- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
- Konu Sahibi yuvarlakpopo
-
iğne,çöp şimdide kürdan,depolayayım bari:44:
malesef insanları evlendikten sonra tanıyorsunuz. ve eşimle nişanlıyken eşim bana aile bağlarının çok zayıf olduğunu herkesin yolunun farklı olduğunu söylemişti ama öyle olmuyormuş
bu iğne çöp kürdan vs biriktirecek arkadaşlar..oğullarınız varmış Allah bağışlasın,sağlıkla sıhhatle inşallah..
siz kendinizi şimdiden kayınvalide olarak görüyosunuz biraz erken değil mi? neden bu kadar abarttınız,sizin bebekleriniz,çocuklarınız henüz süt kuzusu,size muhtaç..onlar üzerinden düşünmeyi bi kenara bıraksanız diyorum..merak ettiğim şu ki kendi kayınvalidelerinizle aranız,ilişkileriniz nasıl??asıl konu bu sanırım...gerçekten cevap verirseniz sevinirim..
benim 18 ve 22 yaşında 2 oğlum var.her halde kaynanalığa en yakın benim
kaynanamlarla aram iyiydi allaha şükür.onlara kendi anne babama nasıl davrandımsa öyle davrandım.onlar bana önyargıyla yaklaştılar ama ben o ön yargıyı kırdım.beni kızları yerine koydular.kaynanam öldüğünde komşuları anlattı.benden hep iyi bahsedermiş.kayınpederimin de en yakın destekçisiyim.her şeyini bana anlatır
bu iğne çöp kürdan vs biriktirecek arkadaşlar..oğullarınız varmış Allah bağışlasın,sağlıkla sıhhatle inşallah..
siz kendinizi şimdiden kayınvalide olarak görüyosunuz biraz erken değil mi? neden bu kadar abarttınız,sizin bebekleriniz,çocuklarınız henüz süt kuzusu,size muhtaç..onlar üzerinden düşünmeyi bi kenara bıraksanız diyorum..merak ettiğim şu ki kendi kayınvalidelerinizle aranız,ilişkileriniz nasıl??asıl konu bu sanırım...gerçekten cevap verirseniz sevinirim..
şahsen bende çok merak ettim el üstünde tutuluyorsunuz galiba. yada kaynananız ölmüş olsa gerek :))) meğer ne kaynana meraklısı insanlar varmış hayret ettim doğrusu
Benimde ailemin esi bir igne almadi.
Ayni sekilde ailemden de bir sey istemedim.
Daha onceden alinmis olan ceyizlerim var sdc o kadar.
Dugunun hemen oncesi de yazliklarinda tatil yapmislardi birde:))
Burda okuyunca hatirladim bende.
Ben kotuluklerini gormedim bugune kadar sukurler olsun.
Ne onlar benden bir beklentiye girdiler, ne de ben onlardan.
Boyle olunca insanin kafasi da rahat oluyor.
Kimsenin kimseye bir sey deme hakki olmuyor.
Kayinvalidem esimi operse, kizim diye bana da sarilirdi.
Bir arada kalmadik hic belki de bu yuzden, belki de dugun vs zamani hic kimse birbirini uzmediginden bilmiyorum ama bu konularda hic sorun yasamadik sukurler olsun.
Dugun zamani da harcamamizi kendimize gore yaptik.
Esim ne kadar parasi oldugunu soyledi, tum harcamalarimizi ona gore yaptik.
Icimde ukte kalan cok sey var ama napalim, gecinmek istiyorsak, istekte bulunmamayi da ogrenmek gerekiyor.
Tabi esim daha bunlarin farkinda degil, kiymetimi de bilmiyor
sizin durumunuz daha farklı en azından kimse kimseden birşey beklememiş. ama durum bazen öyle olmayabiliyor. bazı arkadaşlar anlamayıp akıllarınca alay etmeye çalışıyorlar ama düğün günü eşimin ailesi bir takı bile takmadı sizcede garip gelmiyormu? bir arkadaşımızın düğünü olduğunda yada bebeği olduğunda bile takı takıyoruz ki insan kendi evladına bişey takmazmı millet aşırı derecede ayıpladı zaten eşimin ailesini. sağolsun en akıllıları bi görümcem war düğün sonrası aradıda sen annemlerin kusuruna bakma terbiyesizlik yaptılar helal olsun senin ailene dedi. inanın bir ew alacak paranın yarısı kadar takı taktılar hele çocuğum oldu amcalarım yengelerim halam halamın kızları bile çam sakızı çoban armağını takarken benim eşimin ailesi eşimden para istiyor eşim gizli gizli yolluyor we o parayla benim çocuğuma takı takıyorlar. sizce bu rezillkik değilde nedir? hani insanda olmaz anlarım. ama var. kayınpederiminn emeklisi vardı. ayriyetten zeytinlikten gelirleride vardı.herşey bahane. yapmak isteyen insan olmasa bile ordan kısar burdan kısar yine yapar. ben niye bu kadar doluyum onuda söyleyeyim kendileri bişey yapmadıkları gibi bide utanmadan düğün altınlarımı bozdurcakmışım eşimin benimle ewlenmeden önce borçları varmış( sonradan öğrendim) onları ödeyecekmişim. eeee benden önce siz vardınız.. siz yapaydınız bişeyler... bazı arkadaşlar bilmeden bol keseden atıyor onun için açıklayıcı olsun diye uzun yazdım sorry!
teşekkürler..herşey karşılıklı haklısınız..ama bazen gerçekten de bazı insanlara ulaşamıyosun,bi duvar örüyolar,ya soğukluğuyla,ya sivri diliyle,ya kötülüğüyle..yaklaştırmıyolar seni..benim iyi
ama ben şuna inanmıyorum ben çok iyilik yaptım öldüm bittim onun için ama o hala fena
ortada iyilikte kötülükte varsa tek taraflı değildir
görümcemde var
ama sürekli onları gözetlemiyorum ne dediler ne yaptılar kocama nasıl baktılar nasıl öptüler
ben evliyim koca kadınım hala evli abimi şapur şupur öperim ne kocam ne de yengem birşey demez
mesela düğünü biz yaptık kayınpederim 10 milyar kredi çekti düğün takılarından hepsini ödedik
benim babamdan da 9 milyar para aldık ama hala ödemedik acelesi yok dedi nasılsa kredi faiz olmadığı için hala vermedik
şimdi ben kalkıp bas bas bağırıyo muyum benim ailem şöyle böyle diye
görgüsüzse cahilse o aile oğlu nasıl olabilir ki peki o aileden süper koca çıkar mı
bende bunları anlamıyorum
haa herşey 4*4 lük değil ki bazı şeyleri görmezden geliceksin
örneğin benim saçlarım platin sarısıydı gittim dün kumral yaptım düşün aradı farkı
ama görümcem hiç bişey demedi fark bariz ortada yani anlamaması imkansız
belki beğenmedi o yüzden yalan söylemek istemedi belki unuttu belki aklına bile gelmedi cidden hiç kötü düşünmedim
şimdi ben kalkıp eşime senin kardeşin beni kıskandı birşey söylemedi diyebilir miyim
buraya da gelip konu açabilir miyim
ama hiç kalbimi bozmadım bunun için kalbini nefretle doldurmaya huzur bozmaya gerek yok
Kendimizi kayınvalide olarak görmek işin şakası tabii,oğlum henüz 11 yaşında.
Sorunuza gelince benim kayınvalidem hayatta ve bana yürüyerek 5 dk mesafede oturuyor.Annemin bana düşkün olduğu gibi kayınvalidemde oğluna çok düşkündür.
Her insanın olduğu gibi kayınvalideminde bana ters gelen çok huyu vardır,ama aynı oranda çok sevdiğim taraflarıda vardır.
Ben onu öyle kabul ettim,60 yaşındaki kadının huyunu değiştirme ihtimalim olmadığına göre.
Yani anlıyacağınız kayınvalidemde ,bende melek değiliz ama herzaman saygı çerçevesinde bir ilişkimiz vardır,ve ben evet kayınvalidemi severim çünkü o sevdiğim adamın annesi
benimde takmadılar.çok mu önemli.bebeğim doğduğunda beşik mevlütü yaptık.eşimin işyerinden altın takmışlardı.bizde takı merasimi vardır.kim ne almış söylenir.kaynanam işyerinden gelen takıları biz takmış olalım dedi,tamam dedim.hiç bir tarafım eksilmedi.sadece milletin içinde kendisi mahçup olmadıBenimde ailemin esi bir igne almadi.
Ayni sekilde ailemden de bir sey istemedim.
Daha onceden alinmis olan ceyizlerim var sdc o kadar.
Dugunun hemen oncesi de yazliklarinda tatil yapmislardi birde:))
Burda okuyunca hatirladim bende.
Ben kotuluklerini gormedim bugune kadar sukurler olsun.
Ne onlar benden bir beklentiye girdiler, ne de ben onlardan.
Boyle olunca insanin kafasi da rahat oluyor.
Kimsenin kimseye bir sey deme hakki olmuyor.
Kayinvalidem esimi operse, kizim diye bana da sarilirdi.
Bir arada kalmadik hic belki de bu yuzden, belki de dugun vs zamani hic kimse birbirini uzmediginden bilmiyorum ama bu konularda hic sorun yasamadik sukurler olsun.
Dugun zamani da harcamamizi kendimize gore yaptik.
Esim ne kadar parasi oldugunu soyledi, tum harcamalarimizi ona gore yaptik.
Icimde ukte kalan cok sey var ama napalim, gecinmek istiyorsak, istekte bulunmamayi da ogrenmek gerekiyor.
Tabi esim daha bunlarin farkinda degil, kiymetimi de bilmiyor
sizin durumunuz daha farklı en azından kimse kimseden birşey beklememiş. ama durum bazen öyle olmayabiliyor. bazı arkadaşlar anlamayıp akıllarınca alay etmeye çalışıyorlar ama düğün günü eşimin ailesi bir takı bile takmadı sizcede garip gelmiyormu? bir arkadaşımızın düğünü olduğunda yada bebeği olduğunda bile takı takıyoruz ki insan kendi evladına bişey takmazmı millet aşırı derecede ayıpladı zaten eşimin ailesini. sağolsun en akıllıları bi görümcem war düğün sonrası aradıda sen annemlerin kusuruna bakma terbiyesizlik yaptılar helal olsun senin ailene dedi. inanın bir ew alacak paranın yarısı kadar takı taktılar hele çocuğum oldu amcalarım yengelerim halam halamın kızları bile çam sakızı çoban armağını takarken benim eşimin ailesi eşimden para istiyor eşim gizli gizli yolluyor we o parayla benim çocuğuma takı takıyorlar. sizce bu rezillkik değilde nedir? hani insanda olmaz anlarım. ama var. kayınpederiminn emeklisi vardı. ayriyetten zeytinlikten gelirleride vardı.herşey bahane. yapmak isteyen insan olmasa bile ordan kısar burdan kısar yine yapar. ben niye bu kadar doluyum onuda söyleyeyim kendileri bişey yapmadıkları gibi bide utanmadan düğün altınlarımı bozdurcakmışım eşimin benimle ewlenmeden önce borçları varmış( sonradan öğrendim) onları ödeyecekmişim. eeee benden önce siz vardınız.. siz yapaydınız bişeyler... bazı arkadaşlar bilmeden bol keseden atıyor onun için açıklayıcı olsun diye uzun yazdım sorry!
eğer karşıdakini olduğu gibi kabul ediyosan tamamdır zaten..siz onu çözmüş olabilirsiniz ama mesela ben yeni evlenmişim zaten,istedimki gelin olduğumu hissedeyim,heveslenilsin..ama olmadı..ne zman kvlideyi oldğu gibi kabul ettim,"bu kadın böyle yapacak bişey yok" dedim..o günden beri inanın huzurluyum,evliliğim güzelleşti..
teşekkürler..herşey karşılıklı haklısınız..ama bazen gerçekten de bazı insanlara ulaşamıyosun,bi duvar örüyolar,ya soğukluğuyla,ya sivri diliyle,ya kötülüğüyle..yaklaştırmıyolar seni..
siz kendi kalbinizi beyninizi yormadan güzelce geçinip gidiyosunuz anladığım kadarıyla..mutluluğunuz daim olsun o haldee..
benimde takmadılar.çok mu önemli.bebeğim doğduğunda beşik mevlütü yaptık.eşimin işyerinden altın takmışlardı.bizde takı merasimi vardır.kim ne almış söylenir.kaynanam işyerinden gelen takıları biz takmış olalım dedi,tamam dedim.hiç bir tarafım eksilmedi.sadece milletin içinde kendisi mahçup olmadı
Aynen, hic bir tarafim eksilmedi.
Beklentim de yok bu saatten sonra.
Anne-kiz iliskimizi yurutelim yeter bize.
Gecenlerde esim annesiyle telde konusurken takildi, anne nevresimler eskidi.
Kandil yeni nevresim istiyor senden diye, teli bana uzatti.
Annesi telde tersledi beni, esimde duydu tabi. Cok uzulum. Gereksizdi cunku.
Yani eger bende birseyler istemis olsaydim ve yapmis olsalardi, aynilarini bende yasayacakmisim.
Esim yanimda mahcup oldu, ne geregi vardi?
Ama iste bilemiyorsun insanlar ne dusunuyorlarda boyle davraniyorlar.
Esimde uzulme ben ne istersen alirim dedi, kapandi gitti mesele.
Kv hicbir sey yansitmadim bile daha sonrasinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?