Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

Konu sahibi gayet normal, duygusal bir yorum yapmış...
Kayınvalidesini kötülememiş, sadece yaptıklarından bahsetmiş.
Ama neymiş bir hanım, sabahtan beri kayınvalide konuları okuyor diye , konu sahibini çocuk azarlar gibi eleştiriyor.
Bu çok hoş çünkü !
Hemen insan azarlamaya , sinir boşaltmaya ne kadar meraklısınız .

Neyse, yuvarlakpopişli, söyle bakalım eşin ne diyor bu duruma ?

Son düzenleme:

ilahi arkadaşım güldürdün sağolasın :) eşime de üzülüyorum çünkü annesinin öyle hareketleri var ki utanıyor garibim ben de onu üzmek istemiyorum.Annesine de çok düşkün fakat nasıl konuşacağımı bilmiyorum onu da incitmedenrahatsız olduğumu belirtmek istiyorum

konu sahibi arkadaşım k.valideniz biraz görgüsüz biri gibi (yatak odasına dalmalar falan) ama bence kötü biri değil.o yüzden kendinizi hiç doldurmayın ve bir şekilde idare etmeye çalışın.

Benim de popom yuvarlak ve çıkık ! Amerikan popo diyor babam da bana , benziyoruz yani
Popodaşız
Bence direk açıkça söyle,"hayatım şöyle şöyle, seni kırmak istemiyorum vs vs... Annen odaya pat diye giriyor açıkçası kendi annem de olsa rahatsız olurum" de.

benim yorumuma laf söyleyenlere bir sözüm var sizde anne olun oğlunuz olsun gelininiz böyle arkanızdan konuşsun sizi hiç sevmesin işte o zaman kayınvalideyi anlıcaksınız

kızlar koptum sizin diyaloglara :)) benim popiş yuvarlak değil diye de kıskandım sizi..sizlerle popodaş değilim ama fikirdaşım :))

benim yorumuma laf söyleyenlere bir sözüm var sizde anne olun oğlunuz olsun gelininiz böyle arkanızdan konuşsun sizi hiç sevmesin işte o zaman kayınvalideyi anlıcaksınız

Kayınvalidesinin nasıl bir kayınvalide olduğunu biliyor musunuz sanki ?
Ezbere yorum yapıyorsunuz burada .
Arkasından konuşmak mı ?
Herkes burada fikirlerini paylaşıyor... Giden sevgililerini anlatıyor , onu bunu anlatıyor.
O zaman burada herkes birbirinin arkasından konuşuyor.
Hem kayınvalide konuşuyordur belki ? biliyor muyuz ? Hayır.
Ben zaten oğlum olsun isteyen biriyim. Ama kalkıp da oğlumun odasına bodozlama dalmam.
Sevişiyor olsalar nolacak ? Hangi insan ister kayınvalidesine o şekilde yakalanmak, kendi annesine bile istemez insan.

ya sabahtan beri kayın valide konuları okuyorumda anne onlar sonuçta anne
bu kadarmı kötü olabilir kayınvalideler anlayamıyorum
niye herkes sürekli kayınvalidesini anlatıyor birazda kendine batırsa ya iğneyi
Beren,aslında seni haklı bulabilirdim,haklısın bir yönden onlar da anne ve oğulları sonuçta..Ama bazı rahatsız olunan davranışların normal düşüncelerle yapıldığını düşünmüyorum ben canım..Dediğin gibi ne kadar kötü niyetli olabilirler ama,kötü niyet değil de..Oğlunu olgun bir şekilde seven ve onun mutluluğunu düşünen bir annenin hareketlerini fazla abartmayacağını düşünüyorum..Genelde erkek anneleri kıskanç oluyor bence,halbuki evlendirdikten sonra "oğlum" ve "kızım" mantığıyla yaklaşmaları lazım..Genelde gelinden kıskanma mantığı oluyor..Ya bu yatakodasına bile destursuz dalanları okumuyor muyuz burda!!Yoksa bence genç kızlarımız ,gelinlerimiz de o kadar kötü niyetli değil!! Bence sorun olaya samimiyetle yaklaşmayan taraf hangisiyse onda başlıyor...

Son düzenleme:
kızlar koptum sizin diyaloglara :)) benim popiş yuvarlak değil diye de kıskandım sizi..sizlerle popodaş değilim ama fikirdaşım :))

Ay canım ben aslında popomla barşık değilim yani... Düz elbise giyemiyorum çıkıklığından, çok dikkat çekici duruyor . Bizimle fikirdaş olmana sevindim

herkes düşüncesini uygun bir biçimde karşısındakine söylese hiçbir sıkıntı olmayacak

benım anlamadığım diliniz mi tutuluyor böyle durumlarda hanımlaar :)

kimse isteğini söyleyemiyor geliyor burada konu açıyor tabi açılsın ama yetişkin insanlarız artık iletişim kurabilelım karşımızdaki insanlarla..

ayrıca nispet yaparcasına öpme durumuna ben katılıyorum onu bır ınsan ayırt edebılır

karşındaki senı sınır etmek için mi yapıyor yoksa yavrusunu sevmek ıstedığı için mi? bu belli olan bir şey.

hiç katılmıyorum malesef ve gerçekten sabahtan beri kaynana konusu okuduğunuz için böyle tepkili olduğunuzu düşünüyorum bende zira bütün kaynanalrın sevilmediğini düşünmenizde bir okadar yanlış çünkü sizin yorumunuza laf söyleyen biri olarak aynı zamanda son derece kaynanamı sever bir gelinim

konu sahibinin kaynanasına gelince yatak odama çat diye giren biri ister kaynanam olsun ister başkası, altından olsa benim için zerre değeri olmaz yani

yoksa biz gelinlerde evlenmeden önce kaynanaya kök söktürücem sevmicem diye kendimizi şartlamıyoruz heralde kim ister eşinin ailesiyle kötü olmayı eşinin arada kalmasını ki bu sorunlar zamanla büyüyerek gelinin evine çöküyo

inşallah bizler az sayıda olan iyi kaynanalardan olabilmeyi başarırız

Arkadaşım konu biraz dağılmış.. o oğlum demiş bu kızım demiş neyse.... Sen daha çok yeni evlisin... zamanla kendini daha net ifade etmeyi öğreneceksin bu konuda kendini hiç kasma... artık gel demişsin birkere... geldiklerinde çokta iyi ağırlama.. baktın çocuk çok kudurdu çıkalım parka bahçeye biyere yoksa durduramıcaz çocuğu filan de biraz sıkıntını hissettir... sonrada bir akşam onlara gidip kal kal diye ısrar etmelerişne rağmen ben bu tip şeylri anlamsız buluyorum aynı şehirdeyiz neden kalayımki filan gibilerinden fikrini yavaş yavaş ver.... şu saatten sonra artık geleceği döndürmek olmaz bence... ayrıca ben yazdıklarında sevgi kıskanacak vs şekilde bir art niyet sezmedim... Rabbim sanada analığı tattırdığında anadır öper vs diye yorum yapan herkesi daha iyi anlayacaksın inşallah... Allah yardımcın olsun ve kandilinde mübarek olsun..... :)

Olay en başından kopuyor aslında erkek anneleri çocuklarını paylaşamıyorlar kıskanıyorlar bir başka kadına değer verdiğini sevdiğini görünce. İçinde birazcık olsun çevresine karşı fesatlık olan bir insansa zaten gelinine hiç rahat nefes aldırtmıyor. Bak sen bizim aramıza girdin ama bizim aramızdaki bağı hiç kimse koparamaz gibisinden farklı şekillerde inceden inceye göz dağı vermeye başlıyorlar. Canım bense sen baştan mesafeni koy , nasıl başlarsan öyle gidiyor. Ben çok taviz verdim nişanlımın ailesine karşı şimdi sürünüyorum. Görümcenle de mesafeni koru anne kız onlar zaten seni nasıl bezdireceklerinin planını çoktaan yapmışlardır zaten. Baksana cici annene yatak odanız da bile rahat vermemiş ki daha yeni evlisiniz çok ayıp yapmış.

canım o yatak odasına bodozlama dalması hiç hoş değil ben zaten hoş bir davranış demiyorumki
sadece bir anneyi anlamaları lazım yok annesi benim yanımda oğlunu seviyor diyor e tabi sevicek oğlu o ya:26:

şöyle bir durum var fazla kaynana konusu okudum o tamam kabul ediyorum ama konularada aynı cevabı verecek kadar bilinçsiz bir insan değilim

Benim de bir oglum var ve birde kizim var ve ben su mübarek gecede
dua ediyorumki insallah Allah iyi bir gelin nasip eder.
Ben oglumu öptüm diye icinden kotuluk gecirmez.
Kiz kardesi onda kalmak istedigi zaman bu kadar abes kacmaz
insallah.

El insaf diyorum yaa.
Öpecek tabi oglunu.
Hem kac yasinda olursa olsun benim oglum hep cocuk kalir gözümde.
Evlendi diye ogluyla mrsafelimi olmali insan.
Gelin de hemen tavrini koysun tövbe yarabbim.
Allah iyilerle karsilastirsin AMİN

ya sabahtan beri kayın valide konuları okuyorumda anne onlar sonuçta anne
bu kadarmı kötü olabilir kayınvalideler anlayamıyorum
niye herkes sürekli kayınvalidesini anlatıyor birazda kendine batırsa ya iğneyi
sevgili beren sizin kayınvalideniz hayattalarmı ilişkiniz çok mu iyi merak ettimde
bukadar agresifçe yaklaşmayın bence sonuçta birsefer olupta yada insanlar azıcık yazdığı kadar yarım sayfalık bir hayat yaşamıyor diye düşünüyorum evet anneler hanfendininde annesi var sonuçta hepimiz bir karında 9 ay yatıyoruz ortalama 20-25 yıl annlerimizle kalıyoruz eşiyle kaç yıl yaşayacak belli mi peki yani eşiyle27 yıl geçirince kocası artık annesini atabilirmi yada bir çocuk doğurduğunda eşinin annesinin diyetini ödemiş mi olacak arkadaşlar herkesi kendi sorunu içerisinde değerlendirin bence biraz sakinn,,

Allah hepinize iyilik versin inş.

siz sanırım kendı pencerenızden bakıyorsunuz şuan, çocuklarınızın etkisiyle..

siz sanırım kendı pencerenızden bakıyorsunuz şuan, çocuklarınızın etkisiyle..

Sizin oğlunuz varmı merak ettim doğrusu.

Eğer varsa yazdıklarımı tekrar okuyun.
Eğer yoksa bir oğlunuz olunca belkide hak verirsiniz bana.

Doğur, besle, büyüt (bunların hepsini seve seve yapıyorum)sonra evlenince
gelin mesafe koymaya calissin araya.
Ben cocuklarım icin canımı veririm.

herkes verir cnm..ama bazı seylerınde sınırı vardır, büyüttük besledik diye herseyın hakımı olacagız dıye bır kural yok!. gercekten seven anne fedakar annedir, huzurunu bozan anne değil!.kaynanan siz uyurken yatak odanıza dalsa, ne hissedersiniz? belkı gıyınık yatmıyorsunuz?? ayıp denen bir şey var...sen annesıysen , öbür tarafta ise çocuklarının annesi var.bırakında sorunsuz bir evlılık yasasınlar..sebep siz olmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…