- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.807
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
-
Benimde abimler ayni durumdaydi...
Bizim yan dairede oturuyordular...
Her allahin günü kavga cikiyordu...
Ama onlar sadece uyumaya eve gidiyorlardi...
Basdan öyle anlasdilar...
Yengemde ilk baslarda kabul etti...
Sonrasinda büyük kavgalar oldu...
Suan uzakda oturuyorlar...
15-20 DK lik yol...
Ve herkes cok huzurlu...
Ama sevgilimde hakli bence kiraya para verene kadar 400 tl yi kendim yerim dimi...
Yemesem bile her ay kenara atarim...
Karmakarisik bende sasirdim artik ne yapacagimi...???
Aslında çalışan aileler için çok artısıda var bence ileride çocuk falan olunca. Mesela benim ablam altlı üstlü oturuyor rahatı süper k.pederi hiç kapıyı tıklamadan ekmeğini kapıya asar. Başlarda böyle değildi ama ablam seviyesini çok iyi ayarladı artıkın.
Aileyi yeterince tanıyorsanız, seviyeli davranırsanız neden olmasın yani.
Nedense herkes birlikde yemek yiyecegimizi birlikde oturacagimizi birlikde yasayacagimizi yaziyor...
Yaniliyorsunuz arkadaslar...
Ben anlatayim iyice...
Kayinvalidemler 1. katda oturacak bizde 2. katda...
Yeme icme birlikde degil herkesin kapisi ayri...
Arada bir tabiki ugrayacaksin onlar sana gelcek sen onlara...
Bizim hic bir seyimiz birlikde olmayacak istersek gidecegiz asagiya istemezsek evde olacagiz...
Ama benim evliligime benim hayatima hic bir sekilde müdale edemezler buna izin vermem dedi sevgilim...
Iciin rahat olsun dedi...
Ayrica en fazla oturacagim orda 5 sene...
5 sene sonra ev almayi düsünüyoruz ve kesinlikle 15-20 dk lik yol mesafesi olmali benim evimle onlarin evi arasinda...
Biz ilk önce kendimizi toparlamamiz icin babasi demiski kira vermeyin bikac yil siz yukarda kalin ben evin herseyini yaptirdim zaten demis...
Kendileride asagida oturcak...
Bunu zaten evlenmeden önce tekrar sevgilimle konusmayi düsünüyorum...
Egerki sen evine benim evim demezsende her allahin günü babanin evinde gecirirsen gününü bu evlilik yürümez ve ben böyle bir evlilik istemiyorum diycem...
Oda zaten söylemisdi kesinlikle seninle bütün günümü gecirmek istiyorum diye...
Ama söyle bir sorun var benim sevgilimden soruluyor hersey o evde...
Yani herseye o kosuyor evlenincede öyle olacakmi diye soracagim tabi...
Herkes kendi sorumlulugunu evini bilsin istiyorum...
Benim babamin evi yakin olsa ben hergün orda olsam daha neye yarar o evlilik...???
Yani ben ev alabilmek icin bikac yil disimi SIKMAK zorundayimmm...
En fazla 5 Sene...
Ha onuda konusdum yok ben buraya alisamadim dersem naparsin dedim...
Nereye istersen oraya gideriz dedi...
Yani ben desemki baska biyerde oturmak istiyorum kabul edecek ama kira ödemek zorunda kalacagiz dedi ve ev alma gibi bi sansimizda olmayacak dedi...
Bu sekilde 5 sene sonra ev alabilirken kirada oturursak 10 seneyi bulabilecegini söyledi...
canım annen çok iyiniyetliymiş belli takdir ettimbuyrunnnnnnnnnalkisalkisalkisama ya konu sahibi arkadaşımızın ailesi böyle değilse ne olacak.sadece senin iyi niyetin yetmiyor.:1no2:eşimizin ailesininde gerekiyor herşey karşılıklı.evlenincede verilen sözler herzaman tutulmuyor.en güzeli riske girmeden ayrı evde oturmakhep olumsuz olcak degil ya bu ornektedeki gibi cokda artilari olabilir beraber oturmanin
bence bakis acisina bagli
aradaki dengeyi iyi kurmak lazim
annemlerin evi mustakil 3 katli en son kati cati kati idi ama dayali doseliydi misafirler icin kullaniyorduk
abim evlenirken abimle yengemde annemlerin ust katina oturmak istediler
annemlerin baska bi yerde dairesi kiradaydi annem kiraciyi cikartiyim oraya oturun biz oyle dusunduk dedi
abimde yengemde istemedi beraber olmak istediler
annem olmaz dedi yanlis anlamayin en azindan ayri yiyip icin evli oldugunuzu anlayin dedi
cunku annem babannecimden cok cekti
neyse bizim evin icinden geciliyordu merdivenle
annem catinin kapisini iptal etti
evin dizaynini bozmadan disaridan merdiven yaptirdilar bahcenin yan tarafindan kapi actirdilar sirf abimle yengem icin eve istedikleri zaman rahatca girip ciksinlar diye
5 sene oldu onlar evleneli ne yengemden nede annemden bir sikayet duymadim ikisiylede cok samimiyimdir
ev icindede el icindede ana kiz gibiler, annem ygenime bakiyor yengem abimle birlikte calisiyor, yani aralarindaki uyum super .. annem aksama yaptigi yemekten salatasina varasiya kadar yukariya katip birakiyor evinizde yiyin hadi cocugunuzla cocukta annesi babasi kim ogrensin diyor ..
benim annem bi melek cok cekmis o yuzden kendisinin yasamak istedigi herseyi yengeme yasattiriyor .. icinde kalan herseyi ben yapamadim onlar yasasin diyor
yengemde allah razi olsun mukemmel bi insan hic bi konuda nankorluk edip annemi pisman etmedi
annemin mantigi benim evlatlarim mutlu oldugu zaman bende mutlu olurum onlarin karni doymadan benim karnim doymaz der her zaman
o yuzdende herkese tavsiye eder gelinin yuzunu guldurki oglunun yuzu gulsun oglunun yuzu gulunce zaten sen gulersin der
sayet kayinvalideniz bu mantikta bi insan olursa isiniz kolay demek beraber oturmanizda bi sakinca olmaz sorun cikmaz
ama sizede cok gorev dusuyor aradaki uyumu ve dengeyi saglayabilmek icin eger hem kayinvalidenize hemde kendinize guveniyorsaniz denemekten zarar gelecegini sanmiyorum
mrb arkadaşlar .benim kayınvalidem yok.1 yıllık evliyim eltimle altlı üstlü oturduk.öğretmenim çalışıyorum.nekadar mesafeli ve kibar durdumsa yaranamadım.evine gitsen konuşuyor gitmesen konuşuyor.uzak olmak en iyisi.kapıyı örtme şeklin bile dedikodu oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?