Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

yuvarlakpopo

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
92
0
296
İstanbul
İyi akşamlar herkese bayanlar.Benim de çoğu bayan gibi kayınvalidem ve görümcemden çekiyorum.Evleneli 1 yıl olmadı daha.Ama o kadar düşüncesizler ki kayınvalidem şehir dışında yaşadığı halde (14 saatlik mesafe) 3 kez geldi.Gelirken sormazlar müsait misiniz diye ve her seferinde yanında bir akrabası olur ilave olarak :).Neyse tabi ki gelecek oğlunun evi sonuçta istemiyorum diyemiyorum.Kendisi çok meraklı bir kadındır,aldığmız maaşı sorar habire,her telefonda düğünde taklan altınları ne yapacağımızı sorar,herşeyi inceler.Görümcem de bizimle aynı şehirde yaşıyor ve son gelişlerinde 15 gün bende 15 gün görümcemde kaldılar.Bazen eşimle kendi odamıza çekiliyorduk pat diye içeri giriyordu en sonunda eşim bile dayanamadı ben yokken annesine kızmış.Ben varken eşime sarılır öper nispet eder gibi o kadar nefret eder oldum ki eşime söylemeyi düşünüyorum fakat kırmaktan da korkuyorum.Bir erkek annesi biraz daha ağır başlı olmalı gerekir diye düşünüyorum.Annemin bile garibine gitmiş kadının hareketleri.Asıl dün çok sinirlendim,görümcem aradı akşam;annemler gitti biz de görüşelim diye.Tamam dedim hafta sonu görüşelim ozaman.Cumartesi yatıya geliyoruz o zaman demez mi.Aynı şehirdeyiz yatıya geliyorlar bu ne demek insan teklif edilmeden kendiliğinden böyle söyler mi?Şaşkınlıktan ne dediğimi hatırlamıyorum kem küm ettim kapadım telefonu.Çok yaramaz bir çocukları var asla dur sus demez,yeni alınan koltuklarımın kenarındaki ahşap yerleri kalemle delmişti ben kızmıştım yine de ses etmemişti çocuğuna.Zaten bir hafta sonum var dinlenebildiğim ne gerek var yatılı olarak ağırlamaya? Araya resmiyeti nasıl koymalıyım? Uzun oldu kusura bakmayın.SEVGİLER.

hemen ara, iptal et.
bir bahane bul artık.
yatacaklar akşam hangi günse,
o akşam bir yere davet edildiğin,zi söyle.
gündüz buluşup bi yerde kahve içelim falan de.
ne bileyim.
ne demek yatıya deseydin keşke sıcağı sıcağına
ama o on tutuluyor insan tabi.

iki erkek çocuğu annesi olarak bu cümleden ne çıkarım yapamam gerekir anlayamadım? çocuklarım evlenince onlara sarılıp öpemeyecek miyim,resmi mi davranmam gerekecek? ben kimseyi dinlemem hatta gelinlerimi de öperim diğer dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bu kısmı çok abartmışsınız.evli bile olsa onun oğlu,çocuğunu öpüyor diye kime nispet yapacak size mi?

Son düzenleme:

Tabi ki de öpsün ona lafım yok,ben seni seveyim yavrrrum onu da annesi sevsin gibisinden 30 unu aşmış bi adama da herkesin içinde konuşmasına gerek yok.Bir kez değil her görüştüğümüzde yapıyor.Gel öpeyim seni kuzum yoksa yanağın karının da ondan mı öptürmüyosun falan diye laubali lafları da var ama uzatmamak için yazmamıştım:) herkes evladını tabi sevecek ama böyle sevmesin.

aaaaaaaa yeter ama bu ne ya
yok kayın validem sürekli arıyor bizi soruyor tabi soracak oğlu o oğlu 9 ay karnında taşıdı
25 yıl büyüttü kendini feda etti napsın sana bırakıp yılda bi kez gelip by by mı desin

sizin k.valide tam sevgi pıtırcığı desenize her önüne gelene demiyor ki o "laubali" lafları,oğluna söylüyor.bu kadarına da müsade edin canım.keşke benimki de biraz öyle olsaydı..ama görümcenizin kalması garip tabii,aynı şehirdesiniz sonuçta.

Bunalmış bir yeni gelin :)

Kayınvaliden konusunda birşey diyemeyeceğim,zamanla belki bu ziyaretler azalır.

Görümcene keşke anında cevap verseydin.
Kusura bakma haftasonu yorgun oluyoruz,geç uyanıyoruz,müsait olmuyoruz deseydin.

erkek anneleri düğünü yapana kadar annedir.evlendirince anneliği bitiyor

agresifleşmenizi anlayamadım doğrusu;benim sorunum olabilir bu;ayrıca gelmesinler demiyorum okumadınız sanırım

agresifleşmenizi anlayamadım doğrusu;benim sorunum olabilir bu;ayrıca gelmesinler demiyorum okumadınız sanırım

ya sabahtan beri kayın valide konuları okuyorumda anne onlar sonuçta anne
bu kadarmı kötü olabilir kayınvalideler anlayamıyorum
niye herkes sürekli kayınvalidesini anlatıyor birazda kendine batırsa ya iğneyi

SIKINTILARINIZ vardir, anlasamadiginiz, catisma yasadiginiz konular olabilir ama bir annenin cocuguna olan sevgisini kisitlayamazsiniz. Yani ben düsünüyorum oglum kirkinada gelse benim oglum (rabbim izin ederse insallah) ve icimden gelmisse sarilirim.
Diger konularda, görümcenizin yaptigi hos degil, ayni sehirde yatili kalmaya gerek yok.

Son düzenleme:
ben evli değilim ama ileride kocam mesela annesini dizine falan yatsa, ona sevgi gösterse hoşuma gider gibi geliyo :44:

Çatıştığımız bir konu yok.Fakat özelimize çok karışıyor.İlk bayramımızda gitmiştik kayınvalidemlerde kaldık;baram sabahı çat diye kapı açıldı geldi oğlunu öpüyor uyan diye.bunu normal karşılayamıyorum işte arkadaşlar.Sürekli böyle yani.Sevgi kısıtlamasıyla ne alakası var bunun Allah aşkına?

konu sahibi kaynanasını pek kötülememişki kızılacak bişey yok bence bunda ha ilgi gösterirken abartılı hareketlerine takılmış olabilir yeni gelin alışkın değildir kendi ailesinden görmemiştir garip geliyodur belki, belkide onun yanında sürekli yapılınca eşini hala bebek gibi görmek istemiyodur ama kaynananın sonuna kadar oğlunu sevme öpme hakkı olmasına rağmen bende yanağın karınamı ait lafına takıldım mesela bende böle cımbızla ayıklarım işte

amaaa görümce kısmında kesinlikle haklısın arkadaşım o ne öle hem aynı şehirdeyiz hem çalışıyon sanırım tek boşum haftasonu dediğine göre hemde yatılı gelecekler
bence önce bunun önlemini almalısın malesef bazı akrabalar (bakınız sadece kaynana görümce diye ayırmıyorum )çok severler birilerine ikide bir kapağı atmayı bir alışırlarsada kolay kolay kurtulamazsınız, şimdilik kırmadan iptal etmeye çalışın edemezseniz eğer gelicekler mecbur ağırlayın misafirinizi ama bidaha olursa baştan alın gardınızı ve eğer eşiniz anlayışıysa onunla paylaşın durumdan hoşnut olmadığınızı

kayınvalıdenızın oglunu opmesı sarılması gayet normal ,ama kadın genel olarak herkese karsı sulu sulu hareketlerı varsa

o zaman haklısınız .oyle kadınlar da vardır ; oturmasını kalkmasıı bılmez cıvık cıvık hareketlerı olur kısaca laubalıdır .

boyle kısılerden ben de hoslanmam ama ,dedıgım gıbı kadının oglunu opup koklaması tamamen annecı bır duygu

sıze nıspet yaptıgından degıldır

Kayınvalideler genelde ogulları evlendiği ilk 1 yıl böyle şeyler yaparlar.

Evet gelini kıskandırmak için.

Acaba ben de yaparmıyım diye düşündüm de yaparım vallahi :)

Neyse o kısma takılmayın çok fazla çünkü zamanla azalacak.

Görümcenizin gelme kısmına takılmadım olabilir evleri uzaksa.
Fakat oglu için söylediklerinizi henüz anne olmayışınıza veriyorum.

Eger ilerde bir çocugunuz olursa bu sözlerinizi hatırlayın.

Kısa ve net söyleyeyim 2 çocugum var ve evde kırılmayan hiç bir şey yok :)
Umarım anlatabilmişimdir :)

Son düzenleme:

Bakin yukarda isaretledigim cümleniz kisitlamak oluyor. Yani kisaca " ben yaninda varken ne demek sarilmak, öpmek" der gibisiniz.
Ama kapiyi calmadan odaniza girilmesi hos degil.

olduuu yani bu normal değil zaten arkadaşım bu ne böyle çat diye girilirmi ya ilk değil kaç olursa olsun belki çıplağım canım belki uygun değilim yok bu yaptığı evlat sevgisi falan değil kimse kusura bakmasın ondan sonra way kaynanalar hep kötü e peki ne şimdi bu melekmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…