- Konu Sahibi yuvarlakpopo
-
ne diyeyim siz fazla iyisiniz yaşınızı bilmiyorum ben 24 yaşındayım ve anlattıklarınızda tıpkı annemi gördüm. ben büyük bir ailede büyüdüm. 3 katlı bir apartman düşünün 1. kat amca we yenge,2. kat benim ailem 3. kat dede ve babaanne.. akşamları bile yemeklerimiz birdi o dereceydik yani. ewe arkadaşlar gelirdi ayyy çok eğlenceli ne güzel bir ailen var derdi.güzel yönleri olduğu gibi kötü yönleride var. amcamın hep erkek çocukları var. benimde 2 tane erkek kardeşim var.ben ewde tek kızım. annem ve yengemi görürdüm sürekli hizmet ederlerdi. babannemin ewini onlar temizlerdi ütüsünü onlar yapardı. erkekler 1 bardak su bile getirmezdi yani size anlatamam yaşamaznız lazım gece yarılarına kadar annem iş yapardı yetmezdi bide babannemlerin dırdırını çekerdi. yazlığa giderdik hoooppp babaannemde arkamızdan gelirdi annem ordada hep hizmet ederdi. çocukluğumdan beri hep gözlemledim we anneme çok acırdım. resmen köle gibi geliyordu bana. we biraz büyüyünce dedim ki asla ben ewlendiğim zaman buna müsaade etmeyeceğim hatta şuan yengem gelin sahibi oldu ve hep derki bn yaşadıklarımı gelinime yaşatmam.ki hakkaten öyle gelini bi nezle olsun tencere tencere yemek taşır evine taksiye bindirir kendi doktora götürür. bazen gelini geldiğinde anne yardım edeyim der yok kızım sen dokunma bn hallederim der hatta kendi elleriyle gelinine kahvaltı hazırlar o derece..evinde bi eksik olsun hemen gider en iyisini alır. daha 3 yıllık perdeleri vardı gelininin ben bunları beğenmiyorum modası geçti dedi gittiler beraber gelinin evine onun beğendiğini kendisi yaptırdı. demekki insan isteyince yapabiliyormuş. bu arada ben bunları beklemiyorum kayınvalidem 1,5 aydır bizde dahada burada kalacak gibi. mesela kızdığım bişey oluyor eşimle paylaşıyorum diyorum ki bak bn cevap vermiyorum saygısızlık yapmak istemem uyar anneni diyorum. nolmuş yani ne var sanki alttan alacaksın tabii v.s eşim hiç destek olmuyor. bu sayede eşimdende soğuyorum. aslında eşimin desteği olsa bu kadar sorun etmem amaaaannn der geçerim o yüzden bu kadar gıcık oldum kayınvalideme..
Bir arkadaşım sormuş kaynana moduna girenler, kaynanayla aranız nasıl diye.
Herhalde en yakın kaynana adayı benim, oğlan 2 yaşına gelmedi daha :) Hep erken başgöz edeceğim yoksa torun bakamayacak kadar yaşlı olacağım derdim :)) Ama gördüğüm gelin bana torun bile baktırmaz :)
Şaka bir yana, severim kayınvalidemi bana dünya iyisi bir adam hediye etmiştir. Yaşlılar, genelde biz gideriz hemen her hafta gitmeye ve en azından gezdirmeye gayret ederim. Bazen zorla getirim kalsınlar diye ama yaşlı insanlar evlerinde mutlu oluyorlar. Uzak değiliz, değişik birşeyler yapınca yollarım. Temizlikçilerini yolluyorum. Ağır şeylerin alışverişini yaparım (yağ, wc kağıt, bakliyat vs yorulmasınlar diye) Hafif olanlar ise onlara eğlence oluyor, markete çıkıyorlar en azından.
Birbirimizle alıp veremediğimiz yok, güngörmüş insanlar bende çocuk değilim. Allaha binşükür iyiyiz.
Ama ben ders alıyorum kaynanam gibi olursam gelin tepeme çıkar, az eli maşalı olacağım.
canım yaa ne güzel anlatmışsın ama inan her kayınvalide seninki gibi değil tabi diyeceksin her gelinde benimki gibi değil ben şahsen maddi hiçbir beklentim yoktu zaten onlarda yapamadı olsun dedim bana takıcakları takıdan tut benım nıkahımda gıyeceklerine çantasına ayakkabısına kadar aldım yazık dedim... ve ben arkadaşımın ayakkabısıyla gelin oldum...
buna rağmen sesimi çıkarmadım yığınla borcumuz vardı ev aldık malüm annemlerin daldıkları dışında da eşya almak gerekliydi hepsini eşimle aldık afedersiniz eşşek gibi çalıştım ve bu sırada kayınvalidem emeklisi olmasına evinin kirası olmamasına rağmen (eşim evin taksidini ödüyordu) eşimin kredi kartını alıp budan 4 sene evvel ayda 350-400 tl alışveriş yapıyordu ve inanmıcaksınız ama kendine bile değil anasına kardeşine eltime torununa hediyeler alıyodu...
maalesef tüm kayınvalideler aynı değil ben bunu anlatmaya çalışıyorum o yuzden kımseyı yaptığı yorumlar için yargılamamak gerekli herkes kendi yaşadığını kendi bilir...
KAYNANAN çok gurursuz ve yüzsüz oğluşunu senden kıskanıyor yanında kocana kur yap gerekirse öp,kucağına otur , 2 haftada kalınmaz canım anneyse anneliğini bilsin ziyareti kısa kessin , çok oğluna aşık kaynanalar oğluşunuzu evlendirmeyin!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?