Esımın aılesıyle altlı üstlü oturmak...???

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişanlınla konuş kesinlikle başka bir yerden ev tutun oturun...
Burada o kadar üzüntülü şeyler okuyoruz ki..
Herkes huzurlu olur en azından ...

canım sen kıra olayına fena takmış durumdasın eğer kı o evı sıze vereceklerse sız yıne kıraya çıkın oraya da bır kıracı koyun oldu bıttı ne kırada oturuyor olursun bunu açık açık konuşmaktan başka yolun yok canım

bende altlı üstlü oturan madurlardanım.Bende çalışıyorum ama yinede rahat bırakmıyorlar.Bir tek hafta sonum var onu da onlarla geçirmemi istiyorlar.Eşimle işten dönünce kapılarını çalmadan evimize çıkamıyoruz,bir yere giderkende aynı şekilde.Benim evimi kendi evleri gibi kullanıyorlar.Biz evde yokken girip çıkıyorlar.Eşimi de sürekli dolduruyorlar.Normalde eşimle çok iyi anlaşıyoruz ama ailesi yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Şu anda bile küsüz eşimle konuşmuyoruz.Artık dayanamıyorum diyebilirim,ailesi yüzünden boşanmayı bile düşünüyorum.Sen sen ol canım eşinle mutlu olmak istiyorsan,bir ömür geçirmek istiyorsan sakın kabul etme.

ya bencede kayın valide çok iyide olsa rada biraz mesafe olması iyi bende istemezdim alttı üsylü otrumak iyide olsa bu bi gerçekki mutlaka pürüzler çıkıyor benim teyzem mesela evi kendi evi kaynanasıyla aynı apartmanda oturuyorlar ama ev almanın planlarını yapıyorlar...

Aklın yolu birdir bak herkes uzak otur diyor sana sen sağ ben selamet olun daha iyi...

Dertsiz başına dert alırsın sonra ..

Bir parça ekmek yersin ama huzurlu olursun ...

sen kendini ölç idare ederim dersen otur ama idare edemem derse oturma ben

sürekli kaynanamım beni evimde rahatsız etmesinden ailevi olarak hepimizin moreli

bozuk ben anlaşamıcağımı bile bile eşim üstüne evi yaptırdı şimdi bir sürü borç

karar verdik göçeceğiz sürekli ailevi konulara karışması bıktırdı beni sonuçta 17 yıl evliyim yeni gelinde değildim.
uzak olsun daha tatlı olur .inan bana . ev olmuş.huzur olmamış saray olsa ne yazar!!!

Aslında çalışan aileler için çok artısıda var bence ileride çocuk falan olunca. Mesela benim ablam altlı üstlü oturuyor rahatı süper k.pederi hiç kapıyı tıklamadan ekmeğini kapıya asar. Başlarda böyle değildi ama ablam seviyesini çok iyi ayarladı artıkın.
Aileyi yeterince tanıyorsanız, seviyeli davranırsanız neden olmasın yani.

Bence mesajları tek tek not al
Otur diyenler
Oturma diyenler
Sonucu göreceksin

hep olumsuz olcak degil ya bu ornektedeki gibi cokda artilari olabilir beraber oturmanin
bence bakis acisina bagli
aradaki dengeyi iyi kurmak lazim
annemlerin evi mustakil 3 katli en son kati cati kati idi ama dayali doseliydi misafirler icin kullaniyorduk
abim evlenirken abimle yengemde annemlerin ust katina oturmak istediler
annemlerin baska bi yerde dairesi kiradaydi annem kiraciyi cikartiyim oraya oturun biz oyle dusunduk dedi
abimde yengemde istemedi beraber olmak istediler
annem olmaz dedi yanlis anlamayin en azindan ayri yiyip icin evli oldugunuzu anlayin dedi
cunku annem babannecimden cok cekti
neyse bizim evin icinden geciliyordu merdivenle
annem catinin kapisini iptal etti
evin dizaynini bozmadan disaridan merdiven yaptirdilar bahcenin yan tarafindan kapi actirdilar sirf abimle yengem icin eve istedikleri zaman rahatca girip ciksinlar diye
5 sene oldu onlar evleneli ne yengemden nede annemden bir sikayet duymadim ikisiylede cok samimiyimdir
ev icindede el icindede ana kiz gibiler, annem ygenime bakiyor yengem abimle birlikte calisiyor, yani aralarindaki uyum super .. annem aksama yaptigi yemekten salatasina varasiya kadar yukariya katip birakiyor evinizde yiyin hadi cocugunuzla cocukta annesi babasi kim ogrensin diyor ..
benim annem bi melek cok cekmis o yuzden kendisinin yasamak istedigi herseyi yengeme yasattiriyor .. icinde kalan herseyi ben yapamadim onlar yasasin diyor
yengemde allah razi olsun mukemmel bi insan hic bi konuda nankorluk edip annemi pisman etmedi
annemin mantigi benim evlatlarim mutlu oldugu zaman bende mutlu olurum onlarin karni doymadan benim karnim doymaz der her zaman
o yuzdende herkese tavsiye eder gelinin yuzunu guldurki oglunun yuzu gulsun oglunun yuzu gulunce zaten sen gulersin der

sayet kayinvalideniz bu mantikta bi insan olursa isiniz kolay demek beraber oturmanizda bi sakinca olmaz sorun cikmaz
ama sizede cok gorev dusuyor aradaki uyumu ve dengeyi saglayabilmek icin eger hem kayinvalidenize hemde kendinize guveniyorsaniz denemekten zarar gelecegini sanmiyorum

neden hep olumsuz düşünüyosunuz kızlar bende 2 yıl olack evleneli altlı üstlü oturuyoruz eşim işten gelirse bi mrb der çıkar evde yemek yer evde tv izler herşeyimizi evimizde yaparız canımız ister ineriz istemez inmiyoruz onlarda saolsunlar gayet anlayışlılar kendileride öyle bazen akşamları çaya çıkar bence aksine artıları çok bebeyim var küçük şimdiye kadar zaten çıkmıyodum ama şimdi bi yere çıkmak istediyimde kayınvalideme içim gayet rahat bırakabiliyorum ama herşey karşılıklı ben onlardan kötü muamele görsem bende tavsiye etmezdim ama ablamın görümcesi alttlı üstlü oturuyolar ve hergün kavgalılar bıçaklı tokatlı kavgalar ediyolar aile aynı zamandada eşinin tutumu çok önemli eyer aile iyiyse artı deyilse eksi taraflarını görürsün ki sen çalışacaksan senin için ne güzel işten gel ye evine çık ohh

Nedense herkes birlikde yemek yiyecegimizi birlikde oturacagimizi birlikde yasayacagimizi yaziyor...
Yaniliyorsunuz arkadaslar...
Ben anlatayim iyice...
Kayinvalidemler 1. katda oturacak bizde 2. katda...
Yeme icme birlikde degil herkesin kapisi ayri...
Arada bir tabiki ugrayacaksin onlar sana gelcek sen onlara...
Bizim hic bir seyimiz birlikde olmayacak istersek gidecegiz asagiya istemezsek evde olacagiz...
Ama benim evliligime benim hayatima hic bir sekilde müdale edemezler buna izin vermem dedi sevgilim...
Iciin rahat olsun dedi...
Ayrica en fazla oturacagim orda 5 sene...
5 sene sonra ev almayi düsünüyoruz ve kesinlikle 15-20 dk lik yol mesafesi olmali benim evimle onlarin evi arasinda...
Biz ilk önce kendimizi toparlamamiz icin babasi demiski kira vermeyin bikac yil siz yukarda kalin ben evin herseyini yaptirdim zaten demis...
Kendileride asagida oturcak...
Bunu zaten evlenmeden önce tekrar sevgilimle konusmayi düsünüyorum...
Egerki sen evine benim evim demezsende her allahin günü babanin evinde gecirirsen gününü bu evlilik yürümez ve ben böyle bir evlilik istemiyorum diycem...
Oda zaten söylemisdi kesinlikle seninle bütün günümü gecirmek istiyorum diye...
Ama söyle bir sorun var benim sevgilimden soruluyor hersey o evde...
Yani herseye o kosuyor evlenincede öyle olacakmi diye soracagim tabi...
Herkes kendi sorumlulugunu evini bilsin istiyorum...
Benim babamin evi yakin olsa ben hergün orda olsam daha neye yarar o evlilik...???
Yani ben ev alabilmek icin bikac yil disimi SIKMAK zorundayimmm...
En fazla 5 Sene...
Ha onuda konusdum yok ben buraya alisamadim dersem naparsin dedim...
Nereye istersen oraya gideriz dedi...
Yani ben desemki baska biyerde oturmak istiyorum kabul edecek ama kira ödemek zorunda kalacagiz dedi ve ev alma gibi bi sansimizda olmayacak dedi...
Bu sekilde 5 sene sonra ev alabilirken kirada oturursak 10 seneyi bulabilecegini söyledi...

inşallah seni evlendikten sonra yanıltmaz..kimileri verdiği sözlerde durmuyor malesef..

Eşini sen bizden daha iyi tanıyorsun
Gerçekten bu sözleri tutabilecekse kararını ona göre ver
Ama çoğu evlendikten sonra aile baskısı yada kendi fikrileriyle değişiyor
Ama dediğim gibi onu sen tanıyorsun sözünü tutar mı tutmaz mı sen daha iyi bilirsin
Çoğu erkek sözünü tutmadığı için herkes bu konuda karamsar

Hıc yanılmıyoruz cnm.buradakı arkadaslar ve ben hep tecrubelerımıze dayanarak yazdık sana.neyse ınsallah dedıgın gıbı olur ama aıleler mutlaka karısıyor...

ayni evde yasamaya baslayinca insanlar kendi yüzünü gösteriyo. 180 derece dönüyo.denenmis tir sabittir.esim bana yalvarmisti.beraber oturalim biraz ekonomik durumumuz düzelsin diye.tamam dedim bende ilk zamanlar ana kiz gibi ydik.sonra sonra kadin evde ne is varsa bana yüklemeye calisti.yatagini bile toplamiyo.bi calisip evin kirasini ben ödeyom diye. sonra bende ise basladim.yine ayni .aksam isten gelip .sabah kahvalti masasini bile ben topluyodum.aksam yemegini hazirliyodum. yemekten sonra yarinin yemeginide yap diyo du bana .kendisi de komsuya gezmeye.bir sene idare ettim böyle .artik esimle her gün kavga ediyodum.yeni gelin evin isinie mi bakiyim.iste bütün günn.yani ev ev üstüne olmuyo.iyi sabrettim .arkadasim bile gelse onun isi var diyo.kendi oturuyo kizla .yani sinirlerim bozuldu.simdi olsa cekemem yaa..allah kolaylik versin..simdi ayriyim.kendi evine gittigimde mutfagina bile girmiyorum.insan unutamiyo .yaptiklarini. en iyisi uzak olsunnnn.ben sahsen istemem

canım annen çok iyiniyetliymiş belli takdir ettimbuyrunnnnnnnnnalkisalkisalkisama ya konu sahibi arkadaşımızın ailesi böyle değilse ne olacak.sadece senin iyi niyetin yetmiyor.:1no2:eşimizin ailesininde gerekiyor herşey karşılıklı.evlenincede verilen sözler herzaman tutulmuyor.en güzeli riske girmeden ayrı evde oturmak

mrb arkadaşlar .benim kayınvalidem yok.1 yıllık evliyim eltimle altlı üstlü oturduk.öğretmenim çalışıyorum.nekadar mesafeli ve kibar durdumsa yaranamadım.evine gitsen konuşuyor gitmesen konuşuyor.uzak olmak en iyisi.kapıyı örtme şeklin bile dedikodu oluyor.

canım baştan hata aslında yakın oturmak.. isterse pırlanta gibi bi kalbi olsun eltin,kayınvaliden vs. kesinlikle yakın oturmıcaksın.. kapınızın yolu ayrı gönülleriniz bir olsun.. ne kadar iyi de olsalar hepimiz insanız.illa ki bi pürüzlük çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…