Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

yok artık ya
odasına girip karısının yanında öperek uyandıracak,
niye öptürmüyorsun yanağın karınamı ait diyecek
daha neler çocukmu seviyor
mutlaka herkez evladını yaşı ne olursa olsun sever ama artık oğlunun büyüyüp kaca adam olduğunu idrak etmeli ve sevgi tarzını biraz değiştirmeli

k.validenize fazla takılmayın öpsün sevsin bırakın sonuçta koca sizin kocanız

kadın 15 gün öper en fazla ...hattaa şurda kaç sene yaşar kim bilir

eşin zaten senle yaşıyor senin rahatsızsan eşine uygun dille söyle tartışma..

görümcenize gelince aynı şehirde gerçekten abest olmuş ben olsam bende istemezdim

şimdi kabıl etmişsiniz gelsinler güzelce agrla bir dahaki buuşmada söylersiniz kimseyi kırmaayya lüzum yok

K.validelere çok önyargı, art niyetle yaklaşan gelinler var..

Bu birçok yerde görülebiliyor açık olarak..

Fakat k.valideler arasında da gerçekten tüm gayretiyle onları mutsuz edecek özellikleri olanlarda var.

Mesafe koymak zorunda kalıyor insanlar.

Kendi canının yanmasına artık dayanamadığı için.

Eğer oğullarınız için canınızı veriyorsanız, demek ki onların mutlu olması için elinizden geleni yaparsanız.

Mutlu olması yuvasında huzurlu olmasını getirir..Bunun yoluda belli, anlayışlı ve ileri görüşlü sevgiyi bilen bir anne olmak.

Mesafe hak ediliyorsa konulmalı saygı çerçevesi içerisinde, art niyetsiz, gerçekten çok çektiği için FAKAT EŞİNE KARIŞAMAZ.

Asla ve asla annesine göstereceği hürmete, aralarındaki sevgiye, muhabbete v.s v.s yorum yapamaz, yorum yapma hakkına sahip değil.

Bu konuda dozu kaçırıyor bayanlar.

annelerimiz baş tacı kabul.. ama özel alana girmek de neyin nesi yahu.. ben kocamla belki koklaşiyorum cilveleşiyorum böyle bi durumda odamıza kendi annem dalsa çok kızarım.. o şekilde görünmek beni çok mahcup eder ve de çok gerilirim.. ve biz yatak odamızdayken kayınvalidem odaya dalıp oğluşunu mıncır mıncır öperek uyandırmaya çalişsa sanırım deli olurum.. yok artık derim.. böyle şeyleri bence konuşmak lazım yaa.. ben olsam söylerdim kendi anneme söylemekten çekinmeyeceğim gibi kayınvalideme de söylerdim, art niyet arayıp bana içerlerse de kendi problemi..

ha şu var yatak odanıza girmesi çok uygunsuz ona bende karşıyım

yatarken gelip öpmesi olmamış ama bi salonda yada odada otururken öpebilir çok normal

bence oğlunun evlendiğini kabul edememiş bir anne var karşında cnm bunu da bil

ne deyim dilerim halledersin bu konuyu

annelerin oğulları çok kıymetlidir arkadaşlar onlarıda suçlamamak lazım bu bir toplumsal içgüdü gibi birşey bizde... şimdi oğullarını ilk evlendirdikleri zaman belli bir dönem bocalıyorlar
benim kayınvaldemde aslında çok iyi niyetli bir insandır bende iyi niyetliyim ama aramızda hep bir tatlı rekabet vardır
yani bence kayınvaldelerimiz artık kocişlerimizi bize bıraksın canım bu kadar yıl yeter öpüp kokladıkları dimi ama sıra bizde
ya amabizde onlara karşı saygısızlık etmeyelim ne kadar kötü şeylerde yapsalar sırf eşimizin hatrına
onun annesidir çünkü, ona saygı göstermek lazım sonuçta kendi annemize de eşimin saygı göstermesini isterim ben o yüzden kendi annemize yapılmasını istemedğimiz şeyleri kayınvaldemize karşı yapmamalıyız
keşke kayınvaldelerde okusa bu topiği biz oğullarından koparmaaya çalışmıyoruz ki sizi :)) yani bir buçuk yıllık gelinim hala kendi ailelerinin bir parçası olarak göremediler beni keşke sevse beni yapmacık olmadan ben ne kadar mutlu olurum oysaaa....

Bırak öpsün koklasın, evladıdır, 14 saat uzaklıkta oturuyor, özlemiştir çocuğunu. İnsanın evladı kaç yaşına gelirse gelsin annelerin gözünde halen ufaktır onlar.

ama kv çat kapı odanıza giriyorsa orda hatalı. Evladında olsa o kapıyı çalmadan giremezsin içeri. Sonuçta evli bir çift var içerde. Sende onun olduğu zamanlarda kapını kilitle ki, anlasın. Ben yatarken değil normaldede yatak odama girilmesinden hiç haz almam. Çocuk bizim odada yatıyor diye benim kv de bize geldiğinde çocuk için girerdi. Sonradan o gelince kapımı kilitleyip yatmaya başladım. Gündüzleri de girmesin diye kapıya güzelcene girmek yasaktır diye sticker aldım. O gün bugündür girmiyor. Sırf kv için değil kimsenin girmesini istemem. Sonuçta özel odam orası benim. Yeri geliyor iç çamaşırlarımı koyuyorum ortaya.

Ama kv nin yılda 3 kez gelmesi de fazla, hele ki her geldiğinde 15 gün kalması. Offf. Benim kvde yılda 3-4 kere gelir. Geldimi kocası çağırmasa neredeyse bir ay kalmaya kalkar.

Görümcene gelince de eğer büyük bir şehirde oturuyorsanız arada mesafe varsa ondan kalmak istemiş olabilir. mesela burda İstanbulda karşıdan karşıya geçmek neredeyse 2 saati bulduğu için gittim mi değsin diye düşünebiliyor insan. Ufak çocuğu var yaramaz demişsin de adı üstünde ufak çocuk. İlla ki yaramazlık yapar. 2 saniye içinde çocuk koltuğu da çiziyor, birşeyi alıp kırıyor, atıyor. Görümcende bile bile yaptırmaz herhalde. Yapsa da çocuğuna kızmasını bekleme. benim kızımda ufak. Oda kırar, döker eder. Bunlar için de kalkıp bende kızmam. Ama kızımın bu huyunu bile bile de misafirliğe bile zorunlu kalmadıkça gitmem. Oda kardeşimin evi diyerek göz ardı etmiş olabilir. Ama sırf kalmaya geldiler diye de mesafe koymana gerek yok. Başka durumlarından rahatsızlığın varsa eğer o zaman zaten mesafen olması iyidir her zaman. Çok muhabbet tez ayrılık getirir çünkü.Hem artık sözleşmişsiniz. Bu saatten sonra bahane uydurup da geri çevirmekte olmaz.

Canim ben zaten yatak odasina girmesini onsylamiyorum.
Tabiki cok ayip yakisik almaz ama konu sahibi öpmesinden bahsediyor,
gòrümcesi ayni sehirde diye onlarda bir gece kalmasi bile sorun olmus.
Belki seviyor yengesini, belki daha samimi olmak istiyor.
Hemen bu kadar abartilirmi yaa.
Kaynanasi 15 gün kalmis gitmis yani. Ne var biraz
yasli insanlarin kahrini ceksek ölürmùyüz.
Belki Allah rızası kazanılır böyle.

Neyse demek istedigim Arkalarindan konusulacak bir sey
yapmamislar.

Çok haklısın canım ne o öyle öperek uyandırmalar falan ben anlamıyorum böyle insanları o zaman evlendirme oğlunu bide oldu olucak kucağına alıp sütünü içirsin. İnsan evladını öper tabiki ama öyle çat diye odaya giripde öpüp uyan demesi saçmalık yanında eşi var oda uyandırır yani sana ne oluyo küt diye odaya giriyosun. Belki üstün başın müsait değil ayıp yani. Hele aynı şehirde olupda yatıya kalma olayını asla kabul edemiyorum. Herkez evinde yatsın gece 3 e kadar otursamda yatmaya evime gitmek isterim. Herkezin kendi düzeni var ben rahat edemem kimsenin evinde yatagında. Mecburi bir durum olmadıkça yatıya kalınmamalı bence. Görümceni arayıp haftasonu işini iptal et bi bahane uydur canım. Resmi mesafeli davran zaten sen mesafeli davranırsan oda heralde anlar diye düşünüyorum.

Her anne çocuğunu besler ve büyütür ama o çocukda gün gelip kendi hayatını kuracak evlenip bi yuva kuracak artık
işte kayınvalideler bu durumu bi türlü idrak edemiyorlar. Oğlunu gelininden resmen kıskanan kayınvalideler var neler duyuyoruz.

canım öpme olayını benim k.validede çok yapıyor hemde özllikle eşime diğer oğluna yapmaz(nedense artık) çocuk gibi sever laflarıda severken çocuğu sever gibidir yapıcak bişey yok:)bende sinir oluyorum bazen nispet yapıyor çünkü çok açık anlayabiliyorum .bu arada görümcene çok taviz verme aynı şehirde yatılı misafirlik çok saçma bu sefer ağırlasanda sonraki zamanlarda bahane bul

vala aynısı bendede var çat diye yatak odasına girmeler kınalı kuzum diye sevmeler her ne kadar erkek anneleri oğlumu öpemeyecekmiyim desede
bi eş kayınvalidesinin yanında yada kayınbabasının yanında canım kocam diye öpemezse bi annede oğlunun yatak odasına girip öpemez
en sinir olduğum şey nispet falan hikaye benimkinden biliyorum benim eşim sırf annesinin çenesinden kaçmak için ocak ayında benle evlenmek istiyordu
şimdi kınalı kuzusu oldu maksat eşin kaynananla aranda kalırsa kaynananı seçsin diye yapıyor

o kuzum diye öpmeden sen de canım kocacım de öp bakalım ne yapacak

sana tamamen katılıyorum ben nasıl onların yanında eşimle samimi olmuyorsam onlarda dikkatli olmalı yani en azından nispet olmamalı işin içinde eşler evlenmeden önce annelerinden bıkıyor sonra nedense onlar unutuluyor ne yapsa anneleri haklı görülüyor

Olur mu canım bir kayınvalidenin herzaman arkasından konuşulacak şeyler vardır..............

Bende çok sinir bozacak bir durum görmedim açıkcası.

Evet yatak odasına dalması komikmiş ama zaten konu sahibinin eşi uyarmış bu konuda kadıncağızı.

Egem in dediği gibi,düğünden sonra kayınvalideler oğlunu unutsun isteniyor.

Ay canım ben aslında popomla barşık değilim yani... Düz elbise giyemiyorum çıkıklığından, çok dikkat çekici duruyor . Bizimle fikirdaş olmana sevindim

bende aynen öyleyim popodaşız yani düz elbise giyemiyorum çok özeniyorum ama :))
konu sahibi arkadaşım kayınvalidenin bu hareketleri zamanla azalır belliki eşinde bu durumdan rahatsız anladığım kadarıyla herkesin ortasında bebek sever gibi sevip size güç gösterisi yapıyor o benim oğlum bene herşey mübah diyor ama dikkate almayın amaç zaten sizi sinir etmek gibi geldi bana:)
görümce olayında da başta aaa o gün başka planımız var ertesi gün kahvaltıya gelin ya da gündüz buluşalım akşam bazı planlarım var diyebilirdiniz bu hafta idare edeceksiniz artık bir dahakine cevabınız hazır olsun çocukları var demişsiniz ya çocuk hakkında fazla yorum yapmayın çocuğunuz olmadığı için bunlar anormal geliyor olabilir mesela geçen benim 7 yaşındaki kızım yeni aldığımız tşörtü tahta kalemiyle bile isteye annem ertesi gün başka bişi giydirsin diyerek boyamış çocukların önüne geçmek imkansız bir de neyi kınarsan başına gelir çocuk dışardan şöyle yapsın böyle olsun diyecek bişi değil siz gördüğünüz an tatlı dille çocuğun ilgisini başka yöne çekin anne o kadar etkili olamıyor maalesef

bazı arkadaşlar şimdiden fena kaynana olmuş
konu sahibinin oldukça masum bir şekilde anlattığı sorun nerelere çekilmiş hayret doğrusu..bu yatak odasına girmeler filan hiç hoş olmayan şeyler,tartışmasız..
öpme konusu ise nispet mi gerçekten sevgi göstergesi mi bunu anlayabilirz öyle değil mi??ne yazık ki bazı kayınvalideler yapıyor bunu,gelini kıskandırmaya çalışıyolar akılları sıra..tamam doğurmuş,büyütmüş amenna,bi lafımız yok.ama artık belli bi yaşa gelmiş insanı çocuk gibi,üstelik sırf karısına nispet için,samimiyetsiz bi şekilde öpmeler filan doğru şeyler gibi gelmiyo bana da..yoksa sevmesin,sarılmasın,öpmesin diye bi isteği olamaz kimsenin..onu ben doğurdum ben büyüttüm istediğimi yaparım diye bi düşünce içinde olmak da tuhaf saçma bi durum..
görümcenin de tamam görüşelim dedikten sonra "cumartesi yatıya geliyoruz" demesi beni de şaşırttı açıkcası..yani "biz size gelelim" dersin,gelirsin ortam muhabbet derken güzel vakit geçirilir,kalman teklif edilir vs bu şekilde olur da...böyle kendiliğinden çat diye söylemesi iyimişş..

yaniii,sanki biraz öyle gibi gibi görümce çok yakın görüyo da ondan öyle dedi dicem ama yakın olsalar konu sahibi arkadaş bu kadar rahatsız olmazdı..samimiyet dediğin tek taraflı olmazki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…