de. Biraz da tepki gostermeye bagli sanirim bu.

onu söyledim canım aynen dedm madem altınları vermedi daha oğlun ondan iste dedim
oğluma hiçbişey yapılmamasını da söyleyecem
Bizimkiler Allah’tan kızıma altın taktılar, bişeyler aldılar..o kadar da kayıtsız kalmadılar ama içinize dert olmuşsa söyleyin

Back
X